FCSTEAUA.RO

Steaua, Astra și Viitorul, marii câștigători ai Galei premiilor AFAN 2015

Vineri 8 ianuarie 2016, a fost o seară de gală la hotelul Marriott din Bucureşti, acolo unde crema fotbalului românesc a fost premiată pentru performanţele din 2015 de către Asociaţia Fotbaliștilor Amatori și Nonamatori. 

Gala premiilor AFAN, eveniment în cadrul căruia  Asociaţia Fotbaliştilor Amatori şi Non-amatori a premiat cei mai buni performeri din fotbal ai anului 2015 în urma voturilor primite din partea fotbaliştilor şi antrenorilor care activează în primele trei eşaloane.

La eveniment au fost prezente mai multe personalități din fotbal, precum Răzvan Burleanu, Anghel Iordănescu, Gheorghe Hagi, Mirel Rădoi…, dar și din guvernul României, vicepremierul Vasile Dîncu și ministrul Tineretului şi Sportului Elisabeta Lipă.

Cum ne-au obișnuit în anii precedenți, steliștii și-au respectat blazonul și în 2015, numărându-se printre laureații celei de-a treia ediții a Galei premiilor AFAN.

NOTĂ: În opinia mea, dezamăgirile premierii au fost pentru următoarele categorii:

Nimic nu-l recomandă pe Șumudică la acest premiu în 2015.  A fost demis pe 5 aprilie 2015 de la Concordia pentru rezultate foarte slabe! Sumudică se afla la ilfoveni din martie 2014, și la data demiterii, Concordia Chiajna ocupa locul 11 in clasament, cu 27 puncte din 24 de meciuri cu „antrenorul anului” pe bancă!!! Steaua cu Gâlcă, avea 56 de puncte după 24 de etape!

Pe 28 aprilie 2015, Șumudică a fost numit antrenor la Astra. Exact  în  etapa a 29-a când mai erau de disputat 6.  Când a venit Șumudică, diferenta de puncte dintre Steaua si Astra era de 16 puncte (60-44). După ultima etapă era de 14(71-57)! În final, din vicecampioană  Astra a ajuns pe locul 3, la egalitate de puncte cu locul 4 CFR Cluj. Performanță ZERO, trofee ZERO!

După 6 luni din acest sezon, singurul care a contat în punctajul antrenorului Șumudică, Astra a ajuns lider prin viciere de rezultat, nu prin joc sportiv. Fără cele 3 puncte furate Stelei de Colțescu, cu 43 de puncte în clasament, Astra  era egala Campioanei, cea depopulată de titularii din sezonul precedent. Șumudică nu a avut rezultate nici măcar peste Mirel Rădoi, ci sub nivelul lui. Astra cu el pe bancă a fost eliminată din Cupa României, în timp ce Steaua este semifinalistă în ambele cupe. Și ce lot are Șumudică și ce lot valid a avut Rădoi la dispoziție.

Premieri făcute de presă pentru antrenorul anului:

  1. Gala Fotbalului Românesc 2015, organizată, vineri seară, la Ambasad’Or Otopeni de Clubul Sportiv al Jurnaliştilor. Costel Gâlcă a primit premiul pentru cel mai bun antrenor al anului 2015.
  2. Dolcesport. Au fost peste 25.000 de voturi, record de participare. Antrenorul român al anului 2015: Constantin Gâlcă.

Fotbalistul anului a fost premiat unul după chipul și asemănarea lui Șumudică, Budescu, în loc să fie laureat Varela, cel mai bun, mai constant și mai bine cotat fotbalist din Liga 1.

Evoluția cotei de piață în 2015 conform transfermarkt:
– 15 decembrie 2014: Varela era evaluat la 3,00 Mill. €, iar Budescu la 2,70 Mill. €.
– 1 iunie 2015: Varela crește la 4,50 Mill. €, iar Budescu scade la 2,50 Mill. €.
– 1 ianuarie 2016: Varela este la 3,50 Mill. €, iar Budescu la 3,00 Mill. €.

Evoluția lui Budescu în prima jumătate a anului 2015 (returul) a fost una slabă, marcând doar 4 goluri în toate competițiile, pe când Varela a jucat constant bine-foarte bine pe tot parcursul anului 2015 și a ridicat și 3 trofee! Budescu nimic.

Și numărul de meciuri jucate în 2015 este net în favoarea lui Varela. Numai in acest sezon, din vara până la sfârșitul anului 2015, Varela a disputat 29 meciuri, pe când Budescu doar 20  și fără performanțe peste Steaua. Cu siguranță, prezența la naționala României a cântărit emoțional.

Ediția a doua, pentru anul 2014, a premiat următorii steliști:

În prima ediție, pentru anul 2013, au fost premiați următorii steliști::

Ediția a treia a Galei premiilor AFAN și-a desemnat laureații pentru 2015 la următoarele categorii:
Cel mai bun fundas – Fernando Varela (Steaua)
Cel mai bun mijlocas – Nicusor Stanciu (Steaua)
Cel mai bun atacant – Constantin Budescu (Astra)
Cel mai bun portar – Silviu Lung Jr. (Astra)
Cel mai bun fotbalist strain – Fernando Varela (Steaua)
Cel mai bun fotbalist al anului- Constantin Budescu (Astra)
Cel mai bun tanar jucator – Ianis Hagi (Viitorul)
Cel mai bun antrenor – Marius Șumudică (Astra)
Cel mai bun conducator de club – Gheorghe Hagi (Viitorul)
Premiul pentru excelenta – Anghel Iordănescu
Premiul pentru intreaga cariera – Mirel Radoi
Premiul fair-play – FC Viitorul
Cel mai frumos gol al anului 2015 – Florentina Olar (Turcia vs Romania, fotbal feminin)
Cel mai bun arbitru – Cristi Balaj
Cel mai bun jurnalist de presa scrisa – Razvan Lutac
Cel mai bun jurnalist TV – Dan Udrea
Cel mai bun reporter de teren – Anda Maxim
Cel mai bun jurnalist de radio – Narcis Drejan
Cel mai bun colaborator – Daniela Popa (FRF)
Cea mai buna jucatoare de fotbal – Paraluta Andreea
Cel mai bun jucator de futsal – Robert Lupu
Sindicalistul anului – Paul Anton (Dinamo)

Felicitări steliștilor premiați!

Exit mobile version