FCSTEAUA.RO

Steaua – ASA Tg. Mureș 0 – 1! Asediu steril pentru „Adio titlul (?)”

Steaua a pierdut confruntarea de pe Arena Națională cu ASA Târgu Mureș, scor 1-0, dar și prima poziție in clasamentul Ligii 1, la capătul unui meci strâns, al cărui rezultat a fost viciat de centralul George Gaman. Furată la drumul mare in mansa tur, ASA a fost susținută de arbitri, voluntar sau nu, și spre finalul acestei întâlniri, când hențul lui Sepsi nu a fost sancționat cu lovitura de pedeapsă. Ianis Zicu a adus victoria mureșenilor.

Partida de pe Arena Națională a debutat cu o ocazie importantă a mureșenilor. Senegalezul N’Doye a trimis excelent peste apărarea Stelei, iar Bumba, scăpat singur cu Arlauskis, a reluat spectaculos, dar ineficient, peste transversală. În minutul 20, N’Doye l-a pus în valoare pe portarul Stelei cu o execuție din alergare de la aproximativ 20 de metri.

Formația campioană a raspuns imediat, prin Chipciu, cel care avea să il intindă pe Stancioiu cu un super-șut de la distanță. Spre finalul primei reprize, Adi Popa s-a infiltrat în coasta apărării lui ASA și a tras mult peste transversală.

Scorul pauzei, 1-0 în favoarea oaspeților, a fost stabilit de Ianis Zicu, la capătul unei faze fixe. Claudiu Voiculeț a centrat de la colțul terenului, Zicu s-a desprins din marcajul lui Cristi Tănase și a pus latul din apropiere, imparabil pentru lituanianul din poarta Stelei.

Jocul s-a reluat cu o ocazie bună de a inscrie pentru Varela. Stoperul campioanei l-a dominat în aer pe Mircea Axente și a trimis cu capul puțin pe lângă bară.

Apoi, Țucudean a apărut în poziție de finalizare după o recentrare a lui Cornel Râpă. Fostul jucător al lui Dinamo nu a putut cadra din preajma careului mic.

În minutul 75, Gabi Iancu a fost foarte aproape să profite de o neințelegere în defensivă între Stancioiu și Feussi. Lobul mijlocașului Stelei a ocolit de puțin tinta.

Steaua nu a scăpat de arbitrajele potrivnice nici în retur. Asta după ce fusese jefuită la drumul mare în partida tur. George Gaman nu a indicat punctul cu var într-o situație cât se poate de clară. Sepsi a jucat mingea cu mana în propriul careu, la doar un metru de arbitrul adițional, care iși va încasa în mod nejustificat baremul.

Steaua: Arlauskis – Râpă (Vâlceanu 81), Varela, Toșca, Guilherme – Bourceanu (G. Iancu 60), Prepeliță – A. Popa, Chipciu, Tănase – Țucudean
Rezerve: Cojocaru – Luchin, Filip, Latovlevici, Breeveld, Neagu, Vâlceanu

ASA: Stancioiu – Feussi, M. Constantin, Bejan, Sepsi – NDoye, G. Mureșan – Zicu (Manolov 78), Voiculeț, Bumba (D. Goga 85) – Axente (Hora 67)
Rezerve: Viciu, Gonzalez, Goga, Balaur, Manolov, Hanca și Hora.

Arbitru: George Găman (Craiova)
Cartonașe galbene: Cl. Voiculet 59, Stancioiu 90+2
Cartonașe roșii: –

Stadion: Arena Naționala (București)
Spectatori: 15.369
Preluare de pe www.onlinesport.ro

Statistica și rezumatul meciului

Declarații după meci

Costel Gâlcă:
Am dominat jocul de la un capat la celalalt, iar ei ne-au dat gol la o faza fixa. Am avut o gramada de ocazii, dar nu reusim sa fructificam. Trebuie sa castigam cele 5 meciuri ramase, dar suntem la mana ASA-ului.

Trebuie sa castigam tot pana la final. Nu pot sa spun acum ce imi reprosez. Am spus din decembrie ca nu s-a terminat campionatul si ca am nevoie de jucatori, de tot efectivul. Sper ca acum sa avem minte si sa recuperam aceste puncte, pentru ca nu sunt multe. Nu trebuie sa nu mai spunem niciodata ca suntem campioni dinainte.

Cred ca in seara asta am avut un penalty, dar in fine… Nu spun ca a fost un arbitraj rau, insa am pierdut puncte si din cauza arbitrilor, si din cauza ratarilor mari pe care le avem.

Gigi Becali:
Am stat doi ani fără să-mi văd familia, credeţi că are vreo importanţă un an de fotbal pierdut? Titlul nu e pierdut.

Tot ce a apărut despre Gâlcă este neadevărat, pentru că nu s-a pus problema niciodată, în nicio secundă, ca mie, singurul care hotărăsc la Steaua, să îmi treacă măcar prin cap să-l schimb pe Gâlcă. Nu există niciun fel de clauză de a-l schimba pe Gâlcă.

Palmaresul si istoria sunt preluate de noi de cand am luat echipa asta. Palmaresul, istoria si traditia. Nu particip la licitație. Pentru ce sa particip? Pe mine nu mă interesează. Stema Stelei este doar un desen, o sa vedeți că nu plătește nimeni nici 5000 de euro pentru ea.”

Concluzii

Când în minutul 80, 3 arbitri și 6 ochi îți refuză iar un penalty clar, totul pare împotriva destinului acestui retur. A fost și henț și fault, cum a comentat Ion Crăciunescu la Digisport: „Trebuia să se acorde penalty pentru fault, Sepsi prinde picioarele adversarului! Penalty indiscutabil, uitați-vă la picioare! Dacă nu vezi mâna, măcar vezi piciorul!

Totul împotrivă! De la conducere, prin transferurile din iarnă, la arbitri, jucători accidentati, jucători de bază în eclipsă de formă (Chipciu), ghinionul dublat de norocul adversarilor(o ocazie, un gol). Până și Național Arena nu mai îi aduce acel plus de șansă de odinioară. Meciul parcă a fost copy/paste după cele cu Rapid, Petrolul și Oțelul. Și la joc și la erori de arbitraj.

În opinia mea, titlul este pierdut. S-a dus pe mâna Stelei. ASA Tg. Mureș va câștiga pentru că are toate circumstanțele favorabile: lot valid și experimentat, noroc, arbitri și tactica Ciobi „dă și fugi cu fundul în poartă”, ca în seara asta. Altfel, este o echipă obosită după 40-50 minute de cotonogeală, dar dacă ar șuta intenționat numai spre fanionul de la corner, tot i-ar devia vântul un șut în poartă.

Nu ar fi prima echipă din istorie care a câștigat titlul pe bulan și arbitraj, ca apoi să dispară în anonimat sau de pe harta FRF. Oțelul, CFR și Urziceni sunt ultimele campioane făcute din fluier. Astăzi, primele două sunt lanternele Ligii 1, iar Urziceni desființată.

XRay

Exit mobile version