FCSTEAUA.RO

Soluția de compromis

Iordănescu să ia în Spania 3-4 steliști, nu mai mulți, adică să păstreze un echilibru și să evite astfel un conflict ori chiar o ruptură cu clubul campion.

Înțeleg rezerva lui Reghecampf față de hotărîrea lui Iordănescu de a-i duce pe “tricolorii” din Liga 1 în pregătire centralizată între 24 ianuarie și 6 februarie, exact în intervalul în care roș-albaștrii vor să organizeze propriul lor cantonament!

Vor zice unii că nu-i nimic nou sub soare din moment ce pe aceeași temă s-a discutat în con
tradictoriu și anul trecut, ba și vocal. Atunci a protestat Gâlcă, acum se opune Reghe, chiar refuză și se revoltă, ce ar trebui făcut pentru a se fuma pipa păcii?

Lucrurile stau chiar mai prost decît în 2015. Dacă în iarna precedentă cele două stagii concurente s-au ținut în Turcia la distanță mică unul de celălalt, ceea ce le-a permis jucătorilor să circule între ele, în 2016 Steaua va merge tot în Turcia, în vreme ce “naționala” va ajunge probabil în Spania. Avînd de ales între mai multe variante, se pare că FRF va opta pentru Spania, în ciuda faptului că n-a reușit să perfecteze pînă acum nici o partidă de verificare! Ge
neralul a cerut degeaba.

N-a reușit deoarece în perioada respectivă calendarul oficial fifa nu prevede date pentru “amicale” internaționale. Ca atare, dintre cele 24 de reprezentative calificate la Euro 2016, numai Suedia și Islanda vor fi pe gazon în cursul lunii ianuarie. Oficial, sezonul testelor interțări se va deschide în martie, cînd România va întîlni, pe 27, Spania. Pînă atunci, nu prea joacă nimeni, e pauză.

Fără să fiu avocatul lui Reghecampf, sînt tentat să-i dau iarăși dreptate. În cazul în care pe lista “tricolorilor” pentru Spania ar figura 9 steliști, inclusiv Pintilii, așteptat să se reîntoarcă din Israel, lui Reghe i-ar rămîne la dispozi
ție numai rezervele și străinii! În asemenea condiții, clar că el n-ar putea efectua pregătirea dorită și, implicit, nici n-ar fi în măsură să răspundă pentru rezultatele din primăvară.

Vor sări unii că istoria se repetă. Într-adevăr, lucrurile s-au întîmplat la fel și în stagiunea trecută, atît că Steaua avea în 2015, după tur, 9 puncte avans față de CFR. Era pe cai mari! Practic, arvunise titlul de campioană! Tocmai pentru că nu mai e ce-a fost, normal ar fi ca Iordănescu să se gîndească la o soluție de compromis, la o ieșire de avarie. De pildă, să ia în Spania 3-4 steliști, nu mai mulți, adică să păstreze un echilibru și să evite astfel un conflict ori chiar o ruptură cu clubul campion.

Mai nou, deși în vară se decisese ca Liga 1 să se termine pe 7 mai, iar finala Cupei României să coboare cortina pe 14 mai, Generalul insistă pentru devansarea programului cu o săptămînă! Cred că va avea cîștig de cauză și pentru că, urmînd să dispute la Euro meciul inaugural pe 10 iunie, “tricolorii” ar căpăta astfel cîteva zile în plus de odihnă.

Play-off-ul s-ar termina pe 1 mai și play-out-ul, conform graficului inițial, pe 29 mai, conjunctură în care, dacă va rata locul 6, CSU Craiova va încheia campionatul fără Vătăjelu și fără A. Ivan, posibili candidați pentru Franța. Lor li s-ar putea adăuga Mateiu și Bancu, dar asta con
stituie un subiect de dezbătut separat.

OVIDIU IOANIŢOAIA
Preluare de pe http://blogsport.gsp.ro/ioanitoaia

 

Nota Redacției

Digisport a publicat la ora 18:00 știrea că selecţionerul Anghel Iordănescu are un plan prin care speră să împace şi capra şi varza. Generalul este de acord să nu-i ia în cantonamentul care începe pe 24 ianuarie pe fotbaliştii consacraţi. Astfel, Reghecampf i-ar avea la dispoziţie pe Chipciu, Pintilii, Adi Popa şi Paul Papp,  fotbalişti care oricum au fost prezenţi la majoritatea convocărilor din ultima perioadă și pe care  îi ştie foarte bine.

În schimb, la lotul divizionar (pentru care încă nu s-a stabilit ce se va alege ca locaţie dintre Spania şi Turcia) ar merge 4 steliştii:  Valentin Cojocaru, Alin Toşca, Nicolae Stanciu şi Cornel Râpă. Iordănescu nu a lucrat niciodată cu cei 4 şi consideră că doar în astfel de stagii poate trage concluziile necesare, dacă se poate baza pe vreunul dintre ei în cazul în care este nevoie, scrie digidport.ro.

Menționăm că la acțiunea lui Iordănescu este cunvocat un „lot divizionar” lărgit ( un fel de echipa a 2-a) și nu „lotul echipei naționale”. Nu participă jucătorii români din străinătate.

 

Exit mobile version