FCSTEAUA.RO

Scandal între fani şi legende: „Ţi-ai bătut joc, tu cu Gigi! Asta nu e Steaua noastră!”

Legendele Stelei şi-au ales tabere diferite în conflictul pentru siglă şi palmares – dacă Duckadam şi Rotariu sunt de partea clubului actual, fanii şi Tudorel Stoica ţin cu Armata. Suporterii s-au şi contrat cu eroul de la Sevilla.424921_424921_steaua_suporteri_cheile_gradistei

Conflictul dintre Steaua şi Armată nu a ocolit nici sărbătoarea a 29 de ani de la câştigarea Cupei Campionilor – o parte din fanii veniţi la Cheile Grădiştei s-au certat cu eroul de la Sevilla.

„Ţi-ai bătut joc, tu cu Gigi” şi „Noi suntem Steaua”, i-au strigat fanii lui Duckadam, care a replicat: „Dacă sunteţi Steaua, foarte bine.” Suporterii nu s-au oprit însă aici. „Iubim Steaua, aia nu e Steaua noastră!” au strigat aceştia, iar preşedintele de imagine al campioanei a răspuns: „Mergeţi la Steaua voastră, domnilor!”

„Din păcate lăcomia e destul de mare în România şi niciodată nu e destul. Dânşii nu urmăresc altceva decât banii, ca să îşi poată continua activitatea la celelalte secţii ale clubului”, a afirmat Duckadam.

Foştii componenţi ai Stelei sunt şi ei împărţiţi – dacă Rotariu susţine echipa lui Gigi Becali, Tudorel Stoica este de partea Armatei.

„Ar trebui să lase orgoliile, suporterii să fie aproape de echipa de acum, clubul să fie alături de echipă. Nu au decât de câştigat, sunt orgolii care nu îşi au rostul, echipa Stelei de acum e echipa Stelei dintotdeauna”, a afirmat Iosif Rotariu.

„Steaua de acum e Steaua de atunci? Înca este, dar încet-încet se îndepărtează şi spectatorii. Trebuie să se înţeleagă repede şi să rezolve problema”, a declarat Miodrag Belodedici.

„Nu e acum Steaua, e FCSB. Steaua nu a fost niciodată a lui Gigi Becali, a jucat sub titulatura de Steaua, dar tot timpul a fost a Armatei, a CSA. Nici nu ştiu ce reprezintă acea siglă a echipei FCSB”, a spus Tudorel Stoica.


„Este un administrator judiciar care se ocupă de falimentul acelei ascoiații, Asociația Fotbal Club Steaua București, de la care noi am preluat palmaresul în 1998. Cereți dumneavostră statutul și cereți prima pagină, să vedeți cu ce începe! Ca să nu spuneți că Becali se apără. Scrie mot-a-mot că preluăm palmaresul, tradiția și istoria echipei care a câștigat CCE. Exact așa sunt termenii, în ordinea asta. Sunt preluate, m-ați înțeles? Când s-a format noua societate.

Nu putea un club de sport să țină palmaresul fotbalului dacă fotbalul a plecat. Că palmaresul pleacă odată cu fotbalul. Prin preluarea locului în Divizia A s-a preluat palmaresul. Dacă OSIM a dat în folosință marca ce ni s-a aprobat, noi avem vreo vină? Nu e nicio luptă, într-o țară în care oamenii au discernământ juridic, nu ar fi fost nicio problemă asta” – Gigi Becali, patron Steaua

Articol preluat de la Digisport (are și video)

 

Notă

Foştii jucători ai Stelei care au câştigat Cupa Campionilor Europeni au sărbătorit,  joi 7 mai, la Cheile Grădiştei, împlinirea a 29 de ani de la cucerirea trofeului. Cu această ocazie s-au organizat și meciuri demonstrative cu scopul strâgerii de fonduri pentru ajutorarea fiicei lui Iosif Rotariu, Kasandra. La eveniment au participat atât membrii echipei Steaua din 1986, cât şi generaţia lui Iosif Rotariu, dar şi alţi foşti jucători reprezentativi din fotbalul românesc.

De la sărbătoare au lipsit Victor Piţurcă, Marius Lăcătuş, Ladislau Boloni şi Ştefan Iovan. Nici antrenorul Emerich Jenei nu a putut onora invitaţia.

XRay

Exit mobile version