FCSTEAUA.RO

Sabotaj marca LPF & FRF! Victime, FC Steaua și Viitorul! Panduru se revoltă: „Incredibil ce se întâmplă!”

Nota Redacției: Cum am semnalat și noi în Avancronica meciului FC Steaua – CSM Politehnica Iași, și Gazeta Sporturilor prezintă azi modul imbecil în care cuplul Iresponsabil FRF & LPF a supraîncărcat  inutil startul sezonului 2017-2018, defavorizând, intern și extern, echipele românești care au jucat marți, miercuri și joi, și pe cele care mai joacă încă în cupele europene, FC Steaua și FC Viitorul.

„FC Steaua va stabili cu adevărat un record: 4 confruntări în 10 zile!!!”

Prezentăm mai jos articolul despre iresponsabilul cuplu FRF & LPF, publicat de gsp.ro.

Amatorism la LPF și FRF! Cum sunt sabotate FCSB și Viitorul » Dică și Panduru se revoltă: „Incredibil ce se întâmplă!”

S-a renunţat la Cupa Ligii pe motiv că e prea încărcat sezonul, dar s-a introdus etapă intermediară înainte de săptămâna europeană, iar FCSB şi Viitorul au de jucat 4 meciuri în decurs de mai puţin de două săptămâni!

LPF şi FRF obligă echipele din Liga 1 la exces de meciuri în luna august, deşi înainte de startul campionatului s-a renunţat la una dintre competiţii. Cupa Ligii a fost desfiinţată, iar şefii celor două instituţii anunţau că „s-a mai eliberat calendarul intern. Și aşa se plângeau cluburile că au prea multe meciuri”.

LPF A PROPUS, FRF A ACCEPTAT

Nu doar că nu s-a eliberat, dar LPF, ca for organizator al Ligii 1, şi FRF, prin intermediul Comitetului Executiv, care a aprobat programul competiţional, au luat o decizie extrem de controversată: au programat o etapă intermediară în această săptămână, care precede meciurile europene decisive pentru accesul în grupele competiţiilor europene!

În joc au mai rămas doar FCSB şi Viitorul, care vor avea de jucat 4 partide în decurs de mai puţin de două săptămâni. Trupa lui Dică va stabili cu adevărat un record: 4 confruntări în 10 zile!!!

PANDURU: „E INCREDIBIL CE SE ÎNTÂMPLĂ!”

„Este incredibil să văd că s-a pus o etapă intermediară înaintea săptămânii de cupă europeană, nu-mi vine să cred!”, a declarat Basarab Panduru la Dolce Sport. Nu doar că nu s-a răsfirat calendarul, dar anul trecut n-au existat jocuri de campionat în această săptămână fiindcă erau programate partide de Cupa Ligii, în care oricum nu evoluau toate cluburile şi mai toate îşi permiteau să menajeze jucători.

ACELEAŞI DATE CA ŞI SEZONUL TRECUT

În plus, sezonul actual a început chiar mai devreme cu o săptămână faţă de anul trecut, dar se va termina fix pe aceeaşi dată în decembrie, tot aproape de Crăciun, şi va începe tot în primul weekend din februarie, când probabil temperaturile vor fi şi de -10 grade. Chiar şi finalul va coincide cu ce s-a întâmplat în mai şi iunie 2017, astfel că scoaterea Cupei Ligii nu doar că n-a produs relaxare competiţională, dar echipelor calificate în Europa li se și pun piedici evidente în a ajunge în faza grupelor!

NU S-A RELAXAT DELOC PROGRAMUL FAŢĂ DE 2016-2017
Sezonul actual Sezonul trecut
Start campionat 14 iulie 22 iulie
Ultima etapă din an 18 decembrie 19 decembrie
Prima etapă miniretur 2 februarie 3 februarie
Start play-off 3 martie 11 martie
Final play-off 13 mai 13 mai
Finala Cupei României 25 mai 27 mai
Final play-out 4 iunie 4 iunie

 

„Vom încheia luna cu 10 meciuri oficiale, cred că şi Barcelona s-ar uita cu invidie la Astra Giurgiu. N-am înţeles de ce s-a comprimat campionatul acum, în august!” Edward Iordănescu, antrenor Astra

„Mi se pare excesiv să joci sâmbătă, marţi, vineri, după ce joci un meci european. Puteam să jucăm miercuri şi sâmbătă, în loc de marţi şi vineri. Echipă de Champions League să joace vinerea?! Nu înţeleg!” Gheorghe Hagi, antrenor Viitorul

PROGRAM FCSB

Data Competiţia  Meciul
6 august Liga 1 Chiajna – FCSB 1-2
9 august Liga 1 FCSB – Poli Iaşi
12 august Liga 1 FCSB – Astra
15 august Champions League  Sporting – FCSB
Program Viitorul
Data Competiţia  Meciul
5 august Liga 1 Sepsi – Viitorul 1-0
7 august Liga 1 Viitorul – Voluntari
11 august Liga 1 Timişoara – Viitorul
17 august Europa League Viitorul – Salzburg

33 de meciuri 

e numărul minim de meciuri pe care FCSB le va disputa până la finalul lui decembrie 2017: 22 în Liga 1, 4 în preliminariile UCL, 6 în grupa de cupă europeană şi cel puţin un joc în Cupa României. (N.R.- Cât într-un întreg campionat normal cu 18 echipe și 34 de etape!)

DICĂ SE REVOLTĂ

La conferința de presă de dinaintea meciului cu CSM Poli Iași, de miercuri, Nicolae Dică s-a arătat nemulțumit de programările făcute de LPF.

„Aș fi vrut să nu se joace această etapă intermediară. Îmi doream să avem doar un meci până la duelul cu Sporting. Dar probabil că nu au avut când să o reprogrameze”, a declarat Dică la conferința de presă.

Sursa: gsp.ro

 

Exit mobile version