FCSTEAUA.RO

Să fie clar! În acel tragic context, copiii Stelei din Liga 1 au fost niște eroi în Serbia!

?Să fie clar cum au jucat copiii Stelei, de 17, 18, 19 ani… adunați peste noapte într-o echipă și puși să joace o partidă pe viață și pe moarte în UEFA Europa League cu o echipă de zdrahoni „killeri” clasată pe locul 4 în Campionatul Serbiei, nu al Georgiei sau Macedoniei‼ Asta după vestea tragică care a lovit ca un trăznet clubul stelist, că 9 jucători de bază și 9 membri din staff sunt infectați cu SARS-CoV-2, virusul care a îngenuncheat întreaga planetă cu peste 30 mil. de infectați și aproape 1 mil. de morți.

Unii dintre copii n-au apucat până aseară să debuteze la prima echipă, alții n-au debutat nici în Liga 1 și majoritatea fără meciuri oficiale în picioare în acest sezon. Toți aceștia au fost nevoiți să joace într-o echipă fără fundași centrali de meserie. Din valizii rămași, Pintilii a improvizat un cuplu de centrali, Simion și Briceag, dar cei doi nu au mai jucat până aseară în aceeași echipă nici măcar pe posturile lor, darmite pe cele improvizate de fundaș central. Mai mult, acești copii au trebuit să treacă și peste șocul de a fi conduși cu 2-0 în minutul 14!!!
?Ce tărie de caracter trebuie să aibă pentru a depăși mental toate aceste mari obstacole și sub ochii Europei⁉️

Am reamintit câteva din circumstanțe pentru a judeca corect în ce situație steliștii au obținut calificarea, dar și cifrele statistice prezentate de UEFA.

??Pe lângă goluri, Steaua din Liga 1 a ratat și o sumedenie de mari ocazii. Statistica UEFA arată că echipa cu puștii roș-albaștri i-a dominat copios pe zdrahonii sârbi:
BAČKA TOPOLA – FCSB 6-6
?️Posesia: 38-62%
?️Șuturi:     10-21
?️Cornere:    4-9 

?Chapeau bas!!!?
?This is STEAUA!⚽️??
?FORZA STEAUA!❤?

Rezumatul celor 120 min. de joc

Mihai Pintilii, principal interimar fară licență într-un meci istoric

Mihai Pintilii (35 de ani), antrenorul de facto al Stelei din Liga 1 în meciul cu Backa Topola 6-6 (10-11 d. pen.), din turul doi preliminar al Europa League, a oferit declarații la finalul partidei în care descrie tragismul care a bântuit  echipa în  ultimele 24 de ore.

?”Nu mai contează cine a fost antrenor principal sau cine a dat indicații, acum e important că ne-am calificat. A fost un meci nebun, sper să nu mai trăiesc niciodată așa ceva!

A fost o noapte grea înainte de meci. N-am dormit, iar mulți dintre jucători s-au trezit de 5-6 ori. Nu e ușor să știi că ai COVID, să stai cu frica în sân. Bine că s-a terminat cu bine! Și ne întoarcem cu calificarea.

Pentru meciul de campionat, cu FC Argeș, nici nu știu câți ne mai întoarcem acasă. Nu știu câți vom fi sănătoși. Conducerea se va ocupa, să vedem dacă putem amâna meciul cu Argeșul. Cred că e posibil… Rămâne de văzut, se va ocupa conducerea.

Ducan? Nu pot să-l cert. Nici nu mai știu la câte goluri a greșit. Unul, două sau mai multe. La câte goluri au fost… E și greu să le mai ții minte. E un copil. Ați văzut că ne-a salvat la penalty-uri, asta e cel mai important. Acest meci, probabil, îl va ajuta în viitor, în cariera pe care o va avea”, a spus Mihai Pintilii  la flash interviu după meciul de povestit nepoților.

#uel  #europaleague #fcsb #steaua #fcsbesteaua #mihaipintilii

Ovidiu Perianu, 18 ani, o surpriză plăcută

?⚽️??Ovidiu Perianu a impresionat în Serbia la meciul de UEFA Europa League FK TSC Bačka Topola – FC Steaua București.?

Titularizat de Mihai Pintilii la meciul disputat de roș-albaștrii pe terenul celor de la Backa Topola, mijocașul de 18 ani l-a impresionant pe fostul fundaș stelist George Ogăraru, care a avut numai cuvinte de laudă la adresa lui Perianu și a scos în evidență spiritul său de luptător, fără trac într-o competiție ca UEFA Europa League.

?”Mi-a plăcut foarte mult Perianu. El a dat impresia că joacă de vreo două campionate acolo. A controlat mijlocul terenului, a mutat jocul de pe o parte pe alta, a știut și când să temporizeze, și când să accelereze. A fost și coautor la câteva pase decisive.
Mi-a plăcut foarte mult. Chiar dacă a fost și călcat, și lovit, a dus meciul până la final, iar execuția de la penalty a fost foarte bună. M-am bucurat pentru el. Aș fi fost trist pentru el, e un jucător care promite foarte mult”, a declarat George Ogăraru, pentru ofticații de la Digi Sport.

#uel #ovidiuperianu #fcsb #steaua #fcsbesteaua #SteauaRosAlbastra1947

Pentru Europa, FCSB e tot Steaua București

?Marile ziare de sport ale lumii, fascinate de meciul nebun al Stelei în Serbia. Ce au scris L’Equipe și Gazzetta dello Sport.

?Prestigiosul cotidian francez L’Equipe a dedicat un întreg articol întâlnirii de pe Gradski Stadion, din Senta. ”Un meci de 12 goluri între Steaua București (‼) și Bačka Topola”, au scris francezii.
?”Scenariul a devenit nebunesc în prelungiri. Steaua București (‼) a luat un avantaj pe care l-a crezut final în minutul 90+3. Dar Tomanovic a egalat imediat, ducând partida în prelungiri. Acolo, Topola a revenit de la 4-5 la 5-5, în ciuda unei alte eliminări. A repetat operațiunea în minutul 117, tot prin Tomanovic”, au mai scris ziariștii de la L’Equipe.

?Gazzetta Dello Sport, alt mare ziar, a tratat pe larg ”thriller-ul” Stelei din Serbia.  ”FCSB: 6-6 după 120 de minute și victorie la penalty-uri”, au titrat italienii.
?”La pauză părea un meci liniştit. Bačka Topola conducea cu 2-1, dar în minutul 63 scorul era 3-3. Iar în minutul 93, FCSB a preluat chiar conducerea după un autogol. Gata? Deloc!
Mijlocaşul Şasa Tomanovic a egalat la 4 în minutul 94. Prelungiri. FCSB a câştigat la penalty-uri, dar scorul de 6-6 va rămâne în memorie”, au scris italienii de la Gazzetta Dello Sport, uimiți de meciul nebun din Serbia.

#fcsb #steaua #fcsbesteaua #lequipe #gazzettadellosport #uefaeuropaleague #uel
#SteauaRosAlbastra1947

FCSB headline la UEFA

⚽️??Steaua din Liga 1, FCSB, este în atenția Europei și in headline-ul site-ului UEFA, alături de AC Milan și Tottenham‼

Ce scrie UEFA despre nebunia de meci al Stelei (FCSB) din Serbia!
„AC MILAN, SPURS THROUGH;
FCSB IN 12-GOAL THRILLER”

FORZA STEAUA!?❤?

NOTĂ.Aceste materiale le-am publicat pe pagina de facebook Steaua Roș-Albastră https://www.facebook.com/SteauaRosAlbastra1947/

X Ray

Exit mobile version