FCSTEAUA.RO

Rosenborg-Steaua 0-1! Blazon onorat! Hasta la vista, UEFA!

Steaua a învins în deplasare, cu scorul de 1-0 (0-0), echipa norvegiană Rosenborg, în manşa secundă a play-off-ului Europa Leagur, dar a ratat calificarea în grupele competiţiei ca urmare a eşecului înregistrat în partida tur, când Campioana României a fost învinsă pe Arena Naţională, cu nedreptul și mincinosul scor de 3-0.

Calitatea meciului de la Trondheim este afectată drastic de conditiile meteo. Partida a  inceput și a continuat pe o ploaie torențială, care a tranformat gazonul, pe alocuri, într-o orezărie.

După deschiderea scorului, Steaua a avut și timp și ocazii să mai inscrie de două ori, dar terenul greu pentru ofensivă si ratările au lăsat tabela nemodificată. Rosenborg a făcut același joc șters ca la București, având o singură ocazie mare, în partea secundă, când roș-albaștrii alergau în disperare după golul doi. Campionii au crezut în „Steaua lor” și în calificare, dar din păcăte ocaziile au fost puține in primele 45 de minute, prin titularizarea neinspirată a lui Gabi Iancu. Această cauză pierdută, a fost o veritabilă „mână moartă” exact acolo unde era cel mai mult nevoie. Atacul!

  • Min 41 – Șutul anemic a lui Iancu, deschis în poziție favorabilă, este deviat în brațele portarului Hansen.
  • Min 53 – Gol frumos marcat de Adrian Popa, după ce a driblat și portarul.
  • Min 58  – Ocazie URIAȘĂ pentru Steaua! Minge în careu pentru Papp, care o deviază la Tade, dar șutul acestuia din 7 m e reținut în extremis de Hansen!
  • Min 62  – Centrare a lui Tade de pe partea dreapta, mingea e lovita de Bjordal și iese în corner milimetric peste transversală! Aproape de gol încă o dată!
  • Min 72   – Stanciu primește pe partea stângă de la Popa,  intră în centru și șutează, dar Hansen prinde balonul.
  • Min 73   – Popa trage surprinzător de pe partea dreapta, însă mingea e deviată de Hansen în corner!
  • Min 74  – Din corner se centrează la Varela, dar reluarea acestuia este pe lângă.
  • Min 83  – Șut spectaculos a lui Chipciu din afara careului, puțin peste transversală.

Rosenborg BK: Hansen – Midtsjo, Bjordal, Eyjolfsson, Svensson – Jensen, Seln?s (Vilhjálmsson ’29), Konradsen – Helland, Soderlund, Mikkelsen. Antrenor: Kare Ingebrigtsen.

FC Steaua: Niţă – Alcenat (Papp ’46), Varela, Toşca, Guilherme – Filip (Enceanu ’75), Sulley – Popa, Stanciu, Chipciu – Iancu (Tade ’46). Antrenor: Massimo Pedrazzini.

Cartonaşe galbene: Bjorndal ’47, Jensen ’51, Helland ’90+2 – Iancu ’13, Stanciu ’23, Filip ’70, Chipciu ’84

  • Lecție de civilizație! Moment HORROR în minutul 25! Muniru s-a lovit violent cap în cap cu un adversar. Pentru câteva minute, stadionul a inghetat! Ghanezul si-a revenit și s-a ridicat în aplauzele spectatorilor, de un fair play inimaginabil pe un stadion din România. Jucătorul lui Rosenborg, Selnaes, a părăsit terenul pe targa, și el tot în aplauzele întregului stadion.
  • Rezumat

https://youtu.be/3lCpxUU_QYg

După meci, directorul sportiv al Stelei a explicat ce planuri are de viitor  și a comentat sancțiunea aplicată de UEFA asupra sa.

  • Mirel Rădoi: „Avem alt gen de jucatori fata de cei care au fost inainte, incercam sa construim o noua echipa. Nita a aparat foarte bine la Craiova, e un portar foarte bun, a fost intr-o zi foarte buna si astazi. Si-a aratat valoarea, in caz ca se indoia cineva de ea. Daca vom avea rezultate, vom creste o noua generatie importanta. Daca exista vinovati pentru eliminare, nu ii voi nominaliza public. Vom discuta fata in fata, barbateste. Sper sa ramanem cu ceva pozitiv din aceste meciuri. Ma bucur ca am avut o discutie cu patronul si cu jucatorii si am decis sa continuam impreuna. E foarte bine ca a avut loc acel moment.  Cu jucătorii pe care îi avem mergem pînă în iarnă. Iar eu voi duce acest sezon pînă la capăt indiferent de rezultate. Trebuie să cîștigăm campionatul pentru a avea din nou acces la meciuri frumoase. Nu cred că Ionuț Lupescu a fost implicat în sancțiunea care mi s-a dat, el e pentru altceva la UEFA. Mă bucur că de cînd s-a dat «legea Rădoi» și în Liga 1 e clar pentru toți ce trebuie să facă. M-aș bucura să se respecte regulile. Eu am fost sincer de la început, moral sînt curat„.
În loc de concluzii : Hasta la vista, UEFA!

Campionii au obținut „scor de calificare”, pentru o partidă în deplasare, dar jocul, arbitrul și ghinionul din partida tur le-a făcut misiunea imposibilă de accedere pentru a 12-a oară consecutiv în grupele UEFA.  E pentru prima oară în ultimii 12 ani când România nu va avea echipă în grupele vreunei competiţii europene. Ultima oară se întîmpla în sezonul 2003-2004, când Rapid a ratat participarea în UEFA Champions League, după ce a fost eliminată dramatic de Anderlecht (0-0, 2-3). Steaua şi Dinamo au capitulat încă din turul al doilea al Cupei UEFA (1-2 la general cu Liverpool, respectiv 3-5 cu Spartak Moscova).

Plecând cu handicap (0-3, un gol din ofsaid), pe o mlaștină norvegiană si 45 minute cu doi oameni în „minus” (Iancu și Alcenat), Steaua nu s-a putut opune destinului din acest sezon de UEFA, pe care l-a modelat și cu mâna ei în proporție de peste 50%. Singura consolare de palmares: față de acum 10 ani, a învins-o Rosenborg, care rupe tot în Norvegia și era neînvinsă acasă de peste un an de zile în toate competițiile. Nu este o mândrie, ci un respect față de sine, dovedind Europei că 0-3 de la București a fost doar un accident nefericit, ajutat și de arbitraj.

Felicitări băieților pentru victoria din această seară. Au onorat tricoul și blazonul Stelei în fotbal! 
Blazonul FC Steaua București și reprezentantele României în grupele competiţiilor europene, după 2004:
  1. Sezonul 2004/05 – Steaua (Cupa UEFA)
  2. Sezonul 2005/06 – Steaua, Dinamo, Rapid (Cupa UEFA)
  3. Sezonul 2006/07 – Steaua (Liga Campionilor); Dinamo, Rapid (Cupa UEFA)
  4. Sezonul 2007/08 – Steaua (Liga Campionilor)
  5. Sezonul 2008/09 – Steaua, CFR Cluj (Liga Campionilor)
  6. Sezonul 2009/10 – Steaua, FC Timişoara, Dinamo,  CFR Cluj (Europa League); Unirea Urziceni (Liga Campionilor)
  7. Sezonul 2010/11 – Steaua (Europa League);  CFR Cluj (Liga Campionilor)
  8. Sezonul 2011/12 – Steaua, Rapid, FC Vaslui, (Europa League); Oţelul Galaţi (Liga Campionilor)
  9. Sezonul 2012/13 – Steaua (Europa League); CFR Cluj (Liga Campionilor)
  10. Sezonul 2013/14 – Steaua (Liga Campionilor); Pandurii Tg. Jiu (Europa League)
  11. Sezonul 2014/15 – Steaua, Astra Giurgiu,  (Europa League)

Conform UEFA, all time, din ediția 1957/1958, prima participare, și până în 2014/15,  în 57 de ani, Steaua a jucat  293 partide în UEFA, a câștigat  110 și a pierdut 102.

  • Din 1957/1958 – 2002/03, în 46 ani, „Steaua” a jucat 159 (54,2%) partide în UEFA, a câștigat  60 (37,7%) și a pierdut 58 (36,5%)
  • Din 2003/2004  – 2014/15, în 11 ani, „FCSB” a jucat 134 (45,8%) partide în UEFA, a căștigat 50 (37,3%)  și a pierdut 44 (32,8%). Dacă mai adăugam și sezonul asta 6 meciuri, rezultă 140.

În 11 ani, Steaua a fost prezentă în Europa apoape cât în precedenții 46 ani, cu un procentaj de înfrângeri sub cel realizat anterior, sensibil egal la victorii și are 5 din cele 9 prezențe în primăvara europeană.

11 ani consecutivi, un record de prezență în grupele UEFA, din toată istoria Stelei, a României și a UEFA (prin calificări, nu direct)! Recordurile astea aparțin echipei FC Steaua București (FCSB). A jucat și a performat echipa „FCSB”, nu sigla sau marca CSA pe care o vânturați pe bani, domnilor Boroi și Talpan!

  • O dedicație pentru echipă de la un stelist, Fan Adevărat Steaua ( video )

FORZA STEAUA!

XRay

 

Exit mobile version