FCSTEAUA.RO

REVISTA LPF| Reghecampf: „Le promit fanilor că împreună putem reuşi! US 27!”

Revista LPF a publicat în ultimul număr un interviu exclusiv cu antrenorul Stelei, Laurențiu Reghecampf.

Laurenţiu Reghecampf a revenit la Steaua la începutul lunii decembrie a anului trecut, când campioana en titre se afla pe locul 5 al Ligii 1 Orange, în sezonul regulat, la 10 puncte de liderul Astra Giurgiu. Acum, la patru luni distanţă de la instalare, Reghe a reuşit cu roş-albaştrii să recupereze ecartul faţă de giurgiuveni, Steaua având prima şansă de calificare şi în finalele Cupei Ligii Adeplast, respectiv Cupei României, după rezultatele din manşa tur a semifinalelor. Cum va fi acest final de sezon pentru Steaua, în viziunea lui Reghe, aflaţi în interviul acordat de antrenorul Stelei pentru revista LPF, înainte de derby de România. 

– Mister, ai deja 14 meciuri pe banca Stelei de la revenirea în România. Cum ai regăsit atât Steaua, cât şi fotbalul din Liga 1, faţă de ultimul mandat?

– M-am întors la Steaua într-un moment dificil, când toţi se întrebau dacă Steaua se va mai califica în play-off. Era o atmosferă grea, puncte multe diferenţă faţă de primul loc şi jucători cu moralul scăzut, după jumătate de an cu multe rezultate negative… Nu vreau să fac nicio comparaţie cu ultimul mandat. Însă, tot ce îmi doresc este să încercăm să readucem Steaua acolo unde a fost în primul meu mandat. Acest sistem cu play-off şi play-out a revigorat foarte mult competiţia! Sunt meciuri cu miză şi asta ajută mult la dezvoltarea fotbalului românesc. – –

– Suntem la jumătatea play-off-ului din Liga 1 Orange, iar lupta la titlu este extrem de strânsă. Faţă de planurile de la începutul mandatului tău, care sunt primele concluzii? Se putea mai bine? Se putea mai rău pentru Steaua?

– Am redus mult din diferenţa de puncte faţă de Astra, ba chiar am ajuns de două ori pe primul loc! Deci parcursul este unul foarte bun, în special în play-off: 4 victorii şi un singur meci egal. Mai bine nu se putea decât dacă am fi reuşit să câştigăm şi meciul cu Dinamo! Mai rău de atât dacă era, probabil vorbeaţi cu altcineva acum (Râde).

– Sincer, care a fost primul gând care ţi-a trecut prin minte în momentul în care ai realizat că Steaua va pierde, total surprinzător, partida cu Voluntari? Singura, de altfel, în 14 jocuri cu tine antrenor!

– Nu vreau să iau din meritele celor de la Voluntari, dar consider că a fost un simplu accident. Am şi recunoscut după acel meci ca noi am jucat foarte slab partida cu ei. A fost o surpriză pentru toată lumea din care am avut de învăţat şi cred că am făcut-o.

– Urmează o perioadă extrem de importantă, în care Steaua întâlneşte atât Astra, cât şi Dinamo, de două ori, în doar 10 zile, în Liga 1 Orange, Cupa Ligii Adeplast, respectiv Cupa României. Ce-şi propune Steaua în aceste competiţii, ţinând cont de perioada extrem de scurtă dintre partide? Ce strategie veţi aplica?

– Am spus mereu că pe noi ne interesează toate trofeele, dar în ordinea următoare: câştigarea campionatului, apoi cupele – Cupa Ligii şi Cupa României, ale căror semifinale urmează să le jucăm în zilele următoare. Planul este unul foarte simplu: vrem să câştigăm totul! Şi o să încercăm să reuşim, ţinând cont că avem 27 de jucători în lot! Deci, sunt convins că avem puterea şi valoarea să reuşim să luăm cele trei trofee în acest sezon.

– Este această perioadă, de 10 zile, definitorie pentru cucerirea unui nou titlu de către Steaua? Sau lupta pentru locul 1 va continua până în ultima etapă, indiferent de rezultatele din meciurile cu Dinamo şi Astra?

– Nu cred că acest campionat o să se joace în următoarele două etape, în care Steaua joacă şi contra lui Dinamo şi a Astrei. Bătălia se va duce până în ultima rundă, o să vedeţi! În plus, nu scoateti din calcul celelalte echipe, pentru că orice candidată la titlu va face asta, va avea de suferit. Toate cele şase echipe din play-off vor juca până în ultima etapă pe viaţă şi pe moarte! Miza e una uriaşă!

– Poţi numi trei factori cheie care vor decide campioana în aceste ultime 5 etape? Unde se va face diferenţa între voi şi Astra, spre exemplu, ca principale pretendente?

– Nu-mi place să văd lucrurile aşa. Nu există factori, există doar meciuri! Iar fiecare joc este foarte important. Acum, cine face un pas greşit, poate pierde campionatul, pentru că mai sunt doar cinci meciuri de jucat şi o să fie foarte greu de recuperat fiecare punct pierdut. Sincer, eu nu scot din calcule nici Viitorul! O să vedeţi că vor mai apare surprize, pentru că, în acest punct al campionatului, toate echipele sunt foarte bine pregătite, se atinge turaţia maximă de concentrare şi de motivaţie şi îşi doresc să câştige fiecare meci! Dacă noi vom reuşi să menţinem acest ritm, va fi foarte greu pentru celelalte contracandidate. Noi trebuie să câştigăm tot şi pentru asta ne pregătim!

– Urmează Steaua-Dinamo, pe Arena Naţională, acolo unde fanii au făcut o atmosferă extraordinară atât la meciul Steaua-ASA, cât şi la Dinamo-Astra?

– Steaua-Dinamo este derby-ul fotbalului românesc, un meci aşteptat de toată suflarea fotbalistică de la noi, nu doar de stelişti şi dinamovişti. Este un avantaj pentru ambele echipe că jucăm, în sfîrşit, iaraşi pe Arena Naţională, pentru că acolo atât noi, cât şi Dinamo jucăm acasă, pe teren propriu! E un meci care va fi deschis oricărui rezultat!

Meciul direct din prima etapă a play-off-ului s-a încheiat la egalitate. În cupă, la fel. Asta în timp ce atât tu, ca antrenor al Stelei, cât şi Mircea Rednic, pe banca lui Dinamo, sunteţi amândoi neînvinşi în cariera de tehnicieni în unicul derby! Terminaţi neînvinşi împreună şi acum? Cum va fi derby de România?

– Crezi că mai contează statistica într-un asemenea moment al campionatului? Şi mai ales la un asemenea derby! Noi trebuie să încercăm să câştigăm… Este foarte important cum vom începe partida. Trebuie să intrăm bine în joc şi să eliminăm greşelile făcute în meciul tur din play-off! Va fi o partidă extrem de dificilă, aşa cum au fost, de fapt, toate meciurile de până acum.

– Cum explici explozia lui Nicuşor Stanciu, debutantul sub tricolor transformat peste noapte în decarul echipei naţionale, odată cu revenirea ta pe banca echipei? Mai poate Steaua să păstreze un asemenea fotbalist şi din vară, după turneul final din Franţa?

– Nicuşor Stanciu este un jucător de mare valoare, care a muncit foarte mult şi a crescut enorm. Şi mă bucur foarte mult pentru el că a început să şi marcheze, mai ales în momentele cheie! Normal că Steaua poate să ţină şi după Campionatul European un jucător valoros ca Stanciu, însă toţi fotbaliştii care vor avea oferte bune vor pleca după îndeplinirea obiectivelor echipei. La 23 de ani pe care îi împlineşte chiar pe 7 mai, Nicuşor Stanciu este, încă, enervant de tânăr!

– La sosirea ta la Steaua, ai spus în primul interviu pentru revista LPF că 5-6 jucători stelişti vor îmbrăca tricoul naţionalei la EURO. Acum ce părere ai, cu două luni înainte de turneul final?

– Am aceeaşi convingere! Dacă vor continua pe aceeaşi linie ca în ultima perioadă, cei mai importanţi jucători ai Stelei vor fi la Euro! Important este să fie sănătoşi şi să câştige cu Steaua tot!

– Este şi Marica unul dintre ei? Poate Ciprian să-şi revină din şirul de accidentări şi să intre în forma unui Andone, Keşeru sau Rusescu?

– Dacă este sănătos şi joacă ultimele meciuri, Ciprian Marica o să-şi câştige locul pentru Franţa! El este un fotbalist foarte bun şi un om incredibil de ambiţios. A muncit enorm şi, crede-mă, a fost foarte greu!

– Rămâi la Steaua, indiferent de deznodământul acestui campionat? Poţi să faci o promisiune fanilor?

– Eu rămân la Steaua să-mi îndeplinesc obiectivele! Haideţi să câştigăm acest campionat şi apoi să mergem în Champions League! Le promit fanilor că împreună putem reuşi! US 27!

Sursă: site LPF

Exit mobile version