Replică la Mironică

de | iunie 19, 2015

Mihai Mironică a scris un articol „Campioana unei mari demagogii” (click), publicat pe site-ul Prosport, unde pe lângă adevăruri a băgat și atacuri veninoase la adresa Stelei și Mirel Rădoi:

Ca bâlciul să fie complet, proprietarul, ajuns la fundul unui sac doldora cu galbeni în alte vremuri, şi-a tras şi un jocheu travestit în grăjdar, Mirel Rădoi neputând fi decât un Mache doi, singura şcoală terminată de acesta fiind şcoala vieţii.””În euforia câştigării titlului de către Astra şi Oţelul pentru Steaua,…

Când tu vii cu Tudorie ca achiziţie pentru linia ofensivă, deja şi agentul dinamovist sub acoperire Ţucudean pare un supertransfer. Iar Muniru înseamnă şi el o scădere faţă de ce reprezenta Prepeliţă, ghanezul fiind un jucător decent, dar la care doar numele, înnobilat de fratele său pe San Siro din Milano, este deosebit.

Dar, în această vară, deja Becali a ratat câteva goluri de pe linia porţii, Cernat, Anton sau Martinus având cu toţii pregătite raniţele pentru înrolare la Steaua. Însă Becali s-a zgârcit la nişte bani pe care altădată îi turna manelistic în capul lui Rădoi când acesta era căpitanul Stelei de acum 10 ani.

Dar este afectată deja pregătirea condusă de … bine, mă, Mirele, n-o să spunem că-i condusă de tine, tu eşti cu pompierii şi Salvarea la Steaua, cum spune Şumudică …care visează s-o arunce de pe tronul pe care tot el a cocoţat-o.”

I-am dat replica pe site-ul Prosport  și o redau și pe fcsteaua:


Mironică, ai și nu ai dreptate. Dacă Steaua il voia pe Bumba, de exemplu, ASA nu-l dătea fără 2-3 milioane euro, dar l-a transferat repede cu 650.000 euro la Hapoel Tel Aviv. Muniru, imediat după ce a semnat a spus: „Vreau să o sun pe mama mea”, și a dat un mesaj: „Mamă, am semnat cu cea mai tare echipă din România, Steaua!!!”, vizibil emoționat!

A venit si cu sufletul deschis, plin de mândrie că a ajuns la Steaua, nu doar cu buzunarul deschis! Nu doar sa bifeze 1-2 meciuri in CL. E dornic de performanță și sunt sigur că va „mușca” din gazon. Prepeliță, Bourceanu și Pintilii erau Xavi sau Iniesta? Nu! Aveau atitudine și determinare. Tudorie pare la fel de motivat ca Muniru, nu ca „marele” Anton de Gorj, care nu are nici o realizare în CV, dar pretenții mai mari decât cei care au adus deja 3 titluri la Steaua și zeci de milioane in cont. Idem Martinus.

Steaua are nevoie de jucători avizi de afirmare și performanță, nu să bată 2-3 out-uri și apoi „pa”. De asta Steaua a dominat 3 sezoane, iar Astra și Petrolul, echipe cu jucători foarte buni, nu. Chiar dacă nu intră in grupele UCL, Steaua va face schimbarea liniilor, necesară după 3 sezoane, formând din nou nucleul unei echipe cu jucători tineri, caracter puternic și atașament față de tradiția în performanța a clubului. Nu să schimbe lotul radical după fiecare sezon de transferuri, pentru că a adus pe fugă „fripturisto-navetiști” și „pensionari”. Steaua nu a excelat în individualități, ci în echipă, în care cei buni s-au pus în valoare numai prin colegii lor. Jucătorii cu fițe în cap au fost îndepărtați (de ex. frații Costea …), deși s-au dat mulți bani pe ei. Iancu e și el pe făraș, dacă nici în sezonul ăsta nu se va schimba.

Și eu sunt dezamăgit de ritmul transferurilor, dar mai ales de faptul că trebuiau pregătite din timp. Se știa că trebuie să schimbe vreo 10 jucători(6 plecau), plus să mai aducă 2-3 de EL/CL. Însă, a lua la foc automat, înghitând tot ce ți se cere, este pasul cel mai sigur spre insolvență și faliment! Nu îți refaci nici „o echipă” și nici nu-ți garantează nimeni că intri în CL.

De fapt, e ciudat că „un cioban” a dat timp de 10 ani o lecție în Liga 1, păstrând Steaua an de an în grupele UEFA, cu cele mai multe trofee în țara și singura pe profit. Banii ăia au venit de la UEFA, câștigați pe teren de echipa angajată și plătită de Becali, nu i-a primit gratis că o chema Steaua sau că avea sigla (aflată acum la CSA) pe tricouri. S-a văzut, fără siglă și „galerie” a luat totul în 11 zile. Cupele la scor de forfait.

PS
– Titlul nu i l-a dat nici Oțelul, nici Astra, ci chiar ASA, așa cum și Steaua i-a dat posibilitatea să recupeze cele 13 puncte în retur, pierzând puncte și ea cu aceleași echipe citate, printre altele.

– Cernat nu mai e de CL, cum nu a fost nici Sânmărtean, care în meciurile cheie, din Europa și din țară, nu a ajutat Steaua să facă diferența (Play off, Cupa și Supercupa, dubla cu Dinamo Kiev etc.)

XRay


Notă:

Asta nu mă va impiedica să nu mai preiau articole scrise de Mironică, atunci când sunt obiective și spălate de venin. Exact cum am facut-o și până acum. De ce? Pentru că eu nu sunt posedat nici de ură, nici de paranoia.

XRay

6 comentarii la „Replică la Mironică

 1. gaby

  Nu cred ca mai este vreun editorialist ale carui articole sa-i fie publicate asa de des precum Mironica. Faptul ma mira, pentru ca tipul scrie contra Stelei nu din convingere, ci din interes. Argumentele lui sunt voit rauvoitoare si demontabile foarte usor, pentru ca asta este reteta lui: omul scrie contra Stelei (ca doar n-o sa scrie contra Botosaniului! nu l-ar baga nimeni in seama) si pune argumente pe post de momeli, usor de combatut, tocmai pentru a fi „muscate” de stelisti, care sa se apuce sa-l contrazica, sperand ca rapidistii si dinamovistii sa-i tina partea lui Mironica, iesind astfel de comentarii, afisari, clicuri, in final ceva maruntis. E OK, fiecare isi castiga banii cum doreste, nu am nimic cu Mironica, sunt doar mirat de ce este bagat asa de tare in seama pe acest site.

  Nimic despre articol, xray a dat contraargumentele potrivite deja si nu mai am nimic de adaugat.

 2. ronnie

  Ma bucur sa vad ca acest site se transforma in blogul lui xray. Chiar imi era dor de un articol in care ciobanul era pupat in fund. Si va marturisesc ca iubesc nota aia de la sfarsit. E absolut emotionanta!

  1. xray Autor articol

   Ai si tu obsesiile tale cu muscatul dosurilor. Cainele de paza in bastionul liber și „curat”! Te inteleg. Orice in slujba cauzei! Emotionant!

   PS
   Sa poti dormi linistit, vezi aici ce feedback a avut replica mea pe Prosport, intr-o lume pestrita. Tot cu Xray e semnat comentariul.
   http://blog.prosport.ro/mihai-mironica/campioana-unei-mari-demagogii-14470390
   Nici macar un „Nimeni la meci” de-al tau nu a sesizat ce numai ochiul tau vigilent a penetrat neuronii! 🙂

 3. alexandru-h

  Lasati-l in pace pe Adr… pardon, Ronnie! A carat toata saptamana sacii cu cereri pentru cumpararea de actiuni, vrea si el sa se relaxeze cu niste postari de tipul „ba pe-a ma-tii!”. Ce-o sa plangem noi cand vom vedea ca adevarata Steaua va castiga Champions League in vreo doi ani! 🙁

Lasă un răspuns