FCSTEAUA.RO

Conferința de presă| Reghecampf: „Varela a fost căpitanul nostru şi el va rămâne în continuare”

Duminică, 14 februarie, Steaua a susținut o conferință de presă la Parliament Hotel, ora 13:30, la care au participat Reghecampf, Duckadam și Varela. Reghecampf a ținut să lămurească unele lucruri apărute eronat în presă. Înformațiile vin in completarea declarației de vineri , 12 februarie, dată prin telefon, la emisiunea Fotbal Club, de la Digi Sport. De aceea a fost integrată ca un update la articolul anterior.

Vă prezentăm un brief cu temele principale comentate de Reghe în conferința de presă.

  • Căpitan de echipă: „Varela a fost căpitanul nostru şi el va rămâne în continuare. Chipciu şi Stanciu sunt alţi lideri ai vestiarului, ei sunt vicecăpitanii echipei. Pintilii și Bourceanu au fost, dar în altă etapă și nu vor mai fi. Vrem un suflu nou.”
  • Baza din Ghencea: „Mă doare că trebuie să trecem în fiecare zi pe lângă stadionul Ghencea când mergem să ne antrenăm la Domneşti. Această echipă este Steaua, absenţa unei baze de pregătire e ceva unic în istoria fostelor câştigătoare de Cupa Campionilor. Ar trebui să mă gândesc că cineva din minister sau din conducerea CSA e dinamovist sau vrea să ne faca rău. Cred că ar trebui să se găsească o soluţie pentru ca echipa măcar să se antreneze în Ghencea.”
  • Suporteri: „Nu am instigat pe nimeni să iasă în stradă. Nu am sunat pe nimeni din galerie sa faca vreo demonstratie. Sunt subiecte care apar eronat în presă. Am stat de vorbă în ultima perioadă cu reprezentanţi din Peluza Nord. Ceea ce îmi doresc e să avem din nou parte de susţinere din partea suporterilor. Scandalul cu CSA a luat prea mare amploare.
  • Jucători pe linie moartă: „Nu avem niciun fel de probleme, dar sunt anumiţi jucători care sunt în urmă cu pregătirea, de aceea nu fac parte din lot. Mă refer la Bourceanu şi Paul Pârvulescu. Nu sunt trecuţi pe linie moartă, aşa cum s-a scris. În timpul lui liber fiecare poate face ce doreşte. Singura lor greşeală a fost că au fost îmbrăcaţi cu acele tricouri„.
  • Partida cu Chiajna: „Am avut o discuţie cu jucătorii, am exersat foarte mult în această săptămână. Mai avem anumite lucruri de pus la punct, este clar, suntem la început de drum. A fost o perioadă destul de scurtă, cu foarte multe antrenamente fizice. Am avut şi partide amicale, în unele am arătat mai bine, în altele nu ne-am ridicat la nivelul dorit. Dar cred eu că am reuşit să punem la punct anumite lucruri, dar mai avem nevoie de timp. Sper eu ca echipa să câştige meciul, avem experienţa necesară şi valoarea necesară. Spun acest lucru fără să jignesc pe nimeni, respect Chiajna, respect ce se întâmplă acolo, dar nu pot să nu scot în evidenţă faptul că echipa noastră este mult mai valoroasă, mult mai experimentată, cel puţin pe hârtie”.
  • Relația cu Duckadam: Am tinut foarte mult sa il aduc langa mine sa vedeti ca nu avem niciun fel de problema. Nu acesta era telul meu. Imi doresc foarte mult la echipa sa existe un colectiv puternic de oameni, de caracter, care au voie sa vorbeasca fara probleme. Mesajul spus de mine l-ati inteles gresit cu totii. Tin numai ca anumite probleme pe care trebuie sa le discutam intern si ma refer aici la analizele jucatorilor nostri, ale jocurilor noastre, sa o facem intr-un cerc mai restrans si sa o facem asa cum se face in fotbalul modern. Nu am nicio problema cu el, ma bucur foarte mult ca face parte din colectivul nostru si lucrurile sa decurga cat mai bine, sa nu mai fie astfel de discutii. Daca noi nu aratam ca suntem o echipa si ca putem da o directie jucatorilor este normal ca echipa sa nu aiba rezultatele pe care toata lumea le asteapta de la echipa„. „Îmi doresc să fie linişte la echipă, acest subiect a apărut dintr-o greşeală a ambelor părţi”, a punctat şi preşedintele de imagine al Stelei.
  • Despre nationala: „Isaila ne-a jignit cand ne-a facut amatori. Comisiile ar trebui sa se sesizeze. Imi pare rau, dar el nu stie ce am vorbit eu cu nationala”

 Video cu unele pasaje din conferință lui Reghecampf

 

Declaratia video a lui Varela, care a precizat: „Banderola înseamnă foarte mult, sunt mândru să fiu căpitan”.


Reghe: Scandalul cu baza FRF nu există. Se întrevede și revenirea în Ghencea. Sunt semnale că Peluza Nord ia în calcul și o eventuală întoarcere lângă echipă! – Vineri, 12 februarie, 2016

Recent s-a vehiculat în presă că FRF s-a răzbunat pe Steaua pentru boicotarea cantonamentului din Turcia al echipei divizionare, și i-a închis în nas campioanei poarta bazei de la Mogoșoaia. Aseară, Reghecampf a ținut să lămurească public situația: „Nu are de-a face cu scandalul cu naționala”. De asemenea, antrenorul Stelei a făcut precizări, la Digi Sport și Sport.ro, legate de baza sportivă, negocierile cu CSA și contactul cu liderii Peluzei Nord.

Reghecampf a explicat, prin telefon, la emisiunea Fotbal Club, de la Digi Sport, moderată de Radu Naum, că dialogul pentru revenirea echipei în ”Templu” este în desfășurare.

Momentan, echipa campioană nu se poate antrena în Ghencea și este nevoită să schimbe des terenurile de pregătire. Jucătorii află abia în dimineața antrenamentelor locul în care trebuie să se prezinte. De la revenirea din Turcia, steliștii au făcut naveta fie la Mogoșoaia, fie la Domnești. Reghe a dezvăluit de ce a schimbat baza de pregătire din Mogoșoaia cu cea din Domnești, subliniind că nu are legătură cu recentul conflict cu naționala.

  • Despre bază FRF: ”Noi ne antrenam la Mogoșoaia până acum, dar am discutat cu cei de la FRF și ne-au spus că în această perioadă mai multe echipe de juniori trebuie să se pregătească acolo. Ar fi fost mai dificil să găsim teren disponibil, așa că  am fost nevoiți să ne mutăm la Domnești. Eram nevoiți să ne mutăm în fiecare zi de la Mogoșoaia la Buftea, noi avem o relație bună cu toată lumea. Nu are de-a face cu scandalul cu naționala. Am avut o discuție cu dânșii, am înțeles. A fost o problemă cu gazonul, iarba nu crește, noaptea sunt temperaturi foarte scăzute, am înțeles această situație, nu e nicio problemă. Am mers la Domnești, unde am găsit două terenuri de antrenament incredibile. Este puțin mai departe, dar de pe teren vedem nocturna din Ghencea.”
  • Despre discuțiile cu CSA: „Eu cred în continuare că se vor rezolva toate lucrurile. S-au purtat discuții și se vor purta iar săptămâna viitoare. Și cei de la clubul Steaua vor să se rezolve această problemă. Sunt sigur că vom găsi înțelegere și vom rezolva această problemă cât mai repede. Noi abia așteptăm să revenim în Ghencea, să avem fanii alături de noi, dar trebuie puțină răbdare și înțelegere”, a declarat Laurențiu Reghecampf.
  • Despre posibilitatea ca fanii de la Peluza Nord să revină alături de echipă: „„Am avut o întâlnire cu câțiva membri ai Peluzei Nord. Este posibil orice. Sunt semnale pozitive, am înțeles că mâine sau poimâine se vor întâlni și vor purta o discuție cu membrii galeriei. Pași mărunți și viață lungă”, a încheiat tehnicianul Stelei. ( subiect tratat pe larg în ultima parte a acestui articol)

 

Gabi Balint a postat pe pagina personală de facebook un mesaj adresat „stelistului”

 

Stelistule, azi am trecut putin pe-acasa si m-am gandit sa-ti transmit salutari de aici. Tribunele iti simt lipsa, sa stii. Asa am simtit. Greu de crezut ca au trecut atatia ani…⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️

Posted by Gabi Balint on 11 Februarie 2016

Intențiile Peluzei Nord apărute în presă

„Peluză Nord nu vrea să mai stea pasivă în conflictul FC Steaua – Armată”

Potrivit Digi Sport, Steaua ar putea avea din nou în tribune suporterii de la Peluza Nord. Fanii sunt de părere că Armata a dat dovadă de rea voinţă în ultima perioadă şi se vor întâlni în viitorul apropiat pentru a stabili strategia.

De 1 an Steaua este părăsită de fani. Prinşi la mijloc în conflictul Becali – Armată, susţinătorii campioanei au refuzat să mai meargă la meciuri, considerând că nu pot încuraja o formaţie fără nume şi emblemă. Într-un cuvânt, fără identitate.

Totuşi, în ultima perioadă se pare că un nou curent s-a instalat în rândul fanilor. Deşi sunt conştienţi că oficialii clubului de fotbal nu au făcut toate demersurile necesare pentru a ajunge la o soluţie de compromis, atitudinea avută de Talpan&Co a deranjat. Mai mult, ultimele declaraţii date de fostele glorii, printre care şi fostul comandant CSA în 1998, când fotbalul s-a rupt de clubul mamă, colonelul Cristian Gaţu – care a spus răspicat că actuala Steaua e continuatoarea de drept a formaţiei din ’86 – cred că i-au pus pe gânduri pe fani.

Aceştia consideră că e de datoria lor să se facă auziţi şi să participe într-un fel, activ, la soluţionarea problemei. Liderii grupărilor de la Peluza Nord se gândesc să se întâlnească pentru a stabili cum vor proceda în continuare, însă există premisele să se întoarcă pe stadion.

Acest lucru nu înseamnă însă neapărat că ei vor încuraja echipa şi nici că vor fi de partea lui Becali. Strategia e să se facă auziţi prin mesajele pe care le vor arbora la meciuri, astfel încât să pună presiune pe cele două părţi să găsească un numitor comun,  ne spune digisport.ro.

Nota Redacției: Până acum nu este o poziția oficială a Peluzei Nord, în acest sens, și nu deținem informații din interiorul grupării, care să confirme sau să infirme discuțiile liderilor cu presa și Laurențiu Reghecampf.

Acredităm cu prezumția de nevinovăție confirmările antrenorului Stelei, motiv pentru care am publicat aceste informații legate de Peluza Nord.

fcsteaua.ro – XRay 

 

Exit mobile version