FCSTEAUA.RO

Steaua – Dinamo 1-1! Asediu roș-albastru, eficiență ZERO

Duminică, 10 aprilie, Steaua a remizat cu Dinamo, 1-1, la Unicul Derby cu numărul 163, in toate competitiile. Un scor care pe Dinamo o face să renunţe la titlu şi pe Steaua să piardă toate speranţele dacă nu bate la Giurgiu.

Cele două rivale s-au infruntat pe Arena Națională în fața a 48.632 de spectatori!

Reghecampf a mutat surprinzător defensiv (și inutil, în opinia mea) în primul „11”, cu Tamaș pe dreapta în locul lui Enache. V. Lazăr sau Romario Kortzorg nu sunt De Amorim. Rednic, mai fricos, a pus vârf un fost închizător, Bicfalvi, în dorința de a bloca cvartetul Hamroun, Stanciu, Chipciu, Adi Popa cu 3 mijlocași defensivi: Anton, Bicfalvi  și Palici.

  • Steaua: Niță – Tamaș, Varela, Toșca, Momcilovici – Bourceanu, Pintilii – Ad. Popa, Stanciu, Hamroun – Chipciu. 
    Rezerve: Cojocaru Valentin – Papp, Filip, Sulley Ali Muniru, Timo Gebhart, Tade, Enache
    Antrenor: Laurenţiu Reghecampf
  • Dinamo: Cerniauskas – Hanca, Mevlja, Puljici, Filip – P. Anton, Palici – D. Rotariu, Romario Kortzorg, V. Lazăr – Bicfalvi. 
    Rezerve: Mutiu – Nedelcearu, Gnohere, Ekeng, Essombe, Corbu, Olteanu
    Antrenor: Mircea Rednic
  • Arbitru: Alexandru Tudor

Ocazii și goluri

În prima repriză, pe teren a existat o singură echipă: Steaua. Campionii au ratat ocazie după ocazie, spre disperarea câinilor. Roș-albaștrii au deschis scorul în minutul 16, după ce Steliano Filip și-a trimis balonul în proprie poartă după o centrare a lui Adi Popa. Steaua a cerut penalty în minutele 32 la Chipciu și 34 la Adi Popa, dar Tudor a fost de neclintit, deși în cazul lui Chipciu, Puljic i-a dat clar peste picior, iar lui Popa, același Puljici i-a dat o scatoalcă peste cap, trâtindu-l.

Scorul putea să fie 2-0 în minutul 38, dar Chipciu a fost semnalizat greșit în poziție de ofsaid, în momentul în care a scăpat singur cu portarul Cerniauskas. După șase ocazii de gol, tabela a rămas doar 1-0 în primul mitan.

După pauză, dinamoviștii au egalat chiar în debutul reprizei secunde, prin Gnohere, la al doilea șut pe spațiul porții expediat în 48 de minute, faza fiind precedată de un fault la Stanciu. Anton l-a trântit la 30 m pe Decar, mingea a ajuns la Palic care a pasat la “Bizon”, scăpat singur cu Niță.

După șutul lui Stanciu peste poartă de la 16 m (’53), pe un contraatac Rotariu a ratat o șansă mare de 1-2, când a șutat în Niță din 6 metri (’57), apoi Dinamo s-a retras total în apărare și a sperat că va face față asaltului stelist. Imediat, Hamroun (’59), excelent deschis de Popa, a șutat în portar de la 11 m, poziție centrală și singur cu Cerniauskas.

Fortat de situatia din teren, unde câinii și-au băgat autobaza în poartă, și de scor, 1-1, Reghecampf a mutat ofensiv. Enache a luat locul lui Tamaș (’61), iar Bourceanu a fost schimbat cu Tade (’68). Efectele nu s-au lăsat așteptate. Francezul avea sa rateze două ocazii importante de gol în decurs de 4 minute.  În minutul 72 Tade s-a lansat ca o extremă, a șutat din prima pe colțul scurt, dar Cerniauskas a reținut, iar apoi a irosit o altă ocazie rarisimă. Adi Popa a luat o fază pe cont propriu, pe stânga, a intrat în careu, a centrat în fața porții, dar Tade a șutat peste poartă din 10 metri (’76).

Campionii au continuat ofensiva în valuri, dar au fost opriți eroic de fundașii câinilor. În final tactica lui Rednic a dat roade și Dinamo a reușit să o încurce pe Steaua, obținând o remiză nesperată. În prelungirile partidei Pintilii văzut cartonașul roșu (’91), după al doilea galben corect acordat. Pintilii a luat roșu intenționat pentru că oricum nu juca în Cupa Ligii, miercuri, pe 13 aprilie, cu Astra la Giurgiu. Astfel și-a anulat din cont primul galben încasat. Până ieri avea deja 3 la activ  și cu primul galben luat în derby făcea 4, urmând să stea în Play off cu Astra. Așa, cele două galbene (transformate în roșu) se anulează, și stă automat la următorul joc oficial indiferent de competiție. La galbene cumulate (4, 7.. ) se stă numai în competiția în care le-ai luat. Arbitraj slab al brigăzii conduse de centralul Alexandru Tudor. Deciziile eronate au fost preponderent în avantajul  câinilor, de la corner, fault, ofsaid, până la penalty.

Așa s-a scris istoria acestui derby. Steaua a ratat ocazia să păstreze ecartul de 1 punct, dar rămâne tot la mâna ei și la trei puncte în spatele liderului. Meciul din runda următoare de Play off cu Astra este o adevărată finală, campioana având doar varianta victoriei.

GALERIE FOTO (click) – Steaua-Dinamo, atmosfera

Caseta tehnică
  • Statistica
Declarații

Adi Popa: „Am controlat tot meciul, ei au avut două ocazii și au dat un gol. Parcă am mai văzut meciul ăsta o dată. Tipic! Am făcut o greșeală la mijlocul terenului și ne-a costat. Ne pare foarte rău pentru suporterii noștri pentru că n-am reușit să-i facem fericiți, mai ales că au venit lângă noi după multă vreme.

A doua repriză, Dinamo n-a ieșit din 16 metri, poate doar printr-o lovitură liberă. A fost un arbitraj ok. Acum să iasă alții la televizor și să spună că Steaua e avantajată. E important că suntem la mâna noastră. Dacă vom câștiga cu Astra și vom obține aceleași rezultate ca ei vom fi campioni. Ne-a lipsit șansa azi. Noi o să intrăm pe teren în meciul cu Astra și vom câștiga”, a spus Popa la Dolcesport.

Mircea Rednic mulțumit și „performant”: „Dacă am fi câştigat azi, ne mai gândeam la titlu. Totuși, încă mai contăm în această luptă, din moment ce jucăm cu Astra. Ea are cele mai mari şanse la titlu în acest moment. Pentru mine e o performanţă că n-am pierdut cu Steaua, a declarat Rednic la Digi Sport.

Concluzii

Dinamo și-a atins scopul. Ne spune și „Întâiul câine”:  „Sunt mulţumit de jocul din a doua repriză, ne doream o victorie, dar şi egalul este bun. Steaua rămâne mai pe loc şi poate ia Astra campionatul, a declarat Negoiţă la Dolce Sport.

Reghecampf nu a rămas dator: „Mă uit cu stupoare şi văd ce bucurie mare pe cei de la Dinamo, că au facut egal cu Steaua. Anunţaţi-i pe cei de la Dinamo că locurile trei sau patru nu se premiază cu absolut nimic. Doar primele două locuri joacă in Liga Campionilor”, a declarat Reghecampf la Dolce Sport. Păcat că a rămas dator față de noi și în acest derby.

Da, avem un gust amar. Steaua a ratat victoria într-o partidă aflată la discreția ei. Însă când nu ai un vârf de atac „valid”, măcar de nivelul „liberului de contract” Gnohere, și dai și de bulanul adversarului, se mai întâmplă să nu o bagi în ațe. Steaua este la al 6-lea meci în play off, unde a marcat în total 10 goluri, dar nici unul prin vârfurile de careu Marica sau Tade. De la revenirea lui Reghecampf, în 12 meciuri de Liga 1, nici unul din cele 20 de goluri înscrise nu a avut semnătura atacanților centrali. De ce Steaua nu are atacanți rezonabili și valizi în Play off? „Supremul” și Reghe știu de ce. Știm și noi!

XRay

 

Avancronică Steaua – Dinamo. Al 5-lea derby, a 6-a finală

Steaua și Dinamo se vor întâlni duminică, 10 aprilie,  de la 20:30, pe Naţional Arena, în al cincilea Derby de România din acest sezon și al treilea din 2016, în cea de-a 6-a etapă din play-off.  Alexandru Tudor a fost ales de CCA să conducă derby-ul dintre Steaua și Dinamo.

După ani buni în care, rând pe rând, fiecare şi-a căutat forma de altă dată, Steaua şi Dinamo sunt din nou împlicate direct în lupta pentru titlu, iar asta se întâmplă în primul sezon cu patru meciuri directe, ceea ce creşte şi mai mult adrenalina în ambele tabere. Este pentru prima dată după mult timp când am simțit dincolo de ecran, aproape telepatic, un freamăt adevărat și un interes real al iubitorilor de fotbal față de acest derby. Pare un paradox, în situația în care galeria stelistă este fie în „silenzio stampa”,  fie orientată exclusiv pe alte sporturi, iar in mediul virtual stelist, „fan zone”, doar fcsteaua.ro mai publică aproape zilnic materiale „cu” și „despre” echipa de fotbal.

”Eternul Derby”  a ajuns astfel la episodul 163 în toate competiţiile, o cifră care îl poziţionează în topul celor mai importante confruntări de pe continent. Primul meci a avut loc pe 21 noiembrie 1948, CSCA Bucureşti – Dinamo 0-1, marcator Marin Apos.  În campionat s-au întâlnit de 135 de ori,  în 41 de jocuri s-a impus Steaua, în 46 Dinamo, iar 48 de partide s-au încheiat la egalitate. În cele 135 de derby-uri din campionat s-au înscris 361 de goluri ,  Steaua – 183 şi Dinamo – 178.

Câteva borne care fac din Steaua vs Dinamo  Unicul Derby în fotbalul românesc  :
  • Sunt singurele echipe care au depăşit 2.000 de meciuri pe prima scenă din România, Steaua – 2077, Dinamo – 2047.
  • Au câştigat împreună 44 de titluri, 26 Steaua şi 18 Dinamo. De alte 33 de ori s-au clasat pe poziţia secundă (Dinamo 20, Steaua 13).
  • Au cele mai lungi serii de invincibilitate din Liga 1, Steaua – 104 jocuri, Dinamo – 47.
  • Dețin cele mai multe titluri de golgheteri, Dinamo – 19 titluri, Steaua – 14.
  • Au cele mai multe meciuri disputate în cupele europene, 471 (Steaua – 293, Dinamo – 178), ceea ce reprezintă 46 % din totalul partidelor jucate de formaţiile româneşti în competiţiile inter-cluburi continentale.
  • 67 din cei 86 de fotbalişti cu prezenţe pentru România la ultimele opt turnee finale de ale Campionatelor Europene sau Mondiale au provenit de la singurele formaţii care nu au retrogradat niciodată din Liga 1, Steaua și Dinamo.
  • Împreună dețin 60 % din numărul de simpatizanți de fotbal, conform ultimului sondaj publicat în februarie 2016. Steaua 49%, Dinamo 11%

Când Unicul Derby se consumă de 3 ori într-o lună,  orice avancronică poate fi  plictisitoare cu zeci de date reluate, de aceea voi lăsa deoparte istoricul și statisticele confruntărilor Steaua-Dinamo all time și voi analiza sezonul curent.

Bilanțul întâlnirilor directe din sezonului 2015-16 este negativ pentru Steaua. În cele 4 dispute, campioana a înregistrat o înfrângere  (1-3, în Groapă), două egaluri (0-0, pe Arena Națională și 1-1, în Ștefan cel Mare), toate contând pentru campionaul Ligii 1 și o remiză albă în prima manșă a semifinalei Cupei României disputată în deplasare pe stadionul Dinamo. Ne reamintim circumstanțele înfrângerii, partidă în care Steaua nu a folosit 7 titulari. Din cele 4 confruntări, doar turul din play off (1-1) a fost mai echilibrat. Câinii au avut 20 de minute de dominare (între ’60-’81),  când au egalat, dar și atunci, pe lângă bara lui Chipciu la 1-0 (’18), a fost și ratarea uriașă a lui Tade (’93) care au văduvit campiona de 3 puncte. Dinamo-Steaua 3-1, din 22 noiembrie 2015, a fost singura înfrângere suferită de steliști în ultimele 15 derby-uri din toate competiţiile, în care „roş-albaştrii” au bifat 9 victorii. Însă și câini au o serie de 6 victorii consecutive în campionat din perioada 1970 -1973, record în intâlnirile directe.

Cronicile și avancronicile publicate pe fcsteaua la cele patru dispute din sezonul 2015-2016

Play off-tur| Dinamo – Steaua 1-1! Egali cu insuficiența. Tade a ratat întâlnirea cu istoria
Cupa României| Dinamo – Steaua 0-0! Bulan de câine leșinat. Finalista se decide în Trivale
Sezon regulat-retur| FC Dinamo – FC Steaua 3-1! Altă bornă spartă…
Sezon regulat-turSteaua – Dinamo 0-0! Dresaj de câini pe teren, nu și pe tabelă!

Dincolo de derby-ul cu numărul 163, partida de duminică are semnificația unei finale la titlu. Împortanța în clasament depășește miza  de a vedea pentru a treia oară într-un interval de 30 de zile, o confruntare Steaua – Dinamo, mai ales când peste 10 zile,  pe 20 aprilie, mai urmează  încă un Derby de România în Cupa României.

La jumătatea play-off-ului, finalul de sezon pare o luptă între Astra și Steaua. Astra este în continuare pe primul loc, însă mai are în fața Stelei doar un 1 punct din cele 4 în plus cu care a intrat în play off. După 5 etape scurse, ambele echipe s-au distanțat față de celelalte patru clasate, la 5-15 puncte. Însă Steaua, deși a intrat de pe poziția a 5-a,  a dominat clar turul de play off.

 Clasamentul la zi de Play off (cumulat cu punctele înjumățite din sezonul regulat)

Returul care începe duminică va aduce aceleași meciuri pentru fiecare dintre ele, însă Astra are avantajul, aparent,  că va disputa pe teren propriu ultima „finala” cu Steaua.

Pentru confruntarea cu Steaua, Dinamo a trecut de la atitudinea de „capră” cu Astra, la vocalize cu „să moară capra vecinului”, câinii fiind hotăriți să facă totul pentru a stopa accesul  roș-albaștrilor la al 4-lea titlu consecutiv. E țelul suprem vâturat în mediu virtual. Însă Dinamo mai este în cărți la titlul. Deși a pierdut  surprinzător cu 1-4 în fața Astrei, s-a scos în etapa următoare, la fel de halucinant, în fața Viitorului, „nașul” proverbial al câinilor în Liga 1. Dinamo a învins la Ovidiu o echipă martelată de însuși regele Hagi, după un model „brevetat” în Pipera.

  • Paranteză. În decembrie 2015, Hagi anunța, punând presiune pe echipă: „suntem cei mai buni, ne batem la titlu”. Cu ochii la Champions League a mărit salariile,  însă în iarnă, inexplicabil, a slăbit grav lotul dând 3 piese de bază, doi din axul central: Mitrea (free transfer), Achim (împrumut) și Aganović (liber). Rezultatele negative nu au întârziat să apară. Reacția regelui a fost dură: după ce a acuzat sistemul și arbitrajul că îi sabotează munca, a trecut la tăvălirea în public a jucătorilor, pe unii i-a scos din lot și i-a pus pe liber în toiul play off-ului.  Vă pare cunoscut modelul, nu? Așa a ajuns revelația sezonului regulat, ciuca bătăilor în 2016. Totul a culminat acum câteva zile cu acuze halucinante: „Greşeala cea mai mare a mea cred că a fost că am mărit nişte salarii şi jucătorii sunt plătiţi la zi. Poate sunt împlinţi, sunt săturaţi, nu mai au chef… Poate joacă prin altă parte, dar nu pe teren. Joacă prin altă parte, pe <afară>… Eu ştiu?„, a tunat regele.  De ce iese în presă și nu le spune în vestiar? Pentru imaginea sa de patron-manager-antrenor: „eu am vrut, dar nu am fost lăsat de sistem, arbitri, jucători și corupători”. Este clubul lui și nu-l poate părăsi ca pe Timișoara în 2006 , când a invocat aceleași motive.

De ce am făcut această paranteză? Ce lecție să tragem noi „prostimea” de aici? managementul unui fotbal de top este o necunoscută și chiar pentru monștrii sacri ai lui.

Dar nu numai Dinamo are sanșe la titlu. Mă număr printre criticii  sistemului cu play off și out, dar recunosc că acest final de campionat este unul dintre cele mai interesante, ca stres și suspans, din istoria Ligii 1. Evident, s-a ajuns în situația asta de atractivitate maximă și pentru că 5 din cele 6 echipe au intrat în play off cu un decalaj maxim de 6 puncte față de primul loc.

Cu 5 etape înainte de final, nu mai puțin de 5 echipe au șanse reale de a câștiga titlul, deși sunt despărțite de 1-11 puncte față de lider.

Și echipa în vrie a regelui, Viitorul, iese campioană dacă va bate tot în ultimele 5 etape, iar celelalte 4 remizează între ele. Lucru perfect realizabil, nu e scenariu SF. Viitorul ar face 40 de puncte, iar Astra 39, Steaua 38 etc.

Marele derby, programat pe ”Arena Națională”, duminică, 10 aprilie, are șanse foarte mari de a se juca în fața unor tribune arhipline.  După mai mulți ani în care câinii au suferit în tăcere, Steaua – Dinamo a redevenit acum un derby cu o luptă directă pentru titlu. Statutul de „finală” la laurii de campioni este motorul în marketingul acestui derby. De aceea interesul fanilor este unul foarte mare.

Copertă GSP

Se pare că a fost o mobilizare generală a ultrașilor în ambele tabere, deși PN nu a dat încă un comunicat suplimentar cu acest derby. S-a limitat să posteze pe pagina de facebook un mesaj ironic adresat cânilor și un videoclip cu pregătirea lor:

În mediul virtual circulă informații că dinamoviștii sunt hotărâți să ocupe „neoficial” locuri și în alte sectoare, pe lângă cele  8.500 rezervate, din dorința de a fi al 12-lea jucător care va împiedica cu orice preț Steaua la titlu. Digi Sport a prezentat un reportaj în care sportivii de la secțiile clubului CS Dinamo au declarat cu biletele în mână că vor fi toți prezenți la meci, în semn de solidaritate „Dinamo” cu echipa de fotbal. De ce? Pentru că s-au deșteptat și la ei se poate, pe când la noi dezbinarea e în floare. Și între cluburi (CSA vs FCSB) și între galerii. Din păcate… Însă Bucureștiul este un oraș cu aproape 2 milioane de locuitori. Cum zice românul, „are balta pește”, și cu sânge roș-albastru.

Pentru că cererea de bilete a fost imensă, organizatorii au decis încă de miercuri seară să comercializeze tichete și în toate zone stadionului. Casele sunt deschise până seara, la ora 19:00. Dacă va fi cazul, ele vor rămâne deschise duminică până aproape de ora de start a derby-ului.  Miercuri, Valeriu Argăseală, președintele Stelei, spunea că se așteaptă la 40-45.000 de spectatori pe Arena Națională. Până sămbătă dimineață erau vândute deja peste 38.000 bilete.

Video reportaj cu casele de bilete
https://s3.digisport.ro/onedb/transcode/57067aa995f9cff067000000.480p.mp4

Clubul va oferi bilete gratuite fostelor glorii, care vor avea locuri rezervate la loja Arenei Naționale și în zona VIP. Tichetele vor fi distribuite de președintele de imagine Helmuth Duckadam începând chiar de la acest derby cu Dinamo.

Steaua – Dinamo este transmis la Digi Sport, Dolce Sport și Look TV, duminică, de la ora 20:30.

https://youtu.be/bD8PyXJ5qYA

Steaua vine la al 5-lea derby după 3 egaluri şi o înfrângere, iar Laurenţiu Reghecampf vrea să schimbe situaţia în faţa singurei echipe din playoff cu care nu a reuşit să câştige.

Steaua-Dinamo este derby-ul fotbalului românesc, un meci așteptat de toată suflarea fotbalistica de la noi, nu doar de steliști și dinamoviști. Este un avantaj pentru ambele echipe că jucăm, în sfârșit, iarăși pe Arena Naționala! E un meci care va fi deschis oricărui rezultat!

Noi trebuie să încercăm să câştigăm… Este foarte important cum vom începe partida. Trebuie să intrăm bine în joc şi să eliminăm greşelile făcute în meciul tur din play-off! Va fi o partidă extrem de dificilă, aşa cum au fost, de fapt, toate meciurile de până acum”, a declarat Reghecampf.

Dacă nu vor apărea accidentări de ultimă oră, antrenorul Stelei va trimite pe Naţional Arena o linie defensivă alcătuită din Enache, Tamaş, Varela şi Toşca şi la închidere pe Pintilii și Bourceanu. Ofensiv, Steaua nu va beneficia de aportul lui Marica și nici nu va miza pe golgheterul sezonului trecut Tade. Creația lui Reghe din precedentul mandat, „vârful fals” Chipciu, a absentat în runda trecută din cauza unei suspendări și a fost înlocuit cu Thaer Bawab. Însă iordanianul nu a convins. Nu este jucător de efort, iar ca „mingicar” s-a jucat cu ocaziile, și nu cred că își va păstra locul de titular. Astfel, prima opțiune pentru Reghecampf va fi tot Alex Chipciu, cel care va fi susţinut de una dintre cele mai în formă linii de mijlocaşi ofensivi din România în acest moment: A. Popa, N. Stanciu, Hamroun.

  • Notă: Laurențiu Reghecampf a dezvăluit în premieră că Alex Chipciu trebuia să se opereze! „Alex Chipciu pentru mine este unul dintre cei mai buni mijlocași din România. Un jucător incredibil și un băiat foarte modest și rușinos. Oamenii îl percep greșit pentru că este rușinos și nu-i place să vorbească mult. Alex vine după o accidentare gravă! El normal trebuia să se opereze, dar nu a vrut, de ce oare? Ca să poată ajuta echipa să-și realizeze obiectivele. Alex are în continuare o problemă la genunchi. Poate juca și fără operaţie, dar cu multe antrenamente specifice și multă răbdare! El a avut curajul și ambiţia să treacă peste toată această perioadă grea pentru el.

Nu vreau să intrăm în detalii despre operație. Toţi vorbesc despre el că nu joacă din cauza faptului că i s-a mărit salariul și, vezi Doamne, nu-i mai arde. Este un lucru greșit și vă spun că pentru el este o presiune incredibilă. Este prezent la antrenamente și încearcă la fiecare meci să facă foarte multe, dar trebuie răbdare.

Valoare are și o să vedeţi asta cât de curând! Fanii citesc ce scrie presa și el este înjurat gratuit. Chipciu este jucătorul pentru care bag mâna în foc că moare pentru Steaua, trăiește pentru Steaua și este cel mai înrăit fan al echipei! Nu merită acest tratament din partea nimănui”, a explicat Reghecampf într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor.

  • Alexandru Chipciu”În orice meci, ambele echipe au șanse egale. Jucăm acasă, s-au vândut până acum 20.000 de bilete din partea noastră, așa că sunt premise bune. În ultimii ani i-am bătut de foarte multe ori, fără nicio ironie spun asta, dar e greu să se egaleze nivelul între noi și ei așa repede„. Legat de echipa națională Chipciu a răspuns: „Nu vreau să se discut sute de ore pe la TV dacă merit sau nu să merg la Euro. Nu mă interesează genul ăsta de discuții. Dacă selecționerul consideră că merit să fiu convocat, și mă cheamă, vin deschis cu toată inima. Dacă nu mă cheamă, nu am nicio problemă. Eu am semnat contract cu Steaua, nu cu echipa națională. Sunt la Steaua, iubesc Steaua și obiectivul meu principal este cel al Stelei, unde caut să dau tot ce am mai bun ca fotbalist.””Șeptarul” Stelei răspuns și la o întrebare legată de  faptul că ”Arena Națională” o să fie arhiplină duminică seară, dar fără galerìa stelistă:”.La noi este o problemă sensibilă cu stema și galeria.  Nu știu câți iubesc echipa din cei care vin și câți nu vin doar pentru stemă. Nu cunosc și nu vreau să mă pronunț. Dinamo are acum o galerie numeroasă, care face coregrafii frumoase, nu sunt nebun să nu recunosc asta, dar cred că și la noi, dacă erau peluzele nord și sud, ar fi fost la fel  și aveam un atuu în plus în acest meci”, a mai spus Chipciu.

Vă prezentăm cum ar putea arăta Steaua în partida de duminică seară.

  • Echipa probabilă Steaua: Fl. Niţă – Enache, Varela, Tamaş, Toşca – Pintilii, Bourceanu – Hamroun, Stanciu, Adi Popa – Chipciu

La Dinamo, Rednic şi-a „menajat” câțiva jucători importanţi contra Viitorului și este optimist. „Îmi doresc foarte mult drept cadou de ziua mea o victorie cu Steaua. Ne-ar da posibilitatea să mai visăm la titlu. Ne-am întâlnit şi cu suporterii şi ne-au cerut să nu-i dezamăgim. Cu Steaua e un meci mai special. Am toţi jucătorii buni de joc, fără probleme medicale. Trebuie să mă gândesc şi la o surpriză pentru acest meci, ca să putem câştiga. Dar o surpriză buna pentru noi. În primul rând trebuie să-i blocăm, apoi să încercăm să-i surprindem pe contraatac. Din punct de vedere financiar, jucătorii nu au nicio problemă, sunt cu banii la zi. Ei trebuie să dea totul, asta le-am spus.

Îi transmit lui Stanciu ceea ce i-am transmis şi lui Rotariu. Să aibă mare grijă, pentru că e uşor să te ia valul. Ar fi păcat, pentru că e în ascensiune şi are viitor”, a declarat Mircea Rednic în cadrul unei conferinţe de presă.

Aflată într-un moment ciudat de scădere de formă cu Astra, Dinamo şi-a reparat imediat tonusul și moralul la malul mării cu Viitorul. Steliano Filip şi Dorin Rotariu au fost menajaţi pentru meciul cu Steaua după ce au acuzat probleme musculare, iar vedeta Eric Bicfalvi a fost protejată tocmai pentru Marele Derby. Tot pe banca de rezerve a început şi căpitanul lui Dinamo, Paul Anton, cel care a intrat pe parcursul jocului pentru a evita suprasolicitarea înaintea meciului cu Steaua.  Rednic este convins că prin motivare superioară Dinamo poate reduce ecartul valoric față de Steaua. „Puriul”  știe că Steaua suferă la finalizare prin absenţa unui vârf autentic valid și  va căuta să-i blocheze pe „Cei  trei muschetari”: „goalmaker-ul” Stanciu, „bidiviul pur sânge arab” Hamroun și „motoreta” Adi Popa. Probabil Bicfalvi va fi umbra decarului campioanei. Al doilea mare pericol la finalizare este Hamroun. Marc şi-a arătat limitele și probabil Hanca va fi titular, dar și Corbu este o soluție, deși are aport ofensiv scăzut, însă și  remiza este o țintă pentru Rednic. Adi Popa va avea la frâne pe întâiul cotonogar al câinilor, Steliano Filip, lider în Liga 1 cu 3 roșii și 9 galbene. Puriu îl poate pune pe Filip și la mijloc, ca umbra lui Stanciu, caz în care Olteanu va fi paznicul lui Popa, iar Rotariu, ofertat de Il Maximo pe 1 milion de euro, va sta pe bancă.

Echipa probabilă Dinamo: Cerniauskas – Hanca, Puljic, Mevlja, Filip – Anton, Palic – Rotariu, Bicfalvi , Romario – Gnohore

Dinamo este împrevizibilă ca antrenorul ei Rednic, atât în componență cât și în evoluție. Posedă un contraatac bun, dezvoltat pe scheme antrenate și executate în viteză de jucători tehnici. O dovadă este și super golul olandezului Romario, pe contraatac, în partida cu Viitorul: i-a driblat în viteză pe Benzar și Hodorogea, apoi l-a mai croșetat o dată cu dreptul pe Benzar, repliat,  și cu stângul a șutat sec sub transversală. Cum nu există încă o decizie oficială care să le anuleze interdicția de a juca în UEFA,  motivare lor supremă în acest meci este să încurce Steaua pentru a netezi culoarul Astrei. Eventual de a provoca și ceva daune colaterale: accidentări și cartonașe.

Steaua are un moral bun, deși vine după două partide istovitoare câștigate la limită într-un final de infarct. Victoria este singura varianta care ar echilibra bilanțul cu Dinamo din acest sezon și ar confirma că roș-albaștrii sunt pe un trend ascendent în Play off, au prestanță de campioni și lupta pentru al patrulea titlu consecutiv nu este doar o vorbă în vânt.

Toată suflarea roș-albastră așteaptă cu speranță revanșa campioanei cu trupa lui Rednic, și își leagă visele de un joc bun și trei puncte în partida de pe Arena Națională.

 

Le urăm succes roș-albaștrilor!

Xray

Exit mobile version