FCSTEAUA.RO

Play off – #9: CSU Craiova – FCSB 0-1. Ultimul cartuș… în target

Cronica „cusurgiului”: Nici acu` nu putură piticii…

Așadar, echipa care a pierdut împotriva codașei play-off-ului învinge pe un stadion arhiplin, la Craiova, acolo unde nu bătuse nimeni până acum…

Vorbeam înainte de meci  cu amicul D. despre ce va fi. I-am spus că speranța mea e în… apărarea oltenilor, pe care o consider cea mai slabă din play-off. Și, ați văzut, nici ăstora nu le-au făcut multe probleme neputincioșii noștri.

Da, a fost altceva decât la Iași, n-am mai văzut brambureala de acolo, băieții s-au luptat așa cum nu i-am mai văzut de mult. Dar nu ăsta e fotbalul pe care îl aștept de la steliști. Rar am văzut combinații, dribbling-uri, faze spectaculoase. E drept, ar fi fost și greu în fața unei echipe de cotonagari și simulanți. N-aș vrea să reiau părerile mele despre Hațegan, dar mi s-a părut că el a permis prea multe faulturi ale oltenilor, unele foarte dure. Am mai spus-o, Steaua trebuie și poate să câștige orice meci, chiar împotriva unui arbitraj potrivnic, dar în astfel de cazuri apare pericolul ripostelor… Și, ați văzut, cartonașe galbene și chiar roșii, cele acordate lui Morais (nu știu de ce, dar cred că asta a și vrut…) și lui Pintilii, care… se afla pe bancă!!!  În fine, nu arbitrajul e baiul. Să-l lăsăm pe nea Nelu Crăciunescu să disece fazele…

Dică a surprins printr-o formulă de echipă fără Bălașa, Filip, Man și… Budescu (!!!). Ca și prin dispariția totală a lui Alibec, dar aici e altă poveste. Înlocuitorii au fost Morais (slab, mult sub ceea ce juca la Astra), Popescu (care nu-și mai revine), Florinel Coman (destul de bun, dar s-a văzut că n-a prea jucat) și Moș Filipe, mereu tânăr și ambițios. O formulă de echipă căreia i-am găsit mai puține cusururi decât celei standard. O echipă de luptători care a smuls o victorie când a trebuit. Și, hai să fim sinceri, după mizeria de la Iași, după scenele din final, cu steliștii prăbușiți pe teren, cu cele patru puncte mai puțin decât CFR, v-ați fi așteptat să-și revină băieții noștri? Uite că s-a putut! Oamenii meciului: Bălgrădean, Pintilii și Texeira. Buni Planić, Momćilovič și, surprinzător și îmbucurător, Benzar.

Și, astfel, ultima etapă ne poate bucura. Dar numai dacă… Dacă Steaua nu joacă, Doamne ferește, ca la Iași. Și, mai ales, dacă nașul Gică îi pune piedică Bursucului. Pentru că, să nu uităm, înaintea ultimei etape, CFR are un punct mai mult…

Andrei Sava


VIDEO. Trailer CSU Craiova – FC Steaua (FCSB) 0-1

VIDEO. Galerie foto

Caseta tehnică

Felicitări roș-albaștrilor!

X Ray

 


AVANCRONICĂ

CS U Craiova și FC Steaua (FCSB) de vor duela astăzi, 14 mai, de la ora 20:45, pe stadionul Ion Oblemeco din Craiova, în penultima etapă a Play off-ului Ligii 1.

„Un meci mult aşteptat de către iubitorii fotbalului va fi şi cel din Bănie, dintre CS Universitatea şi FCSB, o confruntare care şi-a câştigat statutul de derby prin poveştile scrise în cei peste 50 de ani de istorie.

Începutul a fost în 1964, atunci când, după o pauză de 17 ani (1947, anul retrogradării celor de la FC Craiova), fotbalul mare a revenit în „Cetatea Banilor”. Se întâmpla pe 30 august, ziua în care Ştiinţa avea să debuteze pe prima scenă chiar în faţa bucureştenilor! Experienţa oaspeţilor, șase titluri şi șase cupe câştigate la vremea disputării partidei, şi-a spus cuvântul, aceştia impunându-se cu 4-0, marcatori Creiniceanu, Gheorghe Constantin şi Sorin Avram (2).

Impactul cu prima ligă s-a dovedit a fi unul destul de puternic, gruparea olteană reuşind salvarea matematică de la retrogradare în ultima rundă, atunci când a învins Progresul cu 2-0. Totuşi, acel sezon a adus prima luptă la vârf pentru craioveni, cea din ierarhia golgheterilor, acolo unde Constantin Sfârlogea a fost depăşit pe final de clujeanul Mihai Adam. Un an mai târziu, pe 26 iunie 1966, vârful oltenilor avea să marcheze golul decisiv în meciul care consemna întâiul succes al „alb-albaştrilor” în confruntările cu „roş-albaştrii”, Ştiinţa – FCSB 2-1.

Un meci memorabil a avut loc pe 3 august 1973, FCSB – CS U Craiova 2-6, șapte din cele opt goluri fiind înscrise în repriza secundă (Tătaru II 73, Năstase 78 / Ţarălungă 12, Oblemenco 64, 75, Marcu 51, 82, Cristache autogol 77). Din păcate pentru elevii lui Constantin Cernăianu, succesul nu le-a fost de-ajuns pentru câştigarea primului titlu.

Peste 10 ani, într-o perioadă în care „Craiova Maxima” îşi pregătea retragerea, Universitatea a învins FCSB cu 5-2 (25 iunie 1983), patru din cele cinci goluri primite de Duckadam fiind marcate de Sorin Cârţu. Tot un 5-2 pentru craioveni şi tot patru goluri marcate „legendei roş-albastre” de câtre un jucător craiovean s-au înregistrat doi ani mai târziu (16 iunie 1985), doar că performerul a fost Rodion Cămătaru.

Din categoria partidelor spectaculoase nu putea lipsi jocul din 24 noiembrie 1987, Universitatea Craiova – FCSB 4-6, joc în care s-au marcat cele mai multe goluri! La vremea respectivă, bucureştenii reprezentau o forţă la nivel continental, astfel, putem considera o performanţă faptul că oltenii au înscris de patru ori în poarta „roş-albaştrilor”.

Cinci jucători au câştigat campionate atât cu FCSB, cât şi cu U Craiova: Adrian Bumbescu, Silviu Lung, Nae Ungureanu, Gheorghe Ceauşilă şi Dumitru Mitriţă (luaţi în calcul doar cei cu minute).

Sursa lpf.ro

„To be, or not to be, that is the question!”, luni în Bănie. Ultimul cartuș pentru antrenorul Nicolae Dică de a rămâne în cărți la titlu până la ultima etapă.

Atmosfera la echipă e de înmormântare, iar bomboana de pe colivă e veșnica sictireală a celor doi jucători pe care clubul a mizat cu bani mulți, în speranța că ei vor fi decisivi în acest sezon, Budescu și Alibec. Bizonul în căutare de club, Teixeira și încă vreo câțiva aflați pe lista scurtă de plecări făcută publică de „fostul” patron… Astfel, trupa lui Dică cred că va face doar o excursie de 230 km până la OZN-ul craiovenilor, stadionul Ion Oblemeco. Cu 4 puncte avans, titlul e deja la Cluj.

Roș-albaștrii nu au scos măcar un egal cu Iașiul în Copou, când au avut un moral (ipotetic) de lider, un om în plus, darmai să bată trupa lui Mangia susținută de vreo 30.000 de olteni în tribună. Golul lui Cristea, din minutul 89, cel care i-a provocat orgasm feciorelnic, în direct, lui Talpan, le-a dezintegrat moralul și speranțele. Greu să răpună leul în Bănie, aflat pe valul finalei de Cupa României și dornic să revină pe podium în Liga 1.

Să nu dramatizăm prea tare pierderea unui titlu. În ultimii 3 ani, Steaua este campiona locului 2. În ultimele 6 sezoane Steaua a dominat Liga 1, de 3 ori campioană și de 3 ori vicecampioană. Ambele ipostaze au fost consecutive. Asta se numește constanță a valorii, nu accident!

Dică nu-şi face griji pentru viitorul său și le-a răspuns în conferința de presă celor care l-au contestat după înfrângerea din etapa trecută, de la CSM Poli Iaşi.

Lipsa de griji poate fi generată și de noul patron. După spusele lui Becali, Vasile Geambazi vrea să continue colaborarea cu antrenorul Nicolae Dică.

Echipa probabilă a Stelei: Bălgrădean – Benzar, Planic, Bălașa, Morais – Pintilii, Teixeira – Florinel Coman, Florin Tănase,  Dennis Man – Gnohere

Le urăm succes roș-albaștrilor!

X Ray

Exit mobile version