FCSTEAUA.RO

Nesfânta Treime. Strigoii vechi și noi: Conspirația javrelor

Cuvânt înainte

Nesfânta Treime. Strigoii vechi și noi: Conspirația javrelor


Cap de listă, Ionuț Negoiță, Marele Conducător al javrelor.
În lupta directă pentru un loc în play off, sâmbată, câinii au pierdut cu 1-2 la Botoșani, după ce Leo Grozavu i-a ținut cu fundul în poartă până au făcut hemoroizi. Dacă la pauză era 4-0 pentru moldoveni nu mai sta nicio pisică în coadă. După ce Lazăr și Steliano Filip au fost iertați de roșu direct pentru călcarea criminală a adversarului, în minutul 70 arbitrul a dictat un penalti pentru Botoșani și i-a dat al doilea galben lui Palić, care a intervenit neglijent la Elek, obstrucționându-l în careu. „Acordat ușor” sau „se putea să nu se dea”, sunt formulele standard cu care presa face rost de click-urile „prostimii”, iar  cluburile trag preșul peste propriul rahat de la echipă și pun tunurile pe arbitraj. Câinii nu au făcut excepție. În frunte cu Negoiță, făcătorul lui New Dinamo, au debordat pe ecrane cu tone de acuze, deși echipa lor nu a jucat nimic.

Ok, este de înțeles frustrarea lui Negoiță până la un punct. Dar când patronul lui „doar Dinamo”  face spume la gura punând arbitrajul pe seama Stelei, deși își disputa direct punctele și locul în clasament cu contracanditata Botoșani, atunci manipulează. Face o libație cu rahat menită să deturneze injurăturile câinilor furioși de la Potăimea-sa din lojă spre Steaua. Însă ridicolul lui Negoiță își atinge superlativul când „finanțatorul” și „investitorul” din Groapă amenință apoteotic că va retrage echipa. Păi Dinamo și prezentă a jucat degeaba vreo 3 ani în Liga 1 pentru locurile de UEFA, fiind în insolvență.  A contat în campionat ca sexul cu o femeie invizibilă: o auzi, dar nu o simți. Însă suporterii cainilor nu sunt chiar toți bătuți în cap. Ia citiți reacția lor:

Comentariile sunt culese de pe site-ul suportelor dinamoviști și pun cu adevărat punctul pe „i”. Orice alt comentariu la comentarii este inutil.

Paradoxal, Negoiță vorbește de arbitraje care modifică ierarhii, uitând că în sezonul trecut el a fost principalul arbitru la titlu, nu CCA. Javra a dat Astrei la play off 6 puncte în direct și 4 puncte indirect, cele luate de la Steaua. Cinste lor că au smuls două egaluri Stelei, și-au apărat corect șansa, dar cele 6 puncte donate cu mare veselie, stând și capră la Șumudică, le anulează orice scheunat despre corectitudine. Diferența dintre Astra și Steaua la finalul play off-ului a fost doar de 5 puncte. 

Cele 3 puncte date și de arbitrul Colțescu în sezonul regular nu mai contau. Arbitrul Negoiță a decis titlul, nu Colțescu. Evident, bomboana pe colivă a pus-o Reghe în Astra – Steaua 2-0, ratând șansa de a anula într-un singur meci influența cumulată a lui Colțescu și Negoiță.

Cum și în acest sezon Dinamo va presta numai coregrafii și fitile din tribună și lojă, Negoiță va fi din nou arbitrul principal la titlu. Craiova știe!

A două javră este Șumudică „curvă mică”, cum îl alinta Rednic stând capră . Uite ce ne spunea „subpodarul”, pe 14 decembrie 2015, „despre despre virusul arbitrajelor favorabile lui Dinamo„, club care avea să-i stea capră în 2016: „Mă tem ca meciul să nu fie decis de o greşeală de arbitraj. De ce mă tem? Echipa care joacă împotriva lui Dinamo are meci cu noi în următoarea etapă. Tot timpul noi luăm ce lasă Dinamo. Şi, de fiecare dată, în săptămâna premergătoare meciului, fiecare echipă începe să plângă că a fost dezavantajată cu Dinamo. Pun o presiune mare pe arbitrul care vine la Astra.”, a declarat Şumudică pentru ProSport.

Motherfuckerul pur sânge vișniu,  urla atunci în presă că până şi jucătorii săi îi împărtăşesc temerea de manevrele „inocentului” Negoiță la arbitraj: „Le e frică de meciul ăsta cu Dinamo. I-am auzit vorbind în vestiar: „Ia uite ce face Dinamo în ultimele 3-4 etape! Câştigă numai cu ajutorul arbitrilor”. Le-am zis: „Băi, capul la joc”. Ce poţi să le spui? Vorbeau la recuperarea de după antrenament că lui Pecanha i-a luat mingea din braţe, cu Voluntari au dat ăia gol valabil, 1-1, Essombe a dat gol din ofsaid cu Pandurii. Asta vorbeau. Le-am zis: „Băi, treziţi-vă, că Astra e Astra! E greu cu noi”. Cea mai mare luptă a mea nu e să pregătesc meciul cu Dinamo, ci să-i scot pe ei din starea asta”.

După ce Negoiță i-a stat capră cât să-i bage titlul în buzunar, de teamă să nu îl ia Steaua, Șumudică și-a vopsit cioara în potaie. Auziți ce latră acum înaripatul de Giulești după ce duminică, 2 octombrie 2016, Viitorul i-a arătat pe teren cât carton este în titlul lui de campion. Ajuns cu Astra cum nu a mai fost clubul lui Nicolae în ultimii ani, pe loc de retrogradare,  și nu în luptă pentru titlu cu Steaua, Șumudel cântă în strunga de capre a lui Negoiță. „Anul acesta e o singură echipă care se duce glonț. Nu ați văzut ce s-a întâmplat cu Dinamo? E posibil așa ceva? E clar ce se întâmplă în acest moment în Liga 1.”, a scheunat cu subînțeles „bet-man”-ul.

După meciul de duminică, în loc să-l preocupe salvarea de la umilința supremă a noțiunii de campion, a sărit din nou să dea o limbă de ajutor pianistului din Groapă, dar și juveților care suflau din Bănie în ceafa Stelei: „Eu nu cred că aceste greșeli din această etapă au fost voite. Sunt greșeli flagrante! Hențul ăla dat de Ghinguleac nu-l poți da niciodată! La 1-1 să dai un astfel de penalty? Acum nu mai facem Comitete Executive, nu ne mai autosesizăm?… Noi la Astra suntem mici”, a cugetat javra zburătoare.

Mare adevăr grăiește Șumudel la final! Mic, mic, dar se orientează ca la pariuri. La câini nu le poate întoarce capra, nici potăile să mai stea o tură la Astra. Nu are rost, că s-au îndepărtat de titlu. În schimb la Craiova da. E noul lor vârf de lance și se limbușesc la greu pentru o conspirație în trei: „titlul nu trebuie să ajungă la Steaua”.

Șumi-bet mai pune languros și prafuri de tandrețe pe limbă. Dacă îl dă pe Andone afară, sau Rotaru pe Mulțescu, hop și el la altă echipă cu lotul format, că are ușa deschisă cu șperaclul universal: pupincurismul. La Nicolae a înțărcat bălaia, punga goală, jucătorii storși și vedetele cu termenul de valabilitate în fotbal aproape expirat.

Dacă rămâne la Astra, Șumudică se va alătura lui Negoiță ca „arbitru adițional” la titlu. 

Ultimul pe lista javrelor este un duo inedit. O javră cu pedigri dobândit de purisan (la 28-34 ani), Mulțescu, și alta făcută frate cu câinii să treacă puntea gloriei la titlu, Marcel Popescu. După A. Lache (Anghelache) al lui Negoiță cu care a rupt mâța în Groapă, iată că alt „Lache”, al lui Rotaru, l-a luat pe Mulțescu să o coacă de un titlu în Bănie. Bravo lor!

De paranoia antrenorului Mulțescu v-am povestit în cronică. Ok, la el este scuzabilă până la un punct. Omul a pierdut meciul fiind direct afectat în subrezimea lui psihică proverbială. Acuzației lui Mulțescu cum că Steaua câștigă cu ajutorul arbitrilor, i-a dat replică Helmuth Duckadam, președintele de imagine al Stelei, prezent fiind în studioul emisiunii ”Fotbal Club”, de la Digi Sport: ”Este henț clar la Acka, pentru că ia mingea cu mâna, nu o atinge, se vede clar. Sigur că a fost în afara careului, potrivit acestei capturi, dar vă dați seama că a fost în mișcare, dinamica fazei a fost alta. Oricum, mai clar a fost penalty-ul la Man”, a spus oficialul roș-albaștrilor.

Însă șeful spiritual al lui Mulțescu, acest Po.Lache de Craiova, fost samsar de jucători și autointitulat presedintele CSU Craiova, este de-a dreptul demențial. Duminică, Marcel Popescu și-a dat pe față toată arama coclită în cooperativă și manipulări. Mai mare tupeu de manipulare anti Steaua cu greu poate fi imaginat.

Evident, Marcel Popescu și-a turnat din scenariu și lacrimile de crodil peste soarta lui Dinamo din partida cu Botoșani, pusă tot ca și cum Steaua  ar fi regizat înfrângerea maidanezilor. Acest șarpe de dudău cu ochelari poate a privit clasamentul printr-un fund de sifon, altfel vedea că Dinamo era la egalitate de puncte cu Botoșani, nu cu Steaua! Moldovenii erau rivalii direcți ai câinilor pentru un loc în play off, nu Steaua.

În altă ordine de obiective anti Steaua, pentru că Becali e o nucă prea tare la tăvăleală, a fost ales drept țintă antrenorul. Astfel, Reghecampf a fost acuzat public în direct la Fotbal Club, digisport, de „presedintele” CSU Craiova că ar fi incercat să il bată în zona flash interviurilor, după meciul de duminică seara. Marcel Popescu a spus că Reghecampf l-a injurat și a încercat să il lovească cu capul. Poate că verbal Reghe i-ar fi dat vreun „cap” în gură, dar în realitate martorii oculari declară nici măcar nu s-a dat spre el.

Îmediat a intervenit în emisiune reporterul digisport, Ionuț Petrișor, prezent în zona respectivă, și a dezmințit spusele „oficialului” oltean. „Nu l-aș numi conflict, pentru că eu am fost acolo pe toată durata live-urilor. Președintele Craiovei, Marcel Popescu, a venit în zona camerelor de live, a încercat să intre în direct. Ne-a întrebat dacă poate intra în direct. I-am spus să aștepte pentru că erau jucătorii înainte.

A fost un dialog cu Laurențiu Reghecampf, dar nu un dialog dur. Reghecampf l-a văzut pe Marcel Popescu în zona flash-urilor și i-a spus că nu este locul lui acolo, că acolo vorbesc antrenorii și jucătorii și trebuie să meargă la zona mixtă.

Am înțeles că sunt niște acuze dure, eu nu am auzit așa ceva, nici înjurături. Eu nu am văzut aceste lucruri. Totul se petrecea în spatele nostru, însă puteam trage cu urechea și am văzut momentul în care cei doi s-au întâlnit față în față, a povestit Ionuț Petrișor, reporterul Digi Sport care a fost la fața locului în momentele de care a povestit Popescu.

„M-a înjurat până acum, a pus toată galeria să mă înjure tot meciul. N-are voie aici. De ce nu dă interviul în altă parte? Să vă explice cum m-a înjurat”, au fost vorbele lui Reghecampf, înainte să ofere flash-interviul de după meci.

Cum nu era suficient, șulfa din Bănie, a fost prezentă și luni la emisiunea moderată de Mironică la Sport.ro, continuând acuzele pe principiu „mulți aud, puțini verifică”. Contactat de moderatori, Reghecampf a intervenit in direct la Sport.ro, în timp ce Marcel Popescu era în platoul emisiunii „Ora Exacta in Sport”, însă cei doi nu au avut un dialog. În videoclipul de mai jos este declarația lui Reghecampf.

Antrenorul Stelei l-a acuzat pe „oficialul” Craiovei că nu este un oficial în acte și nu avea ce căuta în zona de flash interviu chiar dacă ar fi fost președinte „pe bune”, fiind destinată exclusiv jucătorilor și antrenorilor, conform contractului drepturilor TV și regulamentului LPF: „Marcel Popescu nu este niciun președinte, este onorific, nu are voie să semneze niciun act acolo, e un om care nu are credibilitate, are de plată vreun milion de euro. Nu am ce să comentez. Nu am voie să merg la live interviu după meci? Acolo se duc numai jucătorii și antrenorii, el era mort să dea interviuri după meci, nu trebuie să îi răspund unui om care nu este președintele Craiovei, el vă minte când vine în studio, nu este președinte, este onorific.

Probabil vrea să iasă în față cu scandaluri impotriva echipei noastre. Este singurul președinte din istoria Craiovei care ține cu Dinamo. Așa ceva nu am mai văzut până acum”, a spus Reghecampf in direct la Sport.ro.

Replica lui Marcel Popescu a venit după ce antrenorul Stelei a inchis telefonul: „Dacă eram executiv nu avea voie să mă injure și dacă sunt onorific are voie?”, a spus Marcel Popescu după intervenția lui Reghecampf.

Da, maestre, nu meritai să fi înjurat, ci tratat flegmatic cum se cuvine. Așa, cam la vreo 2 kile, direct pe față, pentru rahatul debitat duminică de Steaua, dar și pentru cel mâncat în conferința de presă din ajunul partidei, când te lăudai că ai provocat excluderea din lot a lui Mateiu și Dumitraș pe motiv că ar fi „steliști”. Bine că v-ați pus etichetele să vă știe toată lumea. Acum e vizibilă și legătura cu Șumudică. Sunteți 2 în 1. Totuși, lui Mulțescu parcă îi lipsește basca, să ne cânte duios din iarbă:

De mic eu am fost stelist,
Da, da, dirla, da, da...
Și gloabă dinamovist,
Da, da, dirla, da, da…

Acum sunt și craiovean
Da, da, dirla, da, da…
Nici oltean, nici orășean!
Pam, pam!

X Ray

Exit mobile version