FCSTEAUA.RO

Naş sărac, fin bogat! FCSB a avut venituri uriaşe în sezonul trecut şi a revenit pe profit. Viitorul a înregistrat pierderi şi are în continuare datorii!

Naş sărac, fin bogat! FCSB a avut venituri uriaşe în sezonul trecut şi a revenit pe profit. BOMBĂ: Viitorul a înregistrat pierderi şi are datorii! Vezi cifrele!

FCSB a revenit pe profit în anul fiscal 2016, după ce în 2015 a înregistrat o pierdere de 2,83 milioane de euro. Pe de altă parte, surprinzător, Viitorul a înregistrat pierderi, deşi ultimele două sezoane au fost cele mai bune din istoria clubului. Anul fiscal se calculează în perioada 1 ianuarie 2016 – 31 decembrie 2016.

Anul 2016 a fost din nou profitabil, după ce clubul ajunsese pe minus în 2015. Potrivit bilanţului depus de la Ministerul de Finanţe, vicecampioana României a avut un profit net de 5,87 milioane de euro. Asta după ce în 2015 înregistrase o pierdere de 2,83 milioane de euro. Veniturile totale din 2016 au fost mai mult decât duble faţă de anul precedent: 25,02 milioane de euro, faţă de doar 12,2 – în 2015. Cea mai importantă sursă de venituri au fost transferurile. Cu toate acestea, FCSB figurează în continuare cu o datorie de aproape 650.000 de euro:

Bilanţul lui FCSB pe anul fiscal 2016:

Bilanţul lui FCSB în 2015:

Surprinzător, Hagi a revenit pe pierderi

În ultimele două sezoane, Viitorul a avut cele mai buni clasări din istorie – locul 5 în sezonul 2015-2016 şi primul loc în campionatul care tocmai s-a încheiat. În plus, vânzările de jucători au atins cele mai ridicate cifre din istoria echipei. Cu toate acestea, spre deosebire de finul său Gigi Becali, Hagi a înregistrat pierderi în perioada 1 ianuarie 2016 – 31 decembrie 2016. Anul trecut, Viitorul a avut încasări de 6,23 milioane de euro, însă cheltuielile au atins 7,59 milioane de euro, peste cele din 2015.

Viitorul, în anul fiscal 2016:

Viitorul, în 2015

Decizia TAS poate înrăutăţi situaţia Viitorului

FCSB a contestat la TAS titlul câştigat de Viitorul, iar o decizie nefavorabilă pentru Hagi ar însemna venituri mai mici. Pe lângă bonusul pentru primul loc, Viitorul ar pierde şi şansa unui culoar favorabil înspre grupele cupelor europene, care de asemenea ar însemna venituri suplimentare. În plus, şi contractele cu sponsorii ar putea avea de suferit. Cristi Bivolaru, preşedintele Viitorului, spune că Hagi este în negocieri cu un sponsor foarte puternic, însă decizia TAS ar putea da lucrurile peste cap:

”N-ar fi un lucru plăcut. Ar însemna pierderi de imagine, pierderi financiare. Suntem în pragul semnării unui contract cu un sponsor extrem de important. Lucrul acesta se produce în momentul în care suntem campioni. Semnăm oricum, nu aşteptăm decizia TAS, dar nimănui nu i-ar pica bine să facă o afacere cu cineva care e la un anumit nivel, iar, peste o lună, cade mai jos”a declarat Cristi Bivolaru la DigiSport.

Sursa: prosport.ro

N.R. Articole înrudite tematic publicate pe fcsteaua.ro:

Un proiect de succes este cel care îți asigură și autofinanțarea.

Exit mobile version