FCSTEAUA.RO

Interviu: ”Motoreta” 77

A debutat în Liga 1 la Gloria Buzău, într-un meci la Constanța, cu Farul. Nu împlinise 21 de ani în acea după- amiază geroasă de februarie. A trecut apoi la Concordia Chiajna și a înscris primul său gol într-un meci cu Rapid, în martie 2012. Apoi, a fost transferat la Steaua unde încet-încet, ”băiatul din galerie ”, cum l-a numit presa de specialitate a devenit un internațional respectat. Adi Popa, zis ”Motoreta”, e cel dintre consacrații Stelei care are cele mai multe jocuri în cupele europene din lotul actual al campioanei și nu a primit vreodată un cartonaș roșu.

– Care este prima ta amintire despre derby? Care este primul derby Steaua-Dinamo de care îți amintești?

– Nu voi uita niciodată acea zi! Aveam aproape 10 ani. A fost un meci de Cupă jucat în ”Ștefan cel Mare”. Am fost pe stadion, în galeria noastră. Tribunele erau pline. Am fost întâmpinați cu foarte mare ostilitate, cum suntem întâmpinați mereu în “Groapă”. Am câștigat cu 2-1 , unul dintre goluri, de care îmi amintesc și acum foarte bine, a fost dat de Roșu.

– Ce ai simțit când ai jucat primul tău Steaua – Dinamo? Care este cea mai frumoasă amintire dintr-un derby?

– A fost un vis care a devenit realitate. I-am bătut cu 3-1 pe Arena Națională. Era primul meu derby, în chiar primul an de după transferul de la Chijana. E una din serile de care îmi voi aminti toată viața.

– Tu știi ce înseamnă să fii și în tribune, printre suporterii Stelei la un asemenea meci. Ți-e dor de atmosfera acelor vremuri?

– (Oftează) Și încă ce dor… Așteptam fiecare meci cu nerăbdare și parcă nu mai treceau zilele. De fiecare dată atmosfera era extem de încinsă. Ca suporteri, ne pregăteam de acest joc cu două-trei săptămâni înainte. Derby-ul era meciul anului. Se lucra mult la scenografii. Erau sofisticate, spectaculoase. Ca să nu mai zic de torțe si de fumigene, care erau atunci permise. Nu intra nimeni în peluză fără să știe toate scandările, toate cântecele!

– Crezi că suporterii Stelei se vor întoarce alături de echipă?

– Cu timpul se vor întoarce. E nevoie însă ca noi să avem rezultate bune. Steaua are cei mai mulți suporteri în România tocmai pentru că a avut cele mai bune rezultate atât pe plan intern, cât și internațional. Dacă noi continuăm să facem istorie așa cum au făcut și cei dinaintea noastră, stadionul va fi din nou plin. Indiferent de meci!

– S-au strâns mulți ani de când Dinamo nu a mai câștigat în fața Stelei. Cum vrezi că va fi acum?

– (Râde) O să se mai strângă ani! Nu are cum să fie altfel acum. Noi am rămas la un nivel ridicat, în vreme ce ei tot experimentează de ani buni. În plus, vom juca în fața propriilor suporteri și asta va conta enorm. Suntem foarte motivați! Îi rog pe suporterii noștri să fie alături de noi și să ne susțină chiar dacă, uneori, lucrurile nu ne ies chiar atât de bine cât ne dorim.

Interviu realizat de Marian Olaianos și Marius Mitran, înainte de meciului Steaua-Dinamo din tur (0-0),  pentru Revista LPF, de unde am preluat textul cu titlul și grafica de la noi.

Adi Popa. Best of 2015

Îi urăm Sărbători fericite și La mulți ani!

Exit mobile version