FCSTEAUA.RO

 Licitație, pe loc repaus!

În mod cert, CSA Steaua are acum nevoie mai mult de războinicul atenian Tezeu, decât de juristul Talpan. Evaluarea mărcii Steaua a devenit mai dificilă decât o căutare a ieşirii dintr-un labirint. După ce a ucis Minotaurul, Tezeu a reușit să găsească ieșirea din labirint folosind un fir pe care i-l dăruise fiica regelui Minos, Ariadna. Bravul Talpan, după ce a răpus OSIM-ul în 3 ani, a încurcat ițele, și visul lui de a se poza cu marca evaluată va începe abia prin 2016. La peste un an de la glorioasă victorie.

M-am strofocat un pic la poza, dar a meritat truda:  Boroi făcând revista presei lui TalpanARMATA-E-PE-BUTUCI1

În articolul Licitația lu’ pește, din 18 mai 2015, vă spuneam că poate o pisică arătată de DNA, corelată cu informațiile apărute în presă, a determinat MApN să solicite  la Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor(CNSC) anularea licitaţiei pentru marca Steaua, câştigată de SC Eval Best Office SRL.

Anterior, pe 9 mai 2015, semnalasem în Banul statului, ochiul dracului că evaluarea mărcii Steaua este aproape să se transforme într-una dintre situaţiile obişnuite în România cu banii publici: cifre ascunse de ochii publicului şi detalii îndoielnice despre cei la care ajung aceste contracte. Tot atunci am spus că licitaţia pentru evaluarea mărcii Steaua a fost câştigată de SC Eval Best Office SRL din satul Roşu, comuna Chiajna, care nu are nici măcar site,  și este administrată de colaboratoarea lui Marian Iancu, Gabriela Breza.

Angajata Armatei să evalueze marca Steaua, Gabriela Breza, era în octombrie 2010 cenzorul BKP Management & Invest Group SA Bucureşti, perla coroanei lui Marian Iancu, prin care finanţa şi echipa de fotbal Poli Timişoara. Tunurile financiare le-a dat tot cu Marian Iancu. SC Best Insolvency IPURL, a Gabrielei Breza, a fost administrator judiciar la BKP TRUST INVEST SRL, una dintre firmele lui Marian Iancu prin care a devalizat RAFO Oneşi împreună cu alți jefuitori ai banului public. În anul 2011, când Iancu a cerut insolovenţa BKP TRUST INVEST, tot Best Insolvency IPURL a fost numită firmă lichidatoare. Urmarea: Marian Iancu a fost condamnat la 13 ani şi opt luni de închisoare în dosarul RAFO Oneşti și Best Insolvency IPURL, firma celei care a luat potul evaluării mărcii de la CSA, a fost pusă să plătească în solidar cu BKP TRUST INVEST peste 31 milioane euro.

Cum de a ajuns contractul mărcii Steaua pe mâinile firmei controlate de controversata Gabriela Breza, părtașă la matrapazlâcurile lui Marian Iancu? Secret militar, firește!

Caietul de sarcini a fost întocmit de juristul Florin Talpan. S-au înscris trei societăţi – PRECISS CONSULTING (Bucureşti), Birou Expert Contabil Trocan A. Cornel (Calafat), SC Eval Best SRL (Chiajna), iar criteriul de departajare a fost cel mai mic preţ.

În baza Caietului de sarcini întocmit de Talpan, ofertele depuse au fost analizate de o comisie formată în cadrul CSA, care a stabilit firma câştigătoare, pe 8 mai 2015 . Nu se ştie dacă această comisie a verificat şi trecutul candidaţilor, sau contractul a fost acordat cu „dedicaţie” firmei SC Eval Best SRL. Cert este că a răsuflat și mirosit până în cabinetul  ministrului Dușa.

Imediat, cele două firme perdante au contestat licitaţia la CNSC. Prima firmă a reclamat că SC Eval Best SRL nu are capacitatea tehnică de a face o asemenea evaluare, în vreme ce Birou Expert Contabil Trocan Gabriel a contestat decizia MApN de a nu-i oferi contractul, pe motiv că nu este acredit ANEAR, plus că a venit cu cea mai mică ofertă de preţ – principalul criteriu de departajare trecut în caietul de sarcini. Doar 45.000 față 80.000 de euro oferta câștigătoare.

Alertați de presă și/sau DNA, că nu e în regulă ce au făcut Talpan și comisia de oferte CSA, MApN a reanalizat oferta validată de CSA și apoi a depus o cerere la CNSC, pe 18 mai, prin care a cerut să fie anulată licitaţia pe motiv că SC Eval Best a cerut 80.000 de euro, fără să justifice suma. Păi dacă CSA a bugetat 100.000 de euro și a trâmbițat suma în presă, cele 80.000 (puse din burtă de Eval Best), au părut o lovitură pentru juristul Talpan &Co. CSA economisea 20.000, nu? 🙂

Pe 5 iunie, CNSC a respins cele două contestații, cât şi demersul făcut de MApN pentru anularea licitaţiei. Celor de la Birou Expert Contabil Trocan Gabriel li s-au transmis că nu au voie să facă evaluări de marcă, deoarece au ca obiect de activitate contabilitatea. Contestaţia depusă de PRECISS a fost respinsă, pe motiv că n-au achitat o taxă de timbru: ”Nu ne-a spus nimeni nimic despre faptul că ar fi trebuit să plătim aşa ceva”, susţine Dorin Drula, reprezentat al firmei PRECISS. Vă dați seama ce „profi” sunt și ăștia.

Cât despre cererea MApN de anulare a licitaţiei, CNSC a considerat că argumentele prezentate nu sunt suficient de solide. Pe scurt, CNSC obligă MApN să semneze cu Eval Best SRL contractul pentru evaluarea mărcii. Adică, „ai fost fraier, plătește 80.000 de euro”. Decizia CNSC a fost atacată la Curtea de Apel.

Deci, după aproape 7(ȘAPTE) luni de pregătiri pentru licitația de evaluare s-a ajuns la … Curtea de Apel. În cazul în care Becali se decide să negocieze, mai are de așteptat mult și bine. Lucrurile sunt însă departe de final. Birou Expert Contabil Trocan Gabriel a deschis și el un proces la Curtea de Apel prin care contestă decizia luată de MApN şi confirmată de CNSC. Gabriel Trocan susţine că are toate documentele necesare prin care să demonstreze că este membru acreditat ANEVAR şi că poate face evaluare de mărci. Gabriel Trocan a depus deja o plângere la Curtea de Apel Bucureşti, iar procesul de evaluare va fi suspendat până când instanţa se va pronunţa: ”Cred că prin octombrie-noiembrie, Curtea de Apel va da o decizie în acest caz”, susţine Gabriel Trocan.

În concluzie, procesul de evaluare a mărcii va fi suspendat până la sfârșitul anului 2015. Având în vedere că evaluarea va dura 3 luni,  MApN obligată să plătească 80.000 de euro pe contract(bani publici) din cauza lui Talpan – întocmitorul caietului de sarcini și a comisiei de analiză oferte, ne putem face o imagine ce dolce far niente și incompetență bântuie CSA-ul, organizatorul licitației. Concret, câștigă sigla în noiembrie 2014, dar abia prin primăvara lui 2016 poate reușește să aibă o evaluare. Trai pe vătrai, nineacă, pe banii norodului! De asta au picat și comuniștii: birocrație, incompetență și prostie. Sunt unii care după ’90 au schimbat doar uniforma.

Am remarcat ironia unui suporter pe un site de socializare: „cred ca aștia de la mapn vor să îl întreacă pe becali la prostie …„.
La faza cu licitația l-au întrecut lejer!

 

XRay

Exit mobile version