FCSTEAUA.RO

Lecție de stelism

O lecție de „ce înseamnă Steaua” predată de un străin din Insulele Capului Verde!

varela2Fernando Varela, căpitanul Stelei, a acordat un interviu în exclusivitate pentru ediția de azi a Gazetei Sporturilor și a vorbit despre jucătorii care au refuzat ofertele făcute de Steaua și îi critică pentru deciziile luate.

Căpitanul campioanei nu îi înţelege pe fotbaliştii care pun banii pe primul loc în negocierile cu Steaua

Varela, primul căpitan străin din istoria Stelei, nu îi înţelege pe fotbaliştii care au pretenţii salariale exagerate atunci când sunt contactaţi de campioană în legătură cu un posibil transfer. La Steaua ai o cu totul altă vizibilitate în occident şi, dacă evoluezi bine, ai şanse să te transferi la echipe de top, e convins fundaşul de 28 de ani.

În ultima jumătate de ani mai mulţi fotbalişti ai Astrei au fost curtaţi insistent de Becali, însă nu au acceptat transferul, dorind salarii considerate de conducerea Stelei ca fiind prea mari. O strategie total greşită, crede Varela, care spune că jucătorii ar trebui să vină în lotul roş-albaştrilor pentru performanţă şi un transfer ulterior.

Steaua e singura echipă din România care îţi oferă expunere în Vest, susţine apărătorul, astfel că o mutare aici te aduce mai aproape de visul de a evolua la cel mai înalt nivel. Mărturie în acest sens stau Tătăruşanu, Latovlevici, Chiricheş, Gardoş sau Rusescu, câţiva dintre fotbaliştii care au părăsit Steaua în ultimii ani şi au ajuns la un alt nivel. Ca atare, este o greşeală să refuzi o astfel de oportunitate pentru câteva zeci de mii de dolari câştigaţi într-o primă fază.

Eu când am semnat cu Steaua, nu m-am gîndit la bani, n-am pus asta pe primul plan, m-am gândit că e o şansă mare pentru mine să cresc, să progresez. Dacă te gândeşti la bani înainte să vii la Steaua, nu rezolvi nimic. Aici trebuie să vii să câştigi trofee, titluri, să îţi creşti nivelul şi abia apoi să mergi în altă parte pe bani mai mulţi„, a explicat Varela pentru gsp.ro.

Pe lângă faptul că mulţi văd Steaua doar ca pe o sursă de venit, ci nu ca pe o oportunitate de progres, există fără îndoială un alt argument care îi sperie pe fotbalişti, este de părere Varela. La Steaua nu mai poţi juca la alibi, concurenţa fiind cu totul alta. Teama de eşec, aşadar, îi face pe mulţi să prefere un loc „călduţ” la formaţii mai mici.

Eu cred că sunt fotbalişti care atunci când aud că sunt doriţi de Steaua, se gândesc să nu accepte fiindcă aici trebuie să înceapă să joace, să alerge, să fie sută la sută la antrenamente zi de zi. Aici nu mai merge cu o zi da, una nu. Aici schimbi totul, iar mulţi nu sunt obişnuiţi cu asta„, a mai spus căpitanul.

Respect, Sărbători fericite și La mulți ani, Căpitane!

 

Exit mobile version