FCSTEAUA.RO

Istoria strivită cu talpanurile tancurilor: „Ninsoarea cu Villarreal nu a existat!”

Motto: Ilie Dumitrescu: „Nu cunosc altă „Stea”, Steaua lui Gigi e cea adevărată. O voi susţine, indiferent cum se numeşte!”

La instanța de Apel s-a dat o sentință pro CSA invocându-se o eventuală confunzie pe piață între CSA “Steaua București” și SC Fotbal Club “Steaua București” SA, iar CSA are omologată a OSIM o marcă “Steaua București” încă din 1996. Am mai discutat despre aceste mărci și nu mai repet.

Deși cele două denumiri se diferențiază clar prin „CSA” și „SC Fotbal Club … SA”, la limită, poate fi de înțeles și acceptabilă sentința dată de Curtea de Apel. Trecem și peste faptul că între 2003, când a fost înregistrată societatea comercală SC FC  “Steaua București” SA, și 2015, CSA nu a invocat acest fapt timp de 12 ani. Dimpotrivă, a avut relații comerciale cu  „FC Steaua București”.

În materialul video, Cristian Zagaradniuc, jurnalist Digi Sport, a comentat pentru Digi24 decizia instanței, însă a scăpat un amănunt. Interdicția instanței de Apel de a mai folosi în denumirea societății și substantivul comun “Steaua”.

„În dosarul nr. 31705/3/2015 – Admite apelul. Schimbă sentinţa apelată în sensul că: Admite în parte acţiunea. Interzice pârâtei SC Fotbal Club Steaua Bucureşti SA să folosească fără consimţământul reclamantei semnele «Steaua», «Steaua Bucureşti» sau a unor semne similare ….”, se arată în soluţia Curţii de Apel Bucureşti.

Interdicția Curții de Apel de a mai folosi în denumirea societății comerciale substantivul comun “Steaua” este cea mai mare tâmpenie imaginabilă rostită de un magistrat într-un stat de drept, care sfidează viața reală, și este fără precedent în justiție! E ca și cum Universitatea Craiova ar interzice Universității Cluj să mai folosească “Universitatea” în nume. Da, sintagmele “Steaua București”, “Universitatea Craiova”, “Politehnica Iași” etc. pot fi mărci distincte, dar nume ca “Steaua”, “Universitatea”, “Politehnica” etc. doar un cretin le-ar putea interzice în diverse nume compuse, fiind substantive comune. Astfel, SC FC Steaua SA nu ar avea cum să fie confundată cu CSA Steaua București.

„Somnul rațiunii (în Justiție) naște monștrii”. O dovadă vie este Talpan. După decizia stupefiantă a Curții de Apel cu „Steaua”, Talpan Costel Florin vine și cere, împotriva legilor și bunului simț, să nu se mai numească nici „FCSB”, deși „FCSB” este marcă înregistrată la OSIM de SC FCSB SA încă din 2009.  Mai mult, în plin delir, juristul militar cere să fie și desființată SC FCSB SA, iar locul în Liga 1 și palmaresul 2003-2016 să fie dat la CSA.

  • Notă: Peste 99%  din cele 4 milioane de fani  steliști consideră că Steaua adevărată, continuatoarea, este FC Steaua. Din cauza asta vrea Talpan să dispară „FCSB”-ul, pentru că indiferent de ce denumire va mai avea, tot Steaua va fi considerată, iar în cei 5 ani, cât va dura până CSA Steaua va ajunge în Liga 1 (teoretic), orice nouă denumire a „FCSB”-ului va fi asimilată în mentalul colectiv.

Vă întrebați, ca și mine, cum un om normal poate solicita așa ceva? Răspunsul e simplu! Talpan a văzut că în Justiția română este posibil orice, important e să ceri! Pierzi la Fond și Apel, ca în cazul mărcii, dar îți poate cădea lozul cel mare la ÎCCJ. De fapt Justiția în România nu mai contează decât la ce spune ÎCCJ-ul, restul instanțelor sunt zero ca importanță, doar tocătoare de bani, timp și nervi.

Când „instanța pe Fond” și „instanța de Apel” nu se anulează reciproc în sentințe diametral opuse, le anulează pe ambele ÎCCJ-ul. Procesul pe marcă e elocvent (2011-2014).

  • Referitor la procesul pe marcă. Când 2 instanțe consecutive (Fond și Apel) spun “NU” și doar a 3-a (ICCJ zice „DA” și iți dă câștig de cauză. Când 9 judecători (1-Fond, 3- Apel, 5- ICCJ) studiază dosarul și 6 spun „NU” și doar 3 „DA”, dar câștigi cu cei 3, atunci adevărul e doar formal de partea ta. Decizia la ICCJ  a fost luată cu 3-2.  Este o decizie conjucturală, influențată de distribuția aleatorie a judecătorilor pe caz și nu reflectă o certitudine cu realitatea faptelor. Rețineți, au judecat 9 magistrați școliți, nu 9 suporteri cu idei preconcepute și nejuriști, să fie decizii diametral opuse! Albul e alb pentru toată planeta. Adevărul, la fel, e unic!Da, legal e o decizie ok, conformă unei reguli de drept. Însă moral nu e, pentru că lucrurile nu au fost clare spre o decizie unică. Să îți dea doar 3 dreptate și 6 nu, și totuși să câștigi, nu e un motiv de laudă cu victoria, ci mai degrabă e un noroc chior.

Într-o țară în care încrederea în Justiție a scăzut dramatic de la 48% la 35% în numai un an, nu te mai miră nimic. Lipsa de încredere a poporului, vine tocmai din sentințele date de judecători pe dosare fabricate politic, concurențial economic, unele instrumentate în cârdășie halucinantă SRI, DNA și judecători chiar cu șeful statului, pentru a elimina incomozii pentru sistem.

E vorba de acele sentințe care nu sfidează doar litera și spiritul legii, ci violează toate articole din codul genetic al bunului-simț. Nu mă mai lungesc cu exemple. Sunt cu sutele și cu zecile pentru care statul plătește milíoane de euro despăgubiri, obligat de tribunalele internaționale care au anulat deciziile Justiției române. Judecătorii în cauză nu au nicio responsabilitate, judecă în continuare, pe când „muritorii de rând” fac pușcărie și pentru câțiva euro. Nu sunt bârfe, ci realități intens mediatizate într-un stat încremenit la o Justiție aservită unor grupuri „discrete” mai abitir decât era sclava comuniștilor în anii ’50.  Zilele ăstea a ieșit la iveală, stupefiant, o mică parte din buboiul underground al sistemul care a făcut și desfăcut totul în societate.

  • Te întrebi, cum este posibil ca toți patronii din presa semnificativă să fie găsiți pușcăriabili? Răspunsul este simplu: pentru ca sistemul să controleze mass media.
  • Te uimești, cum se face că în fotbal, la aproape toți patronii, acționarii sau sponsorii (care nu sunt multinaționale) li s-au făcut dosare penale și unii au înfundat deja pușcăria? Păi fotbalul este cel mai mare fenomen social și vehiculează sume mari de bani. PCH-ul e deja anexă PSD, de exemplu.

Chiar suntem o țară numai de hoți sau unii vor să ne facă mai hoți decât suntem?

Asmuțit în 2011 de generalul de justiție militară Gabriel Oprea (ministru MApN, 2009-2011), susținut de același personaj în 2014-2015 ca vicepremier,  din 2016 Talpan e în plin delir după semi-victoria la Curtea de Apel. Rămas fără mentorul și sponsorul său Oprea, juristul Talpan atacă pe toată lumea și vrea, nici mai mult, nici mai puțin, să rescrie și istoria din 2003 până azi, adjudecându-și meritele și performanțele altora la un club unde se visează deja Sfinxul al II-lea. Mai mult, cum alții spală banii negri, vrea și el să „spele” sigla, titlurile și trofeele obținute de FC Steaua între 2003-2016, după ce le-a murdărit prin declarații, și să le pună apoi curate în vitrina CSA. Curat murdar, coane Talpane!

Mai mult ca sigur, Gabriel Oprea va fi și unul din cei 6 finanțatori ai noii echipe. „Deja sunt discuţii cu mai mulţi oameni de afaceri care să vină alături de club. Individual ei nu ar putea să susţină clubul în primele două ligi, spre exemplu. Însă planul este să se apropie şase astfel de potenţiali investitori care împreună să poată asigura bugetul necesar pentru lupta la nivel înalt chiar şi în Liga 1”, a spus Lăcătuș. La solicitarea lui Talpan, Peluza Sud va avea un reprezentant într-o poziţie executivă, urmând să intermedieze relaţia cu galeriile, dar să se şi asigure ”Un club mai curat înainte de toate”. Juristul Talpan vrea și el un fotoliu în clubul de fotbal CSA, că doar nu a muncit gratis la Steaua. Solda e mizilic pe lângă ciolan.”Doresc să se găsească o soluţie şi să pot ocupa un post în organizarea clubului, am muncit pentru ceea ce s-a obţinut până în prezent”, spunea recent Talpan pentru ProSport. Probabil Matei Udrea va fi propus ofițer de presă sub acoperire. Le urez succes!

Palmaresul

Palmaresul e înregistrat și atribuit de către forurile care au organizat competițiile de fotbal la care a participat Steaua de-a lungul anilor (FRF, LPF și UEFA). Participarea este înscrisă în documentele acelor foruri, nu o trimite Talpan Costel Florin de pe panoul pictat cu palmaresul din sediul CSA. Degeaba va spune Talpan că a câștigat titluri  în 1998-2016, dacă echipa de fotbal CSA Steaua nu a existat ca membru afiliat la FRF din 1998 până azi! Nu e nici acum și nimeni nu a obstrucționat CSA-ul să se reafilieze la FRF din 1998 până acum!

Dacă, prin absurd, FRF va decide că FC Steaua a evoluat prin impostură, atunci retrage toate titlurile și cupele câștigate de FC Steaua și dispar de automat din palmares. Titlurile și cupele se dau la ocupantele locului 2 și finalistelor în edițiile respective.

Concluzii

Dacă Becali ar fi „furat” Steaua (fotbal) în 2003, atunci SC FCSB SA este tot Steaua, numai că nu ar aparține de drept lui Becali, ci Armatei. O mașină furată e tot mașină! Calea legală este ca Talpan să dovedească frauda în justiție și să ia clubul inapoi de la Becali cu palmares cu tot. Altfel,  palmaresul noii echipe CSA Steaua va fi zero.

Dacă Becali nu a furat-o, ci ar fi făcut una „fictivă” SC FCSB SA, înseamnă că Steaua (fotbal) a murit cu palmares cu tot în 2011 când AFC Steaua București a fost radiată, exact ca ASA Tg. Mureș. La 1 iunie 2005 Asociația Sportivă a Armatei Târgu Mureș a fost desființată și palmaresul a fost șters. Nimeni nu-l mai poate relua, nici măcar MApN. A încercat AS Ardealul Tg. Mureș să preia, dar nu s-a putut.

  • „Am incercat să preluăm palmaresul si tradiția vechii echipe. Am facut hârtii catre MApN, dar cei de acolo nu aveau ce sa ne dea. Unitatea militara s-a dizolvat si vechiul club ASA a fost casat. A disparut. Nu aveam ce sa mai iau de la ei. Am incercat sa iau patrimoniul si tot palmaresul, dar nu am putut. Oamenii de la Armata mi-au spus ca nu mai este nimic”, a spus Stanciu. (link AICI)

Idem este situația cu Asociația AFC Steaua București, urmașa legală a Stelei la fotbal din 1998. În acest caz palmaresul noii CSA Steaua va fi tot zero. 

În acest context va prezentăm mai jos un articol foarte bun, publicat ieri de sport.ro, care cuprinde opinii asemănătoare cu cele enunțate și dezbătute de noi pe fcsteaua, dar exprimate la alt nivel de un profesionist al condeiului.

X Ray

„Ninsoarea cu Villarreal nu a existat!” Despre istoria strivita cu talpanurile tancurilor

Cei care strivesc cu talpanurile tancurilor istoria Stelei din ultimii 13 ani au decretat ca magia ninsorii de la meciul cu Villarreal nu a existat.

Privesc la ninsoarea de afara si ma gandesc ca una faimoasa de acum 12 ani tocmai va fi radiata din anale. Din analele fotbalului, si, cine stie, poate chiar si din analele meteorologiei. Cei care strivesc cu talpanurile tancurilor istoria Stelei din ultimii 13 ani au decretat ca magia ninsorii de la meciul cu Villarreal nu a existat. Desi chiar si Talpanul era, probabil, si la acel moment, la locul sau de stelist cu pile in loja din Ghencea, asa cum a fost fotografiat la alt meci din epoca interzisa a Stelei. Bine, probabil in calitate de dinamovist, cum se proclama deunazi. Cu toate ca niciun stelist prezent atunci la stadion nu poate uita comuniunea extraordinara existenta in acele momente intre public si echipa, cu totii vor primi citatie acasa prin care vor fi anuntati ca acel moment nu a existat cu adevarat si astfel trebuie sa si-l radieze din memoria afectiva. Cam ca in „1984”, romanul lui Orwell.

Apoi, in fata plutonului de executie a amintirilor va trece Mihaita Nesu. In fata lui se va protapi plutonul alcatuit din Lacatus, Piturca, Tudorel Stoica, Bumbescu. Nesu li se va adresa lui Piturca si Lacatus cu formula „domnule antrenor”, cum obisnuia cand era antrenat de acestia la Steaua. Dar Laca si Piti, la comanda sefului de pluton, Talpan, i-o vor retezi scurt lui Nesu sa termine cu elucubratiile pentru ca ei nu i-au fost antrenori la nu stiu ce echipa din Ghencea. Si ca tot internetul, tot Universul va fi resetat pentru a se sterge orice informatie calomnioasa legata de o asa-zisa colaborare a lui Piturca sau Lacatus cu Mihaita Nesu la Steaua.

Ca antrenor, Lacatus are o singura performanta majora, calificarea Stelei ]n Champions League in 2008 dupa un playoff cu Galatasaray. Si cu acea unica performanta ar trebui sa ramana toata viata lui. Dar nu, Lacatus neaga ca ar fi existat vreodata acel moment de exaltare maxima printre stelisti la golul atacantului sau, Dayro Moreno. Nu a existat vreodata acel moment pentru ca un locotenent colonel angajat pe post de jurist obscur la o unitate a armatei i-a suflat Fiarei in ureche ca acel moment nu a existat, ca va rezolva el radierea lui din istorie.

Victor Piturca a reusit o singura performanta europeana ca antrenor al unei echipe de club, eliminarea lui Southampton cu Steaua. Si probabil cu ea ar trebui sa ramana pentru tot restul vietii lui. Dar nu, Piturca neaga si el ca acel moment ar fi existat. Desi o multime de stelisti inca retin dupa 13 ani frumusetea acelui gol marcat in poarta echipe engleze dupa un triunghi Aliuta – Florentin Dumitru – Claudiu Raducanu, Piturca spune ca el nu a izbutit vreodata asa ceva cu o echipa numita Steaua.

Acum aproape 100 de ani, armata romana cucerea Budapesta. Acum a reusit o noua victorie, sa cucereasca un substantiv comun al limbii romane, steaua. In afara cazarmei din Ghencea, este interzisa folosirea acestui cuvant care din romanesc a devenit militaresc. Marius Lacatus chiar a cazut pe ganduri. De ce nu ar putea, cu ajutorul unui jurist, sa fie el singurul roman care a jucat la un Real, cel din Oviedo? Si instanta spaniola sa decida ca echipa la care a jucat Hagi la Madrid nu era Real, echipa la care a jucat Mateut la Zaragoza nu era Real, echipa la care a jucat Craioveanu la San Sebastian nu era Real, echipa la care a jucat Galca la Mallorca nu era Real, echipa la care a jucat Balint la Burgos nu era Real…

Si inca o idee pentru prietenul lui Laca, Ceausescu. Pana la urma, astia au documente de predare-primire cand i-au luat tara tatalui lui? Cu un jurist devotat si un judecator intransigent nu va fi nicio problema sa se decida ca atunci, in acel blestemat decembrie ’89, Romania a fost luata prin efractie, cu geamuri sparte si navaliri in sedii, de la proprietarii ei de drept.

Mihai Mironică
Preluare de pe sport.ro

 

 

Exit mobile version