Învazia

Bre, mult mai e până luni… Până la meciul de la Giurgiu, desigur. Așa că m-am uitat la calendar, să văd ce alte meciuri se vor disputa până atunci.

Păi, mai întâi, mâine, vineri… În cadrul pregătirilor pentru cempionzlig, echipa lui Bratu se deplasează pentru derby-ul cu F.C. Voluntari, așa că mă voi uita la un film. Poate găsesc unul cu câini…

Sâmbătă e ziua cea mare a încleștării din liga a 4-a între CSA Steaua și una dintre rapide, care s-a împopoțonat cu numele de Academia. Și de unde să iau cele mai precise și competente informații, dacă nu de la repăru` Leapșă? Și aflu că prima echipă (scrisă, ați ghicit, cu minuscule – csa steaua) e formată din jucători cu vârste între 18 și 24 de ani, dar și cu unul de 27 de ani și altul de 28 de ani. În schimb, ceilalți au o echipă în care-i găsim pe Pancu (40), Maftei (37), Niculae (36), Voicu (34), Vlada (31), Iacob, Lădaru și Bratu (29). Și îl cred pe cuvânt pe entuziastul hiphapăr că academicienii au aproape o mie de meciuri în Liga I, că n-o să mă apuc să le număr eu… Și, asigurându-ne că ”experienţa primului 11 al echipei susţinute moral de Primăria Sectorului 1 este alt argument important în vederea unui scor de maidan pe care să îl înregistreze”, titrează gros: ”Experienţa îi va strivi!”.

Analiza lui Leapșă pare făcută după o băută strașnică la ”Giuleștina”. Ia citiți colea: ”Să aşteptăm o umilinţă maximă în csa steaua – Academia Rapid!” Păi, ai răbdare, bre, că vine și asta… Numai că, vă dați seama la a cui umilință speră el. Și-și face curaj ca găina…

Cică ”meciul csa steaua – Academia Rapid este unul dintre cele mai aşteptate din fotbalul românesc. …duel din care, în mod normal, Academia va ieşi câştigătoare autoritară. Practic, este de aşteptat ca pe 14 aprilie, de la ora 19:45 să se dea drumul unei umilinţe. Pe care armata n-o va uita în toată istoria ei. Şi care, sperăm noi, să pună cruce pe acest proiect clonat după fcsb.” Așadar, o înfrângere la fotbal ar fi o umilință pe care armata n-o va uita… Deh, așa o fi acu`, armata duce războiul pe tăpșane. Și, recunosc, încă mai rumeg la înțelesul adânc al meșteșugitelor voroave: ”acest proiect clonat după fcsb.” Nu pricep neam ce vrea să zică noul fan al echipei care plătește chirie pentru sigla cu roata cu pene.

Dar, să vedem cum de-a văzut Dragoșelu` că e rost de umilință… ”În primul rând, evident, vorbim despre aportul publicului… sunt aşteptaţi… măcar 30.000 de rapidişti. Ceea ce conferă încă din start un avans colosal… Practic, Academia Rapid va juca acasă acest meci.” Bine, o să-mi ziceți, dar pe Giulești abia au scos 1-1 ”în faţa anonimilor stelişti”. Ne iesplikă Leapșă cum fu treaba…”...această atmosferă de pe Giuleşti a avut efect de bumerang. În sensul că jucătorii şi-au dorit prea tare să calce csa steaua în picioare...” Aha, acu-i clar, pe Arenă n-o să mai fie boomerangul, îl lasă acasă. Dar gloata corsicană nu e totul. ”...marele avantaj al Academiei pare a fi, de departe, partea sportivă. … pregătirea fizică este mult mai bună decât anul trecut. Comparativ cu csa steaua care pare o echipă leşinată, chiar dacă media de vârstă este mult mai scăzută decât a Academiei.” Cum asta? Păi, e limpede pentru orice repăr: ”…e greu să obţii rezultate când ai un coordonator de proiect care nu ştie să comunice decât prin înjurături şi onomatopee.” Ăsta-i Lăcătuș, v-ați prins, nu? Că el nu e academician, să iesplice totul mai ceva ca Mourinho, cum face, probabil, distinsul antrenor al chiriașilor din Giulești, acad. prof. dr. ing Schumacher…

În consecință, cheamă la luptă Leapșă: ”Să vină măcelul!” Căci, anunță el cu glas mare: ”tabela la finalul marelui meci va arăta probabil 0-3, 0-4, 1-4, 1-5, 0-6 sau aşa ceva…” Motivele sunt clare: csa steaua (neapărat cu minuscule, nu uitați!)” nu va avea decât ”jucători tineri, dar care n-au reuşit măcar în liga 2, că altfel nu veneau pe tarlalele din Ghencea în liga 4.” Păi, se compară ei cu academicienii care ”au reuşit şi au demonstrat în Liga 1 şi liga 2”? Dar, mă-ntreb și eu, dacă-s așa abrași, cum de-au ajuns și ei tot pe tarlale, tot în liga a 4-a?…

Așadar, după mintea zurliului, Academia va da goluri fără număr, fără număr, ”pentru bucuria a peste 30.000 de oameni”. Că atâția corsicani și-ar da, cică, obolul la bunăstarea UM 02301, organizatoarea meciului. Ba, un șef de galerie (bulibașă, cum se mai zice prin partea locului), cunoscut sub frumosul nomme de guerre Bocciu, amenință cu invazia a cel puțin 35.000 de… de… cum să le zic? Că or veni și afeceriști, și mișcători, și nebuni de-ăia frumoși coz, ba se pare că și spartani. Și se mai zice că s-ar strânge vreo 120000 de euro în teșchereaua col. Petrea, comandantul CSA. Scăzând cheltuielile cu stadionul, ar mai rămâne frumoasa sumă de 75-77000… Păi, dreptate-i asta? Vorba aia, parcă-i vedem pe academicienii lui Gruia Stoica și bătuți și cu banii luați… Numai să nu pățească Leapșă ceva, că rămân fără comicării la cafeaua de dimineață…

Andrei Sava

 • E penibil Leasă și are cele mai penale clickbaituri. Face bani de pe urma Rapidului și a fraierilor pentru care scrie articolele alea și cărora le vinde tricouri fotoșopate. El și bișnițarii borțoși care vând pepsi-n peluză în timp ce clubul li se duce pe p*lă.

  N-au decât să fie mai mulți zburătorii, dac-o fi așa, ei nu sunt scindați bine ca noi. Și dacă „juma'” de Steaua reușește să umple aproape jumate de stadion, asta ce spune despre ei?

 • @zugurudumba

  „Maretule rege” malgas, ti-e frica cumva ca „rapidistii” (sic) te-nconjor” si dupa meciul asta ajungi iarasi in uitare, de acolo de unde ai venit.?!?!….-:)

  1
  1
 • @zugurudumba

  Si CSA face bani de pe urma rapidistilor, care s-au mobilizat exemplar si v-au dat si niste lectii fantastice de decenta si modestie ( la nivel de conducere ma refer, nu la gornistii de pe internet ). Hai sa vedem daca veti umple jumate de stadion, vezi ca aia de la tribune nu se pun, nici pt voi nici pentru rapid.

  1
  1
 • Salut stelistilor , stie cineva ce coregrafie o sa avem? In gsp spuneau ca vine fanfaraa militaraa

 • Se organizeaza o parada militara cu Batalionul 30 Garda Mihai Viteazul .
  BONUS : Fanafara militara va intona imnul national, desi conform legii imnul se intoneaza in competitiile sportive internationale in care este reprezentata Romania . ( Liga 4 cu siguranta nu e competitie internationala ).

  Art. 10. – Imnul naţional al României se intonează:
  …….
  ;e) pe stadioane şi alte baze sportive, cu ocazia desfăşurării competiţiilor sportive oficiale internaţionale în care este reprezentată România.

  Deci, cu alte cuvinte armia romana face o demonstratie in liga 4 :)))))

 • Corect , dar suntem echipa armatei , noi putem canta imnul unde dorim

  • „Suntem”, „noi putem”??? :)) Ce legătura directă ai tu și grupul tău cu asta? BTW! Ai ținut vreodată o pușcă în mână?

Lasă un răspuns