home
01-03-13

Umilinţa de a sta în peluză

Fapte: Biletele de la meciul Steaua - Chelsea s-au epuizat. Gloriile steliste care vroiau sa vina sa vada meciul, se afla acum in situatia JENANTA PENTRU CLUB de a nu li se permite accesul pe stadion. Gheorghe Mustata, liderul Peluzei Nord, intr-un gest absolut firesc, s-a oferit sa le dea gloriilor steliste bilete in peluza, invitandu-i sa vada impreuna acest meci. Gloriile steliste refuza, considerand DEGRADANT si JIGNITOR sa vada meciul alaturi de suporteri, si nu de oficiali.

Ce sa intelegem, domnilor? Ca noi suntem buni doar sa inghetam de frig, sa facem sute, mii de kilometri, sa sustinem clubul si jucatorii neconditionat, cu orice sacrificiu? Ca noi suntem plebea, iar voi Cei De Neatins? Ca nu mai suntem impreuna, la bine si la rau, pentru Steaua - si ca acum suntem unii la confort, iar altii la peluza? Poate vreti si catering - ne ocupam, facem o cheta, si va oferim si asta. Vreti si locuri incalzite? OK, ne dam peste cap si aducem si o suflanta. Vreti sector acoperit? Gasim o solutie, ne organizam, incropim noi ceva-ceva...

Retineti, totusi, un singur lucru: majoritatea dintre noi nu am cerut NICIODATA asa ceva, nu am conditionat actiunea de a fi alaturi de echipa intr-un moment decisiv. Am fost acolo. Punct. V-am sustinut atunci cand jucati mai slab intr-un meci, v-am aplaudat, v-am incurajat, si n-am uitat sa va scandam numele. Multi dintre noi v-am aparat, cum am putut, in fata conducerii, riscand conflicte cu "diverse" si "diversi". Am crezut in voi. V-am iubit. V-am respectat. Neconditionat. Daca vreti, inclusiv aceasta oferta a Peluzei Nord (nu, n-am nicio legatura cu Gheorghe Mustata) este tot o forma de respect. Respect pe care voi il tratati cu c---l.

Multumim, domnilor. Intr-adevar, ar fi fost degradant sa vedeti meciul de langa noi, plebea, saracii, drogatii, vagabonzii care v-au sustinut. Ce fraieri suntem ca am crezut altceva...

Continuu sa cred ca daca eram mai uniti, noi si voi, "gloriile steliste", prezentul si viitorul acestui club era altul. Evenimentele din ultimele zile imi arata, o data in plus, ca nu noi suntem cei de condamnat ca s-a ajuns unde s-a ajuns.

P.S.: Bineinteles ca prima vinovata pentru tot acest incident este magnifica "conducere" a Stelei (cacofonia este intentionata). Bineinteles ca trebuia sa aveti locuri rezervate, probabil in alta zona a terenului. Bineinteles ca tot ce se intampla e jignitor si incalificabil. Asta, insa, nu va da dreptul sa scuipati spre singurii care va mai ofera RESPECT.

chris1978

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!

AFC Astra

FC Steaua
Duminica 12 Apr 2015
Ora 19:30
Marin Anastasovici
Etapa a 26-a, Liga I
TV DigiSport1
TV LIVE