home
03-12-10

Ghinionul, nu norocul Stelei!

Roş-albaştrii au pierdut nemeritat două puncte după un joc cu adevărat european!

Nu, gafa lui Reina nu trebuie să-i ruşineze pe fanii Stelei. Gafa lui Reina e doar actul de justeţe făcut de fotbal Î favoarea celui care-l merita. Pentru că, aseară, Steaua a izbutit cel mai bun meci european din ultimii ani.

18 intervenţii a avut Reina pe parcursul meciului, faţă de cele doar 5 ale lui Tătăruşanu

E adevărat, Liverpool nu i-a adus la Bucureşti nici pe Torres, nici pe Gerrard, nici pe Carragher sau Kuyt. Dar tot atÎt de adevărat e că şi pe Anfield "cormoranii" s-au prezentat cu trupa secundă şi scorul a fost 1-4. Atunci, lumea fotbalului de la noi s-a entuziasmat pentru golul lui Tănase şi pentru o repriză Î care roş-albaştrii au ţinut pasul cu adversarul. Dar a uitat rezultatul final şi jocul Î ansamblu care a făcut ca raportul şuturilor să fie 21-6, iar cel al ocaziilor 5-1.

Aseară, lucrurile au stat cu totul altfel. Steaua şi-a dominat autoritar adversarul, a avut o posesie nemaiÎtÎlnită pÎă acum pentru o echipă românească Î grupele unei competiţii europene şi a izbutit să joace un număr imens de baloane Î careul unei echipe de talia lui Liverpool. Mai multe decÎt reuşise Î faţa Brăneştiului, sau a Sportului Studenţesc! Felicitări lui Marius Lăcătuş! Åži pentru cum a pregătit jocul, şi pentru cum a ajutat echipa la pauză prin introducerea lui Anghelov, mai folositor atacului decÎt fusese Bicfalvi.

3 ocazii a creat Anghelov Î cele 45 de minute cÎt a evoluat, inclusiv centrarea de gol

Steaua a făcut un presing ultraofensiv, a ţinut echipa scurtă şi a avut potenţa fizică de a juca peste 50 de minute timp efectiv! (În Liga 1, media timpului efectiv de joc e de aproximativ 40 de minute). A scos mereu jocul la margine şi a creat superiorităţi Î benzi. Asta, Îtr-un plan tehnico-tactic. La care se adaugă reacţia excelentă de după primirea golului, o atitudine aflată Î relaţie directă cu acei frumoşi nebuni din tribune, care au dominat ploaia la fel de autoritar cum au făcut-o şi favoriţii lor de pe teren.

Nu, Steaua n-a avut aseară noroc. Steaua a avut ghinion! Pentru că atunci cÎd raportul ocaziilor e 5-2, cÎd posesia e 62%, cÎd tragi la poarta lui Liverpool mai multe şuturi decÎt la cea a Astrei, atunci egalul e rezultatul nedrept.

Posesie incredibilă!

Steaua parametru Liverpool

62% posesie 38%
61 baloane jucate Î careul advers 21
4 şuturi pe poartă 2
15 şuturi la poartă 5
5 ocazii 2

vochin.gsp.ro


FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!

AFC Astra

FC Steaua
Duminica 12 Apr 2015
Ora 19:30
Marin Anastasovici
Etapa a 26-a, Liga I
TV DigiSport1
TV LIVE