home
25-05-10

Replay: Drumul Stelei spre a doua finala de Cupa Campionilor Europeni (1988-1989) / partea 1

În anul 1989, Steaua reuşea ultima mare performanţă Î cupele europene: finala Cupei Campionilor Europeni, la trei ani de la momentul Sevilla 86. Drumul Stelei Î campania ‘88-’89 a fost prezentat Î cadrul emisiunii Replay, de la TVR 2, difuzată Î fiecare luni de la ora 23:15 şi moderată de Marian Olaianos şi de Marius Mitran.Partea intâi a fost difuzată ieri, 24 mai, partea a doua va fi difuzată luni, 31 mai.

Drumul Stelei catre finala CCE din 1989:

Sparta Praga – Steaua 1-5, 2-2
Steaua – Spartak Moscova 3-0, 2-1
IFK Goteborg – Steaua 1-0, 1-5
Steaua – Galatasaray 4-0, 1-1
AC Milan – Steaua 4-0

La momentul de fata, echipele pe care Steaua le-a intalnit atunci, in 1989, nu mai au acum aceeasi rezonanta, disparand din peisajul fotbalului european. De cand Hagi si Gica Popescu si-au incheiat cariera, Galatasaray nu mai e o forta si a pierdut lupta pentru titlu in Turcia. In prezent, IFK Goteborg ocupa locul 13 in campionat, Sparta Praga e pe primul loc in Cehia iar Spartak Moscova e pe 6 in Rusia.

Totuşi, câteva nume importante de fotbalişti de la adversarii Stelei. Spre exemplu, la IFK Goteborg jucau 5 fotbaliăti pe care aveam sa Îi intalnim si la Campionatul Mondial din 1994, in meciul cu Suedia. La Sparta Praga evolua atacantul Tomas Skuhravy, care avea sa fie al doilea marcator de la Mondialul din 1990 (5 goluri), apoi să se transfere in Serie A si sa fie golgeterul echipei Genoa, unul din viitorii adversari ai lui Dinamo, in anul 1993. Iar la Spartak Moscova evolua legendarul portar Rinat Dasaev. Va mai reusi vreo echipa romaneasca sa mai ajunga in finala unei competitii europene? Pana atunci, nu ne ramane decat sa ne uitam la performantele din trecut. Poate vom invata ceva. (Text scris de Vlad Epurescu, Adevarul.ro)

Sparta Praga: Vaclav Nemecek, Tomas Skuhravy
Spartak Moscova: Rinat Dasaev, Evgeni Kusnetsov, Aleksandr Mostovoi, Sergei Rodinov
IFK Goteborg: Kennet Andersson, Klas Ingesson, Ola Svensson, Roland Nilsson
Galatasaray: Arif

Sursa: Farablaturi.ro

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!

AFC Astra

FC Steaua
Duminica 12 Apr 2015
Ora 19:30
Marin Anastasovici
Etapa a 26-a, Liga I
TV DigiSport1
TV LIVE