În Europa, marca Steaua nu e la CSA!

de | martie 5, 2020

Pompiliu Bota a obținut acum două zile, 3 martie 2020, un document de recunoaștere a mărcii Steaua București la nivel european din partea Oficiului Uniunii Europene pentru Proprietate Intelectuală.

Avocatul hunedorean Pompiliu Bota a câștigat dreptul de folosință exclusivă a mărcii combinate STEAUA București, după ce a înregistrat-o la EUIPO (Oficiul Uniunii Europene pentru Proprietate Intelectuală). Instituția europeană a emis documentul de recunoaștere a acestor drepturi în data de 3 martie 2020.

Astfel, noul titular deține până la 29 septembrie 2027, atât denumirea mărcii, cât şi însemnele, respectiv sigla, stema şi desenul original, în varianta color cunoscută. Drepturile asupra mărcii conferite de EUIPO primează asupra mărcii înregistrate în România, la OSIM (Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci), pe care o deține ofiţerul-jurist al CSA STEAUA Bucureşti, Florin Talpan, a explicat Pompiliu Bota. De altfel, Florin Talpan a depus la EUIPO o opoziţie privind înregistrarea mărcii STEAUA Bucuresti, opoziție care nu i-a fost acceptată.

Reușita obținută de Pompiliu Bota vine după un demers extrem de complex, care a durat aproape trei ani. Acum, avocatul hunedorean are în plan să concesioneze legal și gratuit drepturile de folosință asupra mărcii STEAUA București omului de afaceri Gigi Becali.

?„Încă nu am luat legătura cu Gigi Becali pe această temă. Prima dată trebuie să-l oblig pe Talpan să nu mai folosească marca, urmând să-l acționez în judecată”, a declarat Pompiliu Bota pentru Ziar de Hunedoara.

Link la documentul oficial original:

https://euipo.europa.eu/eSearch/?fbclid=IwAR3lExYNgj29gd7GPN-VPyV7A5ZM5HoxwpskAQYKoCYjhL_8Hp45KMhcZ5g#basic/1+1+1+1/100+100+100+100/017072752

X Ray

18 comentarii la „În Europa, marca Steaua nu e la CSA!

 1. keyser-soze

  Conform gsp : Deși avocatul din Hunedoara a afirmat că încă nu a reușit să ia legătura cu Becali, persoane autorizate au dezvăluit că Pompiliu l-a contactat deja pe patronul FCSB pentru a încerca să-i vândă marca. Însă acesta l-a refuzat, după ce s-a consultat cu avocații lui, care l-au informat că nu poate folosi din nou însemnele tradiționale ale Stelei în acest mod.
  https://www.gsp.ro/fotbal/liga-1/un-avocat-a-obtinut-certificatul-de-inregistrare-al-marcii-steaua-pe-talpan-il-actionez-in-judecata-a-luat-deja-legatura-cu-gigi-becali-592007.html

  3
  1
  1. vasglo

   @keyser-soze

   Probabil ca asa se explica faptul ca Bota zice ca: „Prima dată trebuie să-l oblig pe Talpan să nu mai folosească marca, urmând să-l acționez în judecată”…

   Asteptam si vedem…..

   3
   1
  1. robson

   Asta ramane de vazut in functie de ce face daca o sa castige procesul cu Talpan. Cand o sa aiba el drepturile si in Romania poate sa arate cat de stelist e sau daca e doar un bisnitar care a descoperit un mod de a face bani. Nu ca as plange de mila ca n-are oierul de unde sa dea.

   4
   1
 2. unubatran

  Ce m-as bucura sa fie adevarat si sa iasa ceva din asta, numai sa-l vad pe Talpan sughitand pe la colturi, plangand in pumni ca va esua in cel mai mare vis al lui “El Ciomandante” MAPN..

  Din pacate, cred ca-i prea frumos sa fie adevarat. Ramane de vazut!

  10
  1
 3. Ioan FCSB

  Asta se intampla in primul rand pentru ca la putere nu mai este mafia rosie. Eu zic ca Gigi va castiga de acum încolo. Sa vedem ce se va întâmpla su cu Guvernul de dreapta. În momentul când dreapta va avea puterea absolută ca pe vremea lui Boc, Steaua va reveni la noi suporterii de rand. Dar totusi daca nu câștigăm diseară nu mai contează nimic. Degeaba vom avea din nou stema, nume, culori daca nu avem echipă de fotbal.

  6
  2
   1. Ioan FCSB

    Din cate tin eu minte cand a intrat Gigi la pușcărie premier era Ponta. Pe vremea lui Basescu, Steaua juca, chiar bine. Cred ca a fost și ajutată in acea perioada. Uite ce s-a întâmplat de cand a pus psd mana totală pe putere. Dezastru. Eu zic sa il întrebam pe Gigi. Deși a zis deja într-un interviu că ” basescu a ajutat Steaua „.

    3
    2

Lasă un răspuns