FCSTEAUA.RO

Huiduiți în România, Staruri la UEFA

UEFA.com’s European Qualifiers all-star XI

Published: Wednesday 14 October 2015, 16.00CET

There is no place for Cristiano Ronaldo in our best team of qualifying. Find out who did get the nod and have your say on @EuroQualifiers using #EURO2016.”

UEFA.com

Deși România a terminat pe locul 2 în Grupa F din preliminarii şi s-a calificat direct la Euro 2016, a lăsat o foarte bună impresie în Europa, la UEFA, spre deosebire de huiduielile, criticile și bășcălia unor „presari” și „suporteri” români.

Astfel, Răzvan Raţ a fost inclus de UEFA în echipa ideală a preliminariilor Euro 2016, iar Ciprian Tătăruşanu este rezervă de portar.

  1. Răzvan Raţ, fundaşul stânga al naţionalei României, care a evoluat în 9 dintre cele 10 meciuri de calificare, formează alături de italianul Matteo Darmian, galezul Ashley Williams şi englezul Gary Cahill linia de fund. 
  2. Ciprian Tătăruşanu, a fost ales rezerva belgianului Thibaut Courtois

Echipa ideală din preliminariile Campionatului European din 2016 este următoarea: Thibaut Courtois (Belgia) – Matteo Darmian (Italia), Ashley Williams (Ţara Galilor), Gary Cahill (Anglia), Răzvan Raţ (România)Gylfi Sigurdsson (Islanda), Steven Davis (Irlanda de Nord), David Alaba(Austria) – Thomas Muller (Germania), Robert Lewandowski (Polonia), Gareth Bale (Ţara Galilor).

Rezerve: Ciprian Tătăruşanu (România), Jordi Alba (Spania), Kamil Glik (Polonia), Marek Hamsik (Slovacia), Ivan Perisici (Croaţia), Kevin De Bruyne (Belgia), Artiom Dziuba (Rusia).

Prezenţa celor doi jucători români printre protagoniştii calificărilor nu este o surpiză, în condiţiile în care tricolorii au avut cea mai bună apărare din preliminarii, cu doar două goluri primite.

Cum am mai scris în cronică, note și comentarii, este o mare realizare pentru acești băieți, dar mai ales pentru România.

Din păcate,  și în aceste calificări am revăzut în media mentalitatea și atitudinea „demolatorilor” de imagine. De la ștergerea pe jos cu echipa după 1-1 cu Finlanda, la intrebarea spusă pe ton apocaliptic „oare ce vom face la Turneul final?”,  până la intrebarea ostentativă și tendențioasă adresată lui Iordănescu: „Vă dați demisia? Mai continuați la națională”.  În fruntea cârcotașilor: Radu Naum, Cristi Geambașu, Cristi Scutariu … și nu in ultimul rând o parte a „suporterilor”.

În loc să trăim momentul care vine după 8 ani de secetă, nu mai avem loc de „bocitoare” cu bățul prin gard. Parcă nu au văzut ce a pățit Olanda în grupă cu Islanda, cum campioana mondială Germania s-a chinuit cu modesta Georgia, pe care a învins-o în cele din urmă cu 2-1, printr-un gol înscris de rezerva Max Kruse, în min. 79. Că s-a calificat Albania lăsând acasă Serbia și Danemarca … și exemplele pot continua.

Se zice ca a fost cea mai slabă grupă, dar mulți judecă grupa fără a vedea și restul grupelor. Dacă Albania s-a calificat a avut o grupă mai grea? Grupa E cu Anglia, Lituania, Estonia, San Marino și Slovenia a fost mai grea(noi fiind in locul Elveţiei) ? Sau chiar grupa Germaniei? Nu cred.

A devenit un sport național să dăm cu noroi în mai toate realizările. Nu mai știm să ne bucurăm pentru că in fudulia noastră nejustificată, trăim în România, dar ne visăm performanțele din Germania, Spania sau Brazilia.

Felicitări tuturor celor care au contribuit la CALIFICARE și celor doi aleși in European Qualifiers all-star!

Suntem mândri de voi!

Sunt fericit și mă simt bine… Chiar foarte bine!
XRay

 

Exit mobile version