FCSTEAUA.RO

„Armata e cu noi!” La sesizarea CSA, Jandarmeria a intervenit și i-a îndepărtat pe cei 5 suporteri steliști care pichetau pașnic Ghencea (video)

[Update] După ce la 9 martie GSP.ro a prezentat în exclusivitate protestul din fața MApN al lui Popa Simion, unul dintre suporterii Stelei, care cerea Ministerului rezolvarea problemei stadionului Ghencea, astăzi, alți fani ai roș-albaștrilor au decis să i se alăture acestuia.


N-au fost decât cinci persoane care au avut un scop comun, acela de a revedea Steaua în Ghencea. După mai bine de 20 de minute de stat în fața sediului CSA a ieșit un militar pentru a-i trage la răspundere pe cei 5 suporteri prezenți.

Cele două părți au vorbit timp de 2 minute, iar apoi militarul s-a retras. La distanță de 15 minute, în fața CSA a apărut o mașină a Jandarmeriei. Cei doi jandarmi care au coborât la protestatari i-au avertizat pe aceștia că riscă amendă între 1.000 și 10.000 de lei și i-a sfătuit să elibereze zona. Însă apariția jandarmilor a creat și un moment amuzant.

Jandarm: Ce este cu dumneavoastră aici?
Protestatar: Vrem Steaua în Ghencea, o vrem acasă!
Jandarm: Și eu vreau Steaua în Ghencea pentru că și eu sunt stelist!
Protestatar: Păi, dumneavoastră nu aparțineți de MAI?
Jandarm: Ba da, dar țin cu Steaua.

Cei 5 suporteri steliști au spus că nu vor renunța și, chiar dacă au fost îndepărtați din fața CSA după intervenția Jandarmeriei, aceștia spun că vor cere aprobare Primăriei pentru a face un miting legal.

Nu e nicio problemă. Noi n-am venit să scandăm cuvinte obscene sau să ne luăm de cineva. Chiar dacă acum am plecat acasă, vom face cerere la Primărie pentru a primi aprobare pentru următorul protest. De fiecare dată când Steaua are meci acasă și va juca la Pitești noi vom ieși în fața CSA-ului, MApN-ului și a Guvernului. Vrem să înțeleagă toată lumea că avem nevoie de toți suporterii Stelei dacă ne dorim cu adevărat ca echipa să revină în Ghencea și să se rezolve toate problemelePopa Simion

Video| Dialogul suporterilor steliști cu militarul de la CSA Steaua

Suporterii Stelei au protestat în fața CSASuporterii Stelei au protestat în fața CSA

Posted by Alin Grigore on 13 Martie 2016


Gestul unui stelist care a fost astăzi în fața CSA-ului, MApN-ului și a Guvernului: „Vreau să vină și Peluza Nord”

Suporterii Stelei nu mai suportă situația în care se află stadionul Ghencea, iar unul dintre iubitorii culorilor roș-albastre a recurs la protest prin a-și face cunoscută dorința. (N.R. – după 3 luni de când a depus un memoriu la Primul Ministru,  15D/9894/2015, fără rezultat, deși în 10.12.2015 Cancearia i-a promis oficial că va primi răspund, cum se va vedea mai jos)

Popa Simion are 58 de ani și e stelist de peste 40 de ani. Este o persoană cu dizabilități la membrele inferioare şi se deplasează cu ajutorul cârjelor.  Astăzi a şi plouat în București, dar toate acestea nu l-au împiedicat să se ducă în fața CSA-ului, MApN-ului și a Guvernului pentru a protesta.

Suporterul campioanei a ales să o facă în liniște, agățându-și două pancarte de gât pe care scria: CSA, MAPN, Guvern, rușine, rușine, rușine fie!”.

A FĂCUT MEMORIU CĂTRE PRIMUL MINISTRU

Popa Simion a povestit pentru GSP.ro că a trimis în urmă cu 3 luni un memoriu către Cancelaria primului ministru în care îi cerea să rezolve problema stadionului Ghencea. A primit imediat răspuns: „Referitor la memoriul dumneavoastră vă facem cunoscut faptul că am solicitat Ministerului Apărării Naționale urgentarea formulării unui răspuns”.

La trei luni de la acel moment, suporterul Stelei a decis să iasă în stradă și să cheme alături de el și suporterii roș-albaștrilor.

„VREAU SĂ VINĂ ȘI PELUZA NORD”

„Duminică, de la ora 14:00, am asigurări că alături de mine vor mai veni și alți suporteri. Ne vom împărți în două sau în trei, depinde câți vom fi, și fiecare grup va merge în fața CSA, MApN și a Guvernului. Odată cu revenirea Peluzei Nord lângă Steaua îmi doresc să vină și alături de protestul nostru pentru că toți iubim culorile roș-albastre. Aici nu mai e vorba de Gigi Becali sau alte persoane, ci de ceea ce înseamnă Steaua pentru noi”, a declarat Popa Simion pentru GSP.ro.

SOLUȚIILE PENTRU REZOLVAREA PROBLEMELOR

Sporterul roș-albaștrilor s-a gândit la trei soluții pentru rezolvarea problemei stadionului:

Prima soluție ar fi ca cele două părți să cadă la pace și să se reia contractul de dinainte și prelungirea acestuia pe o perioadă minimă de 33 de ani la un preț just pentru ambele părți.

A doua soluție ar fi despăgubirea lui Becali cu o sumă reprezentând valoarea împrumuturilor și a cheltuielilor efectuate cu acte contabile, dar nerecuperate până în prezent unde să fie inclusă și cumpărarea jucătătorilor Stelei. Aceste sume să fie alocate de Guvern către MApN și CSA care le va rambursa ulterior Guvernului de la noul patron care va dori să investească la Steaua.

A treia soluție în cazul în care primele două ar pica ar fi trecerea prin hotărâre de Guvern a mărcii și palmaresului Steaua București precum și a întregului patrimoniu al Complexului Ghencea din proprietatea MApN și CSA în proprietatea primăriei pe raza cărui sector se află Complexul Sportiv Ghencea, urmând ca acesta să ofere în administrare marca, palmaresul și întreg patrimoniul Complexului Sportiv Ghencea, pe bază de licitație celui a cărui ofertă este cea mai avantajoasă printr-un contract pe o perioadă de minimum 33 de ani”, a adăugat Popa Simion.

SUPORTERUL STELEI DIN 1966

E stelist din copilărie: „În ’66, când aveam 8 ani, am ascultat la radio meciul nostru cu Anglia de pe Wembley, 1-1, gol Dumitrache. Desenasem un teren pe hârtie şi ţineam mâna în poarta noastră, credeam că ajut să nu luăm gol. La 9 ani, am văzut primul meci la televizor, Elveţia-România 7-1, şi nu înţelegeam de ce sunt atât de supăraţi ai noştri. Credeam că fotbalul e doar o joacă. Mi-am dat seama târziu, după meciul Stelei de la Middlesbrough, că nu e doar atît”.

Sursa: GSP.ro

Momoriu depus

Răspunsul de la Cancelaria Primului Ministru 10.12.2015

Sursa documente: gsp.ro

Nota Redacției

Popa Simion nu este nici jurist, nici „becalist”, nici „mapnist”, ci un simplu suporter stelist ca alte milioane de români. De aceea, soluțiile propuse de el trebuie luate ca bune intenții și dorință de ieșire din impas, nu puricate pe litere cu legea în mână. Sunt alții plătiți pentru a găsi o soluție juridică care închidă acest conflict fără a afecta trecutul, prezentul și viitorul Stelei.

 

XRay

Exit mobile version