Sign in to follow this  
Followers 0
George Stan

Regulament

1 post in this topic

Regulament de moderare

 

PREAMBUL

Orice membru deja inregistrat accepta in mod tacit acest regulament!

Nimeni nu isi doreste ca acest forum sa devina un fel de stat politienesc. Pe de alta parte insa, cu totii suntem deranjati de atitudinile unora care au prea putin respect pentru ceilalti atunci cand comunica. Toti utilizatorii sunt foarte importanti pentru Comunitatea FcSteaua.ro, dar consideram ca uneori trebuie sa alegi intre reguli si anarhie. Si solutia nu poate fi decat instituirea de reguli si respectul pentru liberul arbitru al fiecaruia.

 

 

IMPORTANT:

Calitatea de user se aplica tuturor utilizatorilor fcsteaua.ro inclusiv celor din staff (moderatori sau redactori). Exceptia este redactorul-sef care este evidentiat separat in prezentul regulament. Moderatorii au obligatia de a modera impartial si fara vreun interes anume. Acestora le incumba si obligatia de a respecta etica moderarii.

 

Capitolul 1: OFFTOPIC

 

A. Definitia offtopicului.

Offtopicul este postarea unui user care nu respecta titlul topicului si discutiile la subiectul topicului purtate de utilizatorii fcsteaua.ro

B. Sanctiuni pt offtopic

1. Offtopicul se pedepseste numai dupa ce userul in cauza a primit un avertisment in topicul unde produce offtopic

2. Dupa ce avertizarea de catre moderator are loc si userul nu inceteaza offtopicul primeste sanctiune

3. Sanctiunile pentru offtopic sunt:

- se dispune avertizarea oficiala in sectiunea "topicul avertismente verbale" in cazul in care userul avertizat are 0%

- Doar offtopic 10% (in cazul in care userul are deja o avertizare)

- Offtopic coroborat cu trolling, jigniri sau injurii - nu se mai da avertisment verbal si se dispune sanctionarea userului cu 10%. Aceasta penalizare este valabila si pentru utilizatorii cu 0%

4. Daca pe parcursul a 30 de zile userul care a fost sanctionat nu mai comite alta abatere I se va scadea gradual din sanctiune.

 

Capitolul 2: TROLLING

A. Definitia trollingului

Se numeste trolling activitatea userilor care provoaca public direct/indirect ceilalti utilizatori cu scopul de a isca scandal si a semana discordie, prin acuzatii nefondate, defaimari, ironii, jigniri sau apropouri malitioase la adresa unui user (categorii de useri) , prin deschiderea unor subiecte controversate, prin instigarea la constituirea grupurilor de presiune, instigarea impotriva autoritatii staff-ului, precum si prin orice alt mijloc apt de a produce un asemenea efect.

Se asimileaza trollingului faptele prin care userii solicita explicatii ori contesta deciziile staff-ului, intr-o maniera repetata si nejustificata, menita sa obstructioneze activitatea redactionala ori moderatoare a site-ului.

B. Sanctiuni pt trolling

1. Trollingul se pedepseste cu 10% iar pentru userii care au 0% se da avertisment in sectiunea "topicul avertismente verbale" si se comunica printr-un mesaj privat (PM) userului sanctionat

2. Trollingul coroborat cu offtopic, jgniri sau injurii se sanctioneaza cu 10% indiferent de nivelul de avertizare avut anterior de catre user (daca un user are 0% si face trolling impreuna cu offtopic, jigniri sau injurii se sare peste avertismentul verbal din sectiunea "topicul avertismente verbale" si se da 10%)

3. Daca pe parcursul a 30 de zile userul care a fost sanctionat nu mai comite alta abatere I se va scadea gradual din sanctiune.

 

Capitolul 3: JIGNIRI

 

A. Definitia jignirilor

Se numeste jignire, afirmatia/iile unui user la adresa altuia cu apelative de genul: prost, fraier, dobitoc, capcaun, retard, esti intr-o ureche, sclav, oaie, cretin, analfabet, etc.

Se considera jignire orice denigrare sau discutie de rea credinta adusa de un user tuturor oamenilor care au adus glorie echipei Steaua Bucuresti indiferent ca sunt fosti jucatori, antrenori sau conducatori

B. Sanctiuni pt jigniri

1. Jignirea se pedepseste cu 10% indiferent de nivelul avut anterior de catre userul care jigneste. Nu se dau avertismente verbale, se sanctioneaza imediat.

2. Pentru jigniri repetate la adresa aceluiasi user in intervale de timp mai mici de 2 ore se dispune interzicerea dreptului de a posta pe o perioada de 3 zile indiferent daca userul care jigneste are 10% sau 0% avertizare

3. Jignirile coroborate cu injuriile duc automat la sanctionarea cu ban a userului pe o perioada de 3 zile in cazul in care este la nivel 0% avertizare, 5 zile in cazul in care are 10% si 7 zile in cazul in care are 20% avertizare. EXCEPTIE de la aceasta regula o are redactorul sef care nu poate fi sanctionat cu ban deoarece s-ar pune in pericol buna functonare a siteului (nu se mai pot aproba articole pentru postare)

4. Daca pe parcursul a 30 de zile userul care a fost sanctionat nu mai comite alta abatere I se va scadea gradual din sanctiune.

 

Capitolul 4: INJURII

 

A. Definitia injuriilor

Se numesc injurii afirmatiile userului care foloseste un limbaj in care sunt specificate: trimiteri la origini, organe sexuale, afirmatii legate de persoane trecute in nefiinta, injurii legate de rasa sau etnie, etc

B. Sanctiuni pentru injurii

1. Nu se fac avertizari verbale, se dau direct sanctiuni.

- 3 zile fara drept de postare daca userul are 0% avertizare

- 5 zile fara drept de postare daca userul are 10% avertizare

- 7 zile fara drept de postare daca userul are 20% avertizare

2. Daca dupa expirarea avertizarii "fara drept de postare" userul continua in aceeasi maniera, sanctiunile vor fii:

- 30 de zile ban pentru prima recidiva

- 60 de zile ban pentru a doua recidiva

- 90 de zile ban pentru a treia revidiva

- Ban permanent pe IP pentru a patra recidiva

3. EXCEPTIE de la punctul 2 o are redactorul sef. Daca el se va afla in postura de la punctul 2 i se va cere demisia din functie. Pana la prezentarea noului redactor sef va beneficia de sanctiunile de la Cap. 4 (B) pct. 1 urmand ca ulterior sa-si ispaseasca pedeapsa prevazuta la Cap. 4 (B) pct. 2

4. Se va da ban permanent si fara o prealabila avertizare userului care aduce injurii tuturor oamenilor care au adus glorie echipei Steaua Bucuresti indiferent ca sunt fosti jucatori, antrenori sau conducatori.

 

Capitolul 5: MESAGERIA PRIVATA

 

1. Este interzisa expunerea publica a mesajelor private primite de la alt user indiferent ca sunt injurioase, jignitoare sau de oricare alt fel. Fiecare dintre noi il poate bloca pe userul care-l agreseaza verbal.

2. Se sanctioneaza cu 10% avertisment userul care prezinta public mesageria privata personala, indiferent de scopul postarii.

 

Capitolul 6: SUSPENDARE

 

De suspendarea de a posta pe site beneficiaza userii care nu au fapte foarte grave (offtopic si trolling) astfel:

- Daca un user a ajuns la 30% din cauza trollingului si a offtopicului, 3 zile fara drept de a posta.

Ulterior, daca comite aceleasi fapte se mareste la 10 zile fara drept de a posta.

Recidiva se pedepseste cu ban 10 zile. Pentru recidiva banul creste exponential la alegerea moderatorului

 

Capitolul 7: CLONA

1. Toate clonele vor fi sterse impreuna cu postarile ei

2. Utilizatorul care si-a facut clona/clonele va avea un spor la sanctiunea existenta in momentul crearii clonei

3. Sporul la sanctiune va fii cu cel putin 50% mai mare fata de sanctiunea avuta. Procentul exact va fii stabilit de fiecare moderator.

 

Capitolul 8: PRESIUNI

1. Userul sanctionat are dreptul de a cere o singura data clarificari asupra deciziei date contra lui de catre un moderator

2. Moderatorul este obligat sa-si motiveze decizia. Daca utilizatorul este nemultumit, mai poate adresa o plangere moderatorului sef sau unui administrator.

3. Userul care continua sa ceara explicatii moderatorului dupa ce moderatorul si-a argumentat decizia, va primi 10% avertizare pentru presiuni la adresa echipei moderatoare

4. Daca un alt user (grup de useri) sustine userul sanctionat, cu scopul de a destabiliza, compromite si influenta activitatea de moderare, fapta se va considera "constituirea unui grup de presiune" si se sanctioneaza cu cate 10% fiecare user - parte

5. Studiu de caz.

Sa presupunem ca moderatorul x considera ca userul y a facut trolling si offtopic. Moderatorul aplica conform regulament 10% sanctiune dar userul y nu este multumit de moderare si cere lamuriri pe care le primeste de la moderator. Vazand situatia, userul z vine in ajutorul userului y si cere la randul sau socoteala moderatorului pentru decizia luata. Atunci, moderatorul are dreptul sa sanctioneze din nou userul y cu inca 10% (pe langa cei 10% initiali) si pe userul z cu 10% sub acuzatia de ""grup de presiune""

6. Raportarea calomnioasa a altui user (abuzarea constanta si repetata de functia report, fara un motiv real) se va sanctiona cu 10%.

 

Capitolul 9: REDUCEREA NIVELULUI DE AVERTIZARE SI PERIOADA DE INCERCARE

 

1. In cazul utilizatorilor al caror nivel de avertizare nu depaseste 20% si impotriva carora nu s-a dispus masura suspendarii, reducerea nivelului se va efectua progresiv, la implinirea a 30 de zile de la data aplicarii fiecarei sanctiuni in parte.

Studiu de caz:

Sa presupunem ca userul x are 20% avertizare si faci offtopic repetat. I se vor aplica 3 zile fara drept de postare urmand ca in 30 de zile de la sanctiune sa i se retraga cate 10% din avertizare

 

2. In cazul utilizatorilor impotriva carora s-a dispus pentru abateri regulamentare grave sanctiunea suspendarii, perioada de incercare este de 30 de zile de la data revenirii pe site. Pe durata acestui termen, nivelul va fi mentinut, iar dupa implinirea sa reducerea se va efectua gradual din 15 in 15 zile.

Studiu de caz:

Sa presupunem ca userul x are 0% si incepe sa injure sau sa jigneasca. Atunci moderatorul va aplica 30 de zile ban urmand ca, dupa revenire, userului ii va fi pastrata avertizarea de 10% timp de 60 de zile urmand ca ulterior sa-i fie scazut cate 10%.

 

3. Atingerea unui nivel de avertizare mai mare sau egal cu 30%, atrage de la sine o suspendare. Perioada de incercare va fi de 15 zile de la data revenirii pe site, urmand ca reducerea sa se efectueze ulterior din 15 in 15 zile.

Studiu de caz:

Sa presupunem ca userul x are 30% si face troll la greu, provoaca mereu, e nemultumit tot timpul etc,etc. In situatia data, moderatorul aplica sanctiunea cuvenita iar dupa ispasirea pedepsei, userului in cauza i se vor scadea cate 10% din 15 in 15 zile. Daca usrul x are ban 30 zile pentru troll repetat, primii 10% ii vor fi scazuti dupa 45 de zile de la sanctiunea data de catre moderator

 

 

Capitolul 10: DISPOZITII FINALE

 

1. Prezentul regulament poate fii completat si modificat ori de cate ori se considera necesar

2. Moderatorii raspund trimestrial in fata moderatorului sef care la randul lui raspunde in fata administratorilor fcsteaua.ro

Edited by Empyro

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  
Followers 0