Sign in to follow this  
Followers 0
fcsteaua.ro

Jumãtatea plina

29 posts in this topic

Din când in când, am nervi. Din te miri ce. Probleme la serviciu, certuri cu prietena sau pur și simplu din cauzã cã nu mi-a plãcut moaca unuia pe stradã. Mai rãmane doar sã deschid televizorul, sã aud vreo declarație de-a lui Gigi și gata, tensiunea sare pe pereți. Fiecare dintre noi are, evident, momente bune și mai puțin bune. Stresul a devenit un atribut al omului modern și fiecare incearcã sã diminueze efectele acestuia cum știe mai bine. Insã un om care urãște profund, zi de zi, este un om nefericit. ªi pentru acest lucru nu sunt de vinã nici Gigi, nici Lovin nici tactica lui Oli cu cinci inchizatori. Ei sunt, cel mult, picãtura care umple paharul, cireașa de pe tort. Pentru un om obișnuit, problemele de zi cu zi sunt suficiente pentru a genera starea de nemulțumire: lipsa banilor, certuri in familie, tramvaiul care nu vine la timp. Pentru o conștiințã evoluatã nefericirea are ca sursã insãși chintesența vietii, conștiința propriului eu intr-o societate și un timp care nu ne reprezintã (curios, nu am intâlnit panã acum filosofi fericiti, de ce oare?). Latura materialã lasã de multe ori impresia cã ar sta la baza tuturor problemelor, nimic mai fals. Deși ficțiune, Martin Eden demonstreazã cum poti fi in același timp bogat, celebru și, totodatã, neimplinit sufletește. Milionarul nefericit, iatã un concept ce pare greu de crezut dar care se regãsește (destul de des) in realitate.

 

Ideea e simplã: proiectãm propriile noastre nemulțumiri asupra situației existente in momentul de fațã la Steaua, amplificând-o. De fapt, ce ne nemulțumeste pe noi? Pãi, o mulțime de lucruri. Aș menționa doar câteva din cele care au ținut capul de afiș in ultimul timp, declarațiile patronului și plecãrile lui Elton/Thereau.

 

Ori de cate ori intâlnea cate o eroare de sistem, batrânul DOS oferea urmãtoarele posibilitãți de rezolvare: "Retry, Cancel, Abort, Ignore". Referitor la "intervențiile" patronului din massmedia, ultima variantã pare cea mai raționalã și cea mai puțin stresantã. Alternativa ar fi nervii consumați din pricina unui om care vrea sã redefineascã noțiunea de democrație ("au noroc suporterii ca m-am fãcut mai democrat", sâc) și nu dã doi bani pe alte pareri. Sigur cã nu ne simțim bine atunci cand patronul târãște in noroi toate idealurile in care credem, dar trebuie ințeles cã, deocamdatã, a-i da apã la moarã nu face decât sã-i sporeasca mediatizarea. Prea multã atenție, iatã sursa puterii sale.

 

In ceea ce-i priveste pe francez și micuțul brazilian, țin sã spun de la bun inceput cã sunt un fan declarat al primului. Nu știu dacã ați avut vreodatã acest "feeling", dar cu Thereau in echipã simțeam cã nu are cum sã nu iasã bine. Profesionalismul de care a dat dovadã in decursul acestui campionat trebuie sã fie sursã de inspirație pentru toți ceilalți, fãrã discuții. Dar, dupã cum bine se știe, Thereau nu mai vrea sã evolueze la Steaua din sezonul viitor. Neadaptare, spune el; conflict cu Gigi, credem noi și mare parte a presei. Ca intotdeauna, adevãrul este undeva la mijloc: Gigi a bãtut câmpii la inceputul perioadei de transferuri cã vrea sã-l dea pe Cyril, dar tot atat de adevãrat este cã francezul a schimbat patru echipe in doi ani, fapt ce nu-l recomandã ca fiind model de stabilitate și devotament pentru cluburile la care a jucat. Sigur, dupã plecarea lui Meme nu i-au fost oferite condiții ca sã se poata adapta, nu s-a facut nici un efort pentru a-l face sã se simtã binevenit la lot. Dar, la fel, dacã iși dorea cu tot dinadinsul sã rãmânã, și-ar fi dat interesul sã invețe mai bine romanește in rãstimp de un an. Ar fi luat mai multe lecții, ar fi socializat mai mult (sunt convins cã trebuia doar sã aparã la un eveniment monden și era imediat bãgat in seamã). Plus cã Thereau nu era in situația lui Elton de a fi rezervã. Avea garantat locul de titular, un salariu consistent și prime de joc...sã nu excludem deci in totalitate varianta neadaptãrii, e foarte probabil ca acesta sã fie principalul motiv al plecãrii francezului.

 

In cazul lui Elton, situația e mai simplã: piciul e prea tehnic pentru noi, singura variantã care s-ar impune ar fi sã schimbãm intreaga echipã și sistem de joc, ori așa ceva nu se face peste noapte și nici nu-l putem ține rezervã panã când gãsim coechipieri potriviți. Nu-i contest calitãtile, dar asa cum la Thereau am simțit cã se potrivește ca o mãnușã in atacul Stelei, tot la fel am avut impresia despre Elton cã e stingher pe teren. Cã i se da mingea pentru a-și face numãrul și atât, fãrã a aștepta prea multe de la el. Problema cu Elton nu este legatã de calitațile sale de fotbalist ci de adaptarea acestor calitãți la stilul de joc al echipei. Nu vã grãbiți, stiu cã nu jucãm cel mai atractiv fotbal, dar nu asta discutãm aici. Nu putem schimba o conceptie de joc pentru a-i face loc unui singur jucãtor, indiferent de calitãțile acestuia. Fãrã coechipieri care sã-i ințeleaga intențiile, eficiența lui Elton e zero (ce-ar face oare Ronaldinho fãrã Deco, Giuly sau Messi?) . Ãsta-i adevãrul și din cauza asta nu sunt foarte supãrat cã pleacã micuțul. Bineințeles, asta nu scuzã cu nimic modul josnic in care a fost tratat: dacã vom continua in acest fel vom deveni o destinație putin doritã de fotbaliștii strãini.

 

Revenind la sentimente mai bune, salut venirea lui Adi Ilie pe care-l aștept sã confirme. Pare un tip serios, care dorește sã facã treabã: sã-i acordãm puțin rãgaz pentru a demonstra cã meritã sã lucreze la Steaua. Avem douã transferuri bune (Emeghara și Bãdoi) și unul care sperãm sã nu-și fi pierdut clasa , Ricã Neaga. Bãdoi a fost adus tocmai pentru a suplini lipsa de fantezie din flancul drept, se va lupta pentru postul de titular cu Marius Croitoru. Mai sunt și cei doi puști de la Jiul care sper sã fie introduși pe finaluri de meci, atunci când victoria nu mai poate fi scãpatã. Din punctul meu de vedere nu stãm rãu, ținând cont și de revenirile lui Dicã, Mirel și Ghionea; sigur, nu sunt transferuri de Champions League, dar s-a inșelat cine a avut impresia cã se vor aduce jucãtori de milioane. Oricât și-ar trâmbița patronul potența financiarã, sunt mai multe aspecte care conving un jucãtor valoros sã vinã la o echipa din Romania, fie ea și Steaua. Toate aceste detalii de imagine așteptãm sã fie puse la punct, mult noroc Adi Ilie.

 

Avem in fatã un sezon dificil. Poate cel mai dificil prin prisma mizei puse in joc, calificarea directã in grupele Champions League. ªi când mã gandesc cã Gigel a rãmas in lot, simt cã mã iau iarãși nervii...și nu vreau :). Dar despre toate astea, intr-o discuție viitoare.

 

Andrei (papillon)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Felicitari si multumiri pentru acest articol REALIST ! M-ai mai calmat si pe mine, merci inca o data !

Share this post


Link to post
Share on other sites
Mesaj de la Norbinho:

"Doresc sa-mi fie sters contul de pe acest site. Consider ca nivelul meu de inteligenta, educatie si cunostiinte in materie de fotbal se ridica mult peste cel al majoritatii userilor acestui site si nu accept sa fiu bataia de joc a unor moderatori si administratori incompetenti, ipocriti si agramati (cum spunea un anume asavoa ... nu mai stiu cum: "Activitate sportiva: Jucator de fotbal legitimat la echipa de Juniori ai Clubului Politehnica Iasi" ... interesanta echipa ai clubului ...)!

 

Asadar, nu mai vreau sa fac parte dintr-o comunitate pe care o consider in mare parte rusinoasa. Ma dezic de asemenea suporteri ros-albastri! Fiecare cu drumul lui!"

 

 

So? Doreste Norbinho sa-si stearga si contul din societate? Caci si acolo exista agramati si incompetenti, inclusiv Oli si principalul Becali. Deci la ce bun mesajul?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mie nu mi se pare ca moderatorii si administratorii sunt incompetenti, agramati sau ipocriti.

Am constatat ca si opiniile lor difera foarte mult unele fata de altele.

Insa ei reprezinta, la o scara mult mai mica, ceea ce reprezinta redactiile in care se fabrica stirile de presa: CENZURA, care exista si va exista intotdeauna.

Deci, asa cum intre democratie si puterea poporului nu exista absolut nici o legatura, in mod analog nu exista legaturi intre exprimarea libera a opiniilor si acest site.

Si asta nu numai la noi, ci pretutindeni, inclusiv in tarile care se tot lauda cu libertatile acordate cetatenilor!

 

PS Moderatorii imi vor spune ca am jignit in opiniile mele.

Eu o sa le spun ca doar am criticat virulent.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Rationamentul vis-a-vis de Elton este incorect. Poti sa rotunjesti un numar zecimal in sus, sau in jos. La fel si la o echipa de fotbal, ca patron daca vrei si iti permiti poti sa nivelezi lotul la nivelul superior. Daca nu vrei sau nu poti, atunci nivelezi la nivelul jos, iar asa apare mediocritatea. Problema reala este ca Oli nu are ce face cu nici un jucator ofensiv, iar Becali isi manifesta orgoliul mai mult in relatia cu noi decat la nivel de LC. Deci hai sa ne facem ca ploua, poate mai batem vreun Kiev si atunci putem sa-l uitam definitiv pe Elton. Personal nu stiu daca Elton era neaparat solutia pentru atacul sterp al Stelei, dar stiu sigur ca n-a apucat sa demonstreze nimic si a fost indepartat pentru niste mofturi de antrenor fricos si defensiv, combinate cu mofturi de ciocoi ajuns patron la noi in razboi cu un fost manager si cu dragostea pentru artist a celor de sub steaguri.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salut Andrei,

 

Mie si cand imi merge super-OK in viata de zi cu zi (adica de obicei, sunt un exemplu de om ne-stresat :D) si aud aberatiile lui Gigi sau tampeniile care se intampla la Steaua, tot nervos sunt.

 

Pe scurt :

- Thereau - vreau sa vad si eu o declaratie a lui in care spune ca nu s-a adaptat pentru ca nu a invatat limba romana; poate gresesc, dar eu nu am vazut asa ceva. Mai mult, imi aduc aminte prima lui declaratie, ca vrea sa ramana la Steaua, ca se simte bine aici, ca ii plac suporterii. Dupa, stim ce s-a intamplat doar din presa si din declaratiile lui Becali, pe care stim deja cata baza putem pune. Nu exclud nici o discutie a sa in particular cu Becali, in care i s-au oferit niste alternative gen Steaua II, sau alte metode ale lui Becali. Adaptat-neadaptat, Thereau vroia (si cred ca vrea) sa ramana la Steaua.

 

- Elton - sincer, nu mi-a placut comentariul tau. Se inscrie in seria "nu face faza defensiva" sau "e prea scund", despre care scriam cat de aberanta e acum vreo cateva zile. Crezi ca Elton s-ar fi incadrat intr-un sistem al lui Protasov, de exemplu ? Pentru ca eu cred ca ar fi fost perfect pus in valoare. Cu aceeasi jucatori. Cel putin Dica, Neaga, Thereau, Cristocea si regretatul Bostina sunt jucatori destul de tehnici si capabili sa joace in viteza. Nu la nivelul brazilianului, dar la un nivel cat de cat apropiat de al lui. Se puteau slefui toate combinatiile in perioada de pregatire, se putea lucra, samd.

Dar nu, noi preferam sa jucam in continuare "da-o pe margine si arunc-o in careu", ca doar avem antrenor si patron. Sa nu mai zic de 1-2 driblinguri care sa scoata din joc 1-2 jucatori, urmate de o pasa spre viteza lui Nicolita, demarcarile lui Iacob sau sutul lui Mirel...

 

Inca ceva - Ronaldinho fara Deco si Messi ar face oricum mai mult decat Ovidiu Petre fara Deco si Messi.

 

Ca sa nu uit, nu va mai entuziasmati atat de pustii de la Jiul. Aduceti-va aminte de Litu, Simion, Enescu, si ei titulari in nationala Under18 la un moment dat, si imprumutati pe la alte echipe. Nu va imaginati ca noii veniti vor avea mai multe sanse.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ce spui de Elton nu mi se pare corect si sa stii ca aici Oli e de vina am impresia ca nu stie cum sa-l aseze in teren iar chestia ca e prea bun pentru noi asta e o aberatie niciodata nu am auzit asa o declaratie in fotbal vezi Doamne ca e prea bun pentru noi si nu ne trebuie noi sintem mai lenti mai slabi ca el.Slab articol

Share this post


Link to post
Share on other sites

ps de ce nu zici Gigel Coman e prea slab pentru noi?

 

La multi ani Paraschiv multa sanatate si tot ce-ti doresti sa se indeplineasca iti multumesc pentru tot ce ai facut pentru Steaua.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Mie nu mi se pare ca moderatorii si administratorii sunt incompetenti, agramati sau ipocriti.

Am constatat ca si opiniile lor difera foarte mult unele fata de altele.

Insa ei reprezinta, la o scara mult mai mica, ceea ce reprezinta redactiile in care se fabrica stirile de presa: CENZURA, care exista si va exista intotdeauna.

Deci, asa cum intre democratie si puterea poporului nu exista absolut nici o legatura, in mod analog nu exista legaturi intre exprimarea libera a opiniilor si acest site.

Si asta nu numai la noi, ci pretutindeni, inclusiv in tarile care se tot lauda cu libertatile acordate cetatenilor!

 

PS Moderatorii imi vor spune ca am jignit in opiniile mele.

Eu o sa le spun ca doar am criticat virulent.

 

 

Ma tem ca n-am inteles exact chestia cu cenzura. Poti sa fii mai explicit?

Share this post


Link to post
Share on other sites

@ Norbinho

 

Este decizia ta, si nimeni nu o contesta. Nu cred ca sunt prea multi carora le pare rau. Si daca sunt, cel mai probabil, vor vorbi eu cu tine. Singura ta problema era "tonul" comentariilor tale, si faptul ca iti sarea pepenele cam usor. Salutarile mele si mult noroc !

 

 

 

Cat despre articol, in sfarsit unul vazut din prisma unui om "ne-stresat" .. Probleme sunt sigur ca avem toti, insa unii au mai mult ca altii (ma pot considera cu usurinta unul dintre oamenii stresati, sau chiar FOARTE sterati), insa e adevarat..cand il vezi pe Gigi Becali la TV cu comentariile lui idioate, lipsite de tact, iti zugravesc in minte o imagine a unui om lipsit de prejudecati, lipsit de ..creier la un moment dat. Nu sunt un sustinator al lui Becali, dar cu el, simt ca putem face multe. Are putere, influenta si daca ar fi mai calculat, sunt sigur ca ar realiza mult mai multe decat un conflict cu presa sau cu suporterii.

 

Ma pronunt anti-Becali, dar sunt sigur ca putem face ceva ca relatia patron-antrenor-echipa-suporteri sa mearga. Eo perioada mai grea, mai neagra..nu poate fi tot timpul situatia roz, nu ?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ce spui de Elton nu mi se pare corect si sa stii ca aici Oli e de vina am impresia ca nu stie cum sa-l aseze in teren iar chestia ca e prea bun pentru noi asta e o aberatie niciodata nu am auzit asa o declaratie in fotbal vezi Doamne ca e prea bun pentru noi si nu ne trebuie noi sintem mai lenti mai slabi ca el.Slab articol

 

Ai perfecta dreptate, stii cum suna chestia asta cu e prea bun pentru noi?

Ca atunci cand cineva este refuzat de cei(cele mai bine zis :) ) de la Resursele Umane, singurul departament care credeam ca poate sa scoata o asemenea formulare.

Il refuza tocmai pentru ca sunt niste frustrati si incapabili sa vada adevarata valoare a unui om.

 

Forza Steaua!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Mesaj de la Norbinho:

"Doresc sa-mi fie sters contul de pe acest site. Consider ca nivelul meu de inteligenta, educatie si cunostiinte in materie de fotbal se ridica mult peste cel al majoritatii userilor acestui site si nu accept sa fiu bataia de joc a unor moderatori si administratori incompetenti, ipocriti si agramati (cum spunea un anume asavoa ... nu mai stiu cum: "Activitate sportiva: Jucator de fotbal legitimat la echipa de Juniori ai Clubului Politehnica Iasi" ... interesanta echipa ai clubului ...)!

 

Asadar, nu mai vreau sa fac parte dintr-o comunitate pe care o consider in mare parte rusinoasa. Ma dezic de asemenea suporteri ros-albastri! Fiecare cu drumul lui!"

 

Norbinho, nu ceda, colega. Mai bine scrie ceva extrem de dur la adresa "cunoscatorilor" de fotbal de aici, spune clar punctul tau de vedere in ceea ce-i priveste pe unii dintre jucatorii nostri, ca de exemplu despre Elton, etc. Sunt sigur ca articolul iti va fi publicat.

 

ps.sa nu crezi ca adminii si moderatorii de aici sunt altfel decat in alta parte, totusi, vei vedea ca iti vor publica articolul.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Totul depinde de modul in care fiecare apreciaza valoarea actuala a Stelei si perspectivele pe termen scurt si mediu. Daca tot ce ne dorim e sa fim jmekeri in satul nostru mioritic atunci situatia echipei e acceptabila. Ne mentinem in top si, cu putina sansa, chiar am putea castiga campionatul in sezonul viitor. Pentru unii aceasta realizare ar fi suficienta pentru a se declara multumiti. Din punctul meu de vedere insa o astfel de varianta e inacceptabila pentru ca ar insemna sa preluam mentalitatea adversarelor noastre. Ani de zile catzeii au castigat tone de campionate si cupe dar s-au facut de ras in cupele europene. Subpodarii, la randul lor, au reusit performanta de a rata la mustata un titlu si de a castiga triumfal campionatul in sezonul urmator (pe vremea lui Lucescu) dar au fost eliminati fara drept de apel de echipe gen Skonto Riga si Valerenga.

Daca ceea ce vrem e sa sa dominam clar competitiile interne din Romania si sa ne mentinem in top in Europa atunci treaba nu mai e atat de multumitoare. Nu putem atinge aceste obiective cu balcanisme, cu patroni care isi inchipuie ca pot castiga o competitie doar incordandu-si muschii personali, cu antrenori ce refuza sa-si asume greselile si cauta alibiuri pentru orice esec, cu jucatori ce considera ca o participare in grupele CL e tot ce-si pot dori in viata. Pentru a ajunge o forta in Romania si a ne mentine in top in Europa e necesar sa existe o concurenta reala. E necesar ca antrenorii sa lupte (cu mijloace strict fotbalistice) pentru a-si pastra postul, ca jucatorii sa realizeze ca pot ajunge oricand rezerve, ca pot fi oricand inlocuiti cu jucatori straini care sa nu se multumeasca cu o participare in grupele CL. E necesar ca cei din conducere sa isi dea seama de faptul ca regulile nescrise in ceea ce priveste comportamentul reprezentantilor clubului (inclusiv in ceea ce priveste relatiile cu presa si suporterii) n-au fost inventate doar pentru ca occidentalii erau niste fraieri.

Cred ca am ajuns intr-un punct de cotitura. Putem progresa sau ne putem intoarce incet-incet la mica paruiala balcanica. Poate pentru unii paruiala balcanica e scopul suprem in viata. Altii (inclusiv eu) insa viseaza - in prostia lor, probabil - la o echipa la auzul numelui careia majoritatea echipelor de pe continent sa tremure. Asa cum a fost odata. Poate vrem prea mult. Dar ne poate acuza cineva pentru ca ne dorim asa ceva ?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Salut Andrei,

 

Mie si cand imi merge super-OK in viata de zi cu zi (adica de obicei, sunt un exemplu de om ne-stresat :D) si aud aberatiile lui Gigi sau tampeniile care se intampla la Steaua, tot nervos sunt.

 

Pe scurt :

- Thereau - vreau sa vad si eu o declaratie a lui in care spune ca nu s-a adaptat pentru ca nu a invatat limba romana; poate gresesc, dar eu nu am vazut asa ceva. Mai mult, imi aduc aminte prima lui declaratie, ca vrea sa ramana la Steaua, ca se simte bine aici, ca ii plac suporterii. Dupa, stim ce s-a intamplat doar din presa si din declaratiile lui Becali, pe care stim deja cata baza putem pune. Nu exclud nici o discutie a sa in particular cu Becali, in care i s-au oferit niste alternative gen Steaua II, sau alte metode ale lui Becali. Adaptat-neadaptat, Thereau vroia (si cred ca vrea) sa ramana la Steaua.

 

- Elton - sincer, nu mi-a placut comentariul tau. Se inscrie in seria "nu face faza defensiva" sau "e prea scund", despre care scriam cat de aberanta e acum vreo cateva zile. Crezi ca Elton s-ar fi incadrat intr-un sistem al lui Protasov, de exemplu ? Pentru ca eu cred ca ar fi fost perfect pus in valoare. Cu aceeasi jucatori. Cel putin Dica, Neaga, Thereau, Cristocea si regretatul Bostina sunt jucatori destul de tehnici si capabili sa joace in viteza. Nu la nivelul brazilianului, dar la un nivel cat de cat apropiat de al lui. Se puteau slefui toate combinatiile in perioada de pregatire, se putea lucra, samd.

Dar nu, noi preferam sa jucam in continuare "da-o pe margine si arunc-o in careu", ca doar avem antrenor si patron. Sa nu mai zic de 1-2 driblinguri care sa scoata din joc 1-2 jucatori, urmate de o pasa spre viteza lui Nicolita, demarcarile lui Iacob sau sutul lui Mirel...

 

Inca ceva - Ronaldinho fara Deco si Messi ar face oricum mai mult decat Ovidiu Petre fara Deco si Messi.

 

Ca sa nu uit, nu va mai entuziasmati atat de pustii de la Jiul. Aduceti-va aminte de Litu, Simion, Enescu, si ei titulari in nationala Under18 la un moment dat, si imprumutati pe la alte echipe. Nu va imaginati ca noii veniti vor avea mai multe sanse.

mi-ai luat vorbele din ''tastatura''.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Mesaj de la Norbinho:

"Doresc sa-mi fie sters contul de pe acest site. Consider ca nivelul meu de inteligenta, educatie si cunostiinte in materie de fotbal se ridica mult peste cel al majoritatii userilor acestui site si nu accept sa fiu bataia de joc a unor moderatori si administratori incompetenti, ipocriti si agramati (cum spunea un anume asavoa ... nu mai stiu cum: "Activitate sportiva: Jucator de fotbal legitimat la echipa de Juniori ai Clubului Politehnica Iasi" ... interesanta echipa ai clubului ...)!

 

Asadar, nu mai vreau sa fac parte dintr-o comunitate pe care o consider in mare parte rusinoasa. Ma dezic de asemenea suporteri ros-albastri! Fiecare cu drumul lui!"

 

Este pentru a doua oara cand acest Norbinho deturneaza atentia de la un articol scris pe fcsteaua.ro. Din pacate, in acest caz tu nu ai facut decat sa fii o unealta. Consider ca trebuia sa fii ceva mai atent la ceea ce continea mesajul sau pentru ca facea un atac direct la unul dintre redactori, dar si la adresa echipei redactionale. Cred ca ai gresit si sper ca in viitor sa-ti dai seama de acest fapt. Asta daca nu cumva tu esti o clona de-a lui...

 

"da' ce voiai, puscariasule, sa-ti aplaud aberatiile ca la plenara?" exprimari de acest tip le-am primit pe privat de la N. dupa ce i-am dat avertisment pentru tot balamucul creat in urma cu cateva zile, cand i-a improscat pe toti cu "inteligenta" si "echilibrul sau"...Mai gandeste-te....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mare dreptate ai, asta este atitudinea model a unui suporter stelist, nu trebuie sa vedem mereu jumatatea goala a paharului, ci si pe cea plina. La inceputul saptamanii trecute spuneam ca avem o campanie de transferuri slaba, gandeam negativ, priveam la jumatatea goala a paharului, in timp de o saptamana mi-am schimbat atitudinea fata de acest fapt, vad si jumatatea plina si observ ca este mai bine sa gandesti pozitiv....Toata stima si respectul fularsteaua2

 

Salut Andrei,

 

Mie si cand imi merge super-OK in viata de zi cu zi (adica de obicei, sunt un exemplu de om ne-stresat :D) si aud aberatiile lui Gigi sau tampeniile care se intampla la Steaua, tot nervos sunt.

 

Pe scurt :

- Thereau - vreau sa vad si eu o declaratie a lui in care spune ca nu s-a adaptat pentru ca nu a invatat limba romana; poate gresesc, dar eu nu am vazut asa ceva. Mai mult, imi aduc aminte prima lui declaratie, ca vrea sa ramana la Steaua, ca se simte bine aici, ca ii plac suporterii. Dupa, stim ce s-a intamplat doar din presa si din declaratiile lui Becali, pe care stim deja cata baza putem pune. Nu exclud nici o discutie a sa in particular cu Becali, in care i s-au oferit niste alternative gen Steaua II, sau alte metode ale lui Becali. Adaptat-neadaptat, Thereau vroia (si cred ca vrea) sa ramana la Steaua.

 

- Elton - sincer, nu mi-a placut comentariul tau. Se inscrie in seria "nu face faza defensiva" sau "e prea scund", despre care scriam cat de aberanta e acum vreo cateva zile. Crezi ca Elton s-ar fi incadrat intr-un sistem al lui Protasov, de exemplu ? Pentru ca eu cred ca ar fi fost perfect pus in valoare. Cu aceeasi jucatori. Cel putin Dica, Neaga, Thereau, Cristocea si regretatul Bostina sunt jucatori destul de tehnici si capabili sa joace in viteza. Nu la nivelul brazilianului, dar la un nivel cat de cat apropiat de al lui. Se puteau slefui toate combinatiile in perioada de pregatire, se putea lucra, samd.

Dar nu, noi preferam sa jucam in continuare "da-o pe margine si arunc-o in careu", ca doar avem antrenor si patron. Sa nu mai zic de 1-2 driblinguri care sa scoata din joc 1-2 jucatori, urmate de o pasa spre viteza lui Nicolita, demarcarile lui Iacob sau sutul lui Mirel...

 

Inca ceva - Ronaldinho fara Deco si Messi ar face oricum mai mult decat Ovidiu Petre fara Deco si Messi.

 

Ca sa nu uit, nu va mai entuziasmati atat de pustii de la Jiul. Aduceti-va aminte de Litu, Simion, Enescu, si ei titulari in nationala Under18 la un moment dat, si imprumutati pe la alte echipe. Nu va imaginati ca noii veniti vor avea mai multe sanse.

Hm.....aici te contrazic, este doar o parere si trebuie sa o iei ca atare. In privinta francezului ai dreptate, dar in privinta lui Elton nu, am fost, sunt si voi ramane sustinatorul lui Elton ca jucator insa nu in sistemult pe care il joaca Steaua acum, si ii dau dreptate lui Andrei cand spune ca nu se poate schimba toata echipa dupa un singur jucator insa aici este greseala lui MM. Cand vezi un jucator pe casete si il urmaresti pentru a fi transferat iti pui in minte : unde ar juca asta, se incadreaza in fisa postului unui mijlocas central, jucatorii care ii avem in lot pot tine pasul cu el.....etc...etc...dar antrenorul (Oli) nu are curajul sa gandeasca un sistem dupa Elton si nici nu este foarte bine pentru ceilalti jucatori, desi.....se putea incerca...Cu stima si respect te Salut

Share this post


Link to post
Share on other sites

fratilor oricate articole despre Elton si thereaua ar aparea pe site GB nu isi va schimba parerea. Asta este. Obisnuiti-va cu ideea. Elton si Thereau nu mai intra in planurile echipei pentru sezonul viitor.

Steaua are si alte probleme acum. Cum ar fi: lipsa transferurilor, care sa intareasca lotul subrezit de plecari. Sau altele mai vechi cum ar fi infrastructura, centru de copii si juniori, stadionul.

 

PS: De ce nu se face un articol in care sa fie laudata conducerea pentru inaugurarea magazinului oficial si pentru caramida de temelie a muzeului????

Share this post


Link to post
Share on other sites

A ramas Gigel????Suntem salvati!!!!:)))))IO am o problema cu faptu ca voi salutai venirea lui Adi Ilie asa de tare,repet el a fost un bun jucator de fotbal,dar ca manager trebe s ademonstreze,nu fiti atat de optimisti ca sa il dati ca si siugur un transfer reusit,va reamintesc acolo COMANDA Jiji,el conduce Steaua deci nu va asteptati s atreaca peste el.A di e doar un angajat al lui,e un catig la capitolul imagine,dar din moment ce sa facut impresar,am mai spus ce parere am despre impresari,niste sugative,niste lipitori,care traiesc pe transpiratia fotbalistilor,ei nu merita bani decat la inceput cand te promoveaza dar dupaia,mai ai nevoie de ei doar la negocierea transferurilr,sau la marire de salariu,probleme de contract,ata dar ca sa ajunga impresari mai bogati cu mult decat fotbalisti mi se pare exagerat,

Adi Ilie e si el foarte bogat si din cariera de fotbalist,dar in putinul timp de impresariat a strans o suma frumusica.Eu zic aca va pripiti lasati-l sa demonstreze ce poate si porma laudat cum merita

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Tupac si ceilalti

 

Daca si pe fcsteaua.ro se practica cenzura...inseamna ca avem cu totii o perceptie foarte diferita despre ce inseamna cenzura. Cat despre Norbinho, cand vine cu o replica precum "majoritatea userilor de pe site sunt prea prosti in comparatie cu mine" (eufemistic spusa insa), nu as putea avea pretentia unui dialog constructiv si de bun-simt de la el.

 

Tineti minte: omul cand n-are probleme, si le cauta!

 

Asta apropo si de articolul lui papillon! Felicitari, Andrei!

Share this post


Link to post
Share on other sites
A ramas Gigel????Suntem salvati!!!!:)))))IO am o problema cu faptu ca voi salutai venirea lui Adi Ilie asa de tare,repet el a fost un bun jucator de fotbal,dar ca manager trebe s ademonstreze,nu fiti atat de optimisti ca sa il dati ca si siugur un transfer reusit,va reamintesc acolo COMANDA Jiji,el conduce Steaua deci nu va asteptati s atreaca peste el.A di e doar un angajat al lui,e un catig la capitolul imagine,dar din moment ce sa facut impresar,am mai spus ce parere am despre impresari,niste sugative,niste lipitori,care traiesc pe transpiratia fotbalistilor,ei nu merita bani decat la inceput cand te promoveaza dar dupaia,mai ai nevoie de ei doar la negocierea transferurilr,sau la marire de salariu,probleme de contract,ata dar ca sa ajunga impresari mai bogati cu mult decat fotbalisti mi se pare exagerat,

Adi Ilie e si el foarte bogat si din cariera de fotbalist,dar in putinul timp de impresariat a strans o suma frumusica.Eu zic aca va pripiti lasati-l sa demonstreze ce poate si porma laudat cum merita

Ce transferuri rasunatoare a facut Adrian Ilie pentru a putea face bani din impresariat? Banii i-a facut ca fotbalist, dar cea mai mare parte din constructii si imobiliare.

Share this post


Link to post
Share on other sites

in primul rind cred ca trebuie sa terminam odata cu lamentarile pentru Eltonc care este un jucator senzational dar daca gigelus nu il vrea noi putem sa il tot jelim spre satisfactia patronului nesuferit inca vreo 2-3 campionate.Elton este ceva de domeniul trecutului pentru noi si trebuie sa ne gindim la prezent.Ne lipseste UN COORDONATOR,tehnic,rapid,cu fantezie ceeace noi nu am avut cam de mult (exclus Elton pe motiv Gigi ) Vad ca aducem fundasi,bine facem ca avem ACUM cea mai buna linie de aparare din Romania ( BADOI-Goian-GHEONEA-EMEGARA ) asa ceva n-am avut de la Sevillia 86 incoace.Aducem atacanti si cred ca avem cel mai bun atac din liga1 (Neaga-Thereau,cred ca ramine iar daca nu atunci Iacob,Badea,in spatele lor Dica,tot in atac la nevoie ne poate ajuta o repriza cu randament maxim si Gurita.In concluzie cred ca avem nevoie ca de aer de un mijlocas cu calitatile amintite si ajungem,cu un pic de noroc,pina insferturile L.C.Ginditi-va daca am avea un astfel de jucator linga Radoi si ceilalti din lot,in campionat am defila iar inL.C. nu am exagerat cu nimic!!!D e aceea stelistilor sugerati cu orice ocazie lui Adrian Ilie chestia cu un coordonator valoros ca parca vad ca ne prinde anul competitional ,din nou,ca de obicei,descoperiti pe acest post si tot cu improvizatii ineficiente.Oli ,el,joaca oricum,gaseste el ceva acolo numai sa nu il deranjeze prea tare pe Gigi,probabil va spune ca n-are nevoioe,ca are alt stil?!etc...etc...deci UN COORDONATOR TEHNIC,IN VITEZA,URGENT si ACUM!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites
in primul rind cred ca trebuie sa terminam odata cu lamentarile pentru Eltonc care este un jucator senzational dar daca gigelus nu il vrea noi putem sa il tot jelim spre satisfactia patronului nesuferit inca vreo 2-3 campionate.Elton este ceva de domeniul trecutului pentru noi si trebuie sa ne gindim la prezent.Ne lipseste UN COORDONATOR,tehnic,rapid,cu fantezie ceeace noi nu am avut cam de mult (exclus Elton pe motiv Gigi )

 

Nu dom'le, ne trebuie niste mijlocasi defensivi. Ce, vrei sa primim mai mult de 3-4 goluri de la Real Madrid? Ca doar nu trebuie sa ne asteptam sa mai dam si gol, 0-0 ar fi perfect! In campionat nu ne trebuie nimic oricum, caci il avem pe Gigel care poate juca si mijlocas si atacant in functie de cati titulari se vor rupe in perioada de pregatiri.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Nu dom'le, ne trebuie niste mijlocasi defensivi. Ce, vrei sa primim mai mult de 3-4 goluri de la Real Madrid? Ca doar nu trebuie sa ne asteptam sa mai dam si gol, 0-0 ar fi perfect! In campionat nu ne trebuie nimic oricum, caci il avem pe Gigel care poate juca si mijlocas si atacant in functie de cati titulari se vor rupe in perioada de pregatiri.

 

Corect dom'le, ce tot atata tehnica si viteza, noi mai vrem 2-3 de Lovin si Ovidiu Petre ca sa se incadreze in spiritul echipei. Doar nu o sa jucam cu driblinguri acum, sau cu pase din prima, sau demarcari. Stricam munca lui Oli, pai omul ala n-are un suflet, vreti sa-l distrugem moral ? Sa continuam sa o aruncam in careu, si ne aparam cu mijlocasii in 30 de metri.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Salut Andrei,

 

Mie si cand imi merge super-OK in viata de zi cu zi (adica de obicei, sunt un exemplu de om ne-stresat :D) si aud aberatiile lui Gigi sau tampeniile care se intampla la Steaua, tot nervos sunt.

 

Pe scurt :

- Thereau - vreau sa vad si eu o declaratie a lui in care spune ca nu s-a adaptat pentru ca nu a invatat limba romana; poate gresesc, dar eu nu am vazut asa ceva. Mai mult, imi aduc aminte prima lui declaratie, ca vrea sa ramana la Steaua, ca se simte bine aici, ca ii plac suporterii. Dupa, stim ce s-a intamplat doar din presa si din declaratiile lui Becali, pe care stim deja cata baza putem pune. Nu exclud nici o discutie a sa in particular cu Becali, in care i s-au oferit niste alternative gen Steaua II, sau alte metode ale lui Becali. Adaptat-neadaptat, Thereau vroia (si cred ca vrea) sa ramana la Steaua.

 

Salut andyro. Legat de Thereau, nu tin minte sa fi spus mai mult decat "multumesc" in romaneste, chiar la cateva interviuri luate recent. Altfel, a fost prezentat interviul luat pe aeroport in care Thereau spunea ca nu s-a adaptat in Ro si ca nu mai vrea sa evolueze la Steaua (si prietena lui a avut oarece influenta in luarea deciziei). Nu vad de ce nu am lua de buna declaratia lui: crezi ca-l obliga Gigi sa plece? Pai atunci de ce sa nu spuna asa, ca e obligat sa plece. Ce sens are sa minta ca nu s-a adaptat, il protejeaza pe Gigi?Nu cred. Intr-adevar, acum o luna si jumatate a aparut in ziar o declaratie a francezului cum ca el nu vrea sa plece de la Steaua. Diferenta stii care e? Ca acea declaratie a aparut intr-un ziar gen gsp, scrisa, fara a prezenta efectiv un interviu cu Thereau. Cel putin eu nu am auzit din gura lui ca se simte bine la Steaua si ca nu vrea sa plece - a aparut scris in ziar, si stim cu totii cat c**** pot manca astia. Dar interviul luat pe aeroport a fost cat se poate de real, a spus el cu Gurita lui ca nu mai vrea sa joace la Steaua. Te intreb, de ce ar minti? Nu cred ca are vreo obligatie morala sa protejeze pe cineva din conducere...si nici nu cred ca i-a facut cineva vreo favoare, pentru ca pretul de 2.5 mil de euro cerut pe el este clar o piedica pentru un eventual transfer

Share this post


Link to post
Share on other sites

Papillon, te-nseli. Acum ceva timp s-a vehiculat in presa, posibila mutare a lu' Thereau la Fiorentina. Ziaristii l-au intrebat, ce parare are despre o eventuala evolutie alaturi de cel mai bun stranier roman. Adi Mutu. Francezul a raspuns ca este multumit de faptul ca joaca la Steaua, ca are onoarea de-a juca si la echipa actuala alaturi de stranieri buni si doreste sa acceada din nou cu Steaua in UCL. De aici si confuzia creata de prima sa declaratie si apoi la scurt timp, cea in care-si face cunoscuta dorinta de-a evolua la o echipa din Belgia pe bine-cunoscutele motive. Oricum, adevarul e undeva la mijloc.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  
Followers 0