Sign in to follow this  
Followers 0
fcsteaua.ro

Fotbalul si rezultatele

5 posts in this topic

Dacã ar fi sã dau o definiție a fotbalului, aș insista pe acele caracteristici ale jocului care i-au adus faimã și recunoaștere mondialã. Fotbalul este cel mai popular sport al planetei pentru cã seduce, cucerește. Frumusetea golurilor, dârzenia combatanților, fazele de excepție și rãsturnarile de situatie sunt tot atâtea atribute in favoarea acestui extraordinar sport.

 

 

 

Ne bucurã și ne incântã in acelasi timp, ne intristeazã și ne dã sperante. Fotbalul este generator de o multitudine de trãiri , de multe ori contradictorii, insã niciodatã indiferențã. Fotbalul il iubesti și-l urãști cu aceeași intensitate, iar emoțiile provocate sunt inegalabile.

 

 

 

Pe de altã parte, rezultatele sunt acele statistici impersonale care se iau la trântã cu istoria. Care aratã, fãrã nicio implicare afectivã, câte cupe, campionate sau meciuri ai caștigat. Cifre goale, care nu surprind nuanța fenomenului dar cântãresc greu in luarea deciziilor. Fotbalul poate dura 90 sau 120 minute, emoția pricinuita de victoria sau infrângerea echipe favorite poate ține saptãmani sau chiar luni. Cifrele sunt insã cele care rezistã (și, pânã la urmã, conteazã) in timp.

 

 

 

Revenind la Steaua, Oli a fost susținut (pânã acum) de rezultate, mai puțin de fotbal. Cu mici exceptii, nu am fost rãsfãțați cu joc de calitate sau demonstrații de virtuozitate din partea jucãtorilor noștrii. In momentul de fațã, fãrã fotbal și fãrã rezultate, concluzia nu poate fi decât una singurã. Deși nu Oli este singurul vinovat, niciun club din lume nu concediazã jucãtorii sau managerul in favoarea antrenorului - primul care rãspunde de rezultate și de jocul prestat este tehnicianul, abia pe urma echipa. Fãrã regrete, consider ca a venit vremea sã ne despãrțim, pãstrând totuși amintirea sezonului 2005-2006. Pentru cã au fost și lucruri bune. Oli imi va aduce aminte intotdeauna de seara de la Kiev. Atunci când comentatorii Pro TV, gâtuiți de emotie și renunțând la orice urmã de imparțialitate, prezentau Steaua ca pe "una din marile echipe ale Europei". Imi va aminti de golurile lui Vali Badea, scãrița lui Dicã sau de instructajul facut de Banel cu cei de la Betis.

 

 

 

Sã nu uitãm, dar sã privim spre viitor. Pentru cã trebuie sã construim o echipa nouã, pe gustul nostru. O echipã competitivã, ambițioasã, agresivã, o echipã cum numai Steaua știe și poate sã fie.

 

 

 

In cazul in care Oli pleacã, trebuie insã revizuitã total relatia de colaborare dintre patron și viitorul tehnician. Ceea ce se intamplã acum la echipa frizeazã ridicolul și bunul simț. Pentru a convinge electoratul, Gigi trebuie sã demonstreze in primul rând cã știe sã-și aleagã colaboratori valoroși. Eu nu-mi doresc un presedinte care sã fie expert in fotbal, politicã, relații publice și macroeconomie. Așa ceva este absurd, ilogic, și numai noi românii putem avea pretenția cã le știm pe toate. Un bun conducator se inconjoarã de oameni capabili și le acordã votul sãu de incredere. Faptul cã Gigi se amestecã in treburile echipei nu mã face sã cad in admirație pentru talentul lui de antrenor. Nu dovedește decât cã nu are incredere in cei pe care tot el i-a ales și promovat la echipã, punând astfel sub semnul intrebãrii competența lui ca manager. Vino cu specialiști și lasã-i sã-și facã treaba pentru care sunt plãtiți, fãrã a le submina autoritatea in presã sau TV. Acceptã și apreciazã personalitatea puternicã a angajatului ca pe o recunoastere a abilitații tale de a descoperi și promova valoarea.

 

 

 

Pentru cã, sincer, ceea ce se intâmplã acum la Steaua are iz de micã mare dictaturã.

 

 

 

Andrei (papillon)

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Incredibil cat de realist poti sa fii in aceste momente !

FELICITARI pentru articol !

Share this post


Link to post
Share on other sites

WOW!!! Ce surpriza... Oli NU PLEACA !!!!!!!

Asta daw surpriza.Chiar nu ma asteptam... :cry:

steagsimplu dica10

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bun articol! Te felicit. Esti unul din putinii care mai gandesc obiectiv si realist la ora actuala! steagsimplu

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  
Followers 0