Sign in to follow this  
Followers 0
pippo

Citi jucatori trebuie sa cuprinda lotul Stelei?

1 post in this topic

Se tot vorbeste ca o echipa cu pretentii trebuie sa aiba cite 2(sau chiar 3) jucatori pe fiecare post pentru a putea face rotatia celor ce intra pe teren, astfel ca titularii sa fie mereu intr-o forma fizica foarte buna.

Am citit astazi un interviu cu Valerii Gazaev,antrenorul celor de la CSKA Moscova si el zice ca nu are nevoie de 22 jucatori de aceeasi valoare ci de 16 jucatori de cimp de valoarea titularilor si 4 juniori care sa se pregateasca cu echipa mare.El argumenteaza prin faptul ca in Rusia nu se joaca tot atitea meciuri ca la echipele de top din Europa si spune ca si la granzi valoarea lotului nu este aceeasi.CSKA Moscova este campioana pentru a doua oara consecutiv in Rusia,a cistigat acum un an Cupa UEFA,si anul acesta in Liga Campionilor a avut rezultate mai bune ca Steaua.

Imi amintesc ca Mihai Stoica spunea acum un an ca nu vrea 2 echipe de aceeasi valoare pentru ca sunt prea multi jucatori si e greu de impacat pe toti caci toti vor sa fie titulari.

Vreau sa discutam despre numarul optim de jucatori de care are nevoie Steaua pentru a face fata pe toate fronturile. Steaua are in sezonul acesta 24 de fotbalisti in lot.Citesc prin comentariile suporterilor intrebari de genul "De ce nu joaca Bostina?","Pentru ce l-am cumparat pe Saban"," Ce face Panait la Steaua?" dar raspunsul este evident -- sunt prea multi jucatori si nu pot intra cu totii in acelasi timp pe teren. Jucatorii care nu joaca sunt nemultumiti si in plus clubul le plateste salarii,bani pe care i-ar putea economisi pentru asi permite sa ia jucatori mai buni.

Analizez de citiva ani lotul lui Milan si vad ca desi Ancelotti incepe sezonul cu rotatia si incearca mai multe variante, in primavara are o formula tip pe care o utilizeaza aproape in fiecare meci pentru ca atunci toate meciurile sunt importante atit in Europa cit si in campionat.

Citi jucatori sunt in lotul lui Dinamo? Pe citi ii utilizeaza Rednic? Ajungea el oare sa-l descopere pe Radu Stefan care are 20 de ani si salariu de 20 mii de Euro daca il mai avea in lot pe Tamas?

Pe de alta parte pe parcursul sezonului se intimpla accidentari,suspendari,jucatorii mai trec prin perioade mai nefaste, etc.

Care este numarul optim de jucatori in lotul Stelei?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  
Followers 0