Sign in to follow this  
Followers 0
Guest

Sa lucram la psihicul jucatorilor

1 post in this topic

M-am tot gandit la ideea implementarii unui psiholog la echipa. Din propunerile de aici am vazut jucatorul-psiholog, antrenorul psiholog si psihologul psiholog.

Nimeni nu aminteste adevaratul psiholog al unui jucator: publicul-psiholog.

Daca publicul nu-si poate ambitiona jucatorii ar trebui sa renuntam la ideea de psiholog de profesie pentru ca nici ala nu o sa faca treaba, oricat s-ar baza el pe abilitatile proprii.

Propun o dezbatere legata de modalitati de impulsionare, stimulare si rasplatire a jucatorilor (de ce nu si a antrenorului - care o fi ala si merita) de catre noi, publicul de pe stadion. Ca fost jucator pot sa spun cu certitudine ca functioneaza mai bine decat acel psiholog care ma bate-n cap cu idei de genu "nu esti nervos, esti calm, urmareste-mi degetul".

Vrem un Dica mai alert, mai bataios, vrem un Cristocea mai ambitios, un Banel mai sigur sau un Cernea cat toata poarta? Eu zic ca e simplu pentru public sa creeze rampa de lansare pentru un jucator. La fel cum el joaca prost sau pleaca de la un club in momentul in care publicul il fluiera la fiecare meci si ii trimitem mesaje de amenintare pe telefonul mobil, putem sa-l si stimulam in acelasi fel ( cu contrariul).

Cernea in momentul de fata apara bine, ce-ar fi daca ar stii ca e titular incontestabil si Steaua nu vrea sa-l dea in toamna? Cred ca asta i-ar ridica moralul la infinit. Aici il putem ajuta noi prin presiuni asupra clubului sa-l pastreze, daca il vrem cu adevarat.

Stim ca Dica trece printr-o perioada mai nefasta in viata personala, tatal lui fiind grav bolnav. Aici tot noi putem interveni.

Un banner car o peluza, o coregrafie cat o tribuna, o multumire din partea unui stadion intreg, fac mai mult decat poate un psiholog.

Propun o dezbatere pe tema: "Sa nu intrebam Steaua ce poate face pentru noi, sa intrebam ce putem face noi pentru Steaua".

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  
Followers 0