Posted July 18, 2015 (edited) · Report post Joi, 15 Ian 2015, FC Steaua Bucuresti a anunt transferul fundasului Gabriel Tamas, care a semnat un contract valabil pe doi ani. Jucatorul legitimat ultima oara la Watford FC va purta tricoul cu numarul 30 si se va alatura in curand lotului Stelei, aflat in cantonament la Oliva Nova, in Spania. Gabriel Tamas este un jucator nascut pe 9 noiembrie 1983, la Brasov, care poate evolua atat ca fundas central, cat si in banda dreapta. Acesta si-a inceput cariera de profesionist in orasul natal, la FC Brasov si Tractorul, iar in 2002 s-a transferat la Dinamo, pentru care a evoluat, de-a lungul carierei, de trei ori (2002-2003, 2004-2005, 2008-2009). In 2003 a fost transferat de Galatasaray Istanbul si, dupa un sezon petrecut in tricoul turcilor, a fost cumparat de Spartak Moscova, la care a evoluat doar doi ani. A urmat un sezon in tricoul celor de la Celta Vigo (2006-2007), dupa care transferul la AJ Auxerre, echipa de care a apartinut intre 2007 si 2010, fiind imprumutat, in acea perioada, la Dinamo si West Bromwich Albion. Englezii l-au achizitionat in 2010, Tamas evoluand pentru acestia pana in 2013, an in care a ales Doncaster Rovers, echipa de Liga secunda in Anglia. Actualul sezon l-a inceput in tricoul celor de la Watford FC, pentru care evoluat in 7 partide, dupa care a suferit o accidentare grava, fiind operat de ligamente incrucisate. La nivelul echipei nationale, noul jucator al Stelei se poate lauda cu 63 de partide, in care a inscris de trei ori. Singurele trofee din cariera sa obtinute pana in prezent au fost in tricoul echipei din Stefan cel Mare, cu care a cucerit Cupa Romaniei (2004, 2005) si Super Cupa Romaniei (2005). Mai jos puteti citi un scurt interviu cu Gabriel Tamas dupa ce a semnat contractul cu Steaua: Gabi, bine ai venit la Steaua. Ce te-a determinat sa semnezi cu clubul nostru? Faptul ca Steaua este cea mai buna echipa din Romania in acest moment, ca este un club care face performanta si doreste sa continue pe aceasta linie. M-am gandit si la familia mea, la partea financiara, bineinteles. Dar faptul ca mi s-a oferit sansa sa revin la nivel inalt a contat cel mai mult si tin sa le multumesc celor de la Steaua pentru aceasta oportunitate. Ce iti propui sa reusesti in tricoul Stelei? Imi doresc sa castig, in primul rand, cele trei trofee puse in joc. Vreau sa castig primul meu titlu din cariera si sunt sigur ca voi avea parte de aceasta bucurie la sfarsitul lunii mari. Ma gandesc si la UEFA Champions League, competitie al carei gust l-am simtit cu Galatasaray si nu se compara cu nimic altceva. Care este situatia ta medicala? In acest moment, am acordul medicilor de la clinica unde m-am recuperat pentru a face antrenamente normale. Urmeaza sa iau viza medicala, sa fiu consultat de medicul echipei si sa incep sa lucrez alaturi de noii mei colegi. Este de notorietate faptul ca ai jucat in trei randuri pentru Dinamo si, de-a lungul timpului, ai avut anumite iesiri vizavi de Steaua. Cum crezi ca va fi gestionata actuala situatie de suporteri Stelei? Eu am venit la Steaua ca jucator profesionist. Ma gandesc la performanta, nu la ce a fost inainte. In Occident, se transfera foarte des jucatori intre echipe rivale si nu este nicio problema. Cred ca ar trebui luat exemplul de acolo, unde un fotbalist venit de la o rivala "de moarte" este adoptat de fani, deoarece clubul il aduce fiindca are incredere in el si in ce poate face pentru echipa. Eu voi face tot posibilul pentru a avea evolutii care sa multumeasca pe toata lumea, de la conducere, antrenori, colegi si pana la suporteri. Clubul nostru ii ureaza internationalului roman bun venit si mult succes in tricoul ros-albastru! Sursă: http://www.steauafc.com/ro/articol/transfer_tamas/ Edited July 19, 2015 by xray Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 18, 2015 (edited) · Report post 18 iulie 2015 Gabi Tamas va primi o amenda record din partea Stelei, dupa ce a ratat antrenamentul de vineri dimineata si a fost exclus din lot de Radoi. Președintele Valeriu Argăseală a avut o poziție publică cu privire la eveniment și a anunțat că vor exista urmări neplăcute pentru Gabi Tamaș. Tamaș nu s-a prezentat la antrenament și nu a făcut deplasarea cu echipa pentru meciul cu Pandurii. Nu am apucat să discutăm cu el, o vom face după ce vom reveni de la Severin. Va fi, cu siguranță, o reacție din partea noastră pentru că este un act de indisciplină. Nu poate fi asta o scuză, faptul că nu i-a sunat ceasul. Este inadmisibilă orice scuză pentru lipsa de la antrenament. Sunt total dezamăgit! Este normal să luăm măsuri. Tamas a fost exclus din lot de Radoi pentru meciul cu Pandurii, dupa ratarea antrenamentului de vineri dimineata. Fundasul Stelei a raspus cu greu la telefon si l-a anuntat pe Radoi ca e dispus sa vina singur cu masina la Severin. Antrenorul Stelei n-a vrut sa auda si i-a anuntat pe sefii sai. Argaseala il va amenda pe Tamas cu 10.000 de euro, suma dubla fata de cea trecuta in regulamentul de ordine interioara. M-a sunat Gabi, imediat cum s-a trezit. Mi-a și spus -nici nu știi ce am pățit. Nu am ajuns la antrenament!' Eu l-am intrebat atunci dacă este obosit, știți la ce mă refer, și mi-a spus că nu, pur și simplu a dormit foarte bine și nu a auzit ceasul. Vă dați seama că dacă ar fi fost vorba de o escapadă, ceva, s-ar fi aflat. Dar, nu, nu a fost nimic. Sper ca acest detaliu să conteze. Nu vreau să mă gândesc la altceva mai rău, nu vreau să incep să-i caut echipă lui Gabi. Nu am făcut-o toată vara, mai ales că erau semnale foarte bune cu integrarea lui, plus că și el vrea să continue la Steaua, a spus Florin Manea, impresarul lui Tamaș. De când este la Steaua, Tamas și-a adus contribuția la: Câștigarea celor 3 trofee cu Gâlcă: Titlul, Cupa României și Cupa Ligii. Pierderea Supercupei cu ASA Victoria cu 2-0 de la Zilina cu AS Trencin Update: Rădoi a fost extrem de tranșant in ceea ce il privește pe Gabi Tamaș, care nu s-a prezentat vineri la antrenamentul echipei: e out din lotul Stelei. Tamaș, așa cum bine știți, nu s-a prezentat la antrenament și le-am comunicat băieților că disciplina va fi numărul 1. Din punct de vedere disciplinar, Tamaș nu poate fi in lot, nu poate juca dacă nu vrea să fie alături de noi. Eu i-am oferit mare incredere, dar atâta timp cât nu vrea să să joace la Steaua, nu va fi aici. Cât timp eu sunt aici, Tamaș nu va mai juca. E un jucător important, dar când nu vrei să faci parte din acest grup, atunci nu vei fi aici. Drumul nostru se incheie aici. Am avut un apel de la el, la ora 13:30, noi am avut prezența la ora 09:00, nu vreau să risc atmosfera doar din cauza unui singur jucător. Rădoi n-a crezut nicio clipă motivarea lui Tamaș, care l-ar fi sunat pe antrenor la ora 13:30, când steliștii se deplasau deja la meci. Iar nervozitatea lui Rădoi e bazată clar pe fapte! Contul de Instagram al fundașului a fost cel care l-a trădat pe Tamaș. În noaptea de joi spre vineri, el a postat o poză, in jurul orei 23:00, in care se afla, clar, in Centrul Vechi, alături de fostul său coechipier de la Dinamo și de la națională, Marius Niculae. A inceput distractia la un restaurant italienesc si a continuat-o pana spre dimineata si in alte localuri din zona. Si, asa cum era de asteptat, alcoolul nu a lipsit din meniu. Noaptea s-a derulat cu repeziciune și Tamas a uitat ca a doua zi trebuie sa plece la Turnu Severin cu echipa. Modul in care a fost surprins Tamaș era unul destul de ... euforic, iar decizia lui Rădoi a fost clară. A venit liber de contract, dar care a primit 200.000 de euro la semnatura și salariu de 120.000 euro/an. Edited February 2, 2016 by xray Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 22, 2015 · Report post " data-width="500"> ">Fotbal Club Steaua Bucuresti anunta ca, in cursul zilei de miercuri, 22 iulie 2015, contractele jucatorilor Gabriel...Posted by FC Steaua Bucuresti on 22 Iulie 2015 Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 1, 2016 (edited) · Report post Stoperul și-a reziliat aseară contractul cu Cardiff City, echipă din Liga a 2-a engleză (Championship) și s-a ințeles cu oficialii Stelei. La Cardiff a jucat titular și 90 minute un singur meci in FA Cup, pe 10 ianuarie 2016 in partida pierdută cu 1-0 impotriva echipei de Liga a 3-a Shrewsbury Town. Tamaș a mai jucat pentru FC Brașov, Tractorul Brașov, Dinamo București, Galatasaray, Spartak Moscova, Celta Vigo, Auxerre, West Bromwich Albion, Doncaster Rovers, Watford și Steaua. A cîștigat titlul in Liga 1, trei Cupe ale României, Cupa Ligii și Supercupa României. Fundașul a evoluat pentru campioana României in returul sezonului 2014-2015. 3 trofee a câștigat Gabriel Tamaș cu Steaua: titlul in Liga 1, Cupa României și Cupa Ligii României, toate in 2015 și cu Costel Gâlcă antrenor 45 de meciuri a jucat in Premier League, 44 in Championship (Liga a 2-a Anglia), 29 in Primera Divison (Spania), 27 in Ligue 1 (Franța), 17 in UEFA Cup, 6 in Europa League și 4 in Champions League. 65 de meciuri și 3 goluri are Tamaș in prima reprezentativă a României, pentru care a debutat in 2003. Edited February 2, 2016 by xray Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 4, 2016 (edited) · Report post Oficial, Miercuri 03 Feb 2016 23:31 "Fotbal Club Steaua Bucuresti anunta ca a ajuns la un acord cu Gabriel Tamas, care a semnat, miercuri seara, un contract valabil pe doua sezoane si jumatate cu clubul nostru. Fundasul provenit de la Cardiff City FC revine, astfel, la Steaua dupa doar sase luni de la despartirea din vara si va purta tricoul cu numarul 30. Clubul nostru ii ureaza Bun Venit si sa aiba parte de cel putin aceleasi succese din sezonul trecut, cand si-a trecut in palmares toate cele trei trofee puse in joc in competitiile interne! Fundasul a oferit prima declaratie oficiala de la revenirea la echipa noastra, in exclusivitate pentru www.steauafc.com: "Sunt bucuros sa ma intorc intr-un colectiv alaturi de care am cunoscut mari succese in sezonul trecut. Practic, ma simt ca si cum nu as fi plecat de la Steaua in vara si sper din tot sufletul sa avem parte de aceleasi rezultate extraordinare ca si in sezonul trecut" Gabriel TAMAS" FC Steaua Articol pe fcsteaua: OFICIAL| Bad boy, roș-albastru cu acte. Tamaș a semnat! Ca jucător și comportament oficial și colegial vestiar la Steaua, nu există ceva de reproșat lui Tamaș. Dimpotrivă! Sperăm să nu se mai repete istoria din iulie cu escapa prin Centrul Vechi când a doua zi trebuie să fie prezent la echipă. Oricum, atunci Mirel Rădoi și conducerea Stelei au greșit mult mai grav. În plină campanie de calificare in grupele UCL și pe 3 fronturi interne, Rădoi a renunțat la un fundaș bun și cu experiență, fără să aducă nimic in loc. Culmea, a scos incă un fundaș de națională bun, Srdjan Luchin, și un atacant Țucudean (mizând numai pe Tade și tânărul Tudorie), jucători cu care a cucerit 3 trofee. Asta a costat-o ieșirea din Europa și un tur de campionat foarte slab. Bine ai revenit, Gabriel Tamaș! Mult succes in tricoul ros-albastru! Edited February 4, 2016 by xray Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 4, 2016 (edited) · Report post Din culisele transferului. Dezvăluire facută de Becali în direct la sport.ro. Edited February 4, 2016 by xray Share this post Link to post Share on other sites