Posted April 1, 2009 · Report post La multi ani, Helmuth! Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 1, 2009 · Report post LA MULTI ANI, nene Helmuth! Ce ne dorim noi pentru familiile noastre, iti dorim si tie! TOATE CELE BUNE! Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 1, 2009 · Report post La multi ani , eroule!!! Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 21, 2009 · Report post E MARE!!!! Sa nu il uitati niciodata e acest om!! Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 5, 2009 · Report post Fostul internațional Helmut Duckadam a fost internat la o clinicã din Timișoara, dupã ce a acuzat dureri la mâna dreaptã, probleme de care suferã încã de când apãra poarta Stelei. "Mi s-a umflat mâna dreaptã, vechea mea problemã, de care am mai fost operat de douã ori. Am fost nevoit sã merg la spital și miercuri m-am internat la Pãdurea Verde, în Timișoara, mi s-a pus un stent și sâmbãtã am venit acasã. Operațiile acestea merg repede. Acum sunt acasã la Semlac și sper sã fie bine. Am și acum mâna umflatã dar sper sã-mi revin. Mai am de fãcut câteva investigații și apoi vom vedea", a explicat Duckadam, conform Mediafax. Duckadam a mai fost operat la mâna dreaptã în 1986 și 1998.-scrie prosport Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 11, 2009 · Report post Aceeasi boala care i-a incheiat cariera,nu? Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 14, 2009 · Report post Omul care a adus bucuria in inimile milioanelor de romani, Helmuth Duckadam, are nevoie 20.000 de euro pentru o operatie chirurgicala. Portarul care a scris istorie cu Steaua sufera de anevrism. Portarul care i-a innebunit pe spanioli dupa ce a aparat 4 penalty-uri in finala de Cupa Campionilor castigata de Steaua in fata Barcelonei in 1986 este bolnav si are nevoie de bani. Duckadam acuza dureri la umarul drept, iar medicii i-au descoperit in urma cu mult itimp un anevrism. “Operatia costa 20.000 de euro. Nu am acesti bani, dar nici nu vreau sa se creada ca cer ajutorul cuiva. Pur si simplu, nu stiu incotro s-o apuc”, a spus Duckadam in Libertatea. Ar trebui sa se faca un demers pentru asta, sa se stranga bani. Daca nici pentru Duckadam nu se strange, atunci pentru cine ? Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 20, 2010 · Report post "Domnul Becali nu poate să vandă Steaua. Fară el, Steaua nu ar mai exista. Sunt ambitii prostesti ale unor generali, se cere o chirie exagerata Cat timp va exista Steaua, trebuie să joace pe Ghencea. Domnul ministru Oprea poate să nu mai fie in functie peste o saptamana ar trebui să fie mai atent. Plecarea la Buzau mi se pare o aberatie, Steaua se identifică cu Ghencea", a spus Duckadam pentru gsptv. "Steaua va trebui recladita cu o rabdare de doi-trei ani poate redeveni ce a fost in 1986". Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 20, 2010 · Report post "Domnul Becali nu poate să vandă Steaua. Fară el, Steaua nu ar mai exista. Sunt ambitii prostesti ale unor generali, se cere o chirie exagerata Cat timp va exista Steaua, trebuie să joace pe Ghencea. Domnul ministru Oprea poate să nu mai fie in functie peste o saptamana ar trebui să fie mai atent. Plecarea la Buzau mi se pare o aberatie, Steaua se identifică cu Ghencea", a spus Duckadam pentru gsptv. "Steaua va trebui recladita cu o rabdare de doi-trei ani poate redeveni ce a fost in 1986". as vrea sa cred ca era sub efectul medicamentelor Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 20, 2010 (edited) · Report post Jiji l-a salvat pe Duckadam platindu-i o operatie acum ceva vreme. Ce fel de om ar fi trebuit sa fie Duckadam ca acum sa-l atace pe cel care l-a salvat acum ceva vreme? Edited May 20, 2010 by MoWeed Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 20, 2010 · Report post e un mare om EROUL DE LA SEVILLIA tot respectul si multa sanatate Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 20, 2010 · Report post Jiji l-a salvat pe Duckadam platindu-i o operatie acum ceva vreme. Ce fel de om ar fi trebuit sa fie Duckadam ca acum sa-l atace pe cel care l-a salvat acum ceva vreme? Macar sa taca din gura ar putea. Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 21, 2010 · Report post De mult vroiam sa-mi spun parerea despre Duckadam. Vad mai sus, ca multi din cei pe care ii apreciez eu, il aprecieaza pe el. pentru mine, este o panarama de om, o hahalera si jumatate. Ca portar, nu e nici in primii 20 de portari romani din toate timpurile. Numai la noi, Toma si Voinescu, apoi Gherasim, Lung, Stelea, Stangaciu au fost peste el. Nu mai vorbesc de Iordache, caruia nu-i ajunge nici la genunchi ca valoare. A intrat in poarta pentru ca Halagian avea un dinte impotriva lui Iordache, si l-a mazilit, dandu-l la Brasov, la schimb cu Stangaciu(asta portar!). Era un portar mediocru. Nici nu sufla in fata lui Moraru si Lung. Nici chiar in fata lui Speriatu. In campania Sevilla, era sa ne ingroape cu ungurii, la ei acasa, can a luat un gol de tot cacatul de la Detari, pe coltul scurt, dintr-un unghi f.f. inchis. Daca o facea azi gafa aia, nu mai apara nici la echipa secunda, si era terfelit de toata presa. Nu excela cu nimic. Era mare si atat. Cu Belodedici si Bumbescu in fata, si Loti si Tudorel maturatori, cred si eu ca era protejat. A jucat 3 ani la Steaua intr-o super-echipa, din care el era, de departe, cel mai slab titular. Momentul ala de inspiratie divina, l-a facut cine este. Daca nu era momentul ala, azi ar fi fost privit ca cel mai slab jucator al Stelei 86, asa cum Balint era arma secreta. Se lua de mana cu Pistol. Dar asta cu fotbalul e asa cum e, adica interpretabila. Ce nu e interpretabil, si m-a enervat enorm e caracterul deplorabil al acestui specimen. Pe la sfarsitul anilor 90, dupa ce a frecat menta vreo 10 ani pe banii statului, ca ofiter de vama (venea la 11 si pleca la 12), a castigat la Loteria Vizelor pentru SUA si a emigrat acolo cu fata lui(care avea vreo 23 de ani) si cu nevasta-sa. A inceput sa urle prin presa ca e persecutat???!!! Nevasta si cu fiica si-au gasit locuri de munca, plateau o chirie, aveau o masina, ma rog, ca toti oamenii. Dar acest element, a schimbat nu mai putin de patru locuri de munca, plecand dupa cateva zile de peste tot de unde era angajat, si facandu-i de ras pe oamenii de acolo, care l-au recomandat si care i-au intermediat angajarile (in conditiile in care vorbea engleza cum o vorbeste Becali), oameni din comunitatea romaneasca de acolo, de la care stiu toata tarasenia. Dupa ce i-a facut de ras pe oamenii aceia, carora le spusese ca vine in SUA sa munceasca, sa castige un ban , ca in Romania nu e de trait ( avea casa, pensie de maior, il durea in cur) si ca face orice, s-a dovedit a fi un escroc si jumatate, mintindu-i pe aia exact ca in filmele alea cu swindleri. Ca azi se simte rau, ca maine ii vine nu stiu cine, ca e prea departe de casa, ca e prea multa munca, ca e obosit, ca e bolnav, ca nu se adapteaza, ca sa-l imprumute cu x suma, ca o sa-i returneze suma peste o saptamana, ba nu, peste o luna, si tot asa. Din minciuna in minciuna, a stat cateva luni acasa, fara sa fac nimic, excrocandu-i pe romanii de acolo, si traind de pe urma fiicei si neveste-sii. A stat cateva luni ca o lauza, in timp ce doua femei se speteau pentru el. Ce s-a gandit eroul nostru cand a vazut ca pe acolo nu umbla cainii cu covrigi in coada? Ma intorc in Romania! Ca acolo e bine, am nanica, am papica (ca se gaseste un fraier sa-mi dea o masa intr-o carciuma), ma saluta si respecta lumea, sunt maior cu pensie bunicica, nu trebuie sa muncesc, ia sa ma intorc! Dar cum sa faca sa nu para ca s-a intors cu coada intre picioare? Simplu: domne` ce dor mi-a fost de tara, de prieteni, de glia stramoseasca. O duceam io bine acolo, dar ce inseamna banii departe de tara, nu ma intereseaza avutiile si nici pozitia sociala pe care o aveam acolo (parca masini), daca nu sunt aproape de mormintele bunicilor (nici nu stie unde-i cimitiru). Impusca doi iepuri dintr-o lovitura: Aprecierea oamenilor ("ia uite domne, ce caracter e Duckadam"), si se victimiza, pentru a mai ciuguli si el cate ceva firimituri de la masa unui potentat. Nevasta-sa si cu fiica-sa au ramas acolo, pentru ca lor le era mai bine ca aici, aveau 3000 pe luna, chiria, masina si cheltuielile erau la vreo 2000, le mai ramaneu vreo 4 mii. Vazandu-se singur acasa, asta si-a tras o amanta, pe care o intretinea din banii trimisi de proastele alea doua, pe care le asigura ca o sa se intoarca si el. A aflat nevasta-sa, s-a imbolnavit de nervi, asta a divortat si si-a luat una cu 30 de ani mai tanara. Acum cativa ani, la Mamaia, la un turneu de fotbal pe plaja, se adreseaza unei tinere de 15-16 ani: "Esti inceputa? Dar mamica ta cati ani are?" Am auzit cu urechile mele. Este in ultimul hal de pervers, libidinos jegos, caracter de rahat, cu probleme psihice, mai mult ca sigur. Asta e caracterul marelui Duckadam. Un sclav ordinar, care ar vinde-o pe nevasta-sa pentru cateva sute, care i-ar suge cariciul berbecului pentru o mie, si care reprezinta un mare pericol pentru viitorul Stelei. Nu subestimati imaginea de simbol al acestui absolut nereprezentativ etnic neamt. Duckadam a avut un moment divin, al carui merit nu-i apartine si de pe care o sa traiasca toata viata. pentru noi, trebuie sa ramana ca reper si sa cinstim simbolul momentului, iar nu pe cel prin care a ales Dumnezeu sa faca lucrarea. In mod normal, separ omul de opera, dar in cazul asta n-o fac pentru ca e un prea mare nenorocit. Daca isi vedea de treaba si nu scotea un cuvant, nu scriam nici eu lucrurile astea, dar afecteaza grav viitorul Stelei. Daca mai vin vreo doi-tre veleitari din astia jegosi, fara caracter, care sa-i faca felatie lui Becali pentru cateva mii pe care le-a aruncat ciobanul, atunci unde ajungem? De abia asteapta bestia sa speculeze caracterul de sclavi al unora. " Ia uite, gloriile Stelei, alaturi de Becali!". "Ce mai vor drogatii aiai?" "Reprezinta drogatii mai bine Steaua decat Duckadam?" Asta o sa se spuna, si asta este un mare pericol. Animalul ala de Fecali are un simt diabolic in a specula chestiile astea. Nu-l cunoasteti inca! Daca Duckadam a luat 20.000 pentru o operatie, sa faca operatie de banii aia, dar din ce vad eu, trag concluzia ca a luat banii aia pentru o felatie. Pe care o executa cu sarg. Ce credeti? Inghite? Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 21, 2010 · Report post Ca portar si eu cred ca n-a fost chiar asa bun,ramane cu legenda celor 4 penalty-uri aparate...Desi,poate si doar pentru asta ar trebui sa-i fim recunoscatori,ca la 11m el ne-a castigat finala...Ca om nu stiu ce sa zic,poate e adevarat ce se spune despre el,poate nu,dar sincer,mai putin ma intereseaza aspectul asta...Iar referitor la situatia de acum,daca nu poate sa zica nimic de Becali,putea barem sa fi tacut... Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 21, 2010 · Report post @Moskopole In primul rand, multumim pentru poveste. Apoi, Iordache a fost indepartat de la Steaua pentru ca vanduse o groaza de meciuri. Pacat de el, pentru ca Ion Voinescu a afirmat ca asta a fost unul dintre cei mari portari pe care i-a vazut vreodata. Duckadam si-a castigat pe merit locul in poarta. A fost antrenat, ca si Stangaciu de altfel, de Ion Voinescu, iar nenea asta a vorbit foarte frumos de modul in care s-a pregatit in toata perioada petrecuta in Ghencea. Am revazut si eu multe meciuri si, intr-adevar, a luat multe goluri prosteste. Numai ca a si aparat ca lumea in multe jocuri, fie numai daca ma gandesc la "dubla" cu Anderlecht sau la meciul de la Lahti. Eu cred ca a fost un portar valoros, mai valoros decat Gherasim, dar sub Iordache, Lung (pana in '92) sau chiar Moraru (care a facut o groaza de dude, de-a lungul timpului...). N-as putea spune ca Stangaciu a fost mai valoros. Cam pe-acolo au fost amandoi, in opinia mea. Inca un lucru: vezi ca Duckadam nu a aparat din intamplare acele penalty-uri. Avea un simt deosebit, iar antrenamentele cu Voinescu au fost determinante. Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 21, 2010 · Report post Am vazut si eu interviul ieri si vad ca aici nu se precizeaza ca a spus ceva de genul ca Steaua nu este a celor ce vin sa injure jucatori sau sa-l injure pe patron. Pacat de el. Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 21, 2010 (edited) · Report post 1. Ca a vandut meciuri e adevarat! Ca din cauza asta a fost indepartat din Ghencea, nu! Iordache a facut parte din trupa de balet, alaturi de Marcel, Iordanescu, Fl. Marin Lita si Sames, care, fiind nemultumiti de minunatele conditii, si finnd oarecum si blazati, au inceput sa vanda meciuri in partea a doua a campionatelor 76-82. Ei aveau un 5 mii pe luna, venea o echipa muncitoreasca si impuscau 20, 30, poate chiar mai mult dintr-un singur foc. Dintre toti acesti jucatori, Iordache a fost ultimul care a plecat, dar nu din cauza asta, ci din cauza unui conflict cu Halagian. Pe fondul unei relatii tensionate, provocate de faptul ca Halagian stia ce facuse inainte, pentru ca, f. probabil, fusese si el beneficiarul serviciilor lui Iordache, a decis sa-l mazileasca, asa cum avea de gand si cu Stoica. Bomboana pe coliva a venit la meciul cu Roma de pe Olimpico, cand, dupa ce au terminat de mancat, Halagian le-a interzis jucatorilor sa se atinga de prajiturile ale care le lasau gura apa si sa manance dor fructe. Iordache, care era liferul vestiarului le-a spus ca daca se atinge cineva de un fruct. si-o ia rau de tot. Asta a pus capac. A fost mazilit in lupta lui Halagian pentru putere, pentru a controla vestiarul, nu ca a vandut meciuri. 2. Ca s-a antrenat constiincios si disciplinat sunt de acord. La ce valoare avea, era culmea sa n-o faca. Daca nu era serios, nu apara nici la Crevedia. 3. Ca valoare a fost putin peste Gherasim, dar nu si peste Stangaciu. De Iordache si Lung, nu vorbim, ca suntem oameni seriosi, aia au fost din alta dimensiune fata de el. 4. A jucat trei ani la Steau intr-o super echipa, care tinea adversarul in propria jumatate 80% din timpul de joc. E normal ca, fiind intr-o echipa atat de mare sa ia putine goluri, si astfel, imaginea despre el sa fie deformata. A avut sansa de a juca in aceasta mare echipa. 5. Cand aperi 4 penalty-uri consecutive, e strict sansa, nu conteaza ca scotea la antrenamente nu stiu cate bucati. Asta-i om, care-si vinde manusile cu 3500 de dolari ca sa-si ia o masina second? Nici nu mai stie unde sunt acum, cica la un om de afaceri! Si-a vandut cea mai importanta parte a vietii lui cu 3500 de dolari. Daca stiam ca le vinde atunci, ii dadeam eu 4000 pe ele Si-a vandut sufletul cu 3500 de dolari ca sa-si ia o masina second, ca sa-o impresioneze pe aia cu 30 de ani mai tanara, pentru care a lasat-o pe nevasta-sa. Dar daca il intrebati de ce le-a vandut, o sa va zica " probleme materiale"... Luati cu lamaie, sa nu vi se aplece. Edited May 21, 2010 by Moskopole Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 21, 2010 · Report post De cativa ani incoace mi-a devenit antipatic pentru declaratiile care le face la adresa celor care il contesta pe oier si faptul ca ii ia apararea fara niciun fel de scrupule. Inteleg ca a fost ajutat in trecut cu multi bani si ca a avut o functie importanta in PNG, dar macar sa se abtina de la comentarii. Multumim Moskopole pentru lamuriri. Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 21, 2010 · Report post Moskopole, faza cu plecatul lui Iordache de la Steaua o stiu de la doua foste glorii, care erau la club cand a fost indepartat: Balint si Voinescu. Asta nu inseamna ca neg faptul ca Iordache a avut acea personalitate puternica, nici pe departe. Cat despre Duckadam: era sansa daca apara 3 din 5 sau un penalty la nu stiu cate meciuri. Numai ca omu' ala ii facea regulat cu nervii la antrenamente pe oameni ca Balint, Majearu sau Boloni. Si a aparat acele penalty-uri in fata unor mari fotbalisti ai vremii, nu in fata lu' Ciordel Fotbalitza. Eu incerc sa nu amestec doua chestii, atunci cand vine vorba de sportivi: ceea ce-mi inspira mie ei pe terenul de joc si ceea ce sunt ei in viata de zi cu zi. Te inteleg perfect in ceea ce-l priveste pe Duckadam, nici mie nu imi e simpatic ca om, pe langa el, din echipa mare a Stelei, mai sunt multi cu gauri in creier (de exemplu, Stangaciu nu cred ca are mai mult de 500 de cuvinte in vocabular), insa incerc sa privesc cat pot de obiectiv performantele lor de pe terenul de joc. Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 23, 2010 · Report post este a nustiucataoara cand d-ul Duckadam ne musca de cur, lingand insa cu nesat rozeta oierului. daca asta nu m-ar fi lamurit indeajuns in privinta caracterului sau "indoielnic", relatarile lui moskopole vin sa definitiveze imaginea de lichea a celui pe care universul l-a facut invincibil la Sevilla. asadar, jet d-le Duckadam. chapeau bas pt 7mai, dar jos labele de pe Steaua. Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 24, 2010 · Report post Am tot respectul pentru ceea ce a facut Duckadam pentru Steaua,intr-adevar,face parte din istoria de aur a Stelei,dar acum este unul dintre zecile de lingai ai ciobanului,si se pare ca el este exceptia cand vine vorba de caracter dintre celelalte glorii ale Stelei,si anume Boloni,Ienei,Balint,Majearu,Tudorel Stoica,Belodedici,Iordanescu etc. Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 26, 2010 · Report post pt mine acesta ramane un simbol pentru Steaua !!! dupa Lacatus , Boloni , Hagi etc. Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 2, 2010 (edited) · Report post Cu parere de rau o spun, in tara la ora de față, nu avem portari care să merite să fie convocati la nationala Dacă ar fi după mine, l-aș naturaliza pe unul dintre portarii straini care evoluează in campionatul intern: cehul Milos Buchta, de la Medias portughezul Nuno Claro, de la Cluj, sau danezul Thomas Villadsen, de la Ceahlaul, a spus Ducki. "Eu cred că in acest amical ar fi avut loc si un Giani Kiriță, care este, pană una, alta, campion in Turcia, un Alexa de la Timisoara sau alti jucatori cu experiență" 1. Il informam pe aceasta cale pe bodyguardul lui Fecali, ca Nuno Claro a fost de multe ori, rezerva lui Stancioiu, ca Villadsen e un portar de 1.78, venit din Liga ii-a din patria lui Schmeichel, iar de Buchta, in afara de ma-sa, nu a auzit nimeni! De asemenea, ii aducem aminte faptul ca, in campionatul nostru, asa de lumea a treia cum il caracterizeaza un minoritar dement, sunt portari tineri si ff. tineri, de mare perspectiva: Tatarusanu, Pantilimon si Silviu Lung jr., portari care, atat prin calitatile deosebite (Lung), cat si prin marja extraordinara de progres pe care o au (Pantilimon si Tatarusanu), se constituie in solutiile de viitor pentru postului de portar al Echipei Nationale. Acesti portari merita a fi incurajati, sustinuti, ajutati si cultivati pentru a realiza cresterea valorica, asa cum le permite talentul, reprezentat de calitati fizice de exceptie (la Pantilimon), calitati acrobatice, de reflex (Lung) si un cumul din cele doua (Tatarusanu). Daca un fost "mare portar", cum il considera niste ametiti, face astfel de afirmatii, atunci trebuie anuntate de urgenta, autoritatile in drept! 2. Numitul Giani Kirita, 33 de ani, 1.84, ras in cap, figura rupta din Lombrosso, fara antecedente cunoscute, i-a prostit pe toti in aceasta vara, mintindu-i cum a contribuit el la castigarea (absolut meritorie) campionatului de catre Bursaspor. Acest infractor nedovedit inca, a avut in acest sezon, o medie de sub 15 minute jucate pe mec, in cele vreo 10 meciuri in care a intrati! Cat despre Alexa, acest nenorocit, caruia nu ar trebui sa i se permita sa intre pe un teren de sport, a distrus viata a doi jucatori (Mocanu de Farul) si inca unul, si a mai pus vreo zece in spital, pe perioade lungi, pentru ca "eu nu vreau sa iau premiul fair-play" Aceasta bestie, pe langa faptul ca e un jucator mediocru, mai si ia vreo 3-4 cartonase rosii pe sezon, si nu joaca jumatate din meciuri, pentru ca e suspendat. Are si el, vreo 31 de ani. Daca "eroul Stelei" vrea sa-si deschida vreo macelarie, sa-i ia pe astia doi: Alexa la transat, iar Kirita la vanzare, ca si are fata de macelar. Bine, asta nu stie sa numere... Daca dl. Duckadam, prin aceasta iesire, vrea sa arate ca nu ii apartin lui toate reactiile cu privire la Fecali si Steaua, atunci a reusit. Intr-adevar, dumnealui demonstreaza ca sufera de dementa, si trebuie ajutat si sprijinit de personal autorizat. Edited June 2, 2010 by Moskopole Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 2, 2010 (edited) · Report post offtopic: Moskopole,dar trebuie sa precizezi ca Nuno Claro nu mai este de mult rezerva lui Stancioiu,cam de 2 campionate.Nu conteaza de unde a venit Villadsen,chiar mi s-a parut pertinent in poarta,nici brazilianul Moraes nu a venit de la Real Madrid.Buchta,da,e slab. Dintre tinerii de perspectiva mentionati de tine,l-as evidentia doar pe Lung jr.Pantilimon l-a scos din minti pe Sabau,iar Tatarusanu...nu mi se pare ca are cumulul de care vorbesti,dar zic ca se vede din evolutii. Exagerezi facandu-i ametiti pe cei ce-l considera mare portar.Nu inteleg de ce. Edited June 2, 2010 by blindica Share this post Link to post Share on other sites