Sign in to follow this  
Followers 0
Virgil

Alin Tosca

3 posts in this topic

Alin Tosca a fost adus la Steaua, cel putin scriptic, inaintea terminarii sezonului 2013/2014, de la Viitorul Constanta.

Tosca a jucat inainte de a fi la Viitorul, la echipa a doua a FC Steaua Bucuresti, la Unirea Urziceni si la Sageata Navodari

In perioada petrecuta sub comanda indirecta a marelui Gheorghe Hagi, Tosca a jucat multe meciuri in Liga 1, a crescut in valoare, si aceste lucruri nu au trecut neobservate factorilor de decizie ai FC Steaua.

 

Alin Tosca, fundasul stanga de 22 de ani, spune că e mult mai placut să fii fotbalist la Steaua acum decat era in 2010, cand a plecat el din Ghencea.

 

- Alin, cum e viata la Steaua?

- E mult mai frumoasă decit la Viitorul, asta e clar! E un alt mediu, unul propice performantei. sunt alte cerinte si toată lumea e mai responsabila sunt alte antrenamente, se lucrează diferit, e mai greu aici, dar asa este mai bine. Altfel nu poti avea rezulate.

 

- Cum ai regasit Steaua? Cum ti se pare atmosfera acum față de cum era inainte să pleci la Viitorul?

- Cit timp am lipsit eu s-au cîștigat două titluri si o Supercupa s-a ajuns departe in Europa. Normal că acum e mult mai bine, e mai liniste.

 

- Ai vorbit cu Latovlevici? Crede in interesul lui Chelsea față de el?

- Eu m-aș bucura din tot sufletul dacă Latovlevici ar pleca la o echipă puternică de afara la Chelsea sau la alta. E un jucator valoros si a aratat că poate evolua la un nivel foarte inalt. Are calități multe si o experiență care il ajută să facă față oriunde. Îi tin pumnii să se transfere pentru binele lui, nu ca să ajung eu titular.

 

- Cum ti se pare Costel Galca

- Un antrenor foarte bun, un om extraordinar si un pedagog deosebit. Îmi plac antrenamentele lui, se lucrează mult cu mingea, bucuria fotbalistului.

 

- Cu ce echipă de la Mondial tii?

- Mie imi place foarte mult Germania pentru că e o formatie organizată si cu jucatori muncitori. Am tinut cu ea de la inceput, dinainte să o bată pe Portugalia cu 4-0. Îi vad pe nemti cel putin in finala

 

4 ani au trecut de cind Tosca a plecat de la Steaua. Între timp el a evoluat la Urziceni (2010-2011), Sageata Navodari (2011-2012) si Viitorul (2012-2014)

 

"Am jucat multe meciuri in Liga 1 la Viitorul si cred că am acumulat experiență. M-am maturizat ca om. Cred că a fost bine că am plecat atunci, iar acum am sansa să arat ce pot" fundaș

 

"Cu Dică am fost coleg de cameră la Viitorul, e putin cam ciudat să-mi fie antrenor, imi e ca un frate mai mare. Eu cred că mai putea juca. Și acum se pregateste cot la cot cu noi"

 

sursa: gsp.ro

alin_tosca.jpg

Edited by Virgil

Share this post


Link to post
Share on other sites

Alin Toșca, 23 de ani, a tras concluziile anului 2015 și a dezvăluit cum a ajuns să joace fundaș central, după ce toată cariera evoluase ca fundaș stânga.


56811bb05add2.jpeg


  • "A fost un an foarte bun, cu trei trofee. Inseamna foarte mult pentru mine, performante bune. Cred ca prin munca si seriozitate am reusit sa ma impun la Steaua. Cu timpul, voi capata si mai multa experienta. Am inceput mai greu campionatul, pentru ca am fost implicati in mai multe competitii. Dar ne-am revenit si sper sa castigam un nou titlu."
  • "Eu ma simt bine si fundas central, dar si lateral. Domnul Galca m-a folosit prima data in centru. Am jucat foarte bine si acolo am ramas. Nu mi-a fost teama sa schimb postul, mai ales ca eram in cantonament si nu era un meci important"

  • "Mirel Radoi e un profesionist, sunt convins ca va reusi ca antrenor. A nimerit intr-un moment nepotrivit. Mie mi-a placut comportamentul lui. Are personalitate, atitudine, asa cum era si ca jucator".

  • "Cu domnul Reghecampf am castigat toate meciurile, dar suntem aceiasi jucatori. Muncim la fel de mult si sper sa castigam campionatul. Cantonamentul e decisiv pentru castigarea campionatului, pentru ca atunci te pregatesti foarte bine", a declarat Toșca pentru Dolce Sport.

Edited by xray

Share this post


Link to post
Share on other sites

Uite ca nu a durat mult si a ajuns in lotul nationalei pentru amicalele cu Lituania si Spania.

Felicitari.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  
Followers 0