Stanici

Carti, documente, arhive

25 posts in this topic

Presupun ca titlul e clar, v-as ruga sa incarcati aici materialele pe care va bazati afirmatiile in cadrul "romanismului" de pe fcs. Fara linkuri catre bloguri, fara citate interminabile, doar cateva randuri(maxim) de prefata a materialului prezentat si sursa, daca e cazul. Fara comentarii, fara nebunii de-astea. Doar materiale. Singura persoana care poate scrie p-aici din memorie va fi LRP, cu conditia sa dea sursa si conditiile in care a ajuns la sursa aia (il cunosc personal, dupa o sticla de vodca era in stare sa recite ora si minutul in care Hitler sau Stalin au dat primul part). Pentru balacareli, in curand, tot pe romanism, se va deschide un nou topic. De catre mine. In speranta ca acele balacareli (aviz lu' Robert) nu vor depasi anumite limite si ca vor merge unde se duce discutia si ca topicul Legiunii va fi descongestionat. Succes si moarte grabnica tiganilor, jidanilor, rusilor, nemtilor, ucrainienilor, ungurilor, sarbilor, bulgarilor, albanezilor si grecilor. Daca am uitat pe cineva, imi cer scuze:). Marea Neagra sa traisca si fara tunami.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Stanice

 

multumesc pentru increderea pe care mi-o acorzi, privilegiindu-ma cu libertatea de a spune ce vrea mintea mea pe aici, asa o sa si fac plus ca o sa pun (atunci cand o sa imi mearga si mie uplodatul pe sait) multe materiale -carti, poze, articole etc.

 

 

Edited by Stanici

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sa le incarcam pe site sau sa le postam aici? Ca n-am cum sa incarc o carte pe care o am in biblioteca :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eu, unul, am facut rost de o editie a cartii "Antonescu-Hitler", aparuta in 19991. O voi scana si o voi uploada.

Share this post


Link to post
Share on other sites

E aiurea ma sa scanam zeci de carti sa le punem aici. Pe langa efortul considerabil, o sa se si vada si prost unele dintre ele...

Share this post


Link to post
Share on other sites
E aiurea ma sa scanam zeci de carti sa le punem aici. Pe langa efortul considerabil, o sa se si vada si prost unele dintre ele...

 

 

Mihai, ideea principala e ca ar fi bine sa pastram "la comun" unele carti sau documente care se vor deteriora in viitor. Nu e graba sau ceva de genul.

Edited by Stanici

Share this post


Link to post
Share on other sites
Eu, unul, am facut rost de o editie a cartii "Antonescu-Hitler", aparuta in 19991. O voi scana si o voi uploada.

Cartea respectiva este editata in 2 volume si cuprinde corespondenta si diferite stenograme dintre cei 2 oameni, este o carte in care sunt publicate doar documente si convorbirile dintre cei doi din perioada 1940-1944, nimic altceva.

 

Cartea este una dintre primele si singurele publicatii excusiv de documente de la noi, in plus a fost scrisa cu ajutorul a numeroase publicatii de documente dintre care amintesc seria Documente asupra politicii externe a Germaniei 1918-1945 (Documents on german foreign policy) publicata incepand din 1949 la Washington.

 

Autorii sunt Vasile Irimia un specialist in interbelic si razboi, Ion Ardeleanu- autorul monumentalei lucrari Romania in p interbelica scrisa cu Constantin Musat care cuprinde peste 1500 de pagini si ultimul Florin Constantiniu.

 

Ca o paranteza mai mare, va spun ca in Romania rare sunt publicatiile excusiv de documente o carte foarte buna fiind cea publicata in 1983 intitulata 23 august 1944, care in ciuda titlului ideologic cuprinde numeroase documente din timpul razboiului si al primilor ani ai comunismului, tot felul de decrete, legi, tot in cartea de fata este prezenta si scrisoarea lui Hitler carte Carol II din 1938.

 

Alte culegeri de documente aparute la noi mai sunt-compendiul lui Constantin Buse publicat in 1970/71 la editura Politica o carte destul de proasta tinand cont ca se axeaza in special pe documente si acte emise de URSS si stalele lumii comuniste, relativ la Romania acolo sunt fragmente din tratatele de la Versailles din 1919-20 care ne privesc exclusiv, cartea cuprinde perioada 1917-anii '70.

 

Dupa '90 avem 2 culegeri aparute la Corint in 2000 coordonate de Bogdan Murgescu (prof de istorie medievala la Universitatea din Bucuresti) alaturi de cativa colegi Florian Muller, Carol Capita, Cristian Olariu, Caterina Lung etc, numai ca nu sunt asa bine facute primul volum trateaza istoria universala de la origini pana in prezent deficienta fiind ca citeaza pe foarte scurt multe documente reisind in final o varza de unde nu intelegi nimic. Volumul doi este destinat Istoriei Romanilor, mai acatarii facut dar tot intr-o nota slaba.

 

Ion Scurtu a publicat in 2003 (ultima editie) o culegere de documente despre Romania Interbelica o lucrare excelenta care trateaza tematic diferite paliere ale acelei epoci, cartea asta o am si in pdf as vrea sa o pun pe sait dar din pacate nu pot asa ca m-am rezumat doar la povestirea ei.

 

PS: de ce mi-ai sters bai din postarea de mai sus? e frumos? si ai nimerit taman partea cea mai importanta

Share this post


Link to post
Share on other sites

http://www.macmillanreaders.com/

 

Faceti-va cont si downloadati cat mai multe carti si articole majoritatea sunt moca, promotie nu's cat timp.

 

 

http://books.google.com/

 

asta nu cred ca are nevoie de introducere

 

 

http://www.iep.utm.edu/

 

Foarte utila !!

 

 

 

Liddell Hart, Istoria celui de-al doilea razboi mondial sunt 2 volume editura orizonturi editura lider

 

Istoria romanilor din cele mai vechi timpuri pana astazi de C. Giurescu si D. Giurescu editura albatros

Edited by Robert Aeroth

Share this post


Link to post
Share on other sites
http://foaienationala.ro/biblioteca/

colectie buna de carti in format electronic. unele dintre ele nu sunt recomandate perfectilor, impartialilor, echidistantilor, obiectivilor si corectilor politic.

 

O resursa excelenta pentru studiul paranoiei, atat la nivel individual, cat si de masa. Gasesti acolo tot arsenalul standard al suferindului de teoria constipatiei : "Saptaman rosie" a lui Goma, "Spitalul, Coranul, Talmudul, Cahalul, Franc-Masoneria", un episod jenant din cariera lui Paulescu, cate ceva despre grupul Bilderberg, "Noua Ordine Mondiala", samd.

 

Vad ca include si o lucrare a lui Staniloae, denuntand evident biserica greco-catolica din Ardeal drept "atentat la unitatea poporului roman". Evident, cum sa admita sfintiile lor ca unii credinciosi sa aleaga de capul lor cultul de care sa apartina ? Nu se poate asa ceva.

Share this post


Link to post
Share on other sites

streza, surprinzator de previzibil. Combate cartile alea cu argumente nu cu parerile tale in pas cu trendul. Pana una-alta o multime de romani habar nu au despre ce se vorbeste acolo. Pana de curand nici eu nu am stiut. Deci termina naibii cu ironiile astea ieftine si lasa userii sa creada ce vor. Pt a putea crede ce vor este nevoie ca acestia sa stie despre ce e vorba. Deci discuti discutii, nu etichete corecte.

 

Ce tampenii debitezi despre libertatea confesionala a romanilor,

cu precadere cea a romanilor din Transilvania? Sunt in lucrarea aia sute de documente, marturii, date, citate care demonstreaza ca unii romani nu erau liberi sa fie ortodocsi. Afirmatia ta, oricat ar fi de sincera si cu patos,

nu poate emite pretentii ca ar avea legatura cu realitatea. Sunt sigur ca poti mai mult de atat.

 

Ps: lista de carti si lucrari incepe cu publicistica lui Eminescu, de care lumea nu stie. Paranoia curata.

Edited by sabin1307

Share this post


Link to post
Share on other sites

Streza, ai dat cu bata-n balta mai urat ca de-obicei. Acolo se gasesc lucrari valoroase, cu autori de la Eminescu, Iorga, Grigore Vieru, Dimitrie Cantemir, Perpessicius sau Neculce.

 

Faptul ca tu nu reusesti decat sa ironizezi titlurile care nu-ti plac din acea colectie, CA SI CUM DOAR ACELEA AR FI ACOLO, demonstreaza inca o data felul in care intelegi tu obiectivitatea.

 

Recunosc, esti un bun manipulator. Ma bucur ca acum toata lumea te poate vedea asa cum esti.

 

Redau cateva titluri din arsenalul "suferinzilor de teoria conspiratiei": Haiducii Dobrogei- Rezistenta armată in Muntii Babadagului

 

Legende populare Romanești

 

Dimitrie Cantemir: Istoria Ieroglifică (vol I + vol II)

 

Dinu C. Giurescu “ Tara Romaneasca In secolele XIV si XV

 

Constantin Noica “ Modelul cultural european

 

Ion Neculce “ O sama de cuvinte

 

Șerban Papacostea “ Romanii in secolul al XIII-lea

 

Grigore Vieru “ Acum si in veac

 

20 de ani in Siberia. Destin bucovinean

 

N. Steinhardt- Jurnalul fericirii

 

Mihai Eminescu- Publicistica

 

Curat, paranoia!

Edited by Mihai

Share this post


Link to post
Share on other sites

:gathering:

 

Las-o balta mestere, ca am vazut de mult ce inseamna "obiectivitate" la tine. Inseamna "chiar daca bat campii mai da-mi dreptate din cand in cand".

 

Titlurile alea enumerate de tine se gasesc in orice librarie decenta. In schimb prostiile alea subliniate de mine, alea scrise de Paulescu sau teoriile despre "grupul Bilderbeg", samd, sunt apanajul teoriilor conspiratiei, pe care nu le ia nici un autor sau cercetator serios in seama. Cine se amesteca prin troaca porcilor, iese manjit.

 

PS : Pentru o sursa mai serioasa de documentatie, recomand http://www.scribd.com/. Gasiti acolo un numar enorm de carti, o mare varietate de autori tratand cam orice subiect va trece prin cap.

Edited by strezahuzum

Share this post


Link to post
Share on other sites

http://www.procesulcomunismului.com/

 

Gasiti aici o multitudine de documente despre ce a insemnat comunismul pentru Romania, marturiile martirilor si eroilor neamului care au trecut prin iadul de la Pitesti si restul inchisorilor comuniste unde iadul a fost coborat pe pmant, marturii care nu-si au locul in cartile de istorie de pe bancile scolilor din Romania; documente despre Revolutia din 89, etc. Foarte util.

 

http://www.noidacii.ro/

 

La fel, gasiti o multitudine de documente pretioase pentru aflarea adevarului.

 

http://www.youtube.com/user/amromania#p/u/0/YZC8u5fOjCc

 

Aici este un cont de pe youtube unde puteti viziona sau descarca seria Memorialul Durerii plus alte documentare folositoare.

 

Am sa revin cu cartile recomandate de mine.

 

P.S. Mama masii de conspiratie......se vorbeste despre grupul Bilderberg chiar si in parlamentul european..curat conspiratie.....Anul trecut a avut loc o conferinta despre acest grup, care spre suprinderea "necredincisoislor" chiar exista, chiar in in parlamentul europea. Cu siguranta membrii acestui grup nu se ocupa cu plantatul panselutelor, dar na......Din acest grupa fac parte printre altele regina Olandei, membrii familiei regale din Marea Britanie, plus alti membrii ai asa zisei "elite".

 

Masonii se arata din ce in ce mai pe fata, dar nu, ei is baieti buni, planteaza copaci, floricele......

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
:gathering:

 

Las-o balta mestere, ca am vazut de mult ce inseamna "obiectivitate" la tine. Inseamna "chiar daca bat campii mai da-mi dreptate din cand in cand".

 

Titlurile alea enumerate de tine se gasesc in orice librarie decenta. In schimb prostiile alea subliniate de mine, alea scrise de Paulescu sau teoriile despre "grupul Bilderbeg", samd, sunt apanajul teoriilor conspiratiei, pe care nu le ia nici un autor sau cercetator serios in seama. Cine se amesteca prin troaca porcilor, iese manjit.

 

PS : Pentru o sursa mai serioasa de documentatie, recomand http://www.scribd.com/. Gasiti acolo un numar enorm de carti, o mare varietate de autori tratand cam orice subiect va trece prin cap.

 

 

Bai nene, de ce n-ai zis de la inceput (si) de titlurile alea care se gasesc in orice biblioteca decenta? Arata-mi si mie librariile alea decente unde gasesc asa de usor cartile lui papacostea, cantemir sau steinhardt si le mananc.

 

Ca de-obicei, stilul tau: cand ti se atrage atentia ca gresesti, raspunzi atacandu-l pe cel in cauza care a "indraznit". Curat obiectiv

Edited by Mihai

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pentru ca am facut ceva schimbari la caculator am decis in sfarsit cu multa greutate sa renunt la Internet explorer, am instalat google chrome de care nu sunt foarte multumit, iar cu aceasta ocazie imi merge si mie saitul ca la inceput, si cum eram dator cu documente a venit timpul sa ma revansez.

 

Asadar de acum inainte o sa incer sa impartasesc cu voi cateva din documentele mele.

 

Am doar 2 remarci:

 

1. din pacate limita maxima a unui fisier este de 2mega deci nu pot posta multe lucrari

2. mai am aproximativ 150m spatiu liber de upload pe sait, (de am tot incarcat)

Istoria_Romanilor_Scurtu.pdfviata_in_evul_mediua.doc

Incoronarea_1922.docAVERESCU_1918.doc

Alexandru_Averescu_ion_scurtu.doc Cum_a_murit_generalul_avramescu.doc

 

Descriptiv al doucmentelor:

Ioan Scurtu-Istoria Romanilor, o carte sinteza a istoriei noastra, format de buzunar, este un mini inceput pentru cei care vor sa se familiarizeze cu trecutul nostru, urmeaza apoi cateva articole (nescrise de mine) aparute in diferite publicatii istorice in special in Magazin Istoric in anii '90-anii cei mai prolifici ai acestei reviste.

Edited by Le reseau pansant

Share this post


Link to post
Share on other sites

Niciuna nu vrea sa mearga la mine.

 

Incearca sa le urci pe transfer.ro. Sau pe un alt server (din punctul meu de vedere, preferabil pe megaupload.com dar fa-ti cont ca sa le tina 90 zile; scoate programelul asta, ca sa fie mai usor: http://z-o-o-m.eu/)

Edited by 1on

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now