MoWeed

Orasele Romaniei

93 posts in this topic

Discutii despre orasele Romaniei, cu bune, cu rele.

Incep eu cu o tema: Care este, in viziunea voastra, cel mai frumos oras din Romania si de ce? Nu am pus sondaj deoarece as vrea ca fiecare sa-si argumenteze parerea.

!Orice postare care contine generalizari de genul "toti bucurestenii sunt tigani" sau "toti clujenii sunt unguri" va fi stearsa!

Cel mai frumos oras din Romania este Mangalia, de ce, pentru ca traiesc eu cu Pisi acolo.

Serios acum, pe Romanism o sa se dilueze informatia pana la indescriptibil.

De fapt, ai dreptate. Am vrut sa-l deschid la "Discutii libere", nu stiu ce am facut :))

LE: L-am mutat

Edited by MoWeed

Mo, am eu o sugestie:

propun ca fiecare sa-si aleaga un oras, preferabil cel de bastina, si sa-i faca reclama pe site. Adica partile pozitive. Gen, de ce l-ai vizita, ce istorie are, ce s-a intamplat acolo, etc. Cred ca vom afla multe lucruri noi si interesante.

Si cred ca ar merge la romanism...

Edited by Mihai

propun ca fiecare sa-si aleaga un oras, preferabil cel de bastina, si sa-i faca reclama pe site. Adica partile pozitive. Gen, de ce l-ai vizita, ce istorie are, ce s-a intamplat acolo, etc.

Reclama la Mangalia, aici.

Rm. Vilcea. Cel mai curat oras din Romania, cel mai frumos, linistit. Micut, cochet plin de cocalari :)

Si de masini scumpe, mai ceva ca-n Bucuresti, din ce-am auzit pe la unii si pe la altii.

Hai si eu:

Focsani. Legenda spune ca numele i-a fost dat in vremea lui Stefan cel Mare, in urma unei intreceri la bautura intre un muntean si-un moldovean, orasul fiind fix pe granita. Pe moldovean il chema Focsa. Prima capitala comuna de facto a Principatelor Unite.

Ce nu-mi place la el e ca n-are niciun munte, nicio colina, ceva mai denivelat. Ce-mi place e ca pana la "Unirii" fac 10 minute pe jos, cu tot cu imbracat si incaltat si ca e relativ curat si relativ aproape de Bucuresti.

Multi stelisti, ca-n toata Moldova, majoritatea se intreaba de ce nu sustin drogatii echipa, ca-n toata Moldova. TOATA Moldova (dupa cum ne-am convins si cu ocazia meciului de la Tiraspol).

Edited by 1on

E randul meu sa fac reclama. Nu spun ca e cel mai frumos oras, pentru ca pentru mine frumosul are un caracter aprioric, imuabil si atemporal, in timp ce orasul e mereu in schimbare, insa daca fac niste stop-cadre in timp, pot spune ca are momentele lui de frumusete. Clujul e ca un barbat grizonat cu un farmec aparte, stilat, cu zambet cald si prietenos, care te cheama sa ramai cu el, te face sa vibrezi, insa te (poate) fute cand nici nu te astepti.

E randul meu sa fac reclama. Nu spun ca e cel mai frumos oras, pentru ca pentru mine frumosul are un caracter aprioric, imuabil si atemporal, in timp ce orasul e mereu in schimbare, insa daca fac niste stop-cadre in timp, pot spune ca are momentele lui de frumusete. Clujul e ca un barbat grizonat cu un farmec aparte, stilat, cu zambet cald si prietenos, care te cheama sa ramai cu el, te face sa vibrezi, insa te (poate) fute cand nici nu te astepti.

Zici ca-i Dan Bitman.

@axl

Bitman e un mascarici, activ. Clujul e un oras relativ linistit (in comparatie cu Bucurestiul), un Michael Douglas la 40 de ani.

Edited by dee

Sibiu.

Motive?

Topicul acesta se imparte in doua categorii de oameni: cei care spun ca Bacau este cel mai frumos si cei care nu recunosc ca Bacau este cel mai frumos.

Pentru unii e paradis, eu ii zic acasa!!!

IMG_7250.JPG

IMG_7240.JPG

Bacau_Sf_Neculai_noaptea.jpg

poze-imagini-bacau-16.jpg

5834266.jpg

Edited by Ronnie

Paradis sau doar Sibiu ?

35_sibiu%20sejur%20individual%20orase%20

sibiu_biserica_evanghelica.jpg

Sibiu_capitala_culturala_europeana_in_20

2007.08_Sibiu_FMed.jpg

Si asta e doar o mica parte. Foarte mica parte.

Edited by Maye

Sibiul si Sighisoara sunt dupa parerea mea cele mai frumoase orase.

Eu locuiesc in Constanta si in afara de mare nu prea ai ce vedea.In cazul in care esti meltean aici e capitala prostului gust si cocalarismului mondial plin de basiti si basite

pentru cei care n-au trecut anul acesta prin Cluj, hai sa va arat niste schimbari realizate in 2010. S-a ras toata verdeata (ultimele poze) din p-ta Unirii, am trecut pe elementul acvatic si pe piatra (primele poze). Rondourile acelea imense cu flori sunt deja amintire , au acoperit "groapa lui Funar" cu sticla, au facut un bazin artezian prevazut cu o minicascada si au pavat intreaga suprafata cu piatra cubica. (au vrut cica sa recreeze atmosfera unei piete medievale, care se stie ca e lipsita de verdeata) Evident s-a lasat cu un scandal imens, petitii peste petitii pentru refacerea spatiului verde, fara niciun rezultat. S-a preferat "desertul gri", un loc optim pentru organizarea de spectacole. Clujenii, conservatori din fire, digera mai greu schimbarea, insa se vor obisnui.

verdeata.jpg

piatra.jpg

baritiu.jpg

Edited by dee

oriunde as pleca, m-as intoarce la al meu Bucuresti! :x

dupa ce va reveniti din socul cauzat de pta Unirii, va anunt ca in ultimii doi ani s-a modificat radical si bvd. Eroilor: s-a largit considerabil pietonala, mult mobilier urban (fantani, banci, rastel pentru biciclete, panouri afisaj etc) Si acest proiect urbanistic a stranit multe reactii negative din partea clujenilor, care au cerut inlaturarea celor 3 cilindrii imensi de afisaj, catalogandu-i drept "silozuri" :) (pozele cu cilindrii sunt din 2009, cand i-au montat,deci dinainte de a fi imbracati si luminati). In 2009-2010 s-a reabilitat si pta Muzeului ( ultimele doua poze atasate), care a devenit integral pietonala. De data aceasta n-a existat niciun scandal, din contra toata lumea e multumita de rezultat.

Mai sunt si alte transformari (p-ta Mihai Viteazu, au aparut traseele pt biciclisti, tot malul Somesului modificat/ deviat/ reamenajat etc etc ), insa le veti descoperi daca o sa mai luati trenul spre Cluj.

1267808259_bd_eroilor.jpg

Bulevardul_Eroilor_Cluj_Napoca_2.jpg

Bulevardul_Eroilor_Cluj_Napoca_1.jpg

5944_0000074247_W200_H237_HA1_VA4.jpg

00011672_large.jpg

2536_0000046432_W200_H301_HA1_VA4.jpg

3953420893_54f3eeb6b7_b.jpg

T_4_2_piata_muzeului_01.jpg

Edited by dee

de cand nu mai e boc primar acolo, se misca treaba!

@ AG

Fara off topic aiurea.Tu chiar crezi ca ala a castigat aiurea 2 mandate detasat?

On:

188246316_4f8eff5201.jpg

2sibiu_vedere_aeriana.jpg

Piata_Mica_Sibiu.jpg

sibiu.jpg

sibiu.jpg

P4300425_Sibiu.JPG

2200519874_125426660a.jpg

cetatea-sibiu.jpg

Sibiul s-a situat anul trecut pe locul 5 in topul celor mai cautate destinatii culturale europene. A intrat astfel intr-o companie selecta alaturi de capitale precum Roma, Atena, Paris ori Londra, conform unui studiu realizat de o asociatie internationala din domeniul turismului.

Edited by Maye

Topul meu e alcatuit din Brasov, Sibiu, Cluj, Timisoara, Arad. Nu neaparat in ordinea asta. Mi se par cele mai frumoase orase.

Targu Jiul meu e micut, dar destul de cochet. Totusi nu pot sa scap de imaginile de cocalari si tarani. Si nu stiu daca mi se pare mie, dar cred ca in Oltenia si Muntenia sunt cei mai multi tigani si asta chiar are o influenta negativa..pe care uneori o simti mai mult decat o observi.

Si nu stiu daca mi se pare mie, dar cred ca in Oltenia si Muntenia sunt cei mai multi tigani si asta chiar are o influenta negativa..pe care uneori o simti mai mult decat o observi.

Ti se pare.

eu n-as da Bucuresti pe alt oras...haos,tigani,tarani,cocalari,vedete de carton si desigur ceva oameni normali, totul intre mormane de beton dar si ceva iarba care se chinuie sa ramana verde...per total imaginea perfecta pentru natia aceasta! orase frumoase in ordinea numerelor de pe tricou:galati,Brasov,constanta,bacau,sibiu,Vaslui...n-am vazut si astept o opinie despre chisinau!

Pentru mine, ca brasovean, cel mai frumos oras din tara ramane tot Brasovul. Un oras curat, frumos, cu un centru vechi senzational.

O sa revin cu mai multe poze

1.Cetatuia

2.Poarta Schei

3.Biserica "Sf. Nicolae", locul primei scoli romanesti

4.Prefectura

5.Biserica "Sf. Bartolomeu" construita in jurul anului 1260

6.Primaria

7.Biserica Neagra

8.o parte din zidul Cetatii Brasovului

9.Poatra Ecaterinei

250px_BRASOV.BISERICA_SFANTU_NICOLAE.JPG

800px_Poarta_Schei_Brasov_2.jpg