Sign in to follow this  
Followers 0
Free_Steaua

Basarabenii Cer Implicarea Statului Roman In Reunificarea Statului Romania Mare

Romania Mare   81 members have voted

 1. 1. Doresti sa reunim Romania MARE?(Romania+BASARABIA+REP MOLDOVA)

  • DA
   64
  • NU
   8
  • Vreau dar este imposibil
   9

Please sign in or register to vote in this poll.

29 posts in this topic

Astazi 21 februarie in Portugalia a avut loc o intilnire a imigrantilor basarabeni cu D-nii M.Ghimpu, S. Urecheanu, Ion Hadirca .aflati in vizita oficiala in aceasta Tara.

La intilnire au luat parte peste 1000 de concetateni. Intilnirea a decurs intr'o atmosfera amicala.

Citind mai jos acest apel vedeti temele si problemele care au fost discutate.

Apel-Declaratie a adunarii imigrantilor basarabeni din Portugalia

Onorată AIE!

Domnule Presedinte interimar al RM si Presedinte al Parlamentului RM!

Adunarea imigrantilor basarabeni din Portugalia salută si sustine fară rezerve actiunile Aliantei de decomunizare a societatii, de reformare a sistemului totalitar impus de neleguitii poporului, de apropiere si integrare cu Patria-m-amă Romania!

În acelasi timp, consideram că stradaniile Dvs de a integra R. Moldova in Uniunea Europeană ca stat independent si, pe de asupra, si neutru, n-au sorti de izbindă! Nici un stat fost comunist nu s-a integrat in UE fară să fi aderat initial la NATO! Convingerea noastră este că R. Moldova sa-si revizuiasca art.11 al Constitutiei pentru urgentarea aderarii la NATO si UE. Paralel cerem revizuirea si celorlalte articole care vor schimba sistemul politic,social-economic si medio-cultural al RM.

Totodata socotim inoportuna aflarea Basarabiei in ghiarele CSI, adica Rusiei.

In aceste conditii, in viziunea noasra, unica solutie de a ne salva de la pieire si a ne conserva fiinta nationala de a ne integra in structurile europene si euroatlantice si de a scapa de trupele de ocupatie si armamentul rusesc, este (Re)Unirea de urgență cu Patria-m-amă Romania!

Redevenind parte integrantă a Romaniei, teritoriile romanesti din stinga Prutului se vor incadra imediat si automat si in NATO, si in UE! În scurt timp vor fi egalate salariile, pensiile si bursele cu cele similare din Romania, toti cetățenii R. Moldova vor deveni cetățeni ai Romaniei si, implicit, ai UE (cu teritorii cu tot). In scurt timp Romania si UE vor veni in RM cu investitii consistente, vor deschide sute de mii de locuri de muncă bine platite, astfel ca tinerii nostri să nu mai fie nevoiti să plece in lumea largă ca să-și cîștige existenta, mai mult, astfel vom putea si noi sa revenim acasa din strainatate!

Accentuam, ca fară limbă si patrimoniul national romanesc, Republica Moldova va ramane doar un teritoriu ocupat de coloana cincea, comunisti si elemente criminale care fac jocul imperiului Rus.

Cerem de urgenta de a forma o comisie Nationala din economisti profisionisti de a face o analiza a potentialului maxim a economiei RM pentru a justifica economic inegrarea Tarii.

Suntem intru tot de acord cu toate declaratiile facute de Presedintele Romaniei D-l Traian Basescu si Ministrul de Externe D-l Teodor Baconschi facute la Chisinau in timpul vizitei delegatiei oficiale.

Adunarea imigrantilor basarabeni din Portugalia sustine formarea Comisiei nationale pentru investigarea violarilor drepturilor omului comise in perioada regimurilor totalitar-comuniste.

Fostul partid de guvernamant este vinovat prin distrugerea institutiilor democratice, prin violarea brutala a drepturilor omului si terorizarea oponentilor politici, a presei independente, a agentilor economici, prin sfidarea angajamentelor internationale ale tarii si nesocotirea Declaratiei de Independenta(chiar si distrugerea acestui document fundamental) si a Constitutiei. Deoarece aceasta organizatie politica este una totalitara, asemeni gruparilor criminale ale bolsevicilor, fascistilor si nazistilor. Acest regim a adus atit toate institutiile statale,cit si a popuatiei basarabene la o degradare profunda in toate domeniile,practic nerezolvabila fara ajutor din exterior. Cerem investigarea cit mai rapida a crimelor savirsite(inclusiv evenimentele din 7 aprilie 2009) de acest regim criminal prin tragerea la raspundere penala a persoanelor vinovate.

Adunarea imigrantilor basarabeni din Portugalia considera ca Partidul Comunistilor din Republica Moldova nu se incadreaza in sistemul politic pluripartidist al statului de drept si urmeaza sa fie scos in afara legii.

Facem apel catre D-voastra D-le Presedinte interimar al RM, Presedinte al Parlamentului, D-le Ghimpu, catre Prim-ministru d-l Filat, ca de rind cu demontarea sirmii ghimpate de pe Prut, sa inceapa imidiat demontarea monumentelor si a altor atributii care constituie elemente de ocupatie straina si dauneaza demersurilor europene asumate de AIE si sustinute de marea majoritate a populatiei.

Cerem ca Guvernul sa faca cit mai urgent o analiza a implantarii mecanismului de privatizare a patrimoniului national folosit de comunisti. Verticala proptietatii familiei Voronin trebuie distrusa si revizuita in conformitate cu legislatia in vigoare a RM.

 

Stimati concetățeni,

R. Moldova se află intr-un moment istoric. Alegerile parlamentare anticipate din 29 iulie ne-au oferit sansa să respingem hotarat trecutul comunist, identificat cu saracie, foamete, deportari si alte crime impotriva propriului popor. Avem sansa de a alege perspectiva unui trai civilizat, intr-un stat de drept, bazat pe valorile democratice, in care fiecare om devine stapan pe destinul sau.

1). Va cerem sa infiintati o Comisie prezidentiala a Republicii Moldova coordonind actiunile si cu autoritatile Romaniei pentru a analiza consecintele Pactului Hitler-Stalin asupra Basarabiei, Romaniei si asupra intregului popor roman.

2). Va cerem sa condamnati in numele poporului Pactul Stalin-Hitler si consecintele lui ca ilegitime si criminale. Aceasta condamnare trebuie facuta in deplina cunostinta de cauza, in baza viitorului raport al respectivei comisii, in fata Parlamentului Republicii Moldova si in fata Parlamentului Romaniei .

3). Aceasta reintegrare trebuie facuta in acelas spirit ca si reunificarea Germaniei din 1990.

4). Va cerem sa actionati pentru despagubirea morala si materiala a basarabenilor fata de crimele, faradelegile si abuzurile comise de Uniunea Sovietica impotriva noastra, nivelul si modalitatile de despagubire urmand a fi stabilite de o comisie recunoscuta de forurile competente internationale.

5).Nu dorim ca noi, basarabenii, in secolul 21 se fim pusi in jocul marelor puteri. Mai ales dupa decizia Romaniei(pe care noi o sustinem) de a amplasa pe teritoriul sau sistemul anti-racheta.

 

Cerem desecretizarea arhivelor SIS-ui, Ministerului de Interne, Guvernului, altor institutii ale statului, ale Partidului comunistilor pentu a vedea vinovatii in acest masacru

a regimului antiuman atit in perioada de ocupatie cit si dupa proclamare Independentii.

Socotim, ca chiar si valurile de emigratie din Tara au fost intr'o masura oarecare organizate si dirijate de Kremlin.

 

Nu putem vorbi despre Basarabia ca merge pe calea libertatii, atata timp cat Mitropolia Chisinaului si a intregii Moldove este sub jurisdictia Patriarhiei Moscovei si a intregii Rusii, ramanand in continuare o porta-voce a imperialismului rus, o strucrura a Kremlinului. Atacurile permanente ale Patriarhului Rus Kiril la adresa Patriarhiei Romane si Aliantei pentru Integritatea Europeana face sa luam decizia ca liderii acestei Biserici sunt ostili si antinationali pentru basarabeni.

 

Aderam la ˜'APELUL LA UNITATE ȘI DEMNITATE ROMÂNEASCĂ‚''

proclamat de Sfantul Sinod ca Anul 2010 sa fie omagial al Crezului Ortodox si al Autocefaliei romanesti in Patriarhia Romana

˜'In contextul aniversarii a 125 de ani de cand Biserica Ortodoxă Romană a devenit autocefală si a 85 de ani de la ridicarea la rangul de Patriarhie, ierarhii Sfantului Sinod adresează un Apel de suflet catre toti clericii si mirenii ortodocsi romani din afara granitelor țării, aflati ” fară binecuvantare ” in alte Biserici Ortodoxe surori sau in structuri bisericesti necanonice, de a reveni in comuniune directă cu Biserica m-ama adică in jurisdictia canonică a Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane˜' se mentioneaza in apel.

 

Nu putem trece cu vederea si despre functionarea Ambasadelor RM din strainatate.

Devenită independentă acum doar 19 ani, ea este un stat nu doar foarte tanar, lipsit de traditie politică autentica implicit diplomatica dar si cat se poate de slab, confruntat cu un sir de probleme si vicii congenitale. Orice element menit să-l fortifice este necesar si binevenit. Un corp diplomatic profesionist, adică bine pregatit si competent poate aduce servicii imense interesului national. Dimpotriva o Armata de ambasadori desemnati pe criterii extraprofesionale, de regulă politice sau de rudenie, a fost o adevarată piatră de moară legată de gatul țării. Regimurile Snegur, Lucinschi si Voronin au promovat, cu mici diferente de nuanță, aceleasi politici de personal pe plan diplomatic.

Totodata cerem o implicare mai mare in analiza activitatilor, inclusiv financiare a acestei institutii. Numai in Portugalia, datorita ˜'activitatii fructuoase'' a ambasadorilor Neguta si Camerzan bugetul statului a fost prejudiciat de milioane de EURO. Nemaivorbind de prejudiciile imaginii RM in tarile respective.

 

Adoptată la intilnirea imigrantilor basarabeni din Portugalia cu Presedintele interimar al Republicii si Presedintele Parlamentului RM D-l M.Ghimpu.

Lisabona, 21 februarie 2009.

Apelam la toti concetatinii nostri aflati dupa hotarile tarii de a sustine aceasta declaratie-apel in spriginul AIE.

Sa ne ajute Dumnezeu.

 

M-am gandit sa mai aprind putin patriotismul in voi si poate sa raspundem la acest apel.

Sper sa nu inchida cineva acest post, cel putin din respect pentru ideea Basarabenilor, si este dovada ca si roackeri sunt patrioti(se plangea cineva cand am deschis acum mult timp topicul roackerilor )Bine as da mai multe dovezi dar n-am voie sa fac reclama la site-uri personale .

Oricum astept parerile voastre.... :yes:

 

Edited by Free_Steaua

Share this post


Link to post
Share on other sites

In scurt timp Romania si UE vor veni in RM cu investitii consistente, vor deschide sute de mii de locuri de muncă bine platite, astfel ca tinerii nostri să nu mai fie nevoiti să plece in lumea largă ca să-și cîștige existenta, mai mult, astfel vom putea si noi sa revenim acasa din strainatate!

 

desi imi doresc din suflet Unirea, paragraful de mai sus e o mare aberatie...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ultima varianta de raspuns este o aberatie. Pai daca raspunzi la ceva cu "da" sau "nu", trebuie sa tii cont de toate aspectele implicate. Oricum intrebarea este daca vrei, nu daca poti. Desi, dupa parerea mea, cele doua sunt sinonime.Daca vrei cu adevarat

Share this post


Link to post
Share on other sites

"Basarabenii Cer" nu "Basarabenii Cere". Corectati titlul.

Share this post


Link to post
Share on other sites
In scurt timp Romania si UE vor veni in RM cu investitii consistente, vor deschide sute de mii de locuri de muncă bine platite, astfel ca tinerii nostri să nu mai fie nevoiti să plece in lumea largă ca să-și cîștige existenta, mai mult, astfel vom putea si noi sa revenim acasa din strainatate!

 

Nu stiu cine concepe asemenea tampenii. De unde naiba ar avea Romania bani pentru sute de mii de locuri de munca, in conditiile in care la noi somajul ajunge aproape de 10%..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pai nu Romania,ci UE.Ar putea fi niste interese sa se pompeze niste capital acolo,va dati seama c-ar fi mana de lucru mai ieftina chiar decat in Romania.Tot la fel de adevarat este ca toti mafiotii si criminalii vor circula si mai usor in UE,daca Basarabia ar fi integrata.Nu cred ca UE are forta sa se apropie atat de Rusia.Ideea de tara reunificata va ramane utopica,si oricum,oamenii din 1918 nu mai sunt oamenii de acum.

Share this post


Link to post
Share on other sites
"Basarabenii Cer" nu "Basarabenii Cere". Corectati titlul.

 

Apoi daca corectam titlul, hai sa corectam intreaga postare, care este plina de erori gramaticale, gen "patria m-ama", "D-l" etc. :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mai devreme sau mai tarziu va fi din nou Unire. Indubitabil. Depinde doar de noi daca scurtam sau lungim procesul. Eu zic ca va dura maxim 50 de ani,desi as vrea sa stiu minimul in cazul asta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

1000 de oameni (??) sunt toti basarabenii ? Asta e problema cu astia mai infierbantati, nu vedeti si nu auziti decat ceea ce va place.

 

Cat despre restul declaratiei, daca e reala, mi-e mila de autor. La ce naivitate curge din randurile alea, o sa fie dezamagit rau. Moldova nu are nici un interes sa accepte Unirea si nici nu cred ca majoritatea moldovenilor o doresc. Vezi alegerile lor, unde comunistii care sunt cat se poate de anti-romani, au primit milioane de voturi de fiecare data. Mai bine i-am lasa in pace si continua cu politica de acordare de privilegii tinerilor moldoveni care se stabilesc aici ( acordare rapida a cetateniei, burse de studiu, samd ).

 

Cel putin paragraful ala cu sute de mii de locuri de munca "bine platite", creeate de UE si Romania, este o aberatie colosala, asa cum s-a mai zis.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Mai devreme sau mai tarziu va fi din nou Unire. Indubitabil. Depinde doar de noi daca scurtam sau lungim procesul. Eu zic ca va dura maxim 50 de ani,desi as vrea sa stiu minimul in cazul asta.

 

Cred ca ai dreptate, dar si mai mare dreptate are Maresalul Antonescu.

Citeam undeva ca dupa al treilea razboi mondial cei care vor scapa vor trai in deplina pace si liniste condusi de- ati ghicit - acelasi "popor ales".

Brrrr....ma ia deja groaza, in acest caz se poate aranja sa ma ia dracu chiar la inceputul razboiului? Nu de alta, dar sub un alt reprezentat al aceluiasi "popor ales" - asa cum este acum Isus Hristos - am duce-o la fel de "bine" ca si pana acum, adica tot asteptand un al treilea razboi mondial etc etc.

Edited by Tupac Amaru

Share this post


Link to post
Share on other sites

Comemorare 7 aprilie - Basarabia Pamant Romanesc

 

Pe 7 aprilie aprindem o lumanare pentru victimele protestelor anti-comuniste de la Chisinau

 

Pe 7 aprilie vom iesi in stradă cu o lumanare in 30 de orase romanesti

 

Acum un an, tinerii din Republica Moldova au iesit pe strazile Chisinaului pentru a protesta impotriva rezultatelor alegerilor din 5 aprilie. Sute de persoane au fost arestate, unele dintre ele suferind torturi groaznice. Au fost inregistrate 4 decese in conditii foarte suspecte: Valeriu Boboc, Eugen Țapu, Ion Tibuleac si Maxim Canisev.

 

Pe 7 octombrie 2009, la 6 luni de la evenimente, 15 orase au adus un omagiu memoriei tinerilor cazuti atunci in luptele cu autoritățile de la Chisinau care incercau să reprime revolta. Speram ca acum, la un an de la Revolutia de la Chisinau, oameni din cat mai multe localități, vor aprinde lumanari in locuri simbolice pentru orasul lor. Vrem astfel să aratam că jertfa acestora, pentru libertatea romanilor din dreapta Prutului nu este uitata si este cinstită asa cum se cuvine.

 

Pană acum, orasele in care vor avea loc astfel de manifestari sunt:

 

- de la ora 18.00 in Chisinau (Piata Marii Adunari Nationale) si in Balti (in fața Primariei)

 

- de la ora 20.00 in

* Alba Iulia / in fata Catedralei Ortodoxe

* Bistrita / Piata Petru Rares

* Brasov / Piata Sfatului (la fantana arteziana)

* Botosani / in fata muzeului de istorie

* Bucuresti / Borna KM.0 al Libertatii si Democratiei “ Piata Universitatii

* Buzau / pe platoul Dacia

* Caransebes / la crucea de langa Catedrala ortodoxa

* Cluj / in fata Catedralei ortodoxe

* Constanta / statuia Victoria din parcul de la Primarie

* Cugir / Parcul primariei

* Dej / Parcul Mic

* Deva / Parcul Cetatii, langa statuia lui Mihai Eminescu

* Floresti / Piata Centrala

* Galati / langa Teatrul Dramatic la monumentul Eroilor din decembrie 1989

* Hunedoara / Monumentul Eroilor (langa hotel Rusca)

* Iasi / in parcul Voievozilor

* Nisporeni / Piata centrala, la statuia lui Stefan cel Mare

* Petrosani / in fata hotelului Onix

* Pitesti / Piata Milea, la monumentul eroilor din decembrie 1989

* Ploiesti / Piata Victoriei (in fata Primariei) la monumentul pentru eroii din decembrie 1989

* Sibiu / in fata Casei de Cultura “ Monumentul Eroilor din decembrie 1989

* Oradea / in fata statuii lui Mihai Viteazu

* Suceava / Biserica Invierii Domnului (Biserica Trei Clopote), la Troita ridicata in memoria eroilor Revolutiei Romane din decembrie 1989

* Slobozia / in fata Catedralei ortodoxe

* Stefan Voda / la monumentul lui Stefan Voda

* Targoviste / Platoul Prefecturii

* Timisoara / pe scarile Catedralei

* Tulcea / in fata Catedralei

* Vaslui / la statuia lui Ștefan cel Mare

 

E foarte important pentru ca sacrificiul tinerilor sa nu fi fost in zadar ca MIERCURI fiecare din noi să aprindă o lumanare ca simbol al neuitarii.

 

Mai jos se pot viziona anumite metraje rememorand evenimentele de la 7 aprilie, 2009

 

http://www.youtube.com/watch?v=hK26I-1UTUk...player_embedded

Share this post


Link to post
Share on other sites

Toti cei care traiesc in orasele respective ar trebui sa participe.

Trebuie sa comemoram memoria acelor romani care au murit luptand pentru libertate, trebuie sa ne comemoram fratii

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da, plus alte mentiuni. Doresc recunoasterea adevaratei istorii a noastre, revenirea la alfabetul chirilic romanesc, inlocuit abuziv de masonerie in timpul lui al.i.cuza ,tricolorul sa aiba culorile pe orizontal, cum era inainte, Unirea si cu celelalte teritorii romanesti: Cadrilater, Voivodina, ... si nu in ultimul rand teritoriul furat de ungaria !!! Doresc promovarea adevaratelor valori, doresc o tara in care minoritarii sa nu mai fie considerati majoritari, o tara a bunului simt.... Doamne Ajuta !

Edited by Ivanski

Share this post


Link to post
Share on other sites

mai gasesti ma multe topicuri din 2010 2009 2008...etc

Edited by drvladyk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu stiu daca vorbesti cu mine, dar cum comentariul meu este fix deasupta ta, o sa te anunt ca topicul asta era in lista de pe prima pagina. Si da incerc sa gasesc articole interesante si din trecut. Incerc sa fiu cat mai informat. Daca nu vorbeai cu mine atunci imi cer scuze daca te-ai simtit atacat:).

Share this post


Link to post
Share on other sites

cu tine vorbeam... da n-am chef acu, tew pup, vb maine poate mai gasesti ceva interesant din 2007:)):)):))

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Daca tu urmaresti ce articole comentez eu, inseamna ca sunt destul de important pe acest site, ceea ce ma bucura. Tot asa, poate ne vedem pe un articol din 2006 :)

P.S.: Nu scrie in regulament ca dupa o data nu ai dreptul sa iti spui o parere legata de un articol, dar in fine, irelevant pentru unii.

Toate bune.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Da, plus alte mentiuni. Doresc recunoasterea adevaratei istorii a noastre, revenirea la alfabetul chirilic romanesc, inlocuit abuziv de masonerie in timpul lui al.i.cuza ,tricolorul sa aiba culorile pe orizontal, cum era inainte, Unirea si cu celelalte teritorii romanesti: Cadrilater, Voivodina, ... si nu in ultimul rand teritoriul furat de ungaria !!! Doresc promovarea adevaratelor valori, doresc o tara in care minoritarii sa nu mai fie considerati majoritari, o tara a bunului simt.... Doamne Ajuta !

 

Cadrilaterul, Voivodina sau "teritoriul furat de Ungaria" nu sunt regiuni romanesti.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Ivanski, nu cred ca iti urmareste nimeni comentariile, ci mai degraba atunci cand se posteaza ceva nou pe un topic, din curiozitate, lumea verifica sa vada ce s-a mai postat, mai ales ca-i activitate redusa pe forum.

 

Scuzati-mi offtopicul...

 

Revenind la subiect, am mari dubii ca ''statul'' doreste sau are in agenda anexarea Basarabiei. Asa ca, nu cred ca vom vedea prea curand Rep. Moldova schimbandu-si numele in Romania.

Edited by Lays

Share this post


Link to post
Share on other sites
Cadrilaterul, Voivodina sau "teritoriul furat de Ungaria" nu sunt regiuni romanesti.

 

Verifica niste harti mai vechi.

@Lays: ai dreptate, fiecare intra din curiozitate, dar nu stiu de ce e problema unora, unde si cand postez eu. Pana la urma poate vreau sa imi exprim un punct de vedere, si exista deja topicul. Nu cred ca trebuie sa deschid un topic nou, cu acelasi nume, doar ca sa vada unii 2012.

 

Sa auzim de bine ! :steag_cruce_invers:

Share this post


Link to post
Share on other sites

haide bai am mancat si eu un rahat si va certati 7 zile ?

si vad ca se merge spre o asa-zisa si impusa globalizare deci discutia despre teritorii e posibil sa devina derizorie in viitor daca se pastreaza tendinta actuala...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Verifica niste harti mai vechi.

@Lays: ai dreptate, fiecare intra din curiozitate, dar nu stiu de ce e problema unora, unde si cand postez eu. Pana la urma poate vreau sa imi exprim un punct de vedere, si exista deja topicul. Nu cred ca trebuie sa deschid un topic nou, cu acelasi nume, doar ca sa vada unii 2012.

 

Sa auzim de bine ! :steag_cruce_invers:

 

Nu au avut niciodata acele regiuni majoritate romaneasca. Cadrilaterul a trebuit pazit militar in cei aproape 30 de ani de dominatie romaneasca si s-a incercat o colonizare destul de ineficienta cu romani din Moldova. Celelalte regiuni aveau enclave etnice romanesti insa prea putin pentru a constitui majoritati puternice.

 

Ar trebui sa fii macar multumit ca enclavele secuiesti din centrul Transilvaniei (cu majoritari maghiare evidente) au fost trecute in posesia Romaniei. Conform rationamentului tau, nu aveam ce cauta acolo...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Alexandru H. , nu stiu ce istorie ai invatat, dar refuz sa intru in polemica cu tine. Sa auzim de bine!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0