Madalinn

Members
 • Content count

  8
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Posts posted by Madalinn


 1. Nu-mi vine sa cred ce scrie pe pagina aia infecta de facebook Steaua Libera. Cine vrea sa rada si sa se dea cu capul de perete sa intre. Oamenii aia chiar n-au toate tiglele pe casa , cum sa debiteze asa prostii ? Ei chiar cred tot ce-au scris acolo ? " In acest moment, dusmanul nostru cel mai mare este dezinformarea." - Speechless !

   

  Aceasta scrisoare deschisa este adresata:

  Departamentului National Anticoruptie;
  Ministerului Apararii Nationale;
  Clubului Sportiv al Armatei Steaua Bucuresti;
  Presei din Romania.

  Este dureros sa fii un iubitor al fotbalului in Romania si e si mai dureros sa fii suporter in Romania. Datorita iubirii pentru fotbal a romanului de rand, multi puscariasi au ales sa investeasca in echipe cu traditie din fotbalul romanesc, pentru a putea fura. Vom spune fura pentru ca exact asta au facut. Au furat, nu au investit, nu au facut afaceri. Doar au furat. Si, prin acest furt, au reusit sa distruga atat fotbalul romanesc cat si multe echipe foarte iubite in Romania.
  Ne-ar trebui luni, poate chiar ani, ca sa vorbim despre toate nedreptatile din fotbalul romanesc. Asa ca ne vom concentra acum doar pe echipa noastra, Steaua. 
  Si vom incepe prin a spune ca echipa care a castigat campionatul recent incheiat nu este Steaua. Mai socat si mai dureros decat sa vedem cum niste fotbalisti ridica pe umeri un puscarias a fost sa vedem acea emblema urata, a FCSB-ului, si apoi sa ne spuna comentatorii ca acea echipa e Steaua si ca a castigat titlul cu numarul 26.
  Acea echipa nu numai ca nu a fost Steaua, dar nici macar nu a castigat titlul cu numarul 26. Nu a castigat nici macar titlul cu numarul 1, pentru ca regulamentele FRF spun destul de clar: ACEA ECHIPA NU AR FI TREBUIT NICIODATA SA JOACE IN Liga 1. 
  Pentru a demonstra acest lucru, va dam mai jos un citat din regulamentul FRF de organizare a activitatii fotbalistice, regulament emis in Iulie 2014. 
  Gasiti regulamentul aici:http://www.FRF.ro/publ /images/uploads/files/ROAF%202014.pdf
  Chiar daca am ingrosat partile importante, va rugam sa cititi tot, pentru a fi informati. Asta este cel mai important. In acest moment, dusmanul nostru cel mai mare este dezinformarea.

  Capitolul 1 “ Cluburile
  Articolul 1 - Afilierea Cluburilor
  7 Cererea de afiliere completată de solicitanți va cuprinde, sub sancțiunea nulității, următoarele date: 
  a) denumirea structurii sportive; 
  b) sediul: județul, localitatea, adresa oficială, telefon, fax, e-mail; 
  c) numărul de identificare al structurii sportive; 
  d) numărul și data emiterii Certificatului de identitate sportivă; 
  e) componența nominală a organelor de conducere și de administrare; 
  f) reprezentanții legali/persoanele imputernicite să angajeze interesele structurii sportive, cu specimenele de semnături in original; 
  g) culorile clubului; 
  h) data completării, semnătura și ștampila in original. 
  8 Odată cu cererea de afiliere se depun următoarele documente: 
  a) actul de constituire și statutul autentificate de notarul public sau atestate de avocat, in original sau copie legalizată; 
  b) o declarație conform căreia se angajează să respecte statutul, regulamentele, directivele și deciziile FIFA, ale UEFA și ale FRF și prin care asigură respectarea acestora și de către proprii membri, cluburi, oficiali și jucători; 
  c) o declarație conform căreia se angajează să respecte Legile Jocului in vigoare; 
  d) o declarație prin care recunoaște autoritatea Tribunalului Arbitral al FRF (dacă este cazul) și a Tribunalului Arbitral al Sportului de la Lausanne, conform Statutului FRF; 
  e) o declarație conform căreia este situată și inregistrată pe teritoriul României; 
  f) o declarație prin care se obligă să joace toate meciurile oficiale de pe teren propriu pe teritoriul României; 
  g) o declarație prin care structura juridică a persoanei care solicită afilierea garantează faptul că aceasta poate lua decizii independent de orice entitate externă; 
  h) o listă cu oficialii cu drept de semnătură, imputerniciți să incheie contracte producând efecte juridice față de terți; 
  i) o declarație prin care se angajează să organizeze sau să participe la meciuri amicale doar cu acordul prealabil al FRF; 
  j) o copie a procesului verbal și/sau a hotărârii ultimei adunări generale; 
  k) dovada achitării taxei de afiliere; 
  l) copie legalizată a Certificatului de Identitate Sportivă; 
  m) dovada sediului; 
  n) dovada patrimoniului; 
  o) hotărâre judecătoarească cu mențiunea defintiv; 
  p) certificatul de inscriere a persoanei juridice sau certificatul de inregistrare in Registrul Comerțului, după caz, in copie legalizată.

  Asadar, pentru a putea fi afiliat la FRF si, deci, pentru a juca in Liga 1, un club trebuie sa dovedeasca ca detine numele si patrimoniul. In caz contrar, acesta nu poate sa joace in Liga 1. 
  Sa discutam un pic despre patrimoniu. DEX-ul ne spune ca: 
  PATRIMÓNIU, patrimonii, s. n. 1. (Jur.) Totalitatea drepturilor și a obligațiilor cu valoare economică, precum și a bunurilor materiale la care se referă aceste drepturi, care aparțin unei persoane (fizice sau juridice);
  Asadar, parte din patrimoniu face si marca, si numele, si acea mica emblema, cu Steaua galbena, in 5 colturi, pe scutul Rosu si Albastru, fara nicio cruce, fara niciun FCSB. Folosindu-se de marca Steaua Bucuresti, echipa lui Becali Gheorghe a facut foarte multi bani. A facut ILEGAL foarte multi bani. Pentru ca o hotarare judecatoreasca a spus foarte clar ca acea marca nu ii apartine. 
  Mai mult, chiar dacă s-ar considera că marca supusă anulării pentru rea credință in cauză a fost folosită pentru a identifica doar echipa de fotbal, nu se poate ajunge la concluzia că prin transferarea activității secției de fotbal s-a transferat automat și această marcă, odată cu creanțele și debitele, având in vedere că potrivit art. 40 Alin. 3 din Legea nr. 84/1998 teza finală, forma in vigoare la data incheierii protocolului, transmiterea unor elemente din patrimoniul titularului nu afectează calitatea de titular al dreptului la marcă. Doar in cazul in care patrimoniul titularului mărcii este transmis in totalitatea sa, această transmitere are ca efect și transferul drepturilor cu privire la marcă. Or, prin protocolul incheiat, in 1999, Asociația nonprofit a primit, in esență, dreptul de a folosi gratuit anumite spații, au fost detașați la aceasta angajații fostei secții de fotbal profesionist , au fost transferate datoriile și creanțele contractate inainte de 8 iulie 1998 in legătură cu această secție de fotbal, nefiind vorba despre transferul patrimoniului reclamantului la Asociația nonprofit". “ Fragment din motivarea ICCJ in legatura cu marca Steaua Bucuresti. 
  Pentru cei care nu sunt la curent cu acest caz, vom face un scurt istoric al trecerii Stelei de la CSA la Becali Gheorghe.
  In 1998, din cauza ca regulamentele UEFA nu mai permiteau participarea in cupele europene a echipelor finantate de stat, CSA Steaua Bucuresti s-a asociat cu un non profit, numit AS FC Steaua Bucuresti, desi putea sa fie numit oricum, caruia i-a dat cu TITLU DE IMPRUMUT patrimoniul, adica jucatorii, care au semnat contracte cu noua societate, pentru ca de acolo isi luau banii, dar si dreptul de a folosi marca, terenul de antrenament, stadionul, etc. Cativa ani mai tarziu, Becali Gheorghe si-a facut aparitia in scena. A imprumutat clubul de fotbal cu niste bani si, in cel mai pur stil camataresc, dupa o vreme a batut cu pumnul in masa, cerand nu banii dati, ci clubul de fotbal. Pentru ca presa din Romania este la un nivel foarte scazut, nu am aflat niciodata adevarata datorie a clubului de fotbal fata de Becali Gheorghe. 
  Unii au spus ca a fost vorba de 8 milioane de dolari, altii ca a fost vorba de 4 milioane de dolari, iar altii au spus ca a fost vorba doar de cateva sute de mii de dolari. Cert este ca Becali Gheorghe a pus foarte usor mana pe un club care cu doar cativa ani inainte il vindea pe Lutu cu 1,5 milioane de dolari in Asia. In 2003, lotul Stelei ii includea pe Radoi, Miu, Aliuta, Neaga, Raducanu, Florentin Dumitru si multi alti jucatori, avand o valoare totala cu mult peste suma cea mai mare, 8 milioane de dolari. 
  Becali Gheorghe a format o societate pe actiuni, a absorbit acel non profit si asa a pus mana pe Steaua Bucuresti. El motiveaza ca, in momentul in care a preluat acel non profit, a preluat si echipa de fotbal. Doar ca echipa de fotbal, cu nume, palmares, emblema, locul in prima Liga, marca, etc. nu a apartinut niciodata acelui non profit. Asociatia a fost doar administratorul echipei si nimic mai mult. 
  Asa cum a zis si hotararea ICCJ, CSA nu a vandut niciodata patrimoniul. Asta nu inseamna doar ca Becali Gheorghe a furat de la statul Roman, dar si ca echipa lui nu ar fi trebuit niciodata sa fie primita in Liga 1. Echipa lui nu a fost Steaua Bucuresti. A fost o echipa noua. Iar o echipa noua nu se poate inscrie direct in prima Liga. O echipa noua trebuie neaparat sa inceapa din ultima Liga. 
  Becali Gheorghe a furat statul roman, a inregistrat fraudulos o echipa in prima Liga si a dat tepe peste tepe, imbogatindu-se din toate contractele de sponsorizare, vanzarile de jucatori si participarile ilegala in prima Liga si in cupele europene. 
  De ce nu a spus nimeni nimic? Pentru simplul fapt ca sistemul era corupt in acea perioada. De abia acum, in ultimii ani, cand justitia a inceput sa functioneze in Romania, a inceput si CSA-ul sa faca ceva pentru a recupera marca pe care Becali o folosea ilegal. Din pacate, la CSA Steaua Bucuresti inca exista oameni care nu sunt interesati de binele Stelei, care sunt interesati mai mult de binele lor. De ce spunem asta? Pentru ca CSA Steaua Bucuresti nu a facut absolut nimic pana acum pentru a recupera prejudiciul provocat de Becali Gheorghe.
  Printr-un comunicat dat in data de 7 Mai, CSA Steaua Bucuresti dovedeste ca intelege situatia in care se afla: 
  In urma comunicatului de presa publicat miercuri, 6 mai 2015, pe pagina oficiala web a FCSB, pentru corecta informare a opiniei publice, Clubul Sportiv al Armatei Steaua Bucuresti face urmatoarele precizari:
  1. C.S.A. Steaua Bucuresti nu a instrainat niciodata marca, palmaresul, traditia, istoria sau culorile catre S.C. Fotbal Club Steaua Bucuresti S.A. sau catre orice alta entitate comerciala sau sportiva.
  2. A.F.C. Steaua Bucuresti, care a continuat in 1998 traditia echipei noastre de fotbal, a avut dreptul de a folosi gratuit marca Steaua Bucuresti, precum si stadionul de fotbal din complexul Ghencea, posibilitate pe care legea o prevede chiar si in prezent pentru asociatiile sportive non-profit (fara scop patrimonial), cum era cazul A.F.C.
  3. In anul 2004, nou infiintata societate comerciala FCSB a solicitat in scris acordul proprietarului marcii “ C.S.A. Steaua Bucuresti “ pentru inregistrarea marcii la OSIM. Desi nu a primit acest acord, FCSB a inregistrat totusi marca de care s-a folosit continuu din 2004 pana in 2014, insusindu-si astfel in mod ilegal un bun din patrimoniul statului de importanta nationala. Aceasta nu este interpretarea noastra, ci concluzia celei mai inalte instante judecatoresti din Romania, exprimata in clar prin Decizia inaltei Curti de Casatie si Justitie nr. 3425 din 3 decembrie 2014.
  Decizia ICCJ arata fara echivoc faptul ca cesionarea marcii intre A.F.C. si FCSB, pe baza careia s-a facut inregistrarea la OSIM, a fost ilegala, intrucat A.F.C. nu putea vinde, cesiona sau transmite un bun pe care nu-l avea in proprietate, ci avea doar dreptul de a-l folosi.
  4. Prin urmare, afirmatiile din comunicatul FCSB nu au nicio legatura cu realitatea si reprezinta o dezinformare evidenta a suporterilor stelisti si a intregii opinii publice. Marca, palmaresul, traditia, istoria si culorile nu au fost niciodata transmise/vandute/cesionate de C.S.A. Steaua Bucuresti, deci nu au apartinut niciodata societatii comerciale FCSB.
  5. Ca si club care am creat, construit si oferit Romaniei si romanilor cea mai titrata echipa de fotbal, dorim sa-i asiguram pe toti suporterii stelisti si pe toti iubitorii sportului din Romania ca C.S.A. Steaua Bucuresti nu se va apleca niciunei presiuni, manipulari sau dezinformari si ca nu se va abate de la calea corecta si legala de protejare a unui bun de importanta nationala.
  6. C.S.A. Steaua Bucuresti nu doreste altceva decat sa asigure continuitatea fenomenului fotbalistic pe care l-a creat, in conditii de transparenta si deplina legalitate.
  7. Clubul nostru va fi pregatit pentru orice varianta posibila la momentul licitarii dreptului de utilizare a marcii si va aplica, dupa caz, masurile corespunzatoare.
  8. Nu in ultimul rand, cu ocazia implinirii, astazi, a 29 de ani de la cucerirea Cupei Campionilor Europeni de catre echipa noastra de fotbal, dorim sa transmitem multumiri si intreaga noastra recunostinta sportivilor, antrenorilor, tehnicienilor, tuturor celor care au contribuit la inscrierea in istoria sportului romanesc si in constiinta noastra a memorabilei seri de la Sevilla din 7 mai 1986
  Doar ca CSA Steaua Bucuresti nu a facut inca nicio plangere pentru a-i interzice echipei lui Becali Gheorghe sa mai foloseasca numele si marca Steaua Bucuresti. Si da, Becali Gheorghe se foloseste inca de marca Steaua Bucuresti, chiar daca a schimbat emblema echipei sale. Atata timp cat televiziunile prezinta echipa sa drept Steaua Bucuresti, atata timp cat el vinde bilete prezentandu-si echipa drept Steaua Bucuresti, el se foloseste de marca Steaua Bucuresti. Mai mult de atat, se foloseste gratis de aceasta marca. 
  Iar dureros e si faptul ca acest personaj se si da mare cu toate mizeriile pe care le face. El vorbeste aproape in fiecare zi despre banii pe care ii va lua din fotbal, desi echipa nu ii apartine in acte. In acte, Becali Gheorghe nu are absolut nici o legatura cu clubul de fotbal FCSB. Dar banii pe care ii castiga acest club ajung de fiecare data in buzunarele lui. Este un lucru cunoscut de toti, dar nimeni nu face nimic.
  Este un mister pentru noi lipsa de reactie a domnului colonel George Boroi, comandantul CSA Steaua Bucuresti. La fel cum e un mister si intoarcerea la CSA a generalului Zisu, imediat dupa ce CSA a castigat marca si a inceput scandalul in presa. De ce s-a intors domnul general fix atunci? Oare pentru a se proteja? Oare pentru a negocia o impacare cu Becali Gheorghe, o impacare care i-ar salva pe amandoi, mutand din atentia DNA-ului cazul trecerii Stelei de la CSA la un puscarias? Se poate. Noi nu putem fi siguri de nimic. Putem doar sa cerem DNA-ului sa investigheze privatizarea clubului de fotbal Steaua Bucuresti.
  Cert este ca CSA Steaua Bucuresti trebuie sa faca neaparat o plangere impotriva clubului de fotbal condus de Becali Gheorghe. Acel club trebuie dezafiliat, asa cum cer regulamentele FRF.
  Articolul 2 al aceluiasi regulament explica cum poate un club sa isi schimbe numele. Iar punctul patru spune asa:

  4 Cererea de schimbare a denumirii se depune la forul competent in perioada 1 - 30 iunie a fiecărui an, in caz contrar cererea urmând a fi respinsă ca tardiv introdusă. 
  Acest punct arata destul de clar ca FCSB nu avea ce sa caute in acest campionat. Nu numai ca a folosit un bun care nu ii apartinea, nu numai ca echipa a fost inscrisa in campionat abuziv, dar a incalcat regulamentele FRF chiar in acest sezon, in meciul in care echipa s-a numit FC Oaspeti. Dupa acel meci, oficialii FRF ar fi trebuit sa excluda aceasta echipa din competitie. Insa nu au facut-o. Si atunci trebuie din nou sa ne intrebam cat de adanc este noroiul in care se ineaca Steaua Bucuresti, echipa pe care noi o iubim. 
  Asa cum am spus si mai sus, singura noastra speranta reprezinta DNA-ul. Doar justitia poate sa ne explice cum un puscarias a reusit sa fure un bun al statului, cum de mai bine de un deceniu niste angajati ai statului au lasat un puscarias sa isi bata joc de un bun al statului si cum de oficialii FRF habar nu au de propriile lor regulamente, permitand unei echipe care a furat si care e condusa de un puscarias sa joace in prima Liga.

  Steaua Libera


 2. Prostii , suferiti(suferim)de scenarita. Petrolul a castigat prin noroc la ultima faza desi au fost dominati.Stanciu da pe langa poarta goala si la urmatoarea faza , singura importanta dau gol aia. Diferenta dintre Steaua si viitorul ? Determinarea , ambitia....

  2 people like this

 3. Nu va mai ganditi la tot felul de scenarii , acum nu-si au rostul. viitorul e departe de retrogradare , nu pui tu in pericol titlul ca sa dai puncte viitorului

   

  [email protected] , cu tot respectul , vorbesti prostii. Palmaresul n-are cum sa urmeze marca , orice ati spune voi , palmaresul e la echipa si e facut de jucatori , nu de o marca.


 4. In sezonul 2003-2004 de Serie B, desi a scapat din punct de vedere sportiv (terminand pe locul 13), a dat faliment si a fost retrogradata in C1. Presedintele societatii falimentare, Salvatore Naldi, a organizat o licitatie (cu trei personaje interesate Gaucci - finantatorul Perugiei, De Luca - presedintele Sienei si regizorul Aurelio De Laurentiis) si a vandut locul din C1, pasivele ramase dupa faliment si drepturile federative adiacente. Castigatorul, De Laurentiis, a incropit in graba o echipa "Napoli Soccer" pe care a inscris-o in locul defunctei SSC ; dupa finalizarea procedurilor aferente, "Napoli Soccer" a revenit la denumirea consacrata "SSC Napoli", fiind continuatoarea si succesoarea de drept, de fapt si sportiv a echipei falimentare.

  O speta similara este si cazul Glasgow Rangers.

   

  Mersi de raspuns. Dar inca imi e neclara o problema , daca societatea a dat faliment nu inseamna si disparitia echipei ? Sa inteleg ca firma falimentara a vandut toate datoriile si s-a asociat ca-n cazul nostru in 2003 cu firma regizorului si n-a fost afectat principiul continuitatii ? Multumesc in avans.


 5. Va salut , prima data cand comentez pe fcsteaua. Pana acum am preferat doar sa citesc. Comentariul nu va avea legatura cu subiectul , vreau daca se poate sa-mi spuna cineva care e informat bine povestea celor de la Napoli , stiu ca au avut probleme si s-au infiintat in C prin 2004 dar cum au reusit sa aiba recunoasterea trecutului la UEFA ?