FCSTEAUA.RO

Fl. Niță la Euro?

Coincidența că Steaua a bătut de două ori pe Viitorul la Ovidiu în decurs de 4 zile îi contrazice pe cei care pretind că istoria nu se repetă. Pe lîngă că s-au terminat cu scor identic, 1-0 pentru campioană, meciurile au avut desfășurări asemănătoare, de parcă scenariile lor au fost scrise de una și aceeași mînă!

Dacă luni, în Liga 1, Steaua a marcat în minutul 3, în Cupa de joi a înscris, tot în minutul 3, dar al reprizei secunde. Deși formația roș-albastră a învins pe merit de fiecare dată, invariabil Viitorul a dominat după primirea golului și a irosit numeroase ocazii.

Portarul Niță s-a dovedit și în “sferturile” Cupei îngerul păzitor al bucureștenilor, salvatorul lor. A scos cel puțin 3 mingi de gol. Intervenția de zburător din minutul 49, cînd a respins șutul lui Chițu, a încununat o prestație magistrală.

În cazul în care va continua la fel, anticipez că Niță va candida la lotul pentru Euro 2016. Știu, a împlinit 28 de ani pe 3 iulie și a apărat pînă în 2013 numai în diviziile inferioare, cu Chiajna, de pildă, a evoluat 4 sezoane în B! Acum însă, forma și seriozitatea chiar îl recomandă pentru “națională”.

Scripta manent, vă invit să notați această premoniție!

Privind arbitrajul, Radu Petrescu și-a dat în petic ca și Al. Tudor. Spre deosebire de Brad Pitt, cel dintîi n-a mai avantajat-o pe Steaua, el a greșit în ambele direcții.

În minutul 68, indus în eroare de semnalizarea asistentului Ov. Artene, care a inventat ofsaid la Tade, i-a anulat un gol perfect valabil lui N. Stanciu, cel ce marcase pentru 1-0 cu un drop de maestru. Mai grav e că Petrescu nu l-a eliminat pe Hamroun în faza în care, răspunzînd faultului lui Benzar din minutul 77, algerianul i-a tras adversarului un cap în gură!!! Indiscutabil, se impunea cartonaș roșu!

Și al doilea duel a înfățișat o Steaua angajată, pregătită de luptă. Clar, instalarea lui Reghecampf i-a schimbat starea de spirit, noul antrenor probînd calități de strateg, dar și de motivator, dacă o exista cuvîntul respectiv.

Prin aceea că, ignorînd anatemele proferate de Gigi Becali, i-a titularizat pe Rîpă și pe Guilherme, oferindu-le încredere, Reghe a demonstrat că nu stă preș în fața patronului. Fără să epateze, izbînzile din “dubla” cu Viitorul au întărit nădejdile fanilor că Steaua va izbuti să cucerească încă un titlu.

Spre lauda lui, în ciuda unei a doua înfrîngeri, Hagi nu și-a pierdut nici capul, nici speranța. Implicat într-un proiect de substanță, nu pare să se sperie de lungimea și de dificultatea drumului. Dimpotrivă, e hotărît să meargă pînă la capăt.

Totuși, să mă ierte, scuza des invocată că trupa lui trebuie să se mai coacă, să se maturizeze, nu prea rezistă din moment ce, iată, Viitorul a început joi cu Rîmniceanu de 26 de ani, cu Chițu de 25, cu Mitrea și cu Aganovici de cîte 28, pentru ca pe parcurs să mai intre Nicoliță de 31 și Cernat de 36!

Depășindu-și condiția de outsider, ar fi timpul ca echipa lui Hagi să ia mai mult din personalitatea mentorului ei, să-i calce pe urme. Să nu mai aștepte marea performanță, ci să se grăbească.

OVIDIU IOANIŢOAIA
Preluare de pe blogsport.gsp.ro/ioanitoaia

Nota Redacției

1) Referitor la faza cu Hamroun, reluările îl contrazic pe autor. Benzar s-a năpustit spre Hamroun pe când acesta se ridica de jos. Cei doi s-au dat piept în piept, ca doi cocoși, nu un cap în celălalt cap, altfel își spărgeau gura. De fapt, nici presa nu a făcut un caz de arbitraj din faza respectivă, exceptându-l pe maestru Ioanițoaia.

Video: Faza încriminată de Ioanițoaia

În timpul meciului s-au dat și alte reluări(pe digisport) care au arătat că a fost lovitură piept în piept.

2) Referitor la Niță și Hamroun. Jugurtha Hamroun şi Denis Alibec îşi împart primul loc la ”Fotbalistul lunii”. Golurile marcate de Hamroun (Steaua) şi de Alibec (Astra) în etapa a 22-a i-au propulsat pe cei doi jucători pe primul loc al clasamenului de la concursul „Fotbalistul lunii”, la egalitate de puncte.

Florin Niţăa prins locul al doilea, după evoluţia senzaţională din partida cu Viitorul. Este pentru prima oară în acest sezon când un portar prinde podiumul concursului organizat de Digi Sport.

Clasament „Fotbalistul lunii”- etapa a 22-a

1. Jugurtha Hamroun (Steaua), Denis Alibec (Astra)
2. Florin Niţă (Steaua)
3. Constantin Budescu (Astra)
4. Daniel Niculae (Astra)
5. Srgian Luchin (ACS Poli Timișoara)

Exit mobile version