FCSTEAUA.RO

Finala Cupei Ligii: FC Steaua – CS Pandurii

FC Steaua Bucuresti v PFC Ludogorets Razgrad - UEFA Champions League Qualifying Play-OffsSteaua și Pandurii își dispută miercuri, de la ora 20:00, finala Cupei Ligii. Organizatorii au pus în vânzare în urmă cu o săptămână biletele pentru acest meci numai online, dar, de marți, acestea vor putea fi achiziționate și la casele de la Arena Națională.

Casele de bilete vor fi deschise marți: 14:00 – 21:00 și  miercuri: 12:00 – 20:00.

Cupa Ligii Adeplast este o competiție nouă, inițiată în 2014 de Liga Profesionistă de Fotbal și este destinată exclusiv echipelor din primul eșalon fotbalistic. Pe 14 iulie 2014, Adunarea Generala a LPF a aprobat ca finala să se desfășoare pe Arena Națională la data de 20 mai 2015.

Cupa Ligii Adeplast a debutat pe 16 iulie, cu faza preliminară, care le-a pus față în față pe cele patru nou-promovate(Play off).
FC Rapid Bucuresti – CS Universitatea Craiova
FC ASA 2013 Târgu Mureș – CSMS Iași

Cele 18 participante ale Cupei Ligii Adeplast au primit următoarele sume de bani în funcție de faza compețitiei:
– Fiecare echipă participantă a primit în faza I câte 10.000 de euro net.
– Participantele în faza optimilor de finală au fost recompensate cu câte 20.000 de euro net.
– Cele opt echipe din sferturile de finala au primit câte 25.000 de euro net.
– Semifinalistele Cupei Ligii Adeplast au fost recompensate cu câte 50.000 de euro net.
– Fiecare finalistă va încasa câte 70.000 de euro net, iar câștigătoarea trofeului va mai încasa 100.000 de euro.

Deci, învingătoarea va incasa în total 275.000 euro net, iar finalista 175.000 euro net.

Steaua s-a calificat în finală după ce a trecut succesiv de Rapid (1-2)- dublă Keșeru, de CSMS Iasi (0-3)- marcatori: Breeveld, Rusescu şi Toşca, de Astra (3-2/ 3-0 si 0-2)- marcatori: Tănase, Ţucudean și Rusescu. Pandurii au ajuns în ultimul act după ce au învins pe Gaz Metan, Oțelul și Dinamo.

CCA a decis brigada care va conduce finala Cupei Ligii. La centru se va afla vâlceanul Adrian Comănescu (41 de ani), cel care a mai arbitrat în acest sezon şi turul semifinalei Cupei României dintre Petrolul şi Steaua, meci încheiat egal, 1-1. Este cel mai important meci pe care Comănescu îl va conduce în cariera de arbitru. Ultimul meci al Pandurilor pe care Comănescu l-a arbitrat a fost cel pierdut cu Chiajna pe 1 mai, scor 0-1, în care vâlceanul l-a eliminat direct pe Dan Nistor în minutul 37. La cele două tuşe, arbitrul din Râmnicu Vâlcea va fi ajutat de doi bucureşteni, Radu Ghinguleac şi Mircea Mihail Grigoriu.

Finalistele de miercuri au probleme de lot. La Steaua, Arlauskis acuză încă dureri la umăr. Nu a putut evolua la Braşov și e puţin probabil să rişte o recidivă, ţinînd cont că peste două săptămâni e liber de contract. Steaua nu se va putea baza nici pe Cristi Tănase, accidentat sâmbătă în meciul cu FC Brașov.

La Pandurii, Mihai Pintilii a urmat o perioada de refacere la o clinică din Bucureşti. Chiar dacă nu s-a pregătit normal de mult timp, ar putea fi folosit cu Steaua, numai că nu doreşte să se expună unei noi accidentări, care l-ar scoate din calcule pentru meciul Irlanda de Nord – România, din 13 iunie, dar şi pentru clubul la care urmează să se întoarcă, Al Hilal.

Preşedintele de imagine al Stelei, Helmuth Duckadam, crede că antrenorul Costel Gâlcă îi va menaja pe cei mai importanţi jucători din lot.
Nu cred că este un avantaj pentru ASA faptul că jucăm finala Cupei Ligii. Cred că ASA are un meci mai greu la Giurgiu decât avem noi cu FC Botoşani, cel puţin teoretic. Cred că în Cupă li se va da o şansă jucătorilor care au evoluat mai puţin. Vrem să câştigăm finala, dar obiectivul principal este campionatul. Avem câţiva jucători suspendaţi, Tănase este accidentat. Dar cred că şi ceilalţi vor să arate că merită să joace şi să rămână la Steaua, în ceasul al 12-lea. Depinde doar de noi dacă vom face faţă şi vom reuşi să câştigăm acest trofeu„, a declarat Duckadam, la emisiunea „Fotbal Club”.

Meciul de miercuri va fi televizat și transmis de Look Plus, Dolce Sport și Digi Sport.
FORȚA STEAUA!

XRay

Exit mobile version