FC Steaua – FC Zürich 1-1! Teoretic în cărți, practic… în eclipsă. GOLubović a spart gheața, dar 2 puncte s-au dus pe copcă cu Tamaș

de | octombrie 19, 2016

Nu a fost nici ușor, nici greu. Pe tot parcursul meciului, FC Zürich nu a arătat ca o de echipă de Liga a 2-a și ne-a demonstrat încă o dată că retrogradarea sa în sezonul trecut pare un mister de „Files X”. Elvețienii s-ar bate lejer la titlu în Liga lui Gino. Din păcate, Steaua este tot în eclipsă din cauza accidentărilor, neomogenității și a posturilor acoperite cu ce are, nu cu ce trebuie. Pare un mecanism hi-tech fără lubrifiant suficient și chip, „creierul” care coordonează funcționarea unitară.

Reghecampf a trimis în teren următorul 11: Niță – Ovidiu Popescu, Tamaș, Alin Toșca (cpt), Momcilović – Bourceanu,Sulley Muniru (Jakoliš) – Adrian Popa, Boldrin, De Amorim – Golubović (Tudorie).

Însă pe banca de rezerve a Stelei au fost Stancioiu, Gabriel Simion, Tudorie, Vilceanu, Jakolis, Aganovic, Dan Popescu. Asta spune totul despre lotul despre lotul valid al Stelei. Simion, Vâlceanu și Dan Popescu au fost luați de la Steaua 2, după ce au jucat marți cu FC Voluntari 2, de parcă aseară nu s-a jucat în grupe Europa League, ci în 16-zecimi de Cupa României cu Foresta Suceava.  Nu mai repet ce am spus în avancronică.

Sistemul stelist 4-2-3-1 vs 3-4-3-1 „ceas” elvețian nu  a asigurat roș-albaștrilor un control corespunzător în mijlocul terenului. Deși Steaua avea doi închizători de travaliu pe teren, nu a stăpânit autoritar zona centrală, fapt ce a îngreunat dezvoltarea corespunzătoare a atacurilor. Muniru a fost împrăștiat, iar Bourceanu inexact mai mult decât îi cere fișa postului. Este adevărat, și elvețienii au făcut un presing avansat, agresiv și foarte bun.

Jocul Stelei a suferit la viteză și cursivitate și pentru că, uneori, De Amorim, Boldrin, Muniru și Adi Popa au exagerat în posesia individuală a balonului în zone fără orizont.

Roș-albaștrii au debutat furtunos și au avut două șanse uriașe de gol în primul sfert de oră, prin Adi Popa. Prima în minutul 3, după un contraatac de manual, dar „motoreta” a luftat incredibil la 10  m de poarta goală, iar a doua în min. 16, când a șutat în bară de la 16 m. Apoi elvețienii au avut și ei câteva oportunități de a marca. Niță a respins o devierea din 2 metri a lui Moussa Kone (’18) și a reținut șutul din unghi expediat de Kone (’35). Steaua a mai bifat o ocazie mare când Tamaș l-a întrebuințat serios pe portarul leton Vanins (’37), la o lovitură liberă executată foarte bine.

După pauză, tot Steaua a avut prima mare ocazie. Popa a tras din unghi cu stângul, iar balonul a lovit vinclul porții adverse (’47). Steaua a reușit să deschidă scorul în min. 63, când Golubovic a marcat din centrarea lui Popa. A fost primul gol oficial la Steaua în 12 partide jucate în toate competițiile. După gol, Steaua a oscilat neconvingător între a face un pas inapoi, să conserve rezultatul, mizând pe Popa în mare vervă, și a forța golul 2 cu toată echipa.  Asta a costat-o în final, pe o tranziție negativă. O minge pierdută ușor în atac i-a pus pe contraatac pe elvețieni, în minutul 86, când Cavusevic a centrat de pe partea dreaptă, iar Moussa Kone a reluat prea ușor de lângă Tamaș în plasă.

Cu mai multă atenție pe final, Steaua își adjudeca cele 3 puncte. FC Zürich este echipă de bătut și în condițiile „de avarie” în care se află Steaua. MVP-urile roș-albaștrilor au fost Niţă și Adi Popa.

Așa s-a scris pe scurt istoria unui meci pe care mai toți îl vedeau acum vreo lună „de 3 puncte sigure”.

La Ankara, Osmanlispor avea 2-0 la pauză, dublă Rusescu (’23,’24), însă Villarreal a reușit egalarea (N’Diaye ’56, Pato ’74). Situația în grupă este complicată. Finalul pentru locurile 1 și 2, după cele trei partide rămase de disputat, este greu de anticipat.

Programul în grupa L:

  • 03.11.2016: Zurich – Steaua, Villarreal – Osmanlispor
  • 24.11.2016: Steaua – Osmalispor, Zurich – Villarreal
  • 08.12.2016: Villarreal – Steaua, Osmanlispor – Zurich

Suporterii

Peste 13.000 de spectatori au fost prezenți aseară pe Arena Națională. Meciul dintre Steaua și FC Zurich, a fost prilej pentru suporterii celor două echipe să facă spectacol în tribune. Este adevărat, la dimensiunile prezenței, dar decent, viu și sonor.

Fanii din Peluza Roș-Albastră au aprins fumigene în culorile clubului și au afișat un banner cu mesajul „Ne-am săturat de tribunale și replici nebune/Vrem Steaua pentru peluze și tribune”.

Cei aproximativ 500 de fani ai elvețienilor au oferit și ei un show pirotehnic la începutul meciului, iar pe durata partidei au cântat non stop.

 

Galerie foto Steaua-FC Zürich: meci și atmosferă

Caseta tehnică

Rezumat (ce am găsit acum)

https://youtu.be/PpyvYUwP6ac

Declarații

„Nu este vorba de ghinion. Îmi pare rău pentru acel gol primit în ultimele minute, dar trebuie să fim realiști, au avut câteva ocazii foarte mari, dar, la rândul nostru, am avut ocazia de a marca pentru 2-0. Trebuie să mergem înainte și cred că avem puterea să câștigăm la Zurich.

Este foarte greu să joci din 3 în 3 zile când ai parte de foarte multe accidentări. Oricine se poate califica din această grupă, noi trebuie să jucăm mult mai bine și să ne câștigăm toate meciurile. Zurich este o echipă bună, o echipă de tradiție din Elveția, nu trebuie să ne gândim că joacă în liga a II-a, pentru că ați văzut că joacă foarte bine. Oricum, pentru noi, campionatul a fost întotdeauna o prioritate pentru noi. Dar, dacă vom avea șansă, vom încerca să ne calificăm în primăvara europeană”, a declarat Laurențiu Reghecampf pentru Dolce Sport.

Felicitări băieților! Atât s-a putut!

Forza Steaua!

X Ray


Avancronica FC Steaua – FC Zürich. Start în goana după punctele visate

FC Steaua va juca cu FC Zürich în cel de-al treilea meci din Grupa L a competiției UEFA Europa League. Partida se va disputa joi, 20 octombrie, pe Arena Națională, de la ora 20:30.

Meciul FC Steaua – FC Zürich de joi seara va fi condus la centru de maghiarul Tamas Bognar. Centralul din Ungaria a arbitrat în 2011 meciul tur  Gaz Metan – Mainz (1-1), pentru calificare în play off de Europa League, și în 2013, partida Pandurii-Levadia Tallin 4-0  din turul 2 preliminar Europa League.

Steaua – Zurich se întâlnesc pentru prima dată în istorie, iar  meciul este transmis în direct la ProTV. După înfrângerea în deplasare cu Osmanlispor (0-2) și egalul de acasă cu Villarreal (1-1), Steaua are doar varianta victoriei cu Zurich pentru a rămâne cu șanse reale de calificare în primavara europeană.


Steaua a pus, incepand de joi, 6 octombrie,  în vânzare biletele pentru meciul cu FC Zurich.  Tichetele vor fi disponibile pe www.biletesteaua.ro, la urmatoarele preturi:

  • PELUZE – 30 LEI/TRIBUNA II – PERIFERIC – 50 LEI/TRIBUNA II – CENTRAL – 80 LEI
  • VIP 3 – 100 LEI/VIP 2 – 150 LEI/VIP 1 – 200 LEI

Preţurile biletelor la meciul cu Zurich sunt apropiate de cele ale biletelor din competiţia internă, pentru că vrem să avem o mult mai mare susţinere a publicului. Trebuie neapărat să avem cel puţin 30.000 de stelişti în tribune la meciul cu Zurich şi eu cred că astfel putem să ne îndeplinim obiectivul. Eu cred că vor fi cel puţin de două ori mai mulţi spectatori decât la meciul cu Villarreal„, a declarat Mihai Stoica, pentru Digi Sport.

Joi seara se anunță o vreme superbă pentru fotbal și suporteri, aproape 15 grade la ora meciului!


Peluza Ros-Albastra – New Start

În altă ordine de idei, MM Stoica e convins că 7 puncte din următoarele trei jocuri, dubla cu FC Zürich și acasă cu Osmanlispor, pot fi suficiente pentru calificarea în faza următoare în primăvara eropeană. „Calculele sunt clare: 4 puncte cu Zurich, eşti obligat să câştigi cu Osmanli şi eşti aproape calificat; 6 puncte cu Zurich, e senzaţional, dar nu e uşor. Ai nevoie de remiză cu Osmanli„, a explicat directorul sportiv al vicecampioanei. Ceea ce este un raționament corect în fixarea obiectivelor „step by step” la meciurile în care se pot emite speranțe rezonabile. A bate Villarrealul în ultima etapă din Spania este de domeniul SF.

FC Zürich vine după un sezon în care a retrogradat din prima ligă în Challenge League, după 28 de ani. Însă în noul sezon a demarat în forță și arată că părăsirea primei scene a fost doar un accident. FC Zurich, club fondat în 1896, are 12 titluri  și 9 cupe ale Elveției, ultima din 2016 oferindu-i șansa de-a evolua anul acesta în Europa League, deși joacă acum în liga a doua.

Meciurile de pe teren propriu le dispută pe stadionul Letzigrund, pe care îl împarte cu formația Grasshopper Zurich. Arena are o capacitate de 30.930 de locuri și a fost modernizată cu ocazia turneului Euro 2008, când a găzduit trei partide.

După tragerea la sorți FC Zürich părea echipa cu ultima șansă în Grupa L, însă avertizam încă de atunci că aparențele înșeală. Meciurile din Europa sunt altfel decât cele din campionat. Clubul FC Zurich deține ingredientele necesare pentru o surpriză în grupa L. Ca tradiție și performanțe este peste Osmanlispor,  și elvețienii au demonstrat deja asta și pe teren. Formația din țara cantoanelor are experiență în cupele europene, fiind în grupele Champions League 2009-10  și Europa League 2014-15. În sezonul în care a retrogradat FC Zurich a jucat turul 3 de Europa League, fiind învinsă la limită de Dinamo Minsk 1-2 (0-1/ 1-1). De fapt experiența o spune și coeficientul UEFA care a plasat-o în urna a 3-a, pe locul 35 din cele 48 de participante în faza grupelor, cu mult și în fața campioanei României Astra (loc 43).

  • Ten-year record (UEFA Cup/UEFA Europa League unless indicated otherwise)
    2015/16: third qualifying round
    2014/15: group stage
    2013/14: third qualifying round
    2012/13: did not take part in UEFA club competition
    2011/12: group stage (having transferred from UEFA Champions League play-offs)
    2010/11: did not take part in UEFA club competition
    2009/10: UEFA Champions League group stage
    2008/09: first round
    2007/08: round of 32 (having transferred from UEFA Champions League third qualifying round)
    2006/07: UEFA Champions League second qualifying round” -uefa.com

Dacă la tradiție stă bine, la lot au fost în transformări radicale ce păreau că le-a scăzut forța. Însă au absorbit șocul și au  asimilat repede valul nou-veniților. După retrogradare, elvețienii s-au despărțit de 11 jucători, astfel că echipa are un alt lot față de cel cu care a părăsit prima scenă fotbalistică. Anto Grgic, mijlocașul de 19 ani, a fost vândut la VfB Stuttgart, pentru 2 milioane de euro. Pentru 1,5 milioane de euro, Kevin Bua, în vârstă de 22 de ani, a fost cedat la FC Basel. Maxime Dominguez a plecat și el la Lausanne pentru 250.000 de euro. Sunt câteva din plecările semnificative înregistrate la FC Zürich.

La capitolul achiziții, FC Zürich s-a întărit cu patru jucători din propria pepinieră: Nicolas Stettler, Michael Kempter, Aldin Turkes și Vasilije Janjicic. Singurul jucător pentru care elvețienii au scos bani a fost Roberto Rodriguez, respectiv 150 000 de euro. Liberi de contract au sosit alți patru fotbaliști: Dzengis Cavusevic, de la FC St. Gallen, Adrian Winter, de la Orlando City, Kay Voser și Andris Vanins, de la FC Sion. Valoarea totală a lotului actual se ridică la 12,00 Mill. €.

Cum am spus, elvețienii păreau victime sigure pentru unii, deh, echipă de liga secundă. Dar după 10 etape în Challenge League (Liga a 2-a), au 8 victorii, două remize și golaveraj 23-3, iar primele două meciuri din grupa L de Europa League au dinamitat casele de pariuri și prognozele specialiștilor. FC Zürich a pierdut greu în Spania cu Villarreal, scor 2-1, după ce a condus, i-a bătut pe turcii de la Osmanlispor cu 2-1 și  ocupă locul 2 în Grupa L.

Ultimele cinci meciuri scutesc de orice comentariu despre echipele care se vor duela joi în Arena Națională pentru 3 puncte și 400 de mii de euro. Înconstanța roș-albaștrilor este evidentă și alarmantă.

Echipa probabilă FC Zürich

Echipa considerată „de bază” la FC Zürich este: Vanins – Brunner, Nef, Kecojevic, Voser – Sarr, Kukeli – Winter, Buff, Rodriguez – Sadiku

Însă și antrenorul Uli Forte se confruntă probleme de lot, cu 6 absențe notabile. Sunt accidentați mijlocașii defensivi Burim Kukeli  (32 ani) și ivorianul Gilles Yapi (34 ani), mijlocașul ofensiv  italo-elvețianul Antonio Marchesano (25 ani) și killerul tricolorilor la Euro 2016, atacantul albanez Armando Sadiku (25 ani). Sunt încă nerefăcuți după o ruptură de ligamente încrucișate portarul Yanick Brecher (23 ani) și mijlocașul de bandă dreaptă Mike Kleiber (23 ani).

Vă prezint primul 11 folosit de Uli Forte sâmbătă 15 octombrie, la ultima partidă disputată în Challenge League, cea cu Le Mont (1-1).

 

Echipa probabilă FC Steaua

„Pentru noi, meciul de mîine seară va fi ca o finală. E foarte important să câștigăm dacă vrem să sperăm la Primăvara europeană. Avem puterea să câștigăm meciul de mâine seară. Indiferent de calcule, e foarte important să câștigăm meciul. Avem o șansă mare dacă noi câștigăm meciul de mâine.

Nu voi schimba sistemul, dar va trebui să folosim jucătorii apți pentru mâine. E suspendarea lui Enache, sunt anumiți jucători care nu pot evolua, dar eu am încredere în jucătorii apți. Aganovic nu e sută la sută pregătit, dar sunt convins că dacă vom avea nevoie de el, ne va fi de ajutor. Este important ca jucătorii să aibă o altă reacție mâine. Sunt sigur că va exista determina, jucătorii sunt motivați.

Zurich e o echipă masivă, puternică, cu o istorie bogată. Au retrogradat anul trecut, dar sunt sigur că vor promova anul ăsta. Cel mai important obiectiv pentru noi este câștigarea campionatului, apoi urmează primăvara din Liga Europa”, a spus Laurentiu Reghecampf la conferința de presă.

După biciul patronului pe Mitrea, Golubović, De Amorim și Boldrin, este greu de ghicit ce 11 va folosi Reghecampf, când în meciul de duminică din Liga 1, cu Gaz Metan,  jocul și scorul au fost ca într-o tragicomedie antică. Însă nu are multe opțiuni pe pozițiile celor certați și indisponibili. Sunt în continuare îndisponibili Tănase, Moke, Achim, Lucian Filip și Mihai Pintilii. La ei se adaugă Enache, suspendat, și indezirabilul Mitrea, trimis deja la echipa a 2-a, unde a jucat marți în partida de Liga a 3-a, Steaua 2- Voluntari 2 (1-0). În listă l-aș pune și pe Aganović. Nu sunt convins că Reghe va risca cu el, nu pentru soarta meciului, ci a croatului, nerefăcut complet. În atac cred că tot pe Golubović va miza în primul 11 pentru a face măcar pârtie printre masivii fundași elvețieni pentru Boldrin.

Echipa probabilă Steaua: Niță – Jakoliš, Tamaș, Toșca, Momcilović – Bourceanu, Muniru, – Popa, Boldrin, De Amorim – Golubović

Deși pare paradoxal, în opinia mea, Steaua nu pleacă favorită în partida cu FC Zürich. Nu joacă numele, istoricul, punctajul și ranking-ul UEFA, ci lotul avut la dispoziție.  Realistic și obiectiv, Steaua nu are acum un lot valid, omogen și acoperit valoric pe posturi pentru a emite pretenții în sezonul ăsta de Europa League. Momentan, De Amorim e sub Hamroun, iar Boldrin sub Stanciu. Pe lângă cei care nu se mai pot întoarce în lot, lipsesc și alte piese de bază care nu au înlocuitori pe măsură, capabili să ofere forță, consistență și eficiență echipei. Unii sunt accidentați (Pintilii… ), alți vin din iarnă (Denis Alibec, 25 ani, vârf de atac, Astra) sau sunt în plan de a fi aduși tot la iarnă pe posturile de atacant, mijlocaș și fundași. Oficialii Stelei au anunțat deja jucătorii aflați în vizor pentru acele posturi: Harlem Gnohéré (28 ani, vârf de atac) de la Dinamo, Răzvan Marin (20 ani, mijlocaș central), Romario Benzar (24 ani, fundaș dreapta) și Bogdan Țîru (22 ani, fundaș central), toți trei de la Viitorul lui Hagi și Júnior Morais (30ani, fundaș stânga, Astra). Rămâne să-i și poată lua…

Pentru competiția internă ar fi bine, însă pentru Europa League va fi prea târziu. Dacă obține totuși calificarea din Grupa L, va fi un bonus întâmplător, ca victoria Gazului pe Arena Națională.

Le urăm succes roș-albaștrilor și vom fi cu sufletul alături de ei și la bine și la greu!

X Ray

30 de comentarii la „FC Steaua – FC Zürich 1-1! Teoretic în cărți, practic… în eclipsă. GOLubović a spart gheața, dar 2 puncte s-au dus pe copcă cu Tamaș

  1. naiyba

    Ovidiu Popescu va juca fundas dreapta conform dolce si diji iar in atac ne va chinui zerolubovic, care, sper eu, sa devina unulubovic dupa meciul acesta.

    Daca nici cu astia nu castiga, le recomand jucatorilor sa traga obloanele si sa mearga la culcare.

    Forzza Steaua!!!

    1. alexandru-h

      @maou

      Pai nu vrea nimeni sa auda dar dpdv tactic Reghe e dezastru. Nu stiu ce s-a intamplat la arabi, l-or fi violat aia cu o camila dar omul zici ca nu mai stie fotbal. Chiar sunt curios cum va fi distrus Alibec – pe vremea primului sau mandat, Rocha a dat 9 goluri pentru Steaua si era considerat un esec – am ajuns sa ne bucuram ca atacantul nostru titular a marcat primul gol la vreo 3 luni de la inceputul campionatului impotriva unei echipe din liga a doua elvetiana.

    2. siegfried

      Obersvi şi tu că am avut infirmeria plină la acest meci. Pintilii, Aganovici, Tănase, Moke, Filip, Achim plus Enache suspendat. E complicat să arăţi bine în terne când vreo 4 titulari de bază sunt indisponibili.
      Î

      nţeleg din presă că cel puţin o parte din oamenii enumeraţi mai sus vor fi apţi pentru returul cu elveţienii, deci viitorul nu arată chiar aşa de negru.

  2. saramago

    Steaua – Zurich 1-1 (0-0), rezultat dezastruos in planul imaginii pentru team-ul lui Reghe.

    Nita 7 – interventii bune, cu precadere in repriza secunda, fara vina la gol;
    Ov.Popescu 5 – pe un post cu care nu este obisnuit nu a dezamagit; in schimb, in final, trecut in centru, a evoluat neconvingator; desigur, trebuie tinut cont si de … fluctuatiile tactice ale lui Reghe, care se comporta ca in pregatiri;
    Tamas 5 – joc destul de slab, presarat cu erori importante, inclusiv la faza golului egalizator;
    Tosca 6 – interventii utile, unele chiar la sacrificiu, dar si cateva pozitionari gresite;
    Momcilovic 4 – in evidenta scadere de forma, n-a ajutat atacul si, mai grav, a gresit in faza defensiva, inclusiv la gol (printr-o pozitionare paguboasa);
    Bourceanu 6 – bun in comparatie cu alte partide, cam lipsit de vigoare in final de partida;
    Muniru 5 – evolutie cu greseli (pasare, receptie, plasament, interpretare a fazei), arata doar disponibilitate la efort;
    De Amorim 5 – momente bune, dar si multe faze jucate prost;
    Boldrin 4 – greseli inseriate, n-a fost omul de care Steaua avea nevoie la mijloc;
    Popa 6 – faze bune, assist la gol, insistenta, dar si executii ratate (vezi cea din debutul meciului);
    Golubovic 6 – are meritul de a fi inscris, in rest … in nota caracteristica;
    ……………………………………………………………………………………………………………………..
    Tudorie 4 – petarda;
    Jakolis 5 – s-a descurcat greu pe un post cu care nu este familiarizat.

  3. joga-bonito

    Si lotul e foarte slab, dar e si vina lui Reghe ca nu a sudat macar o linie de 4 pe fund. De aceea primim foarte usor goluri.

    Elvetienii mi s-au parut mai rasariti decat spaniolii. Au jucat cu multa determinare si faptul ca sunt in liga secunda e o intamplare, nici faptul ca au castigat cu turcii si au pierdut la limita pe El Madrigal.

    Ciobanul ar trebui sa scape la iarne de toti strainii penibili din lot si sa aduca romani tineri de valoare.

    1. alexandru-h

      @joga-bonito

      Iarasi o iei pe ulei cu rasismele astea? In fotbal conteaza doar valoarea, nu si nationalitatea. Daca Steaua e mai puternica cu 11 jucatori din Zimbabwe, pai atunci sa avem 11 jucatori din Zimbabwe. La ce folos sa ai bani mai multi decat adversarii daca cumperi de la ei pe preturi exorbitante romani iar ei aduc din strainatate jucatori la fel de buni gratis?

    2. siegfried

      Idee beton, ai pe la tine prin curte nişte români tineri de valoare ? că prin liga I nu prea vezi aşa ceva. Până şi Viitorul care are drept raison d’etre promovarea unor asemenea jucători a jucat în ultima etapă cu 5 străini titulari.

    3. bijoux

      @joga-bonito
      Pai pe cine sa sudeze???? In acest meci efectiv n-a avut solutii pe fund. Enache suspendat, Moke accidentat, Dan Popescu o gloaba. Cat priveste lotul, ai dreptate. Cam slabut. Am spus si eu acelasi lucru la ultimul mesaj pe care l-am trimis. Cei doi brazileni adusi cu surle si trambite sunt mult sub cei pe care i-am pierdut in vara/toamna – Cipciu, Stanciu si Hamroun. Si cand te gandesti ca-l vom pierde si pe Popa in vara, sau poate in iarna, care in acest moment este de departe cel mai bun jucator de atac …
      E destul de clar ca ultimul loc in grupa este al nostru. Suntem sub toate echipele din grupa, valoric vorbind. Intr-un fel e normal. Cand nu ai buget nici macar de 10 milioane de euro, e greu sa faci echipa cu care sa ai pretentii in Europa. S-a intamplat acum 3 ani, dar ala a fost un accident. De regula e imposibil in fotbalul de azi sa faci echipa cu bani putini.
      Am fost si sunt de partea lui Gigi in razboiul cu Armata si cu dezaxatii de Sud-Nord si de unde mai sunt, insa a inceput s-o ia din nou pe aratura cu iesirile publice, cu declaratiile/afirmatiile care irita chiar si pe suporterii care sunt de partea lui, nu mai vorbesc de ceilalti, si ma refer la ce a spus ieri, dupa meci, cand se lauda ca un zevzec ca numai in acest an a castigat 25 de milioane. Pai daca ai castigat 25 de milioane, de ce nu investesti in jucatori care sa faca diferenta si aduci jucatori de care Sumudica s-a dispensat fara mari probleme? Portugalia, si in prima si in a doua liga, liga a II-a franceza, ca sa dau doar doua exemple, sunt pline de fotbalisti peste ceea ce avem noi acum, si ma refer la straini, care pt. 15.000 pe luna ar veni fara sa se mai gandeasca o secunda. Nu inteleg de ce atata reticenta pt. a aduce jucatori de afara??
      Mi-e frica ca si in campionat vom avea probleme. Diferenta intre noi si ceilati nu se observa aproape deloc. CFR-ul a fost peste noi ca joc si ne-a batut absolut corect. Gazul n-a fost peste, dar nici noi n-am jucat mare lucru. Nu e meci sa nu avem probleme.
      Este adevarat ca am adus multi fotbalisti, si este greu ca echipa sa fie omogena cand schimbi mai mult de jumatate dintre jucatorii din editia trecuta. Parerea mea este insa ca f. multi dintre cei adusi n-au fata de Steaua, cum se spune, si ca Gigi trebuie sa faca o noua epuare la iarna si sa aduca alti 3-4 jucatori – fundas dreapta si un fundas central, in primul rand, apoi un mijlocas de atac/coordonator si Alibec care e luat deja .
      E clar ca acest an este unul de tranzitie, ca trebuie sa ne concentram pe formarea unei echipe, care la anul, in caz ca vom castiga campionatul, sa poata face fata in Europa, poate chiar in LC. Curaj popor stelist!

      1. vitto

        se vede ca bijoux cunoaste bine atat teoria ros-albastra cat si pe cea a fotbalului, insa evident ca il tulbura o oarece patima, impanata de defetism …. a muncit mult si incet incet intra si el in randul „nemuritorilor”! il citim cu atentie si vom incerca sa-l sprijinim ….

    4. vitto

      sa aduca romani tineri de valoare …. traiti in fantasy land …. romani de valoare ….. e plina lumea de fotbalisti adevarati si voi cereti impertiv „romani tineri de valoare” ….. e clar de ce au succes emisiuni ca „romanii au talent”?! …. sportivul roman este impotent prin definitie!

  4. naiyba

    Dupa mine acesta este rezultatul unei campanii de transferuri facuta tarziu si de niste incompetenti. Pute prostia in unii dintre ei; mai ales in ala care se bucura la golul lui ungolubovic de zici ca, castigasem ucl. Reggae e slab rau.

    1. double

      @ naiyba.
      Nu vreau sa fac vreo gafa…dar pe cine faci prost ca se bucura atit de tare la gol ? Stiu numai ca un amic a pariat cu un coleg de birou ca va da gol Golubovici si, pt ca asta s a intimplat, a cistigat 500 euro….

  5. siegfried

    Cred că am avut ghinion aseară. Ocaziile mai mari şi posesia au fost ale noastre, păcat că ne-am retras aiurea după gol. Reghe a mizat probabil pe un contraatac decisiv prin Popa în ultimele 15 minute, dar motoreta terminase benzina. Tudorie e la fel de horror ca Golubovic, intră pe teren şi bagă o alergare bezmetică în ritm agale, parcă era un amator rătăcit printre profesionişti.

Lasă un răspuns