FCSTEAUA.RO

FC Steaua – FC Petrolul 0-0! Atac sterilizat cu transferuri

FC Steaua a debutat în campionat cu un egal, 0-0, pe teren propriu, cu FC Petrolul, într-un meci la care pe Arena Naţională au fost prezenţi 5.500 de spectatori, din care vreo 200 de „Lupi galbeni”.

  • Mirel Radoi a trimis în teren următoarea formulă de echipă: Cojocaru – Papp, Varela, Toşca, Guilherme – Breeveld (Tahar ’76), Muniru – Chipciu, N. Stanciu, Enceanu (Ad. Popa ’62) – Iancu (Tudorie ’55).
    Rezerve: Nita – Rapa, Tudorie, Mihalcea, Tahar, Neagu, Popa
  • Tibor Selymes a folosit următoarea formație : Pecanha – Beţa, Benga, Faug Porret, Rippert (Al. Chiriţă ’74) – Ropotan, Altama (P. Voinea ’54) – Zoubir, Marinescu, Nepomuceno – Moussa (Rusu ’74).

Stanciu a ratat prima fază a meciului: şutul său din unghi a fost respins în corner de Benga. Gabi Iancu şi-a încercat norocul cu un şut puternic de la 28 de metri, din lovitură liberă, dar a ratat de puţin ţinta.

Varela a comis-o după 30 de minute: a respins o minge direct la Nepomuceno, dar execuţia acestuia a lovit bara. Finalul primei reprize le-a aparţinut stelițtilor: Papp a fost blocat de Pecanha, care a intervenit şi la şutul de la marginea careului trimis de Stanciu.

Repriza secundă a debutat cu o lovitură slabă de cap a lui Fough-Porret, urmată de bara lui Paul Papp. Pe final, lupii puteau repeta figura din retur, dar Vlad Rusu, crescut în Ghencea şi refuzat de Becali, a avut golul în picior (min. 89), dar a tras în Cojocaru. În minutul 90, Nepomuceno a vrut să rupă plasa cu un şut din marginea careului, care a trimis mingea puţin peste poartă.

S-a terminat 0-0 şi Mirel Rădoi rămâne fără victorie într-un meci oficial pe banca Stelei, după ce a pierdut Supercupa României, 0-1 cu ASA Târgu Mureş.

Partida a fost arbitrată acceptabil de Ovidiu Haţegan, care în mod justificat i-a îngălbenit pe lupi și la cartonașe (7). Cartonaşe galbene: N. Stanciu ’33, Enceanu ’61, Toşca ’90+6 / Benga ‘6, Altama ’24, Ropotan ’28, Rippert ’53, Al. Chiriţă ’77, P. Voinea ’80, Rusu ’88

https://youtu.be/Qh1ICirIC5E

Continuă fenomenul neputinței pe tabelă în fața echipelor „desculțe”. După meciul din supercupă, pierdut fără gol marcat, „roș-albaștrii” nu au reușit să înscrie nici în poarta lui Pecanha și au produs a patra remiză a etapei, din tot atâtea meciuri disputate.

Jocul din prima repriză a fost frumos, cu multe ocazii de poartă. Steaua s-a zbatut mult, a adus multe baloane în careul advers, dar de acolo lipsește atacantul care să o bage în ațe. Nici asaltul de final al campioanei cu Tudorie, Popa și Tahar nu a adus nimic notabil pe tabelă, iar perspectivele Stelei pentru „dubla” cu Trencin, din turul 2 al Ligii Campionilor, sunt îngrijorătoare. Mirel Rădoi și Argăseală au anunțat că vor să renunțe la serviciile lui Țucudean și Luchin, de asta nu a fost încluși pe lista UEFA.

Mirel Rădoi: „Era important să câștigăm, nu vis-a-vis de cariera mea. Iar nu am reușit să marcăm, am dominat jocul, dar trebuia să arătăm mult mai mult experiență din partea noastră.  Avem un lot bun. Nu vreau să spun pozițiile unde mai avem nevoie. Cu siguranță vor mai veni jucători, dar nu lipsa jucătorilor a făcut să nu câștigăm azi.

Cred că am făcut un joc bun, chiar dacă nu pe toată durata partidei. Ne-a lipsit ceva, un plus. De cele mai multe ori ne-a lipsit pasul în ultimii 30 de metri. Avem o oarecare circulație, dar ne pripim să dăm ultima pasă. Avem două meciuri în care nu am marcat, dar țin să felicit echipa pentru atitudine, în această seară. Nu le mai pot reproșa nimic.

Avem foarte multe meciuri și trebuie să rotim jucătorii. Era foarte greu pentru Tamaș, ca și pentru ceilalți jucători, să joace 3 meciuri în 7 zile. Am preferat să-l odihnim pentru următoarea partidă. Nu doar fundașii sunt de vină pentru golurile încasate. Ne apărăm cu toți jucătorii și la fel și atacăm. Riscăm mult și e normal să apară greșeli. Nu există echipă să se apere perfect. Cred că ne lipsește golul. După aceea, vom juca cu mai mult entuziasm. Încercăm să rotim anumiți jucători, de asta nu a jucat Tamaș. Avem multe meciuri, poate apărea o stare de oboseală.  Și Hamroun are ceva probleme din punct de vedere fizic.

Important e ca în timpul scurt pe care îl avem până la meciul cu Trencin să rezolvăm problemele. Cel mai important este să marcăm acolo.

Țucudean are probleme medicale acum.  A fost decizia noastră să nu îl mai folosim. Am discutat cu el și Luchin și s-a lămurit situația. Vom vedea dacă Țucudean își dorește să rămână, să fie împrumutat sau să se transfere în altă parte. Încă nu știm dacă Luchin va pleca la Timișoara, va alege ce crede că e mai bun pentru el .

 

Concluzie

Steaua nu este la primul egal cu Petrolul pe Arena Nationala în ultimii ani, numai că echipa aliniată de Tibor Selymes era de bătut la scor. Totuși, „lupii galbeni” au stat bine în teren și s-au apărat relativ bine. Când au greșit, i-au ajutat atacanții nostri care prin ratări au „corectat” erorile defensive ale ploieștenilor.

Asta este singurul gust amar al acestei partide fără gol.

XRay

Exit mobile version