FCSTEAUA.RO

FC Steaua e „Number one” pe stadioane și în sezonul 2016-2017

De cinci ani Steaua domină autoritar fotbalistic Liga 1, fiind cea mai constantă echipă în top cu 3 titluri adjudecate în serie și două pierdute la mal și arbitraj. Nu mai dezgropăm mortii. 

  • 2012-2013: Steaua Campioană. Vicecampioana Pandurii e în pragul retrogradării.
  • 2013-2014: Steaua Campioană. Vicecampioana Astra, care în sezonul următor a terminat pe 3.
  • 2014-2015: Steaua Campioană. Vicecampioana ASA e în pragul retrogradării.
  • 2015-2016: Steaua Vicecampioană. Campioana Astra, ciuca bătăilor în sezonul următor: locul 6.
  • 2016-2017: Steaua Campionă/Vicecampioană.
Ca de obicei, FC Steaua conduce detașat și la „Media numărului de spectatori” pe meci în Liga 1 sezonul 2016-2017.
  • Cu o medie de 9.390 suporteri pe meci, Steaua este lider autoritar în Liga 1 și în sezonul în care și-a schimbat denumirea în „FCSB”.

Click imagine pentru mărire

  • În top 20 „Număr spectatori la un meci”, FC Steaua a fost prezentă în 13 partide cu cea mai ridicată audiență!

Click imagine pentru mărire

Pentru a avea imaginea ce înseamnă audiența înregistrată pe stadion de FC Steaua București (FCSB), vă arăt prezența totală a sporterilor pe stadioanele din România într-o etapă de Liga 1. Nu ar umple Arena Națională, decât atunci când se joacă Steaua – Dinamo.

În sezonul regular, maximul de total spectatori în Liga 1 a fost de 75.565 înregistrat în etapa a 8-a, iar minimul de  3.600 în etapa cu numărul 21. În play off/out maximul a fost atins în ultima etapă de play off, 50.807 total spectatori.

Click imagine pentru mărire

Sursa date: lpf2.ro

Uneori, cifrele țin loc de 1000 de cuvinte. Este cazul și acum. Vă las pe voi să le comentați.

Prăbușirea din Liga 1

Înainte, din primul eșalon echipele cădeau în cel de-al doilea. Acum, se prăbușesc direct în prăpastie. În ultima vreme, când o echipă retrogradează din Liga I se desființează, nemaifiind în stare să supraviețuiască mai ales că veniturile se subțiază drastic.

Acest fapt foarte trist arată cât de artificial trăiesc echipele din fotbalul nostru, dependente aproape total din banii de la televizări, nefiind în stare să conceapă sau să atragă alte surse de venit. De obicei o retrogradată era principala candidată la revenirea pe prima scenă. Se strângeau rândurile, erau păstrați oamenii cei mai importanți și se aborda cu mult optimism revenirea în Divizia A, cum se numea pe-atunci.

Iată soarta retrogradatelor primului eșalon din 2000 încoace:

2015-16: ACS Poli Timișoara a rămas finalmente în primul eșalon doar pentru că nou promovata Rapid București a intrat în faliment; Petrolul Ploiești a intrat în faliment.

2014-15: Gaz Metan Mediaș a revenit imediat în Liga I; FC Brașov a continuat în eșalonul secund; Universitatea Cluj a continuat în eșalonul secund dar a suferit încă o retrogradare consecutivă intrând în faliment; Rapid București a revenit imediat în Liga I, dar cum afirmat mai sus, a intrat în faliment; Oțelul Galați a început competiția însă la finele sezonului regular a retrogradat; Ceahlăul Piatra Neamț au început competiția dar după sezonul regular a abandonat, intrând în faliment.

2013-14: ACS Poli Timișoara a revenit imediat în Liga I; Săgeata Năvodari a început competiția însă la finalul turului s-a desființat; Corona Brașov s-a desființat imediat; FC Brașov și-a păstrat locul în Liga I pentru că SC Vaslui a dat faliment.

2012-13: CS Turnu Severin s-a desființat imediat; CSMS Iaşi a revenit imediat în Liga I; Gloria Bistriţa a jucat întreg sezonul, ocupând un loc în prima jumătate a seriei sale, însă în pauza competițională s-a desființat; Concordia Chiajna și-a păstrat locul în Liga I pentru că Rapid București nu a primit licență.

2011-12: FCM Târgu Mureş a revenit peste două sezoane în Liga I; CSU Voinţa Sibiu a început competiția însă după 11 etape s-a desființat; Sportul Studenţesc Bucureşti a jucat întreg sezonul, ocupând locul 9 în seria sa, însă în pauza competițională a fost retrogradată până în Liga a VI-a din cauza datoriilor; CS Mioveni a devenit una dintre puținele prezențe constante a eșalonului secund.

2010-11: Universitatea Craiova a fost suspendată din toate competițiile de FRF; Victoria Brăneşti s-a desființat imediat; Unirea Urziceni; Sportul Studenţesc Bucureşti şi-a păstrat locul în prima ligă prin retrogradarea pe probleme de licenţă a echipelor FC Timişoara (ar fi revenit imediat în Liga I, însă și-a retras licența) şi Gloria Bistriţa (a revenit imediat în Liga I).

2009-10: Politehnica Iaşi s-a desființat imediat; Ceahlăul Piatra Neamţ a revenit imediat în Liga I; Unirea Alba Iulia a jucat două sezoane, iar în al treilea, adică 2012-13 s-a retras la jumătatea sezonului, intrând în faliment; Pandurii Târgu Jiu și-a păstrat locul în primul eșalon prin retragerea din fotbal a echipei Internaţional Curtea de Argeş.

2008-09: Farul Constanţa s-a mai târâit în eșalonul secund până în vara lui 2016 (când a falimentat), plină de datorii și evitând două retrogradări numai pentru că se retrăgeau alte echipe; CS Otopeni a continuat să joace în eșalonul secund timp de patru sezoane, până în vara lui 2013, când nu s-a mai înscris la start, desființându-se; Gloria Buzău a mai trăit, rezistând și unei retrogradări în Liga 3 (în vara lui 2012), revenind în eșalonul secund imediat, însă după încheierea sezonului 2015-16 a fost retrogradată din cauza unui scandal legat de pariuri ceea ce a însemnat falimentul ei.

2007-08: Ceahlăul Piatra Neamţ a revenit imediat în Liga I; Dacia Mioveni, cum afirmam mai sus, este una dintre puținele prezențe constante în Liga 2, prezență întreruptă scurt de promovarea în Liga I din vara lui 2011; UTA Arad a continuat să evolueze în eșalonul secund până la finele ediție 2013-14 când a retrogradat și totodată a falimentat; Universitatea Cluj după ce sezonul ce a urmat a evitat in extremis retrogradarea în Liga 3, în următorul a izbutit revenirea pe prima scenă.

2006-07: FC Naţional Bucureşti a jucat întreg sezonul ce a urmat, pentru ca în imediat următorul să se retragă la jumătatea sa, intrând în faliment; FC Argeş Piteşti a revenit imediat în Liga I; Jiul Petroşani după trei sezoane a retrogradat și în Liga 3, unde nu a putut rezista, preferând să activeze numai la nivel de eșalon 4, cu o mică excepție, când și-a mai încercat șansa într-al treilea; Ceahlăul Piatra Neamț și-a păstrat locul prin faptul că una dintre promovate, Delta Tulcea, nu avea licență.

2005-06: FCM Bacău a mai activat în eșalonul secund până în sezonul 2009-10, când s-a retras cu două etape înainte de final!, promovând imediat, însă în vara lui 2012 a intrat în faliment; Pandurii Târgu Jiu și-a păstrat locul în Liga I prin faptul că a fost retrogradată din cauza unor datorii la stat Sportul Studențesc București (care a revenit în Liga I în vara lui 2010).

2004-05: Apulum Unirea Alba Iulia imediat a retrogradat în Divizia C, a revenit prin cumpărarea unui loc de B, pentru ca în vara lui 2009 să promoveze în Liga I; FC Braşov a revenit în Liga I după trei ediții; Universitatea Craiova (a revenit imediat în Liga I).

2003-04: Ceahlăul Piatra Neamţ a revenit în Divizia A după două sezoane; Petrolul Ploieşti a revenit în Liga I tocmai în vara lui 2011; FC Oradea a evoluat în eșalonul secund până în ediția 2015-16, când după prima parte a falimentat.

2002-03: Sportul Studenţesc Bucureşti a revenit imediat în Liga I; UTA Arad în vara lui 2006 ar fi trebuit să retrogradeze, numai că paradoxal, a ajuns în Divizia A, cumpărând locul de la Liberty Salonta!

2001-02: Petrolul Ploieşti a revenit imediat în Liga I; UMT Timişoara a început sezonul, însă după etapa a 12-a s-a retras, reluând campionatul sezonul următor în Divizia C unde a evoluat până în 2007-08 când a retrogradat, ulterior desființându-se.

2000-01: Rocar Bucureşti a început competiția însă la finele turului a intrat în faliment; Gaz Metan Mediaş a activat în Divizia B până în vara lui 2008, când a promovat în Liga I; Foresta Suceava după două sezoane a retrogradat în „C”, iar în sezonul ce a urmat a abandonat, intrând în faliment.

Sursă statistică: romaniastats.ro

Peste toată Liga 1 a existat o singură echipă fără probleme financiare și an de an prezentă în grupele UEFA : FC Steaua București (FCSB)!

X Ray

Exit mobile version