FCSTEAUA.RO

Factorul Reghe

„Sper să vină acei antrenori care comentează şi să salveze Steaua. Cei care cer 25.000 de euro pe lună”. Pohta lui Rădoi, deşi spusă în momentul demisiei cu năduf, agresiv chiar, acuzator, s-a împlinit. La Steaua a venit un antrenor adevărat şi care merită leafa aceea babană la care făcea trimitere Rădoi.

Am asistat în acest meci al Stelei cu CS U Craiova şi la un moment de justiţie în fotbal. Steaua a pierdut un meci foarte important în etapa trecută, cu Astra, în urma unei execuţii minunate a lui Găman. Acum partida s-a deblocat în favoarea Stelei în unei execuţii şi mai spectaculoase.

Priveam la reluările cu Papp, îmbrăcat în tricoul cu numărul 6 purtat atâtea sezoane la Steaua de Mirel Rădoi, conducând mingea şi lovind-o apoi neverosimil de bine aici, pe stadionul istoric al lui FC Argeş, şi îmi aminteam de un gol similar marcat de Rădoi pentru Steaua în 2004 împotriva Argeşului în a cărui poartă se afla Dani Coman. Poate că Rădoi, aflat în tribuna arenei „Nicolae Dobrin”, s-a gândit la acel gol al său sau poate s-a gândit de ce el n-a avut această şansă a unei execuţii fabuloase care să decidă partida atât timp cât a fost antrenor al Stelei.

Reghe a adus retorica sa. Este un foarte bun motivator. La debutul său, Tade a făcut cel mai bun meci din acest sezon. Nu mă refer doar la gol, ci şi la cele două pase date lui Popa în faze foarte periculoase şi la contribuţia pe care acesta a avut-o în joc în general. Popa a arătat din nou că este un fotbalist de folosit la EURO, Râpă a adus aminte de momentele în care devenea campion cu Oţelul şi ajungea în naţională.

Reghe a transpus curajul din discursul său public şi din vestiar şi în aşezarea pe teren. În faţa apărării a fost plasat doar Breeveld, iar o falangă de 5 jucători de atac a fost aruncată asupra careului craiovean. Asta în contrast evident cu prudenţa excesivă a lui Săndoi, care a construit o cazemată de echipă mică, nu de candidată la playoff.

Din cazemată, a reuşit să evadeze la un moment dat Ivan pentru un contraatac 2 la 1. Cel mai umflat puşti în afara lui Ianis Hagi a irosit însă lamentabil acea unică şansă a unei Craiove mici şi cele 7 milioane de euro vânturate în jurul acestei închipuiri deja amintesc de cele 7 milioane trâmbiţate de Mititelu în jurul lui Florin Costea, un alt diamant al Olteniei care s-a dovedit a fi, de fapt, doar sticlă goală. Poate că Ivan va reuşi să ajungă mai sus decât Costea, dar deocamdată este un puşti umflat, un fotbalist oarecare al Ligii 1 care nu merita să joace împotriva Italiei când Popa nu prinde nicio secundă în acea partidă şi care trebuie să bage puternic la pedale până să merite cu adevărat să fie asociat cu milioane de euro.

După meci, Emil Săndoi a spus ce gândesc şi observatori neutri, şi rivali ai Stelei. Campioana rămâne principala candidată la obţinerea titlului şi în acest sezon, ajutată şi de înjumătăţirea punctelor înainte de playoff. Acum are ce-i lipsea, un antrenor de calibru, şi probabil va avea din iarnă şi atacantul (sau atacanţii) care să completeze un puzzle câştigător.

Salutăm întoarcerea în Liga 1 a celui mai de impact antrenor român apărut în ultimii 10 ani. Probabil că vor veni şi momentele în care vom taxa lucrurile mai puţin elegante sau curate care ar putea apărea în relaţie cu cel mai valoros, dar şi cel mai controversat antrenor român apărut în istoria recentă. Acum este însă seara lui Reghecampf, antrenorul lucrului bine făcut.    

Mihai Mironică

Preluare parțială de pe blog.prosport.ro

Exit mobile version