FCSTEAUA.RO

După finu’ în defensivă, hop și nașu’ în ofensivă

Gigi Becali, a susținut azi o conferință de presă și a vorbit despre situația Stelei. Becali s-a dezlănțuit și i-a atacat din nou pe generali și pe demisionatul ministru de Interne Gabriel Oprea: „Dacă ajung la DNA, Talpan și Boroi vor recunoaște că Oprea a vrut Steaua”

Am ascultat conferința și temele principale au fost:

 • Documente prin care se atestă că SC FC Steaua București SA că este o societate model.
 • Alte documente semnate de MApN și CSA, situația actuală și noua echipă CSA.
 • Transferurile la Steaua
 • Național Arena. Pespectiva.
 • Filantropie

Din conferință redăm transcripturile apărute în presă, nefiind cuprinsă în integralitatea ei.

1. Documente care se atestă că SC FC Steaua București SA este o societate model. Camera de Comerț și Industrii a premiat Steaua pentru cifra de afaceri și pentru că a plătit taxe și impozite.

Becali a prezentat o diplomă și un trofeu oferit de CCIR.

Fac conferința cu jumătate de inimă. Ce se întîmplă la Steaua are legătură cu se schimbă acum în România și cred că doar așa se vor rezolva problemele de la echipă.

Eu cred că oamenii au murit în incendiu, jertfa lor, pentru ca România s-o ia pe alt drum. Așa se va întîmpla in instituții. Oamenii pe care îi contestă strada s-au învățat stăpîni pe instituții și pe oameni. Dar acești oameni s-au săturat!

Acum, după proteste, pe la MApN și MAI or să fie alți oameni, nu cei care vor să ia Steaua. Dacă îl cheamă pe Talpan si pe Boroi la DNA și îi întreabă de ce Armata vrea să ia Steaua, o să zică îmediat că Oprea le-a cerut așa, generalul care mergea cu coloana oficială. Unde a mers de 1.600 de ori cu coloana oficială? Pentru siguranța națională? Care siguranța națională și securitate?

Știți care este situația? Să le intre bine în cap că în România e cineva care are o stea mai mai importantă și mai înaltă de 10 metri. Nu contează cine ești, te baga la închisoare pentru că faci abuz în serviciu.

De ce tu Boroi și generalii tăi stați cu cu emblema și mergeți la șprițuri? De ce nu mă lăsați pe mine să bag bani la Steaua? Lasați-mă să trag la căruță, pentru că trag la căruța României.

Eu iubesc țara asta și vreau să trag la căruță, dar nu îmi băgați bețe în roate. De ce vreți să faceți rău? De ce atîta dușmănie? De ce nu îl lăsați pe Becali să mai facă o investiție? De ce să nu joace Steaua în Ghencea? Nu vă e frică de Dumnezeu?.

Steaua a primit premiu de la Camera de Comerț și Industrii, pentru cifra de afaceri și pentru că a plătit taxe și impozite. Eu am dat în ultimii ani 12 milioane de euro ca taxe și am adus 200 de milioane de euro din Europa. Generalii vor ca această firmă, care aduce bani în România, să se desființeze”, a spus Becali în conferința de presă.

2. Alte documente semnate cu MApN și situația actuală

Becali a arătat presei alte documente semnate de generali și miniștri prin care MApN se obliga să de-a in folosință bazele și stadionul la SC FC Steaua București SA. Documente prin care MApN aproba ca SC FCSB SA să facă investițiile din 2006 ( peste 5 mil dolari- tribune, terenuri de antrenament, bază, gazon, parcări etc.). Acestea rămâneau în proprietatea statului, dar în baza documentelor prezentate urmau să fie folosite de SC FCSB SA. Ceea ce nu s-a întâmplat, FC Steaua fiind nevoită să se antreneze acum pe unde apucă.

Despre continuarea negocierilor cu Armata„Nu ma mai duc sa negociez. Cu cine sa negociez? Ca acum ei nu mai au putere, ca aia care dadeau ordine uite ca nu prea mai dau ordine. Dușa e un om de înțeles, dar trebuia să asculte de ordinile lui Oprea” (N.R– se referă la Oprea, ministrul MI și la Dușa, ministrul MApN)

Despre stadionul Ghencea: „De ce nu il lasati pe Becali sa mai faca o investitie sa joace Steaua acolo, de ce? De ce sunteti talhari asa. De ce tin ei stadionul de 2 ani in paragina si buruieni? De ce nu-l lasa pe Becali sa bage bani acolo. Eu vreau sa bag bani si nu sunt lasat, e normal asa ceva? Dar ii vede Dumnezeu. Si ii vede si DNA-ul”

Despre scandalul pentru marca: „Am fost premiat pentru ca firma noastra a adus in Romania bani. Am adus in fotbalul românesc bani si am platit zeci de milioane de euro impozite.

Am adus in patrimoniu României sume de bani cu aceasta firma FC Steaua Bucuresti. Am întrodus în țară peste 200 milioane de euro fără vând nimic din patrimoniu.

Oamenii astia pe care ii contesta lumea in strada s-au invatat ca ei sunt stapâni peste tot. Ei dau ordine pentru toata lumea, asa s-a intamplat si cu Steaua. Ce au făcut ei cu sigla? Câți bani au produs cu ea? O țin degeaba de 2 ani. 

De ce nu lasati, ma, emblema lui Becali ca sa faca si performanta europeana, sa mai aduca vreo 20, 30 de milioane in Romania? Stati numai pe jos, stati in bere si in sprituri, cu emblema si nimic.

Acei oameni care s-au crezut stapani, care inca sunt la Ministere. Vorbesc despre oameni care au pus pe altii inlocul lor, dar si cei pe care i-au pus acolo sunt tot impotriva Stelei. Vorbesc de Zisu si niste generali.

Dar sa le intre bine lor in cap ca in Romania se demonstreaza ca ei au stele mari, dar este in Romania care are o stea mai mare ca ei. Si e si mai inalta. E una numita DNA care ii cheama si le zice „gata, abuz in serviciu”.  Nu vor mai putea sa faca ei asa ceva, sa dea ordine cum vor ei. 

Din acest motiv vom lua sigla. Pai daca ii cheama pe Talpan si Boroi la DNA, de ce sa pateasca ceva familia lor. Or sa recunoasca ca au primit ordine de la Oprea.”

Despre o nouă echipă a CSA sau suporteri: „Ei vor sa tina o echipa de fotbal. Pai de unde au ei bani? Ca in Romania nu ai nici sponsori, nici tricouri nu vinzi macar. Pai daca-l iau pe Budescu acum, vand tricouri de 10 mii de euro. Cu ce bani vrea Ministerul sa sprijine echipa, cu banii oamenilor?

Este inadmisibil să ții o echipă de fotbal, ca Barcelona, ce Barcelona, mă?, dacă cumperi un fotbalist și dai un milion pe el și nu poți să scoți din tricouri nici măcar 10.000 de euro.

Îl cumperi pe Tade… Nu pe Tade, că nu iei nici 10 euro… Îl cumperi pe Budescu. Și, după ce îl cumperi, nu vinzi nici măcar de 10.000 de euro. Cum poți să ții tu o echipă așa? Numai din buzunarul investitorului. Dă banul, dă banul investitorul. Nu se poate face așa, mai ales că nu avem nici sponsori. În România nu se poate altfel.

Ce am reușit eu până acum a fost o minune. De ce? Calificări! Și am vândut jucători pe milioane”

3. Transferurile la Steaua

Gigi Becali a vorbit despre transferurile pe care le va face la Steaua în iarnă. „Gata, acum am prins curaj!

În iarnă aduc 15-20 de jucători. Bă, din 15-20, doi sunt buni? Restul de 17 afară! Dau 13 afară acum, în iarnă, da. Acum am și eu curaj! Am spus că nu mă mai interesează. Acum mă interesează, se pune țara la cale, tragem cu viteză căruța și mă duc, plec, cumpăr jucători, fac faimă României în Europa.

M-am lecuit. Poate mai aduc un străin. Aduc 15 jucători ca să fiu sigur că găsesc ceva bun.  L-a adus pe Tade, cel mai bun atacant din Liga 1 și golgeter, dar degeaba. L-am adus pe Alcenat, cel mai bun fundaș dreapta din Europa, dar nu a confirmat

Poate vor fi 2-3 jucători buni. Pe restul îi dau. Dar nu mai transfer străini. Nu mai cumpăr jucători străini în viața vieții mele, m-am lecuit. Poate unul, așa, cine știe… De aia cumpăr 15-20, că n-ai… Nu vezi, mă, că la Steaua cel mai bun când vine aici nu poate.Nu vedeți că noi aducem cei mai buni străini din Liga 1 și la Steaua nu mai joacă nimic.

L-am luat pe ăla, Tade, și Alcenat, cel mai bun atacant și cel mai bun fundaș din România. Zicea nea Mitică de el că e cel mai bun fundaș dreapta din Europa. Când a jucat primul meci Tade, că a jucat bine, când ne-am calificat, cel mai mare, Steaua a găsit cel mai potrivit atacant. Așa ziceam atunci.

Noi am ajuns să facem selecția pe pielea noastră. Doar cei care confirmă în interiorul Stelei.

Acum fac transferuri pentru că am prins curaj, după ce s-a întîmplat în România. Că nu mă mai lupt cu Oprea și cu alții. Dacă eram în ring doar cu Oprea, învingeam. Dar el trimite alți pugiliști, care mă lovesc cu pumni invizibili”, a spus Becali.

4. Național Arena

Becali susține că din cauza tragediei de vinerea trecută din clubul Colectiv nu mai are nimeni curaj să elibereze autorizații de funcționare decât dacă lucrurile sunt perfect regulamentare.

„Am înțeles că o să jucăm la Cluj, pe arena lui CFR. Doar două stadioane din Romania, din ce stiu eu, au aviz. Stadionul CFR-ului si cel de la Severin au aprobari, restul nu.

Dacă au dat 300 de milioane pe Arena Națională, ei acum o să ia aprobări, ei nu au de la pompieri. Nu le-a dat negație, nu au cerut pur și simplu, las că merge și așa… Și acum, de frică, dă, dom’le ștampila! Nu-ți dau! Nu mai dă nimeni, de frică.

Lasă, bă, că merge și așa. Uite că nu merge și așa. Nu poți să joci fără jandarmi. Nu-ți pune ștampila, nu joci. 25 de ani am stat toți că merge și așa, îți dau cuvântul meu de onoare, eu nu am fost așa. Eu am făcut totul milimetric, și palatul ăsta eu l-am făcut. Eu dacă nu fac maxim, pa!

Și la Steaua, dacă nu iau campionatul și nu mă duc în Liga Campionilor, dacă termin pe 4, nu mai stau la Steaua. Pentru ce? Ori fac ca lumea, maxim, ori nu mă mai apuc deloc.

A venit tragedia asta și să zicem că o să se învețe minte și norocul nostru că a fost DNA-ul, că dacă nu era, mușamalizau ei ceva. Că intervine ăla pe la DNA, dar acolo nu poate să intervină, te ține acolo…”

Am fost anuntati ca nu putem juca, pentru ca Primaria Generala nu a obtinut autorizatia ISU. Jandarmeria nu vrea sa-si asume raspunderea, nu ne poate lasa sa jucam acolo din cauza Primariei.

La ei a fost pana acum cu „lasa ca merge si asa”. Uite ca acum nu mai e asa, totul trebuie sa fie pus la punct. Vrei sa fii demnitar si sa ai functie, atunci pune la punct totul. Ei se duc la ciordeala, dar uite ca nu mai merge. 25 de ani au zis ca merge si asa.

Gigi Becali a explicat de ce nu a luat în calcul ca echipa sa să evolueze în ”Ștefan cel Mare” sau în Giulești.

Din ce ştiu eu, CFR Cluj şi Drobeta Turnu-Severin sunt singurele stadioane din ţară care au aprobare ISU. Şi cred că şi „Miliţia” (nr. red. Dinamo). Până nu pune jandarmeria ştampila nu joci. Nu poţi să te duci să joci pe Ştefan cel Mare sau Giuleşti, din cauza rivalităţii. Nu se poate. Asta nu! Orice, dar nu asta. Nu că e vorba de dușmănie. E un simbol pe care nu poți să-l încalci. Nu poți să te duci acolo, nu că dușmănesc Dinamo, dar nu poți, sînt rivali de o viață. Atîta mi-ar trebui, să-mi bat joc de simbol.

Și cu CFR e rivalitate, cu ei poți să te bați, dar nu e nici un fel de problemă. Aici e vorba de simbol, pe care nu poți să-l atingi. Steaua, Dinamo, Rapid, astea trei sînt simboluri pe care nu poți să le ștergi. Cu CFR ce am eu, ce dușmănie? E rivalitate sportivă, e rivalitate de spirit.

Perspectiva

Referitor la derbiul Dinamo-Steaua, din 22 noiembrie, Becali a opinat că se va juca pe Național Arena și nu își face probleme că Steaua nu va avea unde juca în viitor.

„O sa ia aprobarea, e stadion de 300 de milioane pana la urma. ISU va merge in inspectie si va da aprobarea. Pai daca au luat la Severin sau la aia de la militie (n.r Stadionul din Stefan cel Mare), cum sa nu ia stadionul national?”

6. Filantropie

Gigi Becali susţine că a vorbit cu ministrul Sănătăţii, căruia i-a transmis că este dispus să aloce orice sumă este necesară pentru a le ajuta pe victime. Becali a donat 70.000 de euro pentru Daniel Ciobanu, chitaristul trupei Prea Târziu, care era internat în stare foarte gravă la Spitalul de Arşi şi urma să fie transportat la un spital din Israel. Vineri, reprezentanţii Spitalului de Arşi spuneau că Daniel Ciobanu este în stare foarte gravă şi a necesitat traheostomie de urgenţă. Din nefericire, sâmbătă dimineaţă, Daniel Ciobanu a decedat.

Gigi Becali a mai declarat sâmbătă, că este dispus să aloce şi alţi bani pentru a ajuta victimele din Colectiv, afirmând că ministrul Sănătăţii i-ar fi spus că va apela la el dacă va fi nevoie. Becali a afirmat că s-a hotărât în 10 minute să doneze suma de 70.000 de euro.

Din toată inima şi cu dragoste am dat acei bani, în 10 minute, pentru că spuneau că au nevoie repede. Îmi pare rău, Dumnezeu să-l ierte. Am vorbit cu ministrul Sănătăţii, a fost aici, şi mi-a spus că dacă va avea nevoie va apela, dar că au deocamdată tot ce trebuie. Ei au spus că plătesc tot. Acum să mă bag eu ca musca în lapte să spun că plătesc eu, nu are rost. Pentru mine nu contează niciun ban din lume când e vorba de o viaţă de om. Eu dau oricâţi bani este nevoie. Ce vor face ei cu banii? Îi iau în cer? Pe mine m-a lecuit puşcăria. M-au mai sunat oameni şi le-am spus că ocâţi bani este nevoie, pentru orice, eu îi plătesc imediat. Eu nu aleg niciun caz. Nu contează numele, la mine nu e cu pile. Oricine vine, eu ajut, nu contează că e prieten cu fata mea sau oricine. Dau oricât, pentru că aşa a vrut Dumnezeu să am. Şi vreau să scap de povara bogăţiei. Ca să scap de povara bogăţiei o să fac un mare spital. Cu ministrul am vorbit aici şi mi-a spus ‘domnule Becali, nu avem nevoie. Dacă avem nevoie cumva, chestiune de procedură, plăţi ceva repede în străinătate’. Pentru că le ia şi două zile la Guvern aprobarea. Acum primul ministru nu poate da Ordonanţă de Urgenţă, doar Hotărâre de Guvern. Mi-a zis că ‘apelez la dumneavoastră şi după aia vă dăm banii’. I-am zis că pun 2-3 milioane în cont, dar mi-a zis că nu e nevoie„, a declarat Becali.

Becali a mai precizat însă că nu vrea să se substituie statului în această problemă: Eu nu vreau să mă apuc acum să dau bani, să-mi fac duşmani. Să spună că eu mă substitui statului şi Guvernului. Pentru ce să-mi fac duşmănii? Nu vreau să se interpreteze să se spună că ăsta se dă mare. Nu mă dau mare, jur.

Transcripturi preluate de la sport.ro, digisport, gsp și romaniansoccer

 


 

Nota Redacției:

Valeriu Argaseala a povestit la Sport.ro prin ce a trebuit sa treaca pentru ca Steaua sa poata juca la Cluj meciul cu Botosani, dupa ce National Arena a fost inchisa, in lipsa unei autorizatii ISU.

 • Decizia sa plecam la Cluj sa jucam a fost surprinzatoare pentru toata lumea. Dupa atata timp cand Arena a gazduit si o finala de Europa League, cand au fost si meciurile nationalei si echipei noastre, finale de Cupa Romaniei, Cupa Ligii… In acest moment trebuie sa ne punem foarte serios intrebarea competentei unor oameni si seriozitatii cu care se lucreaza„.
 • E o neglijenta pe care trebuie sa se si-o asume cineva. Nu poti ca in momentul in care esti partener intr-un contract pentru desfasurarea unor evenimente sportive de asemenea dimensiuni sa afli cu o zi mai devreme ca nu poti sa joci pentru ca nu a fost verificat„.
 • Eu cred ca acum toata lumea va fi atenta si toate stadioanele vor fi verificate. Am avut un an in care nu cred ca cineva si-ar fi putut inchipui ca o echipa campioana ar fi putut indura…
 • Am ales Clujul pentru ca verificand azi noapte, in timpul scurt pe care l-am avut, 4 ore, verificand stadioanele in functie de securitatea la incendii si care nu au meciuri, am gasit Clujul si Severin.”
 • Intrebarea despre derby s-o puneti primariei, sa faca ordine pentru autorizatie. O sa rezolvam organizarea la Cluj, am luat toti oamenii din club, am gasit intelegere cu ei. Am discutat azi noapte si azi dimineata, vom vorbi si in aceasta seara si meciul va iesi in conditii regulamentare„.
 • Ieri am stat 6 ore intre autoritatile statului… sunt cum nu v-as dori sa fiti. Am dormit 4-5 ore pe noapte si trebuie sa facem fata exigentelor. Sper ca pana la urma sa iasa in discutie si cine e vinovat pentru acest lucru. Asta ne va spune ISU„.

XRay

Exit mobile version