De ce cheltuieşte Armata României bani publici pe lăutari şi huliganisme?

De ce cheltuieşte Armata României bani publici pe lăutari şi huliganisme?În mod normal, după 1989 toate bazaconiile inventate de bolşevici pentru sport şi cultură ar fi trebuit să dispară. Echipele de fotbal să găsească suporteri şi oameni de afaceri dispuşi să investească (aşa cum e în toată lumea civilizată), sportivii din întrecerile individuale să găsească sponsori şi entităţi non-profit care să-i ajute, lăutarii să se întoarcă la lăutăria lor, cu bilet de intrare şi onorariu negociat. Dar n-a fost aşa…

Mă uit în DEX după cuvântul „SPORTIVITATE”: „s.f. Însuşirea de a fi sportiv; disciplină, conduită, atitudine cinstită, leală, plină de respect a unui sportiv faţă de partenerii şi de adversarii săi. – Din fr. sportivité”.

Evident, sună bine. Şi face ca sportul să fie privit ca o întrecere de gentlemeni, în care chiar şi atunci când se împart pumni cu nemiluita, în ring, totul se întâmplă după reguli precise şi sub zodia respectului. Mă rog, cât respect poate exista în acţiunea de a-i căra pumni în cap preopinentului.

În teorie, cei care susţin sportivii – suporterii adică – sunt nişte oameni care ar fi vrut să facă sport, să guste din cupa victoriei, dar pentru că n-au fost hărăziţi cu suficientă forţă, viteză, minte ori talent (după cazul fiecărei discipline sportive) trebuie să se mulţumească prin a-i încuraja pe competitori. „SUPORTÉR, -Ă, suporteri, -e, s. m. şi f. Susţinător, simpatizant al unui sportiv sau al unei echipe sportive”, ne spune aceaşi DEX.

Nu mă îndoiesc de faptul că unii membri ai Armatei Române sunt sau ar putea fi sportivi de excepţie. Nu mă îndoiesc nici de faptul că şi militarii sunt şi ei tot oameni, deci au simpatii sportive (dincolo de cele politice, artistice samd) şi au dreptul să susţină anumite cluburi sau competitori individuali. E bine, e sănătos, e democratic.

În acelaşi timp, însă, rămân convins că statutul de suporter implică trei condiţii esenţiale. Prima: manifestarea pasiunii trebuie să se materializeze la nivel individual (nu instituţional). A doua: suportul moral trebuie să se bazeze doar pe sportivitate (căci nu este vorba de o cafteală de mahala, ci de o întrecere de gentlemeni, cum spuneam). A treia: suportul material (dacă există) trebuie asigurat exclusiv din banii proprii şi privaţi ai cetăţeanului care se declară suporter.

Având în faţă acest model moral şi financiar corect şi logic se cuvine să analizăm acum ceea ce face Ministerul Apărării Naţionale în privinţa sportului. Un minister care, vă reamintim, se bate cu cărămida-n piept că vrea bani mai mulţi, tot mai mulţi, pentru a apăra ţara. De cine, n-am aflat încă, dar bănuiesc că vom fi având noi nişte potenţiali duşmani, n-om fi chiar cei mai anonimi dintre pământeni.

Noi, contribuabilii, le dăm banii, că de aia suntem contribuabili. Iar ei de aia sunt militari: să ne apere. Din fondurile adunate (ceva la sută din PIB, nu intrăm în amănunte contabile) se plătesc lefurile militarilor profesionişti, li se cumpără haine frumoase (şi practice), sunt hrăniţi (toţi militarii primesc în afara salariului şi o aşa numită „normă de hrană”), li se cumpără arme, tancuri, corvete, avioane, cartuşe şi ce le-o mai trebui acolo. Până aici, totul este foarte în regulă, de necontestat (evident, dacă nu vorbim despre licitaţiile controversate privind achiziţiile, dar asta este o altă poveste).


„Însă nu toate cheltuielile Armatei Române au treabă cu apărarea naţiei. Printr-un artificiu literalmente comunist (căci comuniştii l-au inventat, iar în ţările democrate nu există; o să explic de ce mai încolo un pic), Ministerul Apărării Naţionale cheltuieşte o parte din banii noştri (nişte zeci de milioane de euro anual) pentru sport.”


Ok, zic. Militarii au nevoie de baze de antrenament, căci o condiţie fizică adecvată unui eventual război doar prin sport se poate face. Dar nu. Nu antrenamentul militarilor e problema, ci faptul că pe statele de plată ale ministerului (prin intermediul unor subterfugii juridice) se află sportivi profesionişti care ar trebui să se afle pe state de plată ale unor entităţi private sau, la o adică, ale unor entităţi non-profit fără implicare guvernamentală. De altfel, consider că banii publici nu au ce căuta în sportul profesionist decât cel mult prin intermediul unor finanţări strategice făcute de Ministerul Tineretului şi Sportului. Aşa cum e prin Anglia, Franţa, Germania, Spania samd.

Faptul că entităţi publice cu rol strategic, precum Armata (dar şi Poliţia), toacă bani publici pentru cu totul altceva decât le este menirea fundamentală, este în esenţă o invenţie comunistă. Căci, în goana lor disperată de a arăta lumii ce tare e „homo sovieticus”, comuniştii au inventat, după 1947, cluburile sportive departamentale, susţinute din bani publici, precum şi ansamblurile şi orchestrele în care lăutarii lucrează pe soldă în loc de bacşiş.

Căci sportul e doar o faţă a chestiunii, iar prostul obicei este extins şi în alte domenii, cum ar fi muzica, dansul, arta. Armata şi Poliţia sunt pline de colonei şi colonelese care toată viaţa lor doar au cântat pe diverse scene, pe la nunţi şi pe la cumetrii (deseori pe onorarii grase) sau au fugărit mingea pe stadion, dar habar n-au ce aia militărie şi de la ce capăt se apucă puşca. Mai nou, unii au ajuns chiar generali (cazul Anghel Iordănescu este emblematic), de se răsucesc în mormânt marii generali ai neamului care au vărsat sânge în războaiele mondiale.

În mod normal, după 1989 toate aceste bazaconii inventate de bolşevici ar fi trebuit să dispară. Echipele de fotbal să găsească suporteri şi oameni de afaceri dispuşi să investească (aşa cum e în toată lumea civilizată), sportivii din întrecerile individuale să găsească sponsori şi entităţi non-profit care să-i ajute, lăutarii să se întoarcă la lăutăria lor, susţinută financiar pe bază de bilet de intrare şi onorariu negociat. Simplu, democratic, ca-n economia de piaţă. Însă ce mai e normal în România?


„La aproape trei decenii de la căderea comunismului, struţo-cămilele generate de el rezistă în continuare. Armata are şi acum pe statul de plată lăutari (vezi stufoasa organigramă a ansamblului „Doina Armatei”), Ministerul de Interne aşijderea, iar mai nou şi primăriile se întrec în a toca milioane de euro pentru a susţine cluburi sportive profesioniste.”


Vi se pare normal, spre exemplu, ca Primăria Capitalei să suporte 90% din bugetul (deloc mic) al CSM Bucureşti? Mie nu! Şi pe oricine am întrebat, a fost de acord cu mine că primăria trebuie să facă şcoli şi grădiniţe (cu săli şi terenuri de sport aferente), străzi (cu piste pentru biciclişti), spitale şi, în general, să se ocupe de calitatea vieţii plătitorilor de impozite, nu de salariile sportivilor de performanţă.

Mai nou, Armata României (prin Clubul Sportiv Steaua) a reînfiinţat costisitoarea a secţie de fotbal. Şi nu pentru a bate mingea pe maidan, în timpul liber, căprarii şi plutonierii, ci pentru a face performanţă. Cu aplombul unor patroni de firme private, generalii insistă că echipa lor (oare de ce „a lor”?) trebuie să ajungă în prima Ligă şi chiar în întrecerile europene. Deşi asta ar însemna că nişte milioane de euro din bugetul de apărare al ţării s-ar duce pe lefurile babane ale unor inşi care nu ne apără de nimic. Nici măcar de muşte.

Iar pentru ca lipsa de logică în administrarea banilor publici să ajungă şi mai departe, la mult-mediatizatul derby din Liga a IV-a CSA Steaua-Academia Rapid, găzduit de Stadionul Naţional zilele trecute, Armata României, în calitate de – atenţie! – organizator, a generat o manifestare huliganică extremă ce a dat ocol televiziunilor din lumea întreagă. Ăsta i-o fi rolul constituţional?

Şi încă nu-i tot. O parte din recuzita aşa-zişilor suporteri (în fapt, nişte huligani de care s-ar ruşina până şi locuitorii unei mahalale sordide; generalii Armatei nu…) a fost asigurată din banii Armatei Române. Adică din banii noştri, ai tuturor, cei ce contribuim pentru a avea o armată profesionistă, care să ne apere de agresiunile externe. Însă ea, Armata, socoteşte că este mai nimerit să ne toace banii pentru a satisface frustrările unor generali de carton şi pornirile animalice ale unor găşti de interlopi mărunţi care se declară suporteri. Încă nu mi-e clar cine-i idiotul la faza asta, dar e evident cine-s fraierii…

Preluare de la cotidianul  Adevărul.ro

 • Parca jucatorii Stelei Bucuresti erau amatori ?!?! Acum sunt profesionisti? Nici voi numai stiti . In derby ul amator cum ii spuneti voi au fost prezentate supercupa europei si cupa campionilor care dupa spusele adminilor fcsteaua.ro , scuze fcsb.ro palmaresul era in vistiera clubului din pipera? De ce nu acceptati realitatea ? Ok sustineti fcsb , este dreptul vostru de a alege echipa pe care sa o sustineti , dar daca tot spuneati ca palmaresul Stelei Bucuresti este la voi de ce nu l aratati ? Bineinteles stim cu totii raspunsul la aceasta intrebare , palmaresul pana in 2003 nu este la fcsb si va fi asezat in muzeul templului incepand din 2020 . Stiu doare adevarul care mereu il evitati iar referitor la articol , asa este nu este nimeni de acord ca institutiile statului sa finanteze echipe de fotbal , handbal etc . Stati linistiti sectia de fotbal a armatei se autofinanteaza , pentru ca este Steaua Bucuresti si cum scrie si mai sus suporterii cotizeaza pentru echipa de fotbal . Numai tineti voi socoteala altora , mai bine faceti un bilant becaliotului sa vedeti cat a bagat in buzunar .

  1
  14
  • @PanaitCatalin

   Informatia privind palmaresul Stelei e publica, trebuie numai sa vrei si sa te pricepi s-o cauti acolo unde trebuie:

   https://www.uefa.com/teamsandplayers/teams/club=50065/profile/history/index.html

   In rest, e „democratie”, fiecare are inclusiv dreptul de a fi anacronic si sa militeze pentru intoarcerea fotbalului in Cazarmile Unitatii Militare nr.02301.-:)

   11
   1
  • @PanaitCatalin.

   scutariu, tu esti?? Dap, asta e dovada suprema ca detineti palmaresul. Palmaresul asta era aruncat intr-o magazie acum cativa an si acum l-ati scos, l-ati sters de mizerie si l-ati afisat pe stadion in cantec de fanfara. Daca iti pun un link cu site-ul UEFA ai sa-mi spui, scutariule, ca e un baiat acolo, care se ocupa de site si care a uitat sa faca modificarile. Cum sa detina o echipa de liga a 4-a, nou infiintata, palmaresul Stelei? Palmaresul a fost preluat odata cu echipa de fotbal. „Numai” tine tu socoteala banilor de la Steaua si ai grija sa fiti macar 300 la meciul cu asfalt sau electroaparataje ca de data asta nu mai vin rapidistii la meci.

   9
   2
   • @keyser-soze

    Ce oameni naivi sunteti , cand a luat talpan marca spuneati ca aveti palmaresul , cand a pus pe masa palmaresul spuneti de site uefa . Dragilor Echipa cu 300 de suporteri joaca in Ghencea , are marca STEAUA BUCURESTI , are palmares , gloriile care au facut istorie fara 2 persoane manjite de cioban sunt alaturi de echipa iar cei 300 de suporteri sunt STELISTI ADEVARATI . Divizarea suporterilor a fost facuta fiecare avand dreptul de a alege , asadar numai folositi numele de stelisti pentru ca nu l meritati si asumati va alegerea .

    2
    10
 • Sublim! Citesc, recitesc si nu ma satur! Oare ce vina are acest popor de alege mereu conducatori care si dupa 27 de ani de „democratie” viseaza intoarcerea la… „comunism”?? Citesc postarea de mai sus si ma lamuresc. Da, avem conducatorii pe care-i meritam!…-:)

  6
  2
 • Titlul nu are nici o treaba cu realitatea. Cheltuie bani pe huliganisme ? Nu e de mirare ca acest articol are succes la fanii GB.

  3
  9
  • @ Azzido

   Chiar nu mai are nimeni nici un control asupra materialelor incitatoare pe care le tot publică XRay???

   3
   12
  • @Azzido

   Cand emiti o parere asupra unui articol, e bine sa-l citesti pana la capat:

   „Iar pentru ca lipsa de logică în administrarea banilor publici să ajungă şi mai departe, la mult-mediatizatul derby din Liga a IV-a CSA Steaua-Academia Rapid, găzduit de Stadionul Naţional zilele trecute, Armata României, în calitate de – atenţie! – organizator, a generat o manifestare huliganică extremă ce a dat ocol televiziunilor din lumea întreagă. Ăsta i-o fi rolul constituţional?”

   Ce neadevar este aici??!!..

   5
   2
  • @Azzido

   Amenzile, pagubele și firma de pază, de exemplu. 😉

   8
   3
 • Da, PanaitCatalin, palmaresul e reprezentat de niste tinichele. Vedeti ca CSA nu mai are o gramada de trofee din anii 50-60 in inventar – naspa, v-ati pierdut palmaresul anilor aia.

  😀

  6
  2
 • http://www.prosport.ro/fotbal-intern/ajuns-in-sudul-capitalei-becali-plange-dupa-sudul-din-peluza-ne-distram-cu-cfr-daca-aveam-galeria-asta-trag-echipa-dupa-ei-opinia-despre-incidentele-de-la-derby-ul-steaua-rapid-17133053

  Pana si retardatul asta vede partea plina a paharului.

  Vorbiti de civilizatie si tari in vest…credeti ca acolo nu sunt incidente?Nu sunt torte, fumigene, amenzi pentru cluburi cauzate de aceastea???
  Ca sa nu stam sa dam exemple din Germania, Suedia, Elvetia,…poate sunt destul de civilizate pt voi, urmariti http://www.ultras-tifo.net .
  Nu e normal ce s-a intamplat cu bataia si circul de la T2, dar nu umbriti restul.

  3
  4
  • @alexcol

   Da, si acolo au fost si sunt violente pe stadioane, numai ca organizatorii meciurilor nu sunt ARMATELE TARILOR RESPECTIVE, sunt Fotbal Cluburi private!…-:)

   9
   2
  • @alexcol

   Ce rest umbrim?? Sunteti dinamovisti in devenire. Va intereseaza prea mult de ce se intampla in tribune si prea putin de ce se intampla in teren. Pe teren nu s-a intamplat abolut nimic, meci de liga a 4-a. In tribune a fost multa zarva….si cam atat. Ce cantece, ce coregrafii, ce organizare? Am mers si eu la pe timpuri la „cartoane” si pot sa-ti spun ca mirosea a anii 80. Cum il mai citati pe jiji cand spune ce va convine. De fapt el spune multe adevaruri dar in comunism nu luam decat ce ne convine.

   3
   2
 • Atat patetism in treaba asta cu bani publici. Pana acum prin incasari din bilete, donatii, abonamente si banii virati de catre cei doi sponsori ( 3 cu asociatia) a fost acoperit bugetul pentru sezonul asta si cel viitor. Masa salariala a staff-ului tehnic si a jucatorilor e acoperita pentru inca un sezon . Asta fara sa luam in calcul meciul cu Rapid unde au fost incasari mari, ce ar fi multumit si un club de liga 1. Singura cheltuiala a Armatei a fost decat montarea tribunelor. Asta e de neinteles pentru voi: ca un club de liga a patra produce bani. Si daca ar fi mai mult profesionalism in Armata ar produce si mai multi bani. Pana la urma Steaua are si grupe de copii si juniori si promoveaza sportul prin toate caile posibile, numai vorbim de atatea si atatea discpline unde sportul performeaza.Ca si contra-exemplu, CSM Bucuresti cheltuie milioane de euro anual din banii primariei pentru o echipa de senioare ce intr-adevar are performante dar doar pentru promovarea unor oameni politici. CSM castiga Champions League si are 2 grupe mari si late de copii si juniori. Neagu are un salariu cat bugetul Stelei pe 2 ani. Si nu va vad atat de lezati. Sau prin Galati unde numai e termoficare de 3-4 ani, dar au 2 echipe de handbal sustinute cu sute de mii de euro din banii primariei.Si e la fel prin toata tara. Si vorbim de echipe ce nu produc nimic, nici ca incasari dar nici ca o educatie viitoare in sport. Cam asta e rostul performantei : atragerea copiilor in sport.
  In ceea ce priveste incidentele, s-au dat amenzi, inderdictii, vinovatii au platit. Si iar ma intorc acum 10 ani, cand fix voi erai niste tristi pe site-ul asta si scriati ca vai vai ce tare e galeria Stelei, sa-i bata pe cainii aia sau pe tiganii aia 🙂 Acum brusc dupa ce isi impart pumni 20 de insi e tragedie. Batalia de la Alepo a fost bataie cu flori pe langa ce a fost sambata pe Lia.

  3
  11
  • @recoba

   Prietene, crede-ma articolul e mult mai profund decat ti se pare tie.
   Cateva exemple de „adevaruri triste” pe care le traim la 27 de ani de la caderea comunismului:

   “Însă nu toate cheltuielile Armatei Române au treabă cu apărarea naţiei. Printr-un artificiu literalmente comunist (căci comuniştii l-au inventat, iar în ţările democrate nu există; o să explic de ce mai încolo un pic), Ministerul Apărării Naţionale cheltuieşte o parte din banii noştri (nişte zeci de milioane de euro anual) pentru sport.”
   ………
   “La aproape trei decenii de la căderea comunismului, struţo-cămilele generate de el rezistă în continuare. Armata are şi acum pe statul de plată lăutari (vezi stufoasa organigramă a ansamblului „Doina Armatei”), Ministerul de Interne aşijderea, iar mai nou şi primăriile se întrec în a toca milioane de euro pentru a susţine cluburi sportive profesioniste.”

   La astea ai ceva de zis??!!…

   9
   2
   • @vasglo

    Iti raspund eu: nimic din ce ai scris nu se aplica sectiei de fotbal CSA care se autosustine deoarece exista sponsorizari plus incasari din bilete (enorme pentru nivelul ligii 4). De altfel si fcsb se autosustine de multi ani, oricat de dobitoc ar fi creditorul, e singura afacere care-i aduce profit. Articolul e plin de dezinformari si incearca sa puna semnul egal intre ce se intampla la CSM si situatia Stelei. Doar un naiv sau un rauvoitor poate pune botul la asa ceva.

    1
    2
    • @allen

     Poti sa dovedesti ? Cat exista , ce exista si cum exista ? Si in vara cand s-a dus Lacatus sa cumpere lotul lui regal sporting aveati banii stransi ?
     Ati facut cheta in parcare si v-ati dus cu desaga la Laca ?

     4
     2
    • @allen

     Din ce bani s-a cumparat lotul lui regal (27.000 euro plus TVA), din ce bani s-a stabilit bugetul de 300.000 euro la inceputul campionatului?

     4
     1
     • Voi vreti sa spuneti ca sumele alea provin din procentul ala amarat din PIB alocat ministerului apararii, sau altfel spus din banii nostrii, ai contribuabililor. Sunt doar presupuneri pentru ca nici voi nu aveti dovezi.
      Pot sa-mi dau si eu cu presupusul daca o luam asa. Atat ministerul cat si CSA sunt entitati juridice, au departamente financiar-contabile, samd. Poate unul mai destept de acolo s-a gandit ca odata cu reactivarea sectiei de fotbal se vor atrage suporteri, sponsori, poate chiar investitori capabili sa duca echipa in esaloanele superioare. Sumele spuse de voi pot fi obtinute foarte usor din alte surse, de exemplu imprumuturi la banci.
      Are armata terenuri? Are.
      Are unitati militare dezafectate? Cladiri, anexe, etc? Are.
      Poti sa girezi cu ele sau chiar sa le vinzi? Normal, sa nu uitam de ce a fost ciobanul o tura pe la facultate.
      Pot sa presupun ca s-au rambursat creditele respective odata cu meciul de sambata trecuta? Eu zic ca da.

      Cat despre limbajul de lemn folosit in articol cu expresii gen „Armata trebuie sa ne apere tara” ..deschideti ochii si o sa vedeti ca suntem la pamant in toate domeniile (inclusiv in aparare) si daca va fi razboi suntem primii sacrificati.
      „Dupa 1989 trebuia sa…” Trebuiau multe lucruri sa se intample dupa Revolutie, din pacate nu s-au intamplat si am ajuns unde am ajuns. Acum marea problema a unora e ca s-au cheltuit 30.000 euro pentru un lot de jucatori (foarte slabi valoric ca sa fiu sincer). Nu vede nimeni vreo problema in a alerga cu valizele de bani dupa jucatori adversi. Si multe alte magarii facute si spuse de ciobandante, prea multe ca sa le mai spun aici.
      Nu… problema e ca s-a dovedit un furt de marca, iar cei care detin marca vor sa o foloseasca… ok.

      1
      3
     • 27.000 EUR?!? :)))))))) Esti constient ca te scandalizezi pentru o suma care e salariul lui Budescu pe 1 luna, nu? Sau panselutele de la mine la Piata Chibrit pe 1 an (ca pe tot sectorul 1 sunt niste milioane bune de euro).

    • @allen

     Reiau unul din raspunsurile date altui racan care nu cunoste sau nu vrea sa cunoasca REALITATEA ca:

     – proiectul CSA Steaua, numit si “clona din Liga a 4-a”, este promovat, in calitate de administrator/proprietar, de UM 02301 in care activeaza cadre militare platite din banii nostri, ai tuturor microbistilor din Romania, indiferent ce afinitate sportiva au acestia;
     -„Clubul Armatei este finanțat de stat prin bugetul MApN în proportie de 90% si 10% din venituri proprii”: Ex. Ministrul Dusa https://www.cotidianul.ro/mapn-vrea-sa-finanteze-echipa-de-fotbal-steaua-cu-fonduri-de-la-bugetul-de-stat/;
     – taxele platite de Talpan la tribunale pentru a repurta “marea izbanda” a ducerii numelui “Steaua” in Liga a 4-a de amatori din Romania – UNICAT IN ISTORIA FOTBALULUI MONDIAL- cat si pentru a cere un iluzoriu prejudiciu, nu sunt din buzunarul lui, ci provin de la toti romanii;
     – suma platita firmei de apartament falimentare pentru evaluarea marcii Steaua este tot din banii nostri si nu are nimic de-a face cu mult trambitata “evaluare a prejudiciului”, deci “bani aruncati pe apa sambetei”;
     – stabilirea unor preturi modice pentru ca, in orgoliul lor nemasurat, ofiterii sa demonstreze ca lumea vine sa vada clona lor, reprezinta cel mai elocvent “ajutor de stat”, evident, din banii nostri ai tuturor.

     Sa mai continui??!…-:)

  • @recoba

   Produce bani … adica bani ca aia cheltuiti pe un teren de antrenament care nu exista? unde juniorii au jucat cam 15 ore pe zi? … sa caut articolul din prosport, sau iti aduci aminte singur de el?

   Burtosii vor sa mai sifoneze niste bani si cam asta este tot Stelismul militar … asa cum a fost si in trecut ….

   Singurul motiv pentru care avem parte de toata distractia de acum este ca Becali s-a oprit din a cotiza bani … catre generali … catre voi …

   Apropo … galeria se autofinanteaza? Cat se primeste si ce se primeste de la armata pentru dragostea ros-albastra?

   5
   2
 • :))))) CSA are palmaresul …unde?

  Se pare ca este … l-au scos burtosii la interval.

  Am o rugaminte sa primesc si eu un link cu o informatie oficiala in acest sens. Uefa / Liga / etc …

  Se pare ca avem parte de niste baieti care pur si simplu nu gandesc … Daca iti aduc o cupa din magazie inseamana ca detin palmaresul?! Ce naiba … daca ma duc si o iau de pe unde era aruncata si o pun la mine acasa inseamna ca am Castigat Cupa Campionilor Europeni? asta este rationamentul?!

  8
  3
  • @vasglo

   Poate vine cineva de la sud / csa / talpan cu un alt link … astept cu interes. Asta de la UEFA posibil sa nu aiba habar. Nu l-ea trimis nici un general o poza muzeul CSA?

   1
   1
 • Si poate ma lamureste si pe mine careva … daca se produce un incendiu si Cupa dispare … ce se intampla cu pamaresul CSA? 🙂

 • Cand citati un articol tendentios e deja gretos. Eu m-am exprimat vis a vis de clubul sportiv dar voi luati de buna un articol la misto. De bine de rau clubul are performante in toate disciplinele sportive sustinute. Aveti situatia concreta a clubului de fotbal ce produce bani. Bani ce vin in mare parte din partea suporterilor. Ok nu sunt milioane de euro , dar la 10 luni de la reactivarea sectiei de fotbal sa produci cateva sute de mii de euro in liga a patra e un lucru important. Intrebari de genul terminatului de mai sus la modul cati bani primesc suporterii din partea ministerului… Nu stau sa iti explic date contabile, dar cred ca in general esti obisnuit ca orice pasiune sa vina contra cost. Esti prea trist, priveste cerul.

  3
  7
  • E articol la misto….pentru ca vrei tu? Daca vrei compuneri frumoase intra pe scanteia libera si pe scutariu. Ma amuza cuvantul „reactivare”. „Reactivarea sectiei de fotbal” :))))))))))))))).

   9
   1
 • @recoba

  Cred ca ar fi prea mult sa-ti cer sa purtam un dialog civilizat … nu?

  Intrebarea era daca galeria primeste bani de la CSA pentru spectacolul din tribune. Daca primeste autocare pentru deplasare … daca plateste ca sa intre la meci … atat. Inteleg ca restul suporterilor vin si platesc pentru blet / abonament.

  Nu trebuie sa-mi explici contabilitate … sunt convins ca poti – dar nu este nevoie. Daca imi dai un link in care apar toate cheltuielile si sursele de venit ale sectiei de fotbal promit ca o sa fac o analiza de unul singur.

  Pana una alta am vazut documente in care in mod evident CSA plateste pentru un teren pe care nimeni nu il foloseste … bani frumosi … bani care spui tu ca vin din buzunarul suporterului … tie ti se pare ok?

  • @bogdand

   Ai probleme mari de tot….au cateva autocare care trec si ne iau pe fiecare din fata blocului si ne duc in Ghencea si pe Rocar.
   Referitor la abonamente/bilete….un exemplu clar e meciul cu academicienii,am abonament dar biletul oferit de club in schimbul acestuia era la t2…asa ca am cumparat bilet normal la peluza,asta ca sa vezi cati bani se primesc de la club.

   2
   3
   • @danciu19

    de ce am probleme mari de tot?

    Am clarificat cu transportul. Cum sta cu banii de coregrafii?

    4
    1
   • @danciu19
    „Jandarmeria a cerut clubului să suplimenteze numărul stewarzilor, de la 350 la 961. Din această cauză, la costul organizării s-au mai aduga încă 30.000, ceea ce înseamnă că suma totală, incluzând amenda pentru incidente, ajunge la aproximativ 84.000 de euro”
    Daca faceti cheta 5 ani si cumparati inca 5 ani de abonamente nu puteti strange suma aia.
    Ah da si inca ceva. Fiindca nu e greu sa cauti pe google, din statutul de functionare al clubului CSA Steaua :
    „(4) Bugetul anual de venituri și cheltuieli al Clubului Sportiv al Armatei „STEAUA” este aprobat de ministrul apărării naționale.
    (5) Sursele de finanțare ale Clubului Sportiv al Armatei „STEAUA” provin, în condițiile legii, din:
    a) subvenții de la bugetul de stat acordate de către Ministerul Apărării Naționale;
    b) venituri obținute din activități economice realizate în legătură directă cu scopul și obiectul de activitate al acestuia, inclusiv comercializarea de materiale de promovare;
    c) venituri obținute din penalități aplicate sportivilor, antrenorilor și colectivelor tehnice, potrivit regulamentelor de ordine interioară proprii;”
    […]

    Citeste bine APROBAT de ministrul apararii. Prima sursa de venituri mentionata litera a) (da si ordinea conteaza , denota o oarecare importanta) subvenții de la bugetul de stat.

 • Domnule Recoba,
  In momentul in care iti iei informatiile de pe Scanteia Libera si din vorba in vorba de la peluzarii tai , normal ca se ajunge la sute de mii de euro.
  Te invit sa prezinti ceva solid care sa-ti sprijine argumentele sau sa incerci sa nu-ti mai expui visele erotice inutil.
  Din randul CSA s-au dat niste declaratii acum cateva luni in care au spus cati bani au obtinut din valorificarea marcii Steaua de cand o au (2014 decembrie) pana la acea data si era vorba de vreo 20.000 euro. Asta incluzand toate chestiile promotionale bazate si pe Steaua ’86 si orice folosire si in alte ramuri sportive. Bugetul ala de care vorbesti tu vine preponderent de la MApN, asta sa-ti fie clar ! Se fac alocari bugetare si anumite informatii sunt oficiale si publice.
  Initial pentru abominatia asta de echipa a vostra s-au alocat 300.000 euro, suma care ulterior a fost redusa la jumatate si nu prin decizia CSA-ului ci chiar de la Minister. Sa nu uitam ca si pentru taxa aia judiciara sa-l dea in judecata pe berbec , s-a cerut o noua alocare de fonduri de la MApN. Pai cu sutele alea de mii produse de voi suporterii adevarati, mai era nevoie de bani de la Armata ?
  V-ati intoxicat frumos cu 2 meciuri jucate impotriva amaratilor de la rapid (care in doua randuri au fost gazde) si uitati cu cine aveti restul etapelor. Tapsane prin gaozele bucurestiului , cu adversari de la 12 la 80 de ani, care joaca fotbal din placere.
  Si nu scuzam acum sifonul banului public prin faptul ca ia uite se intampla si la CSM Bucuresti si totul e ok. Nu gogule si abominatia aia ar trebui sa dispara ca e o profunda stare de anormalitate financiar-sportiva.

  Iar cu comportamentul de urangutani , ce pot sa zic lumea s-a mai schimbat, mai evolueaza, ne-au mai crescut standardele de exigenta. Exceptand tarile astea estice de cacat , plus balcanisme si turcisme , nu prea vezi batai pe stadioane. Da , desene panze, torte , fumigene , ok, dar foarte organizat , foarte bine gandit si fara pumni si picioare in tribune. Din punctul meu de vedere cei care au astfel de comportament , nu ca ar trebui sa fie interzisi si amendati , ci puscarie tati , ca nu e cu nimic diferit ca bati pe unul pe stadion sau ca-l bati pe strada. Si cand ma uit la fetele baietilor alora din poze, par sa mai fi fost „studenti” macar o data.

  10
  1
 • Mestere piece of mind ?
  Daca asta , articol de presa oarecare preluat dintr-un cotitdian candva respectabil e „incitator”, de materialele Scanteia Libera ce ne poti spune ? Sau de banerele sudistilor dumitale cu „gloata manelista” ?
  Mai , mai ce sensibilitate ati dezvoltat subit , cand nu stati cu gandul la bastoane , jandarmi , pumni , interventii , smardoiala.
  Chiar te rog , dezvolta pe tema asta. Ce gasesti incitator ? Sau de ce ai tu impresia ca in lipsa acestor materiale , oamenii ar fi mai calmi si mai apreciativi la adresa sifonatului de bani publici si interventiile energice are unor huligani ? Nu mai traiti bai in trecut, ca nu mai suntem in anii ’90. Ori probabil ca tu te gandesti ca la noi e necesar sa fim toti trasi la indigo si sa ne formam opiniile pe baza a ceea ce se aude prin peluza ori prin cercuri/pagini de feisbuci.

  3
  1
 • @allen,
  Armata ia imprumuturi de la banci 🤣🤣. Bai dar mare economist esti ma. Si procentul ala amarat din PIB e o suma de cacat, asa ca de ce sa ne mai uitam la cateva sute de mii de euro tocate de CSA.
  E clar ca la marele Stat Major s a decis ca din banii de la UEFA cand va juca CSA acolo sa fie platite restul de transe pentru avioanele F-16, fiindca acolo sunt specialisti si au departamente financiar-contabile.
  Baga bine la cap CSA Steaua cu toate disciplinele traiesc preponderent din bugetul de Stat, restul sponsorizari dude donatii chete sunt bani de buzunar. Pana si utilitatile sunt asigurate prin subventii, pentru ca inainte de a fi un club sportiv CSA este UNITATE MILITARA in subordinea MApN.

  8
  2
 • Burli reales !
  🙂

  • @adrian 0808

   Federație de tot căcatul, peste 4 ani probabil 90% dintre membri afiliați vor fi echipe de fotbal feminin și cluburi de minifotbal.

 • E horror Jiji cu prieteniile sale din fotbal…

  S-a aruncat ca fraierul in prima linie a luptei anti-Burleanu si a ramas acum cel mai expus din ei. Asta desi victoria lui Lupescu nu ar fi ajutat in niciun caz Steaua.

  • @alexandru-h

   Ca tare mult l-a mai ajutat Burli pana acum!…. Pentru FCSB=Steaua, tot aia e!…

   • Cu ce voiai sa-l ajute daca Becali a fost capos si a refuzat complet sa bage ca arbitru FRF/UEFA? Deocamdata, FRF-ul l-a ajutat cat s-a putut – si-a putut modifica numele in timpul sezonului competitional fara scandal, s-au dat declaratii pro-Steaua din partea oficialilor federatiei etc… Pentru Lupescu, cluburile departamentale ar avea voie sa joace in Liga I (ca sa nu mai vorbesc de influentele anti-steliste din jurul sau).

    Deci da, e mai bine cu Burleanu decat cu Lupescu.

    • @alexandru-h

     Acu’, sa speram ca „martoaga” sa nu asfixieze „musca” care, nitam-nisam, se tot baga in curului ei!…-:)

 • declaratie Lupescu: „Nu m-am afişat cu nimeni. Aşa cum am spus, m-am întâlnit cu toţi reprezentanţii partidelor politice. Fotbalul românesc este finanţat în proporţie de 95% din bani publici. ”

  alte intrebari? 🙂

 • @siegfried
  Daca e sa o luam de la a la z cu excepția lui Hagi care a realizat ceva în fotbal, pornind de la minus (episodul Slovenia) pana la câștigarea unui titlu cu o echipa, gândită, crescuta, antrenata, finanțată de el ceilalți „oameni de fotbal” din așa zisa generație de aur sunt niște iluștri necunoscuți de când au agățat ghetele în cui.
  Nu s-au remarcat cu nimic, nu realizări ca antrenori, conducători, manageri, impresari, investitori etc. NIMIC.
  Asa ca mie îmi este indiferent ca fotbalul e condus de FUTsal sau fotbalul feminin.

  Lupescu asta a lucrat la UEFA cică pe partea tehnica. Adică a făcut și realizat ce?!
  S-a pozat în ultimul timp cu mai toți politicieni de rahat din tara asta și PSD și alta culoare politica, ca vezi doamne de 20 de ani acest politic nu a fost în stare sa gândească o lege a sponsorizării sportului în general și aoleu acum ca vine el de la UEFA, gata o sa vina laptele și mierea în sport și fotbal în special.

  Gica Popescu alt mare „Conducator” a făcut o școală de fotbal ce a dat faliment și alte afaceri…. A pus semnături pe transferurile unor fotbaliști și a consimțit ca banii cuveniți de drept cluburilor sa între în terțe buzunare, iar acum vine și ne spune ca el vrea binele fotbalului. E drept ca era bot în bot cu impresarii infractori și i-a însoțit la pușcărie pana la urma.

  Nu știu unde trăiți voi, dar eu trăiesc în tara asta și vad toate aceste lucruri și fapte și dacă le leg una de alta vad un mare rahat în care suntem cu sportul – fotbalul în mod special cu excepția câtorva oaze la nivel mioritic evident de normalitate și speranța.

 • Daca nu s ar fi dus o campanie de linsaj mediatic impotriva lui Burleanu as fi fost probabil mai interesat de programul lui Lupescu, pe de alta parte fanfaronada pusa la cale de generatia de aur, fosti oameni de fotbal, m-a dezgustat complet.
  Si daca ii analizam mai obiectiv mandatul astuia observam ca : nu s a inregistrat vreun progres major, dar nici nu am mers in mai rau. Nici macar alegerea cu Daum nu a fost condamnabila, fiindca s a incercat si altceva. Si sincer, nu m ar mira daca a fost si sabotat de jucatorii de la echipele din prima Liga.
  Despre competentele acumulate de Lupescu la UEFA m-am lamurit din clipa in care a deschis gura despre echipe departamentale, Burleanu a avut decenta sa nu deschida o cutie a pandorei desi se afla in conflict deschis cu berbecul nostru. A doua chestie de neinteles la Lupescu era ca se urmarea debarcarea lui Contra si aducerea lui Galca, lucru mizerabil in conditiile in care ala abia si a inceput mandatul. Iar apropierea asta bolnavicioasa a astora din Generatia de Aur de vechii ciocoi (mitica, Sandu, Popescu, fratii becali) nu ma incanta. Parca tit prefer sa existe in federatie oameni ca Vochin, fie si cu idei mult prea revolutionare, decat lupii vechi cu alta fata.
  Deci pe scurt putem sa-l blamam pe Burleanu de ce n-a facut, dar nici sa ne imaginam ca Lupescu era o alegere potrivita, eu cred ca ar fi fost si mai rau.

 • Sunt uimit când citesc unele mesaje de mai sus.
  În primul rând mi se rupe de Lupescu, când imi amintesc că mai e și câine, mi se rupe chiar de două ori.
  A fost un candidat catastrofă. Cu propuneri una mai imbecilă ca alta: Ruperea fotbalului românesc de bioritmul european prin organizarea campionatului în regim primăvară-toamnă ( mai venea pulea jucător străin de valoare în România în condițiile astea), opunerea la arbitrajul video că cică greșelile de arbitraj fac parte din joc și țin treaz microbistul noapte când se analizează fazele (WTF?). Ca să nu mai zic că omul nici măcar nu cunoaște legea sportului. O dădea înainte cu cluburile departamentale că ar putea juca în prima ligă când legea la art 31 (2) spune că cluburile profesioniste se organizează pe o singură ramură de sport, or, la o liga profesionistă nu se pot afilia decât cluburi profesioniste. Abera despre Rubin Kazan că ar fi și azi deținut de autoritățile locale din Rusia când la o simplă căutare se poate găsi că nu mai stau lucrurile așa:
  Having always being run and financed by the Republic of Tatarstan, Rubin have now been sold and will become a privately owned club. The new owner is the Tatar-American Investments and Finance company, better known as TAIF.The current president of Tatarstan, Rustam Minnikhanov, justified Rubin’s change of ownership to TAIF by saying that the management and financing of the club should be in the same hands. He said that himself and now ex-president of the club and current mayor of Kazan, Ilsur Metshin, are too busy with the affairs of Kazan and Tatarstan, leaving them unable to commit fully to the club. This, and the fact that UEFA are against football and politics being mixed, as it inevitably did when the people leading the club also held political position.
  Și altele, și altele…

  DAR,
  Lupescu era o soluție infinit mai bună ca Burleanu. De când a câștigat ăsta în 2014 a avut o singură preocupare: să fie reales. A făcut prăpăd în bugetul FRF. Uitați-vă pe site-ul ministerului de finanțe, în 2014, 2015, 2016 FRF e la -4,5 milioane de euro încasări vs. cheltuieli. Contra e acum selecționer, fiindcă e soluția low-cost.
  Burleanu a cerut Adunării Generale să modifice statutul ca să-i blocheze candidatura lui Lupescu, motivând nevoia de a ne alinia la normele UEFA. Oile de la liga III-a, fotbal feminin și minifotbal au votat cu 2 mâini, noroc că nu se pot face modificări în registrul special al federaților decât cu avizul MTS și ăia s-au opus mârșăviei, că alt fel Burleanu era candidat unic.
  Să vă mai zic de celebrele reguli pentru tineretul patriei care a dus la umflarea aberantă a prețurilor pentru viituri. Păi fără regula aberantă U21 nu îi lua Gigi și pe Nedelcu, și pe Coman, ia luat fiindcă regula asta ne dădea lotul peste cap.
  Și mai tare e regula lui 10% din transferuri pe care cluburile trebuie să le investească în copii și juniori. Steaua a vândut sezonul ăsta undeva la 3,5 și a cumpărat de 8,5 milioane. Deci pe lângă că balanța comercială e la -5 milioane, ar mai trebui ca să bage 350.000 de euro la tineret. Aberant. La anul dacă vinde de 10 milioane, în ce bagă Steaua 1 milion de euro? mai face încă un centru de juniori? Triplează salariile antrenorilor de la tineret? și peste 2 ani, dacă nu mai vindem nimic, le scade la loc?
  După aia avem minunatul sistem competițional în prima ligă. Suntem singurii bizari unde o parte din campionat (6 cluburi) termină competiția la începutul lui mai în timp ce ceilalți joacă până în iunie. Și asta produce efecte. Steaua joacă într-un ritm nebun între iulie și decembrie (34 de meciuri) pentru că trebuie ca sezonul regulat să se încheie în martie ca să aibă echipele din play-out timp să joace 14 etape, asta deși ea (Steaua) joacă doar 10 meciuri în campionat primăvara.

  • erată: care au* dus la umflarea aberantă a prețurilor .

  • @siegfried, bai nu stiu. Mie mi s a parut ciudata intreaga campanie mediatica impotriva lui burleanu. Recunosc nu am studiat evolutiile financiare de la frf si nici alte aspecte tehnice. Probabil ca ai dreptate.

 • Articolul e bun doar daca discutam problema pur de principiu – aceea daca sportul de performanta in general poate fi sau nu finantat din publici. Aici sunt tot felul de curente de gandire cu argumente diverse, cert e insa ca intr-o tara ca Romania in care sportul de performanta si performantele lui aduc inca un sentiment de mandrie exacerbata („Simona noastra”, „baietii nostri”, „handbalistele noastre”) finantarea asta va continua. Si va fi sustinuta inclusiv la nivelul opiniei publice.

  De exemplu, eu n-am nimic ca Primaria Bucuresti (care e un oras bogat, orice s-ar zice) sa finanteze CSM, inclusiv la nivel de a tine jucatoare cu care sa te bati pentru Final Four. Singura mea problema e ca, daca la PMB ar fi oameni inteligenti, ar putea sa gaseasca surse externe de finantare cu care sa acopere mare parte din bugetul echipei, fara sa mai fie nevoie de bani publici. Insa, desigur, asta ar presupune ca la PMB 1) chiar exista oameni inteligenti si 2) acestor oameni chiar le pasa sa nu se risipeasca banul public. O iluzie, desigur.

  Concret, pe subiectul CSA finantat din bani publici, Armata are un buget de 2% din PIB, care inseamna, la actualul PIB al Romaniei, cam 3,4 miliarde EUR. Din astia, 300k care se duc la echipa de fotbal a CSA inseamna cam 0,1% (din bugetul Armatei). Garantat se sifoneaza bani din Armata in sume mai mari, prin alte locuri. Garantat cu aia 300.000 EUR n-o sa ne aparam mai bine tara. Deci, multa ipocrizie venita din partea celor care sunti anti CSA (eu nu consider ca echipa CSA e Steaua, dar incerc sa fiu cat de cat obiectiv).

 • da , ssk
  Dragut comenteraiul. Bucurestiul e un oras bogat si deci trebuie sa sustina cluburi precum CSM. In rest la are pe toate. A rezolvat problema transportului public, a boschetarilor, a incalzirii pe timp iarna, toate-s roz si suntem intr-un mare corn al abundentei.
  Uite , daca 300.000 euro sunt niste bani atat de putini te invit pe tine sa-i donezi catre spitalele militare din Bucuresti sau din tara. Eu recunosc ca nu i-am strans pana la varsta mea , dar sunt convins ca anumite cadre militare dornice sa salveze vieti si alte cadre militare , posibil curand foste cadre militare au mai mare nevoie de suma aia decat are Laca, John-John si de ce nu Predescu si cu atat mai mult comparativ cu nevoia unor infractori violenti de a se manifesta in fata camerelor si in fata unei tari intregi pe banii tuturor.
  Cat priveste treaba cu sponsorii , te invit si pe tine cum i-am invitat si pe altii sa vorbesti de sume reale , exact, concrete si corecte. Sa vorbim asa la un nivel ideatic ca aducem si atragem sponsori si ca e de mirare ca CSM sau CSA nu reusesc suna mult prea vag. Poate e adevarat, poate nu se doreste asta , ci doar sa se toarne putin sifon in pahar, cine stie ? Cert e ca realitate curenta spune ca aceste institutii nu justifica folosirea banilor publici, indiferent ca SE POATE MAI BINE SAU NU.
  Stii , in Muntii Bucegi exista o masa a gigantilor (posibil extraterestri) pe care nimeni nu a vazut-o, dar multi cred ca exista. Cam asa e si asta cu sponsorii de la CSA. Si daca nu e suficient, ok. Pentru banutii astia pe care s-a jucat hipermeciul de liga 4, undeva in Romania cineva nu a putut primi ingrijirile medicale de care avea nevoie din „lipsa de fonduri”. Dar ce conteaza, noroc cu satisfactia borfasilor din pozele de mai sus ca au reusit sa arunce un pumn in rivalii de moarte, oricare ar fi ei. 😉

  1
  1
 • @ssk
  Asta in Liga a 4-a. In L2 îți trebuie de 10 ori mai mult (aprox. 1%) să stai sus. În L1….

  Notă! PIB-ul nu este și Bugetul de stat!!

  PIP-ul indicator sintetic care reflectă suma valorii de piață a tuturor mărfurilor și serviciilor destinate consumului final, produse în toate ramurile economiei în interiorul unei țări în decurs de un an.
  Pe românește, PIB-ul cuprinde toți banii care se produc în economia România într-un an, nu taxele și impozitele din care se formează Bugetul de stat.

  PIB României pe 2017 este peste 200 miliarde euro, dar nu înseamnă că ăsta va fi Bugetul de stat al României pe 2018 (aprox. 37 miliarde euro).

  Bugetul de stat pe 2018 se bazează pe venituri de aprox 142 miliarde lei= 30 miliarde euro!!!
  S-a bugetat să se cheltuiască, cu un deficit de aproape 8 miliarde euro (adică cu datorie publică), 177 miliarde de lei= 37 miliarde euro
  http://discutii.mfinante.ro/static/10/Mfp/buget2018/Legeanr2_2018abugetuluidestat.pdf

  Armata
  – 2% din PIB = aprox. 4 miliarde euro = 13,3% din venituri 2018!!
  – 4 miliarde euro = 10,8% din Bugetul cu datorie publică pe 2018. Deci aprox 800 milioane euro sunt bani luați de stat pe o datorie publică de 8 miliarde! Adică, tot noi prostimea îi plătim!

  Pentru comparație, în 2018, invațământul are 8,3 miliarde lei = 1,7 miliarde euro!!
  Ce înseamnă 300.000 euro pentru o scoală cam cât cazarma UM 02310 din Ghencea??!!! Enorm!

  Suntem încă săraci!

  • @Xray – stiu bine diferenta dintre PIB si buget, iar Armata are un buget de 2% din PIB, nu din Buget. Tot Bugetul Romaniei e cam de 40 miliarde euro, aproximez. Ce-o sa fie in Liga 2, mai vedem, nu putem sa ne scandalizam pentru ceva ce va fi, daca nu stim ca va fi.

   @Gosu – spre deosebire de CSA (o echipa cu expunere absolut nesemnificativa – daca nu ar fi Rapidul in L4 probabil nu am auzi de CSA mai deloc), CSM chiar are expunere mediatica si ar putea avea sponsori. Nu ii are din motivele pe care le-am expus mai sus. Iar argumentul cu fostii suporteri stelisti care sustin CSA si care sunt „finantati” din banii contribuabililor e doar amuzant. Cu ce sunt? Ca pot intra la meciuri? Pot intra la orice meci, fie ca el CSA, al Stelei, al CFR sau al CSM. Se pot bate la orice meci. Si la orice meci, daca apar probleme de organizare, organizatorul suporta amenzile.

 • Observ ca e foarte greu sa intelegeti limba romana. Bai gosu bossu, cand te trezesti din tura lunga de casier la mega image o sa vorbim si de sume si de fapte concrete. Tu suferi de cifre dar iei de bun un articol unde afirma unu fara probe cum ca armata arunca zeci de milioane de euro pe sport. Imi pare rau ca iti este greu sa intelegi ca printr-o organizare ok poti fi capabil sa strangi 100 000 de euro in 10 luni . Dar fiindca te stiu ca esti indragostit de baba de la etajul 6 ce cumpara mereu de la tine de la magazin paine, o sa iti ofer cateva date dar te las pe tine sa socotesti, la fel cum esti obisnuit sa calculezi restul. La inceputul sezonului s-au vandut 1000 de abonamente la 150 de ron fiecare. Pe langa exista o cotizatie de 200 de ron. Pe langa asta la fiecare meci, exista in jur de 500 de bilete vandute la pretul de 10 ron bucata. Asta vorbim la meciurile de acasa. Nu vedeti ca toti adversarii din liga, asa burtosi si la 40 de ani, joaca meciurile de acasa pe Rocar ca stiu ca vand bilete si isi fac bugetul pe sezonul viitor. Armata a aruncat o suma la inceputul campionatului. Nu a fost valabila aceea suma, au cheltuit la inceput cu transferurile si tribunele. Imediat au inceput sa curga banii si automat investitia a fost recuperata. Iar cand ai un meci acasa cu 36 000 de platitori si daca pui la misto 15 ron biletul, ai sa vezi ca acopera si aia 84 000 de euro. Poti calcula cu telefonul daca vrei si ai sa vezi ca e un profit, nu de milioane ca in liga 1 , dar cateva zeci de mii de euro la nivelul ligii a patra inseamna enorm. Iar pe langa asta mai sunt Carpatina, BetArena, Vibe , firme ce au virat fiecare in jur de 10 000 de euro. A si prin contributia virata inclusiv Asociatia a devenit sponsor. In privinta activitatii peluzei, nu are rost sa mai explic ca din moment ce sponsorizam clubul e clar ca se pot sustine si activitatile interne.
  Iar pe faza cu suplimentarea de buget ptr taxa aia judiciara de o tot pomeniti, din moment ce in proces e ministerul vs gigi, ce treaba are clubul de fotbal ? Ce treaba are talpan sa ceara bani clubului de fotbal? Normal ca ministerul plateste, nu are nici o legatura suplimentarea de buget si ce mai zici tu acolo. Dar e greu cand iti iei informatia din Libertatea. Si nu stiu ce tot o aruncati pe asta cu 2% , cand puteti verifica foarte usor. Anul trecut bugetul alocat pentru toate disciplinele sportive din cadrul clubului a fost de 9 milioane de euro. Pentru toate disciplinele. Asta in conditiile in care la handbal sunt pe primul loc, voleiul masculin pe primul loc , la spada se scot campioni olimpici, polo pe cale sa devina campioni si au fost in champions league, rugby se bat la campionat mereu, si se promoveaza juniori in fiecare an. Nu apar armata, sunt constient ca se sifoneaza bani , ca asa e sistemul putred in Romania. Dar nu e normal sa se promoveze minciuna in halul asta.

  6
  6
 • Amice Recoba ,
  Bugetul unei societati, institutii, nu implica doar venituri , ci si cheltuieli. Exista niste costuri care nu sunt deloc de neglijat , decat de un rau-voitor. Din banii aia de la „sponsori” cate 10.000 de euro de caciula nu acoperi salariile lui Talpan, Petrea si a inca unui burtos pe un an de zile. E foarte usor si fara sa ai minte de casier, cat timp nu incerci sa nu fabulezi. Asta nu e singurul articol de presa (din diferite trust-uri) in care se abordeaza subiectul sifonatului de bani publici de la CSA. Probabil ca toti sunt platiti de gigi sau de fcsb-isti sa va faca voua rau. 😉
  Cat despre taxa judiciara , imi pare rau sa te contrazic dar CSA este in litigiu cu becali , nu MApN. Ministerul e insa cel care a cotizat fiindca e vorba de o unitate militara in subordinea lor, intretinuta predominant de bani publici.
  Pentru astia cu teasta tare si mintea de tantar, reiau declaratia lui Dusa (facuta pe atunci in calitate de ministru al apararii) : „Acest club este finanțat de stat prin bugetul MApN în proporție de 90% și 10% din venituri proprii. El trebuie să își desfășoare activitatea cu respectarea legilor statului român. La club avem mai multe secții sportive și referitor la fotbal, clubul are o bază materială generoasă și trebuie să pună această baza materială la dispoziția tinerilor și copiilor. De aceea am salutat inițiativa conducerii clubului de a reînființa activitatea pentru copii și juniori”. – Oare mintea si asta ? Sau era platit de gigi ?

  @ssk si restul , Nu stiu cum si de unde pana unde s-a inteles ca fosta galerie a Stelei e finantata din bani publici ? Eu am spus ca au participat la niste meciuri care in mod normal nu ar fi trebuit sa existe intr-o tara cu aspiratii occidentale. Abominatia de echipa de fotbal la CSA nu ar fi trebuit sa existe. In rest baietii , cum am spus si la un articol se pot apuca de un big pile of gayness la cat sunt de indragostiti de ei insisi.

  1
  1
 • @xray and ssk, Armata a primit mai mult datorita transelor pentru avioane, eu asa cred.

 • E clar, e prea grea logica.Vorbim despre sectia de fotbal.Petrea, talpan si alti burtosi nu isi iau salariul de la sectia de fotbal. Talpan nu are nevoie de bani din bugetul sectiei de fotbal ca sa plateasca timbrul vietii. Chiar daca reclamant sau parat e CSA , tot ministerul se ocupa. Ca daca iti vine rau la KFC, judecatorul nu executa silit bucataria. Pentru asta va aprindeti pana acum aici. Ca vai doamne cati bani se duc la fotbal si va strica voua viata perfecta si daia vin rusii peste noi. In final unora ca tine gosule, nu pot decat sa le transmit atat : Vom continua sa existam, sa mergem la meciuri, sa traim, sa ne distram. Faza tare e ca tu sau altii ca tine nu au ce sa faca. Comentezi pe un forum, esti frustrat si obosit intre turele de noapte, plictisit de nevasta ta acasa. Si creste inima in tine cand scrii pe aici si vorbesti de sus incercand sa ti depasesti conditia. Lasa legile, lasa spetele juridice, ridica telecomanda , da pe digi si bea linstit berea. Aruncati in continuare cu venin, tare afectati vom fi.

  1
  2
  • @recoba,
   Provocarile tale s-au cam lovit de un zid de constienta si de un altul de constiinta. Iti multumesc ca mi-ai confirmat intr-un final din ce bani traieste CSA Steaua ca intreg. Cat priveste CSA Steaua fotbal (cunoscuta si ca abominabila clona), nu exista ca entitate de sine statatoare. Uite daca erai curios eu ma aprind ca astfel de cluburi exista in continuare ca si cluburi publice de stat , spre deosebire de alte state ex-comuniste precum Polonia unde cluburi sportive militare precum Legia au fost privatizate pe de-a intregul (cu toate sectiile aferente) inca de prin 2000, iar bunurille , bazele de pregatire si toata logistica au ajuns la autoritatile locale sau la particulari.
   Ridic oricand telecomanda si sorb din bere uitandu-ma la digi si razand de personaje ca tine. Nu ma deranjeaza catusi de putin ca voi continuati „sa existati , sa traiti si sa va distrati” cu vise homo-erotice autoinduse de un narcisism exagerat. Pe de alta parte nimic nu ma opreste sa-mi doresc ca infractorii aia care s-au manifestat in tribuna Arenei Nationale sa ajunga la puscarie unde le este locul. La fel, nimic nu ma opreste sa-mi spun opinia despre sifonaria de bani publici de la CSA Steaua si dorinta de a-i vedea si pe astia raspunzand de milioanele tocate din buzunarul contribuabilului.
   Nu arunca nimeni cu venin, singura noastra arma e umorul, de restul va ocupati voi insiva. Cu orice ocazie simtiti nevoia sa epatati, ati demonstrat si la meciul asta amarat de liga satelor. Sunteti insignifianti si neinteresanti, o specie muribunda pe cale de disparitie , pe care restul lumii o ignora si marginalizeaza. A trecut vremea golaniei si a rebelilor fara cauza, chiar si aici in Romania.

   2
   1
 • Daca esti aici, e clar ca esti mai afectat de toata povestea decat multi dintre noi…plictisit de nevasta ? :))))))))))))) Tu ai cumva vreo Irina Shayk acasa ? :))))))))))))

Faci un comentariu sau dai un răspuns?