FCSTEAUA.RO

Cupa României -Grupa C #2: FC Oțelul Galați 1-1 FC Steaua

FCSB a obținut doar o remiză pe terenul celor de la SC Otelul Galati, scor 1-1, în a doua etapă a grupelor Cupei României Betano.
Alexandru Băluță a deschis scorul cu un șut superb în minutul 76, în timp ce Ariel Lopez a restabilit egalitatea în minutul 90, în urma unei lovituri libere. Înainte ca gazdele să egaleze, Joyskim Dawa a înscris cu o execuție acrobatică, însă golul a fost anulat în mod eronat.
În urma acestui rezultat, cele două echipe împart șefia clasamentului Grupei C, în care se mai află FC U Craiova 1948, SC Dinamo 1948, SCM Zalău și FC Bihor. În ultima etapă a competiției, care va avea loc la începutul lunii decembrie, roș-albaștrii se vor deplasa la Craiova.
Până atunci, însă, urmează meciul cu FC Rapid 1923, de duminică seară (20:30 – Arena Națională), din ultima etapă a turului Superligii.
Clubul nostru le mulțumește suporterilor din Peluza Nord Steaua Oficial prezenți la Galați, care și-au arătat încă o dată sprijinul necondiționat pentru echipă!
”, scrie clubul stelist pe pagina sa de Facebook.

Rezumat

AVANCRONICĂ

Oțelul Galați și FC Steaua se întâlnesc azi, 31 octombrie 2023, de la ora 21:00, în Grupa C din Cupa României. Meciul este transmis în direct la TV de posturile Prima Sport 1 și Digi Sport 1.

Oțelul are ambiții mari, iar cvasi-invincibilitatea din SuperLigă, în primul sezon după promovare, i-a forjat ambițiile și pentru Cupa României. Dovadă stă și modul serios în care a tratat primul meci din grupă, cel de la Zalău, cu o echipă fruntașă în liga a 3-a.

Pentru meciul cu FC Steaua, Dorinel Munteanu odihnește câțiva jucători, dar nu prea mulți, pentru a nu destabiliza echipa. El vizează victoria, care i-ar apropia pe gălățeni de calificarea în „sferturile” Cupei. Neamțul va încerca să profite de începutul de panică instalat la steliști după suita de remize din ultimele meciuri. Acum aproape un an, pe 10 noiembrie 2022, Oțelul reușea un 0-0 în confruntarea cu FC Steaua, tot la Galați și tot în etapa a 2-a, în Grupa B a Cupei României, dar Oțelul de azi este mult întărit față de anul trecut.

FC Steaua pare că traversează o stare de ghinion dublată de experimente neinspirate și situația poate degenera dacă nu se găsesc resurse care să readucă încrederea și echilibru intern. Potențialul lotului e mare, dar formula în care e administrată echipa din punct de vedere tehnic, cu decidenți pe paliere diferite și cu atribuții incerte, aduce nesiguranță la nivelul jocului.

Vor fi schimbări în formulele de bază folosite de cele două echipe în SuperLigă. Dar ele nu vor afecta fondul disputei, pentru că vor fi făcute în număr limitat, iar printre rezerve se află destui jucători care așteaptă ocazia să se remarce pentru a deveni titulari.

Rezultatele primei etape în Grupa C: Bihor Oradea – FC Steaua 0-2, SCM Zalău – Oțelul 1-4, Dinamo – U Craiova 1948 1-1. Dintre cele 6 echipe se vor califica primele două.

FORZA STEAUA!

X Ray

Exit mobile version