FCSTEAUA.RO

Cupa României -Grupa C #1: FC Bihor 0-2 FC Steaua! Atmosferă de mare sărbătoare, dar greul abia începe

Vicecampioana României s-a impus cu scorul de 2-0 pe terenul celor de la FC Bihor, în fața unui stadion arhiplin, în prima etapă a grupelor Cupei României. Printre cei peste 11.000 de spectatori ai meciului FC Bihor – FC Steaua s-a numărat și Emeric Ienei, nume de legendă din istoria Stelei, antrenorul sub comanda căruia roș-albaștrii au cucerit Cupa Campionilor Europeni în 1986.

Emerich Jenei însoțit de nepoata sa, MM Stoica si Valeriu Argăseală a fost prezent la meciul Stelei de la Oradea. La partidă a asistat și fostul internațional Iosif Vigu, acum în vârstă de 77 ani, unul dintre cei mai longevivi jucători din istoria Stelei, cu 13 ani petrecuți la clubul roș-albastru, perioada 1966 – 1979. Vigu și Ienei au fost premiați de organizatori înaintea meciului, fiecăruia i-a fost înmânată o plachetă personalizată în semn de apreciere pentru carierele lor.

Cu o formulă de echipă fără mulți dintre titulari, dar cu nou venitul Cristi Ganea și tânărul Gogescu pe teren, FCSB nu s-a întrebuințat prea mult în partida de la Oradea.

Sub privirile fostului mare antrenor stelist Emerich Ienei, Steaua din Liga 1 a deschis scorul după 26 de minute prin David Miculescu. Desprinderea a venit în minutul 69, după primul gol al sud-africanului Siyabonga Ngezana, cu o superbă lovitură de cap în urma cornerului executat de Darius Olaru.

David Raul Miculescu după un gol marcat felicitat de Tavi Popescu, Eduard Radaslavescu, Damjan Djokovic, Siyabonga Ngezana, Cristi Ganea și Mihai Lixandru.
Bucuria steliștilor David Miculescu și Tavi Popescu după golul 2 marcat de Siyabonga Ngezana.
Galeria stelistă prezentă la meciul de fotbal dintre FC Bihor Oradea si FC Steaua, din cadrul Cupei României Betano, desfășurat pe Stadionul Iuliu Bodola din Oradea, miercuri 27 septembrie 2023.

Pentru FC Steaua, următorul meci din Cupa României se va disputa pe 1 noiembrie, în deplasare la Oțelul Galați. În grupa C a steliștilor, Oțelul a câștigat cu 4-1 în deplasare la Zalău și Dinamo a remizat cu U Craiova 1948, scor 1-1.

Rezumatul meciului

FORZA STEAUA!

AVANCRONICĂ

Partida dintre FC Bihor şi FC Steaua, din prima etapă a fazei grupelor Cupei României, se va desfăşura miercuri, 27 septembrie 2023, de la ora 21:00. Meciul cu FC Steaua din Grupa C se va juca cu casa închisă pe stadionul „Iuliu Bodola” din Oradea, dotat în premieră cu nocturnă.

Liderul din Liga 3 Seria 8 primește replica Vicecampioanei României, prima clasată în Superliga! Duelul este posibil miercuri în Grupa C a Cupei României. Ambele echipe au câștigat meciurile de campionat, orădenii cu 3-1 pe teren propriu cu CS Socodor, iar steliștii cu 5-2 în deplasare cu Sepsi Sfântu Gheorghe.

În conferința de presă care a prefațat meciul cu Steaua din Liga 1, antrenorul orădenilor Florin Farcaş a precizat: „Suntem bucuroşi, fericiţi, pentru că miercuri va fi o zi specială şi importantă pentru fotbalul bihorean, pentru că am reuşit să aducem la Oradea o echipă de tradiţie, cu nume mare în fotbalul românesc.

Căpitanul formaţiei FC Bihor, Ricardo Farcaș, fost coechipier la loturile de juniori cu Ștefan Târnovanu, David Miculescu, Tavi Popescu și Mihai Lixandru, a declarat: „Miercuri vine, cred eu, cea mai în formă echipă din prima ligă. Va fi un meci greu, de la care noi sperăm să ne ridicăm la valoarea adversarului şi, de ce nu, să aducem punct sau puncte. Este un sentiment de bucurie şi emoţie pentru noi ca jucători, pentru că vine cea mai bună echipă din prima ligă şi cred că toţi ne dorim să dăm tot ce e mai bun din noi la acest meci”.

FC Steaua va juca 3 meciuri în Grupa C, cu Oțelul Galați, FCU Craiova și FC Bihor. Toate meciurile roș-albaștrilor se vor disputa în deplasare.

Din cauza programului încărcat, câțiva titulari steliști nu se vor regăsi în formula de start pentru duelul de la Bihor. Cel mai probabil, Andrei Vlad, Cristi Ganea, Dan Spătaru sau Eduard Radaslavescu vor apărea în primul 11 trimis în teren de Elias Charalambous.

FORZA STEAUA!❤️?

X Ray

Exit mobile version