FCSTEAUA.RO

Cupa României: Avancronica U Cluj – Steaua

Steaua dispută astăzi, joi,  24 septembrie,  de la ora 20:30, pe stadionul Cluj Arena, un meci din șaisprezecimile Cupei României, cu Universitatea Cluj care evoluează din acest sezon în Liga a 2-a.

Comisia Centrală a Arbitrilor a luat o decizie surprinzătoare și a numit la centru un arbitru de numai 23 de ani. Denis Haidiner va fi ajutat la cele două linii de Ferencz Tunyogi şi de Marius Badea, în timp ce rezervă va fi Nicolae Botaş. Observatori au fost numiţi Nicolae Grigorescu şi Adrian Lucaci.

Campionii României vor incepe joi cursa pentru păstrarea Cupei României, pe care au cucerit-o in luna mai 2015, chiar impotriva finalistei din sezonul trecut, Universitatea Cluj.

Campionii au ajuns in miercuri după-amiază la Cluj, s-au cazat la West City Hotel si vor părăsi Ardealul imediat după incheierea jocului din șaisprezecimile competiției. Houssine Kharja, Nicușor Stanciu, Lucian Filip, Cornel Râpă și Alin Toșca au rămas în Capitală, fiind menajați sau având ușoare probleme medicale. Toți cei cinci au fost titulari la ultimul meci al Stelei, 3-1 cu Concordia Chiajna. Mirel Rădoi l-a inclus în lot pe Cătălin Carp, transferat de la CFR Cluj la începutul acestui sezon.

„Suntem favoriți, vă dați seama, dar privind meciurile precedente din Cupă, când echipele mai puțin cotate au trecut de 90 de minute, au jucat și prelungirile, ne asteptăm totuși la un meci greu. Jucăm și pe terenul lor. Nu știu câți fani ai Stelei vom avea, merg pentru prima oara cu Steaua acolo, dar sper să avem și noi suporteri, pentru că atunci când joci cu fani e altceva, a spus Carp înaintea duelului de la Cluj.

Clujul amenință Steaua cu lupta TOTALĂ, însă mulți clujeni văd  bătalia cu Steaua din Cupa ca o luptă intre David si Goliat. Presa anunță că patronul de la Sănătatea le-a promis prime studenților de la Cluj dacă elimină Steaua.

  • Universitatea Cluj spera la o minune în această seară, deși ultimele rezultate nu prea le dau șanse ardelenilor. U Cluj a invins Steaua o singură dată în ultimii 8 ani, de la revenirea în prim planul fotbalului românesc, cu 2-1 în 2007, anul celebrului caz Valiza. Pentru clujeni marcau atunci Jovanovic și Dorin Goga, în timp ce pentru roș-albaștrii inscria Bănel Nicoliță. De atunci, FC Steaua București a obtinut 12 victorii consecutive. Ultimul succes fiind cel din finala Cupei Romaniei 2015, scor 3-0 (dublă Adi Popa și Rusescu), când roș-albaștrii le-au răpus clujenilor visul de a câștiga a doua Cupă a României, după cea adjudecată in 1965. U Cluj a mai jucat de-a lungul istoriei finale in 1934, 1942 și 1949.
  • Există totuși un precedent favorabil clujenilor, frapant prin coincidențe. Marius Popescu a eliminat-o pe Steaua în octombrie 2004 ca şi jucător, iar acum vrea să câştige ca şi antrenor! Actualul tehnician a fost decanul de vârstă al „studenţilor” în teren la meciul din 2004, când U Cluj, aflată tot în divizia secundă, o eliminase pe Steaua tot în 16-imile Cupei României prin golul de pe final al lui Janos Szekely cu scorul de 1-0. Steaua cu Walter Zenga pe bancă fusese scoasă prematur din Cupă de către trupa lui Ion Marin cu viitorul stelist Janos Szkeley  în prima plan.
  • Remember U Cluj – Steaua 2004 (video)

Remember 2004. U Cluj învingea Steaua în 16-imile Cupei României, gol Janos Szekely în minutul 85!

Posted by TVR Cluj on 23 Septembrie 2015

Clujenii aşteaptă cu nerăbdare reeditarea finalei din sezonul trecut Universitatea – Steaua, iar casele de bilete de la Cluj Arena au fost luate cu asalt. Au trecut însă vremurile când „şepcile roşii” făceau legea în tribunele din Cluj. La meciul din 16-imi contra Stelei, stadionul ar putea fi unul roş-albastru. Până miercuri la ora 14:00 se vânduseră peste 6.000 de bilete.

Le urăm succes roș-albaștrilor!

FORZA STEAUA!

XRay

Exit mobile version