FCSTEAUA.RO

Foresta Suceava- Steaua 1-2! Roș-albaștrii au stins tribuna și lumina pe Areni

Prima pagină gsp

Când am auzit cam ce formulă experimentală vrea să trimită Reghe pe un teren desfundat de ploaie împotriva unei candidate la prima ligă, cu mulți jucători care au evoluat pe prima scenă, m-am îndoit serios în privința calificării și am pregătit un colaj. Oricum, era cât pe ce să-și taie craca de tot cu Mitrea.

Pentru că l-a folosit pe Mitrea și l-a ținut pe Muniru atâta timp în teren de ne-a făcut praf nervii, pun colajul de mai jos, dar așa, mai mult ca o glumă decât un reproș sarcastic. O calificare e totuși o calificare, și obținută cu rezervele. Trebuie să fim și realiști și pozitivi! 

Însă nu ne îmbătăm cu apă rece după acest meci și mesajul de fond rămâne. Trebuie să schimbe ceva în jocul echipei și mai ales în calitatea centrărilor. Este inadmisibil ca liderul Ligii 1 să dea centrări cum nu vezi nici în Liga a 4-a. Dacă ar fi numai 2-3 „aiurea în bălării”, ar intra în procentajul de „admise”, dar la echipa lui Reghe doar 2-3 sunt bune din centrările „fără număr”! So, take it!

Steaua a dominat și a ratat copios, chiar în această formulă inedită. Per total mi-a plăcut! Dacă nu erau gafele fără număr ale lui Muniru, care m-au scos din minți, eram și fericit. De departe s-a remarcat Ov. Popescu. Tânărul parcă era din Primera Division și a nimerit întâmplător pe ogorul Areni. În șarjele lui pe bandă prin defensivă suceveană, părea un tanc cu viteză de Ferrari în slalom printre jaloane. Faza de la gol este de generic. Aganović a fost al doilea remarcat de la Steaua și continua linia bună cu care a început în tricoul roș-albastru. Singurele momente de suspans pentru suporterii steliști au fost când mingea ajungea la Mitrea și mai ales la Muniru. Sulley a fost petarda absolută printre cei 22+6 combatanți de aseară, în cea mai jenantă prestație a lui de când este la Steaua. Nici măcar tipserii profi nu cred că nimereau dacă Muniru greșea sau nu când mingea poposea la el, decât dacă puneau „fail” peste tot.

Notă: Țin să felicit echipa Foresta pentru faptul că a ieșit la joc, nu s-a baricadat cu fundul în poartă ca Liga 1, deși a jucat cu Steaua. Mai mult, nu au fost durități, intimidări etc. Și-au văzut de joc, nu de picioarele steliștilor, și au contribuit la un spectacol cu fair play. Felicitări și organizatorilor și fanilor fotbalului suceveni pentru decență, fără incidente, fără obiecte în teren și jucători etc. Toți au contribuit la un aer de sărbătoare dat unui eveniment fotbalistic, care în majoritatea partidelor din 16-zecimi a avut un aspect de la jalnic la penibil.

[Update] Emanuel Rosu, sport.ro: „Ca sa intelegeti ce a insemnat meciul asta pentru orasul care n-a mai vazut de 15 ani fotbal in Liga I, va spun o poveste pe care am auzit-o de la un prieten jurnalist din Suceava la masa presei. Pe Areni au fost 3 ambulante, toate pline. „Sunt full cu medici, toate 3 sunt pline! Asa o nebunie a fost pentru meciul asta, putini doctori au prins bilet. Ceilalti au improvizat. 🙂 Au facut schimburi de tura, s-au agitat sa prinda un loc pe ambulantele care merg la stadion, sa vada meciul live!”

Gata, se stinge nocturna. Noapte buna! Eu sunt Emanuel Rosu, ne mai citim pe-aici. :)”

Foresta Suceava – Steaua 1-2

Laurenţiu Reghecampf a trimis rezervele pe teren la Suceava, dar Steaua a trecut fără prea mari emoţii de Foresta, scor 2-1. (M. Matei 18′ / Ov. Popescu 9′, Aganović 47′)

 • Foresta: Hînţăscu – D. Bălan (cpt.), D. Lung, A. Mutu, Semeghin – Dumitriu (Rz. Avram 65′), D. Drugă (Cerlincă 77′), Vl. Stănescu – Bg. Rusu, M. Matei (Bujor 70′), Căinari
  Rezerve neutilizate: T. Niga – Masella, Dănilă, Mihălăchioae
  Antrenor: Cristian Popovici
 • Steaua: Fl. Niţă – Ov. Popescu, Mitrea, Toşca (cpt.), D. Popescu – Aganovic, Muniru (Pintilii 76′), Vl. Achim – Gab. Enache, Tudorie (D. Man 52′), Chitoşcă (Enceanu 64′)
  Rezerve neutilizate: Stăncioiu – Gabŕiel Simion, Vl. Mihalcea, Onţel
  Antrenor: Laurenţiu Reghecampf
 • Arbitru: Robert George Dumitru (Sfântu Gheorghe); Asistenţi: Gero Szabo (Cluj-Napoca) şi Daniel Hulubei (Vaslui).

[Update] Spectatori: aproximativ 8.000 din care peste 100 steliși din Peluza Roș-Albastră

Considerat cel mai important eveniment sportiv organizat în ultimii 15 ani, în Suceava, meciul dintre Foresta şi Steaua chiar a creat o emulaţie incredibilă printre microbişti. Străzile au fost blocate, cozile au devenit din ce în ce mai mari în trafic, taximetriştii au tras pe dreapta, iar în autobuzele din oraş se vorbea doar de meciul de pe „Areni”. Toată lumea voia să ajungă la stadion şi să vadă duelul cu trupa lui Reghecampf. Sutele de oameni de la porţi li s-au adăugat miilor bune în interior.


Nu mai e loc să arunci un ac, iar echipele nici n-au ieşit la încălzire! „Nu-mi vine să cred! Mai e o oră şi ceva până începe meciul şi stadionul e aproape plin!”, spun jurnaliştii din Suceava, care n-au mai văzut aşa ceva de mult! Nu lipsesc nici colecţionarii, cumpără o eşarfă cu 30 de lei, iar un puşti de 14 ani îi spune tatălui său: „Şi biletul ăsta e de colecţie!”.

Peluza roş-albastră

Şi nu doar sucevenii au venit să vadă liderul Ligii 1, ci şi peste o sută de bucureşteni din „Peluza roş-albastră”. Aceştia au mai adunat alţi 150-200 de susţinători din zona Moldoveni şi-au intrat pe stadion. Ca şi în deplasarea de la Tg. Mureş, s-au oprit pe drum, au aprins torţe, au făcut spectacol şi chiar dacă afară erau doar 3 grade fanii au fost la înălţime şi pe stadion. „Steaua Bucureşti, Bucureşti, Steaua Bucureşti!”, au cântat cei din noua galerie a roş-albaştrilor! Iar Suceava a meritat din plin acest cadou frumos!

Filmul pe scurt al meciului

Steaua a pus stăpânire pe joc încă din start, in ciuda unui pressing agresiv al sucevenilor. Ovidiu Popescu a deschis scorul după o cursă à la Usain Bolt pe flancul drept prin apărarea moldavă și o torpilă la colțul scurt din interiorul careului (’9).

Torpilă-gol Ovidiu Popescu

A fost momentul în care s-a dat tăcerea suporterilor suceveni pe Areni. Se auzea numai inimoasa Peluză Roș-Albastră care a cântat și a încurajat non stop echipa Steaua.

După 5 minute Steaua putea închide jocul și tranșa calificarea, însă Achim ratează șansa de a face 2-0. Șutul său din marginea careului de 6 metri a fost respins în corner de Mutu.

Surprinzător, Foresta a egalat după nici zece minute dintr-o fază fixă, o lovitură liberă de la 35 m. Mitrea a sărit ca un începător pe sub minge, iar Matei a preluat pe piept de lângă el şi Ovidiu Popescu şi a şutat sub transversală, fără speranţe pentru Niţă (’18).

Busc fanii moldoveni au revenit la viață plini de speranță că pot da o  lovitură istorică, dar după 5 minute s-au stins din nou. Era clar cine e șeful pe teren și Steaua lăsa impresia că poate marca oricând. Golul plutea în aer. Astfel, Steaua marchează (’24), dar golul este anulat. Mitrea bate bine o lovitură liberă, portarul gazdelor respinge în față, mingea ajunge la Ovidiu Popescu care înscrie de la 6 metri. Golul este anulat pentru o poziție suspectă de ofsaid în care s-ar fi aflat Achim. Deși a întins piciorul nu a atins mingea, care a trecut cam la 1 m prin fața lui. Las specialiștii să se pronunțe.

Faza cu presupusul ofsaid la Achim deși mingea a ajuns la Ov. Popescu

Steaua domină jocul și caută golul doi, dar ratează. Roș-albaștrii au cerut penalty după ce o minge trimisă de Tudorie l-a lovit în mână pe Lung (’36), fundașul moldovenilor se afla la marginea careului de 16 metri, arbitrul a lăsat însă jocul să continue.

O altă ocazie importantă pentru Steaua a fost în minutul 40. Tudorie este găsit bine la marginea careului de 6 metri de către Aganovic, atacantul roș-albaștrilor a rămas singur cu portarul însă nu a reușit să împingă mingea în plasă din 4 metri.

După pauză Steaua continuă asaltul și revine în avantaj pe tabelă. Aganović marchează cu un șut de la 8 metri (’47). Faza a plecat de la Achim. Mijlocașul l-a deschis cu o pasă luminoașă pe Enache, care a pătruns în suprafața de pedeapsă, a centrat în fața porții la limita careului de 6 metri, Bălan a respins însă doar până la Aganovic care l-a învins fără probleme pe Hîntăscu.

Reghe  face prima schimbare în minutul 52, când Tudorie este înlocuit de Dennis Man, apoi iese Chitoșcă și intră Enceanu (’64). Toate mutările făcute pentru a crește ofensiva și eficiența. Însă abia în minutul 76 s-a decis să ne scape de nervi și l-a înlocuit pe Muniru cu Pintilii. Căpitanul roș-albaștrilor a revinit pe gazon după o pauză de două luni jumăte. Să fìe într-un ceas bun!

Pe finalul meciului Steaua mai ratat câteva ocazii rarisime. Vlad Achim a nimerit bara cu o rachetă de la aproximativ 18 metri (’85). Din bară mingea a revenit la Aganović, singur la 7 m în fața porții goale. În loc să pună latul și s-o dirijeze în plasă, a încercat o preluare și mingea a sărit direct în brațele portarului aflat în celălalt colț al porți.

Dennis Man scapă singur

După 2 minute, Dennis Man a scăpat singur cu portarul Forestei, dar goalkeeper-ul a reuşit să pareze şutul tânărului jucător (’87). Ca o concluzie pentru cei tineri, Man, Enceanu și Chitoșcă (debut în meci oficial la Steaua) au avut o prestație decentă. Tudorie este încă fiul rătăcitor pe teren. MVP-ul a fost U21-ul Ovidiu Popescu.

Mini-ședința după final

Astfel Steaua s-a calificat în optimile Cupei României. Sezonul trecut, Steaua a ajuns până în semifinale.

Prima repriză full – Dolce Sport

https://youtu.be/Xeegg-NuNLE

A 2-a repriză full – ProTV

https://youtu.be/t33Bo4T5wwo

Rezumatul partidei

https://youtu.be/naJbF30FY1s

https://youtu.be/96EIChMOFAM

Declarații

Laurențiu Reghecampf: „Sunt fericit că am reuşit să ne calificăm. Am văzut azi şi jucătorii care veneau după accidentări. Cred că a fost un meci bun, mai ales în banda dreaptă, unde am reuşit să recuperăm permanent şi să dezvoltăm atacuri periculoase. E o diferenţă mare între un meci din Liga 1 şi o partidă de Cupă, pe un gazon greu. Am reuşit să îi capacităm pe jucători şi sunt mulţumit”, a declarat , la finalul meciului Foresta – Steaua 1-2.

Declarația lui Reghe completă (video)

„Cred că am făcut un meci bun, băieții s-au dăruit, au muncit, dar a fost clar o diferență de valoare, iar Steaua a meritat să se califice. Dacă nu primeam golul al doilea la începutul reprizei a doua, se putea întâmpla orice. După acel gol, Steaua a controlat mai bine jocul și a gestionat mai bine meciul. Terenul a fost foarte greu, a plouat la Suceava în ultimele zile, dar dacă ne gândim la ce vreme a fost, gazonul s-a prezentat bine. Oricum, noi trebuie să ne gândim la ce atmosferă frumoasă a fost pe stadion. Sunt sigur că oamenii s-au bucurat să o vadă pe Steaua la Suceava”, a declarat președintele Forestei Suceava, Dorin Goian.

Felicitări băieților!

X Ray

Avancronică Foresta – Steaua. Cod roș-albastru în Suceava

Partida ACS Foresta Suceava – FC Steaua București din şaisprezecimile de finală ale Cupei României va avea loc joi, 27 octombrie, în nocturnă, cu începere de la ora 21.30, pe stadionul Areni. Partida va fi transmisă în direct de Digi Sport 1.

 • Foresta s-a impus cu scorul de 1-0 pe terenul formației de Liga a 3-a CS Aerostar Bacău și s-a calificat în 16-zecimile de finală ale Cupei României. Unicul gol al întâlnirii a fost marcat de mijlocașul Cornel Căinari, în minutul 70.

Foresta – Steaua este meciul care a animat viaţa microbiştilor din oraşul Suceava. În eforturile pentru a păstra partida pe teren propriu, oficialii suceveni au organizat instalarea unei nocturne mobile pe stadionul ”Areni”, totul pentru ca meciul să poată fi televizat. Fanii din Suceava au făcut coada la casele din fața stadionului. Cu două ore inainte ca tichetele sa fie puse în vânzare, sute de oameni s-au așezat la rând pentru a prinde bilete. Doar 5500 au fost scoase la vânzare, chiar dacă stadionul Areni are o capacitate dublă. Din cauza lipsei avizului ISU, două tribune sunt închise.

„Aici e stadionul Santiago Bernabeu din Spania! Pai, asta, aici, daca ar fi de 30.000 n-ar incapea”, a spus un fan moldovean mucalit. „Chiar dacă țin cu Steaua, îi vom omorî aici în groapa asta”, a mai adăugat fanul stelisto-sucevean.


Într-o intervenţie la Intermedia TV, antrenorul Cristi Popovici a vorbit despre partida contra vicecampioanei. ”Steaua e Steaua! Vinde, peste tot unde apare e iubită de suporteri. Lumea o să fie mulţumită şi cu nocturna asta mobilă, era o tragedie să nu se joace meciul ăsta la Suceava. Ar fi fost nemulţumiţi suporterii să jucăm la Botoşani sau la Piatra.

Eu sunt stelist, ţin cu Steaua şi cu Craiova. În Moldova, Steaua are cel mai mare procentaj de suporteri. Lovin, Baciu, Andrei Cristea şi Dorin Goian erau elevii mei atunci când au plecat în Bucureşti, la Steaua.

Noi avem ocazia să jucăm cu ei şi să ne bucurăm de fotbal. E cea mai bună echipă din România, trebuie să recunoaştem asta, chiar dacă nu au câştigat campionatul anul trecut. Fiecare meci e diferit, dar e clar că nu suntem noi favoriţi. Trebuie să jucăm curajos, nu ştiu ce spectacol ar fi dacă ne băgăm cu fundul în poartă”, a mai spus Popovici la Intermedia TV.

Peluza Roș-Albastră anunță pe pagina de facebook că organizează deplasarea la Suceava

Stadionul Arieni

Partida cu Steaua, din 16-imile Cupei României, se va disputa chiar pe arena Forestei. Areni. Moldovenii vor avea o nocturnă mobilă la meciul de pe 27 octombrie, așa cum a avut și FCM Baia Mare anul trecut, tot într-un meci cu roș-albaștrii.

Disputarea jocului dintre Foresta şi Steaua la Suceava ţinea de posibilitatea gazdelor de a desfăşura jocul în nocturnă, având în vedere ora la care a fost programat meciul, 21:30. Conducătorii echipei din Liga 2 au iniţiat discuţiile cu o firmă pentru închirierea unei nocturne mobile. Asigurarea finanţării necesare închirierii nocturnei şi a pregătirilor pentru desfăşurarea meciului a fost aprobată de Consiliul Local. Astfel că  va alocată suma de 225 de mii de lei (aproximativ 50.000 euro) printr-un contract de asociere între municipiul Suceava şi Asociaţia Club Sportiv Foresta Suceava, pentru perioada 14 octombrie – 10 noiembrie 2016.

Banii primiţi vor fi folosiţi de Foresta pentru închirierea instalaţiei de iluminat, pentru asistenţa tehnică necesară, precum şi pentru realizarea unor afişe şi programe ale meciului cu Steaua din Cupa României.

De anul viitor, Foresta ar urma să aibă nocturnă pe Areni, în condițiile în care moldovenii își propun să modernizeze și stadionul din Suceava. Arena suceveană a intrat într-un amplu proces de cosmetizare, pentru a putea face faţă rigorilor unei partide de un asemenea nivel.

Astfel, la tribuna a doua s-a mai turnat un rând de trepte de acces, fiind în lucru şi aproximativ 400 de gradene de lemn, pe care se vor aşeza spectatorii. Ţinând cont că sectorul supraetajat de la tribuna a doua nu va fi deschis publicului din motive de securitate, acolo se vor monta trei cabine de transmisie din termopan, care vor fi folosite de comentatorii de la Pro Tv, Digi şi Dolce. De asemenea, la tribuna zero s-a mai montat încă un rând din scaune de plastic, iar în spaţiul de depozitare situat sub tribuna oficială s-a amenajat o toaletă. Electricienii au de lucru la tribuna oficială, în parcarea stadionului şi la porţile de acces, acolo unde se montează instalaţii de iluminat. Nu în ultimul rând, se va repara faţada din zona vestiarelor, urmând să se asfalteze şi parcarea dinspre Inspectoratul de Poliţie Judeţean.

Dorin Goian – Președinte la ACS Foresta Suceava


Dorin Goian a decis că este momentul să pună ghetele în cui. Fostul „ministru al apărării” EiroSteaua 2006, jucător al Stelei între 2005-2009, a renunțat la fotbal. Ajuns la 35 de ani, acesta a acceptat să devină Președinte de club la ACS Foresta Suceava.

”Cariera mea de fotbalist s-a terminat, din păcate. Voi începe un nou drum. Vreau să încerc să schimbăm ceva la Suceava. Voi lucra alături de Dănuț Perjă care va ocupa funcția de director sportiv”, a declarat Dorin Goian, pentru digisport.ro.

Dorin Goian a evoluat în cariera sa la echipe precum Foresta Fălticeni, Gloria Buzău, Ceahlăul Piatra Neamț, FCM Bacău, Steaua, Palermo, Glasgow Rangers, Spezia și Asteras Tripoli. Goian a evoluat și pentru echipa națională, în 60 de partide, reușind să înscrie 5 goluri.

ACS Foresta Suceava


ACS Foresta Suceava, 
 cunoscută până în 2016 ca Rapid CFR Suceava, este un club sportiv de fotbal din Suceava, România care evolueză în Liga a II-a. Clubul joacă în sezonul actual 2016-2017 pe Stadionul Areni.

Clubul Rapid CFR Suceava a fost înființat în anul 1946, pe atunci Asociația Sportivă CFR
Ițcani, echipă de fotbal care a purtat și numele de Locomotiva Ițcani. AS CFR Ițcani a reprezentat fotbalul sucevean în Divizia C după ce a fuzionat cu clubul Cetatea Suceava (1946-1947), apoi jucând numai în campionatul regional inferior al fotbalului românesc până în vara anului 2008. Rapid CFR Suceava, continuă tradiția de fotbal din municipiul Suceava, după dizolvarea echipelor CSM Suceava (Bucovinei Suceava), Foresta Fălticeni (Foresta Suceava) și FC Cetatea Suceava.

La sfârșitul sezonului 2007-2008 au terminat pe primul loc în Liga a IV-a și au participat la barajul pentru promovarea în Liga a III-a, împotriva echipei ACS Miercurea Nirajului, campioană a județului Mureș. Sucevenii au câștigat cu scorul de 2-1, promovând astfel în Liga a III-a.

La finele sezonului 2011-2012, Rapid CFR Suceava a reușit să se claseze pe primul loc al clasamentului Ligii a III-a, Seria C1, promovând pentru prima dată în istorie în Liga a II-a.

Rapid CFR Suceava a început sezonul 2014-2015 în Liga a II-a, cu rezultate excepționale în primele 4 meciuri, fiind victorioasă de două ori, acasă cu FCM Dorohoi (3-0) și în deplasare, câștigând pentru prima dată pe terenul Daciei Brăila (2-0) și două egaluri astfel, la sfârșitul lunii septembrie au ajuns în Seria I a Ligii a II-a pe locul al treilea. Performanța cea mai notabilă din acest început de sezon a fost și meciul de pe teren propriu împotriva formației Săgeata Năvodari, club care a jucat anterior în Liga I pentru prima dată în istoria sa în sezonul 2013-2014, când Rapid a fost cu două clase peste adversarii lor, dar a reușit de fiecare dată să înscrie ca egalizatoare. Mircea Negru și Marius Matei au reușit să înscrie pentru Rapid’ în acel meci.

Tot în acest sezon 2014-2015 clubul a reușit să se califice în premieră, în optimile Cupei României, după o victorie acasă cu 1-0 (d.p.) în șaisprezecimi împotriva lui Gaz Metan Mediaș, pe 23 septembrie.[1] Rapid Suceava, alături de CS Mioveni au fost singurele cluburi de fotbal din eșalonul secund care s-au calificat în optimi, după ce ambele au reușit să obțină calificările cu rezultate explozive, cu echipe mai bine cotate decât ele din primul nivel. Dar până a ajunge în șaisprezecimi, Rapidul a mai trecut de formațiile de Liga a III-a, Știința Miroslava (3-0) și Cetatea Târgu Neamț (1-0), ambele câștigându-le în deplasare, ajungând la opt meciuri fără înfrângere (27 septembrie) în cele două competiții și devenind singura echipă din primele două ligi din România neînvinsă în meciurile oficiale disputate în actualul sezon.

În vara anului 2016, echipa și-a schimbat sigla și numele din Rapid CFR Suceava în Foresta Suceava, un nume care face legătura cu cele mai importante rezultate fotbalistice ale orașului Suceava.

 

Lotul sucevenilor este evaluat pe transfermarkt la 2,10 Mill. €

Echipa de bază

După 13 etape Foresta Suceava ocupa locul 2 in Liga a 2-a.

Dacă vă intrebati cum arată golurile dintr-un meci care se termina 14-0, avem imaginile masacrului de la Foresta – Șoimii Pâncota, de sâmbată. Este ultimul meci disputat de echipa lai Goian înaintea întâlnirii cu Steaua. Ok, nu vă speriați! Șoimii Pâncota a evoluat din start în 10, neavând jucători pentru a alcătui primul 11, și este super ciuca bătăilor, cu 90 de goluri încasate în 13 meciuri.

https://youtu.be/w75FNo1kShE

FC Steaua București

Steaua e lider la finalul turului din sezonul regulat al Ligii 1, dar suferă din cauza lipsei de omogenitate. Reghecampf continuă să caute o formulă de echipă și a folosit cei mai mulţi jucători în primele 13 etape.

Potrivit lpf.ro, 349 de jucători au bifat cel puţin o prezenţă în turul sezonului regulat, cei mai mulţi evoluând pentru Steaua, 32. (ASA 30, CFR Cluj şi Astra 27).

CS U Craiova, şi Gaz Metan au utilizat cei mai puţini jucători, câte 22. Poziția de lider a Stelei este paradoxală în raport cu omogenitatea, foarte de importantă pentru succesul unei echipe. Unii dintre fotbaliştii care au început sezonul ca titulari, precum Stanciu sau Hamroun, au plecat pe parcurs, alții au venit pe parcurs, alții s-au accidentat, astfel că Reghe a fost nevoit să apeleze și la jucători care în mod normal ar fi avut şanse mici să fie folosiţi, plus regula jucătorului U21.

Dintre cei 8 jucători din Liga 1 care au adunat minute în acest sezon pentru 2 echipe, 6 sunt în lotul Stelei – Tănase, Boldrin, De Amorim, Moke, Jakolis şi Stancioiu.

Totuşi, nu doar din cauza deselor schimbări din primul 11, roş-albaştrii au obţinut numai 7 puncte în 5 etape. Pe lângă alte cauze despre care am mai vorbit, steliștii sunt implicați și în grupele de Europa League, o competiție mult mai tare decât Liga1, care le stoarce resursele fizice și psihice. E greu la 3 zile după 1-1 cu Villarreal să mai fi 100% în Liga 1, de exemplu. Mai ales când pentru unii, jocurile în Europa și „din 3 în 3 zile” sunt o premieră. Nu pot arde etapele adaptării peste noapte, doar că au îmbrăcat tricoul Stelei. Este el magic, dar nici chiar o Pelerină magică.

Înclin să cred că Tănase a cedat și din cauza asta. Pe lângă efortul suplimentar a fost si presiunea psihică enormă, fiind certat public chiar de Becali. La Viitorul a jucat din 7 în 7 zile și nu reprezenta singura soluție în atac pentru echipa lui Hagi. La Viitorul nu era privit ca „Salvatore della patria”. Ori la Steaua a venit copleșit de Becali încă din start: „Gata, am rezolvat problema atacantului! Goluri pe bandă rulantă!” Astfel că așteptările de la el au fost imense, într-un regim fizic și de stres în care organismul său nu a mai funcționat niciodată anterior. În sensul ăsta a fost forțat și a cedat. In opinia mea, a fost o mare greșeală, care l-a scos din circuit sezonul ăsta!

 • Îmi amintesc când a venit Pintilii (2012). O perioadă nu a fost folosit din 3 în 3 zile, ca Bourceanu, și era înlocuit de Filip, chiar în meciurile de Europa League. Reghecamf a motivat că mijlocașul adus de la Pandurii nu făcea față cu recuperarea la 3 zile și era păstrat „fresh” mai ales pentru campionat, titlul fiind prioritar. Asta până organismul s-a adaptat treptat cu ciclul efort-recuperare la 3 zile. Atunci s-a procedat înțelept.

Joi la Suceava, Steaua nu va avea o partidă ușoară cu Foresta, o echipă pe val în Liga a 2-a care are obiectiv promovarea în prima ligă. Antrenorul Popovici va folosi echipa de bază pentru această partidă eveniment care a ridicat în picioare Suceava. Toți jucătorii vor fi supermotivați și de faptul că meciul este televizat cu o audiență imensă pentru ei. Cum Steaua are obiectiv principal campionatul, este posibil ca Reghecampf să trimită pe teren o echipă și mai neomogenă decât cea considerată drept „formula de bază”. Pe lângă accidentații  știuți va lipsi și Jakoliš pentru roșu direct încasat duminică. Astfel, nu ar fi o surpriză dacă Reghe va apela și la unii jucători trimiși la Steaua II.

[Update] Laurențiu Reghecampf a spus miercuri în conferința de presă de dinaintea partidei: ”Voi menaja șase sau șapte jucători, printre care și Tamaș. Toți știu asta de duminică”.

Fotbaliștii care nu au intrat în calcule pentru acest meci sunt Gabi Tamaș, Marko Momcilovic, Alexandru Bourceanu, Wilfred Moke, Adi Popa, Bojan Golubovic, William de Amorim, Boldrin și Jakolis. În schimb în pentru meciul cu Foresta Suceava vor fi Bogdan Mitrea, Pintilii, Aganovic și Achim, dar și tinerii Man, Mihalcea, Simion și Enceanu.

”Vor fi cu noi toți jucătorii care au fost recuperați, în afară de Filip și Tănase care mai au de recuperat foarte mult. Pintilii, Achim, Aganovic sunt toți în lotul de 18 pentru Suceava”, a declarat Laurențiu Reghecampf.

O echipă probabilă Steaua: Stăncioiu – Simion, Mitrea, Toșca, Adnan Aganovic – Mihalcea, Pintilii, Achim,  Enceanu –   Man, Tudorie

Le urăm succes roș-albaștrilor!

X Ray

Exit mobile version