FCSTEAUA.RO

CSU Craiova – Steaua 1-2! Cât colea, Chipciu și barele să ne pape punctele!

FC Steaua s-a impus în deplasare la CSU Craiova, pe straturile de cartofi ale glumei de stadion Extensiv, cu scorul 2-1 (1-1), după ce Chipciu a fost Papp al II-lea, aducându-i în meci pe olteni.

  • CSU Craiova: Bălgrădean – Achim, Dumitraș, Acka, Vătăjelu – Madson (86 Băluță), Mateiu – Hergheligiu, Zlatinski (78 Bawab), Ivan (61 Bancu) – Nuno Rocha.  Rezerve: Straton, Kay, Bawab, Bancu, Ferfelea, Tîrnăcop, Băluță.
  • FC Steaua: Niță – Râpă, Varela, Toșca, Guilherme – Filip, Muniru (69 Breeveld) – Popa, Stanciu (81 Enceanu), Chipciu – Tudorie (53 Tade). Rezerve: Cojocaru, Breeveld, Tade, Alcenat, Neagu, Iancu, Enceanu.

În prima repriză, fazele s-au derulat cu repeziciune de la o poartă la alta. Încă din minutul 1, Stanciu a şutat periculos pe poartă, dar Bălgrădean a prins balonul. În minutul 3, Zlatinski a trimis pe lângă, mingea şutată din marginea careului. Chipciu şi-a irosit şansa cu un şut bun din interiorul careului, dar deviat în corner de un apărător advers (min. 13).

În minutul 18, Steaua a reuşit să deschidă scorul, după ce Guilherme a centrat foarte bine de pe stânga şi Stanciu a reluat împarabil cu capul din 7 metri în poarta lui Bălgrădean. Peste patru minute, Stanciu putea realiza dubla, dar a trimis mingea puţin peste transversală, dintr-o lovitură liberă indirectă de la 18 metri.

În minutul 37, Chipciu l-a faultat pe Ivan, în careu, și Vătăjelu a tranformat penalty-ul acordat corect. După ce a fost întors ca in curtea scolii de Ivan, Alex s-a răzbunat șutând direct în piciorul jucătorului de la Craiova. Un gest „iresponsabil” prin care i-a adus pe olteni în joc și i-a insuflețit pe cei 6.000 de suporteri, reduși la tăcere în minutul 18. Ghinionistul de serviciu al Stelei putea să-şi recupereze eroarea cu un minut înainte de pauză. Centrarea perfectă a lui Stanciu l-a găsit pe Chipciu în faţa golului, dar „șeptarul” a reluat spectaculos mingea direct în bara transversală.

Repriza a doua nu a început în acelaşi ritm alert, dar fotbalul prestat de cele două echipe a fost peste media Ligii 1. Ritmul a mai crescut în ultima jumătate de oră. În minutul 63, o rachetă a lui Filip de la 25 de metri a fost boxată spectaculos de Bălgrădean în corner. Tot Filip a luat o acţiune pe cont propriu în suprafața de pedeapsă a craiovenilor (min 78). A primit mingea la marginea careului, a driblat doi adversari, a pătruns și a șutat din unghi, dar portarul a respins în corner.

Un minut mai târziu, Râpă  l-a imitat pe Chipciu și a trimis în bara transversală o minge prelungită de șeptarul stelist, după care Varela a încercat o deviere de efect cu călcâiul în poartă. Peste patru minute, Adi Popa își reglează și el tirul cu un șut de la distanță, dar mingea este trimisă pe direcția portarului Bălgrădean(min 83).

Golul victoriei a venit în minutul 85.  Enceanu este faultat în careu de Dumitraș, arbitrul lasă inițial jocul să continue, dar revine și indică punctul cu var după ce șutul lui Chipiciu, din prima, nu prinde cadrul porții.  După toate criticile din ultima vreme, Mirel Rădoi l-a desemnat pe Tade să execute, provocând alinierea instantanee a planetelor cu decizia sa „sinucigașă”.  Însă … i-a ieșit. Atacantul franco-ivorian a tras plasat și a dus scorul la 2-1 și trei puncte în clasament. După un joc rezonabil, disputat pe un teren de liga a IV-a sătească, Steaua a luat o gură de oxigen la moralul mult zdruncinat în ultima vreme.

  • Statistică
  • Au marcat: Vatajelu 39/ Stanciu 18, Tade 85. Cartonase galbene: Mateiu ’34/ Filip ’27, Rapa ’33, Tade ’86, Nita ’90+3.
    Arbitri: Adrian Comanescu (central) – Vladimir Urzica, Adrian Radu Ghinguleac (asistenti) – Marian Balaci (rezerva).
  • Rezumathttps://youtu.be/lQLfqAq_6-k
  • Emil Săndoi: „Cred că am făcut o primă repriză bună, dar în partea a doua au apărut problemele. Totul a pornit din momentul în care a intrat Tade pe teren. Chiar dacă a fost criticat în ultima vreme, Tade ne-a creat probleme în centru, mai ales la duelurile aeriene. Am făcut o greşeală de poziţionare în teren la golul lui Stanciu. Toţi jucătorii s-au dăruit în jocul de azi. În partea a doua Steaua şi-a impus jocul. Sperăm să cîştigăm şi noi meciurile următoare„.
  • Massimo Pedrazzini: „A fost o victorie muncită, care ne bucură pentru că ne ridică moralul. Băieții au răspuns pozitiv. Am început un drum bun pe care vrem să-l păstrăm până la sfârșitul campionatului. Niță este un jucător care ne-a arătat la antrenamente că se pregătește foarte bine mereu. Merita o șansă. Patronul a venit și a făcut o ședință surprinzătoare, pozitivă 90 la sută. Ne-a dat un sprijin în plus.Vrem să ne recuperăm onoarea în Norvegia, unde vrem să câștigăm. Am primit trei goluri, însă în tur 60 de minute a fost pe teren o singură echipă. Eu rămân alături de Rădoi cât timp el rămâne aici”.
  • Nicusor Stanciu: „Mă bucur că am marcat și că am reușit să ajut echipa. A fost cel mai important meci pentru noi, având in vedere situatia de la echipa, ne dă un moral bun pentru viitor. Cine nu a jucat fotbal pe un asemenea teren nu știe cat de greu este să câștigi, indiferent dacă ești mai bun ca adversarul. Nu știu cum se mai poate juca fotbal pe un asemenea teren in 2015. Ăsta nu e fotbal! E orice altceva. Cineva de la Federatie ar terbui să vină să vada terenul de aiciVom merge la Rosenborg să jucăm un fotbal bun și să câștigam. Eu cred încă în calificare, dar trebuie să fim mai concentrați decât în meciul de la București, să avem altă atitudine”.

Cu această victorie, roș-albaștrii au 13 puncte in clasament si ocupă locul al cincilea după opt etape. Urmează deplasarea de la Trondheim, de joi, unde o vor intalni pe Rosenborg BK, in incercarea de a produce o minune și a intoarce soarta calificării in grupele UEFA Europa League, după 0-3 pe Național Arena.

Felicitări băieților pentru joc și victorie!

FORZA STEAUA!

XRay

Exit mobile version